2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Amin inşallah,eminim bundan zaten belli oluyor her işini kendi hallediyorsun canım bundan doğal ne var hamilesin tabiki hergünün ağır geçiyor naz yapmadığın için iyi olduğunu düşünüyordur.Benim bir akrabam vardı gelinimiz maşallah dokuz ay elini soğuk suya bile değdirmede hiç bir sorun yokken gaiba biz okadar rahat olamıyoruz...

yapabilene bravo gerçektende

Günaydın arkadaşlar,

Uzun süredir giremiyordum, son bikaç günü okuyabildim sadece...Benim gibi şeker teşhisi konan arkadaşlar olmuş, aman dikkat edelim, bebeğimizin gelişimi, doğumun şekli dahil bi dolu olumsuz sonuca sebep olabiliyor. Benimki diyetle kontrol altında şimdilik, açlık max. 90, tokluk 120 civarı...diyabet hemşiresi takip ediyor şimdilik, bir de endokrin doktoru gördüm o da geçmişe yönelik bir test yaptı, onda şeker çıkmadı çok şükür, inşallah doğumdan sonra da kaybolur.

Bu arada diyetin tek hoş tarafı kilo almamak, ben bi aydır almadım çok şükür...çok da kasmıyorum biraz esnek bakıyorum diyete

Şu sıralar, şeker belası haricinde gebeliğin en tatlı zamanı benim için çünkü bebeğim kuvvetlendi ve çok hareketli, gece yatarken onu dinliyorum sabah o kaldırıyor, gün içinde toplantıda bile göbeğim zıplıyor...artık iki kişi olduğumun net farkındayım:))

Herkese güzel bir gün dilerim.

kızlar merhaba iş yerinde o kadar çok yoruluyorum ki eve gelince kendime gelemiyorum. korkuyorum bebeğime birsey olacak diye. son 3 ay kaldı ama benden de ömür gidiyor

Aynen, normaldir herhalde ben de öyleyim bi şey olmaz bebişe diye düşünüyorum, o en güvenli yerde...ama sağolsun eşim ben kendime gelene kadar yemek hazırlığını hallediyor da yemek yiyip biraz toparlıyorum.

çok üzüldüm, dikkatli olun demeyeceğim eminim siz iki bebeğiniz için de elinizden gelenin en iyisi için çabalıyorsunuzdur...Allah yardımcınız olsun, eşinize de biraz daha merhamet diliyorum, sonraki postunuzu okudum-çok kızdım kendisine...

Hoşgeldiniz:)))

Arkadaşlar bugun ameliyat oldu m böbreğimde ki taşın bi kısmını Dr kırmış 2 sa anestezi aldım bebeğim iyimiş şükürler olsun yarın bi daha görecek drlar inşallah ii haberler verirler.

Çooook geçmiş olsun, inşallah güzel haberler gelir, Allah yardımcınız olsun...

öncelikle günaydın. 1 saatten fazladır yazdıklarınızı okuyordum.herkesin ayrı ayrı dertleri var.maddi,eş tarafı yada kendi ailemiz...
zor bi süreç içindeyiz.bende erkek gibi yetiştirildim o yüzden ben herşeyi hallederim deyip yaparım.ama 20 gün önce evi temizlediğimde tam10 gün süren bel ağrısı(öyle sıradan değil doğrulamıyordum bile) ve sancı çektim.sonra durup düşündüm.benim bebeğim ve canımdan öte ne olabilir bu hayatta.hamileliğimi doya doya yaşamak varken neden ağrı ve sızılarla geçireyimki dedim.artık kendime o kadarda yüklenmiyorum.makina atıp geçiyorum.lavabo banyo ve mutfak temizliğine özen gösteriyorum ki olmazsa olmaz.onun haricinde zaten mart ayında evi komple kadın çağırıp temizletecem.artık rahat olmaya çalışıyorum.içim içimi yiyo ay ev kirlendi biri gelse ayıp olacak filan diyordum sağolsun eşim beni motive ettiği için yavaş yavaş rahatladım. eşim ne ağır yemek nede evi dört dörtlük istiyo.sen ve kızımız iyi olsun yeter diyo.çok şükür iyiyizde.şubat ayı biter bitmez izne ayırılcam.son 2 ayı hep dolaşarak ve evde bol bol dinlenerek geçirecem.
benim5 görümcem var.sağolsunlar harıl harıl bebeğimize hazırlık görüyor.kayınvalidem garibim yaşlı gözleri çokda iyi görmemesine rağmen patikler ve alt üst örme elbise yapıyor.kayınpederim kısa bi zaman önce vefat etti.RABBİM ona ne kabir azabı nede cehennem ateşi göstermesin.o kadar razıydım kendisinden.keşke yaşasaydıda hiçbirşey almasaydı.güler yüzü ve sevmesi yeterdi bize.ama nasip işte.annem tarafı desek 2 gün önce yanlarından döndüm bebeğime aldıkları şeyleri görseniz ben yeter artık almayın dedikçe alıp alıp stoklamışlar.ben bebeğim için sadece 300 lira harcadım elbiselerini aldım.0-3 aylık hepsi.çünkü 40 yapıldığında gelecek hediyeler bize bi 10 yıl yetecek sanırım.doğuda yaşamak doğu örf adetine alışmak ayrıcalık gibi geliyo bana.yanlış anlamayın ama bizim bu taraf biraz daha hayatın en dibini görerek yaşadığı için düşünceliler bence.

teşekkr ederm canm yazdıkların için..keşke 1 yaşlarına kadar beraber olsak hiç ayrılmadan ama benm için pek mümkn deil yeni ev aldık onun için ücretsiz izne ayrılamam çok büyük ihtimal eylülde sadece maas karsılığı girmek istiorum dicem bide programı ayarlarlarsa süper olur benm okul zaten yarım gün sabahçıyım bende tabi şimdilik böle eylüle allah kerim :))

Arkadaşım bende öğretmenim ama rehber öğretmen psikolojik danışmanim. Doğum iznine mart sonu nisan başı cikmayi düşünüyorum.[/QUOTE]
bende canm öncesindeki 8 haftanın hepsini kullanmak istiorum..

inşallah istediğin gibi olur canım, programını ayarlarlar da rahat edersin. benim burda bakacak kimsem yok, çok küçük olacak bırakamam sanırım. çevrede iyi tanıdığım güvenebileceğim bakabilecek konu komşu biri de yok. bakalım napcaz. zamanı gelince herşey hallolur diyip kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. hayırlısı hepimiz için

arkadaşlar, size bişey danışmak istiyorum.
dün iş çıkışı kendime lohusa pijama takımım aldım. krem rengi. üstü güzel ama alt pijaması çok ince ve krem rengi olduğu için içi belli ediyor. ee bizde mayısta doğurcaz (Allah nasip ederse) kalın bişey almak istemedim. ama buda içi belli edince kanama falan olucamız için hasta bezi olucak. çok mu kötü durur?
üzerime yelek falan alırım diyorum ama kararsız kaldım bana tavsiyede bulunur musunuz?

dediğin gibi hayırlısıyla doğsunlarda hepsi hallolur heralde şimdiden düşünüp germeyelim kendimizi :))

günaydın annişler,

benim eşim de bir trlü annemi sevemedi. annem de eşimi. hep ikisinin arasında kalıyorum. kendi ailesiyle kendi ailesini sürekli karşılaştırıyor. işte senin ailen elindeki paraları hep kendilerine harcıyorlar. hiç çocuklarını düşünmüyorlar, ama bizimkiler hep çocuklarını vs düşünüyorlar vs diye her hafta laf atıyor. asıl sorun zaten bizim ev almamız dolayısıyla başladı. ev alırken annesi arsasını abisine sattı o parayı da bize ev almamız için verdi. eşimde sürekli bak bizimkiler yardım ettiler sizinkiler yardım etmediler diye hep başımın etini yedi. annemlerin de kanarda köşede paraları yok. 2 evleri var, annem geçen yıl kanser tedavisi gördü. çok sıkıldı üzüldü. onlarda atlatınca asansörlü bir eve çıkmak istediler evlerini şatışa çıkardılar 4-5 ayda anca evlerini satıp üzerine kredi çekip bize yakın yeni ev aldılar. ama o bile eşimin gözüne battı. yeni eve geçerken bazı eşyalarını yenilediler. ama eşim hemen ona da kafayı taktı. neymiş biz evlenirken o kadar kaliteli mobilya alamamış ki hiç de öyle değil. öyle olsa bile ne olur ki. annem babam o kadar yıl çalışmışlar, emekli olmuşlar, 2 çocugunu evlendirmiş 50 sinden rahata kavuşmuş yeni eve geçmek yeni mobilya almak onların da hakkı diye düşünüyorum. sonra kayınvalidem sürekli bişeyler örüyor, annemin de elinden örgü gelmiyor ama ona bile takmış durumda geçen hafta yine bu yüzden kavga ettik, bende ağladım tüm akşam. ertesi günü eşimden bir daha ailem ile ilgili olumlu-olumsuz tek bir söz duymak duymak istemediğimi, bunun için söz vermesini istedim. o da söz verdi. inşallah sözünde durur. haklı da olsa haksız da olsa insan ailesiyle ilgili kötü söz duymak istemiyor. kimse ailesine toz kondurmaz sonuçta. evet herkes birbirini sevmek zorunda değil ama eşi için sesini çıkarmaması gerektiğini düşünüyorum.

öncelikle takım çok güzel çok beğendim canm güle güle giy..alt tarafı çok belli ediosa içini başka rengine bak varsa yada üzerine dediğin gibi uzun yelek ya da hırkada kullanabilirsin mayısta doğurcaz ama muhtemelen bizi böle kısa kollu falan yatırmazlar zaten aman üşütürsün yok lohusasın die :) bende iki takım aldm biri alt üst pijama takımı önden düğmeli emzirme kolay olsn die dieride gecelik bide pijama takımının sabahlığı var..sende bu takıma istersen krem rengi bi sabahlık al o da mantıklı bence.

ben de hep ücretsiz izne ayrılmak istemiştim bebeğimiz olunca,sırf bunun için kamuyu seçtim diyebilirim. ama ev aldık ve eşimin maaşı ancak krediyi öder. allah anneme sağlık versin diyorum çünkü mecburen ona bırakıp gideceğim.

bende canm öncesindeki 8 haftanın hepsini kullanmak istiorum..[/QUOTE]

kızlar ben de öğretmenim izne nisan 15 te çıkmayı düşünüyorum biz de ev aldık kredi borcu baya yüklü o yüzden son 15 güne kadar çalışıcam inş bebek izin verirse ama şimdiden ağırlaşmaya başladım sizce daha önce mi ayrılsam izne :S

Ah canım olurmu ya erkeklerin böyle şeyleri var maalesef bende çok ağladım sinir krizleri geçirdim ama üzüldüğüm ve bebeğimi üzdüğümle kaldım hep. O yüzden Allah bize sabır eşlerimize akıl versin

yanlış anlama ama dışardan bakan biri olarak eşinin tavrı hiç hoş değil.annen baban size bişeyler almak zorunda değil.zaten kızlarını canlarını vermiş emanet etmişler.evlilikte erkek bayana talip olurken artık ona ait olması ve her zaman her sıkıntıda yanında olmasını vaat eder.ona göre kız verilir.ha tmm annenler senide atsın demiyorum evlendi bitti demesini demiyorum ama eşin sana mecbur.eşinin aileside size mecbur değil.eğer yapıyorlarsada oğulları ve gelinlerisiniz sonuçta.elinde imkan olan yapsın.ama ne sen nede eşin aileler hakkında birbirinizi yargılamayın.mutsuzluk verir başkada bişey değil

canım zaten doğumdan sonra üşürmüşüz duyduğum kadarıyla, yani yataktan her kalktığında sabahlık giyeceksin. bu arada çok beğendim takımı

duygularıma tercüman olmuşsun arkadaşım,
anlayamıyorum böyle erkekleri, erkek evin reisidir kadın çalışmak para kazanmak zorunda değildir, fakat biz hem eşimize yardımcı olmak hemde daha rahat konforlu bir yaşam için çalışmayı tercih ediyoruz,ailelere gelince arkadaşında dediği gibi kız tarafı çeyizini hazırlar elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır fakat düğünü yapmak evi dizmek ev almam erkek tarafının görevidir erkek tarafının kız tarafından böyle bir beklentisi olamaz olmamalı
anneci,ğin babacığım seninde söylediğin gibi çalışmış didinmiiş 2ev alabilmiş e bide ciddi bir rahatsızlık geçirmiş en güzeline layıklar bence hiiiççç eşini karıştırma arkadaşım kusura bakma yanlışda anlama biraz net cümleler kurdum ama hakikaten siirleniyorum bu tür erkeklere,

Bana hastanede pijama giydirmemislerdi dogumdan sonra dikislerini dusurme falan dediler hemsireler o yuzden gecelik giymistim. Eger sezaryen dusunuyorsaniz gecelik alin derim ben :)

evet tavrı hiç hoş değil bende farkındayım. herhalde o da beni kadar üzdüğünün farkında her seferinde gelip özürler diliyor ama kendini de tutamıyor laf etmeden. inşallah sözünü tutar bu sefer artık sorun olmaz. ben onun ailesini seviyorum, biliyorum onlar da beni seviyor ama eşim benim aileme laf ettikçe bende onun ailesine karşı istemeden sinir olmaya başlıyorum.

canım geçmiş olsun. sen yinede bi dr a örün derim ben. çünkü benm dr herseferinde kanaman olursa mutlaka gel der ki benm hiç bi sıkıntım yokken. (allah a şükür).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…