zaten artık tartışmıyorum inan ben ne kadar hakılıda olsam haksız duruma düşürür eşim beni o yüzden uzaklaşıyorum hemen ortamdan.inan ben nazlı biri değilim neler yaşarım yinede gıkım çıkmaz.ama dün gerçekten rahatsızdım ve aldığım tepki deli etti beni.az önce aramış ne yaptın diyor kuzeyi soruyor nasıl okula gitti diye.ben hallettim sen merak etme rahat ol dedim işim var diyip kapattım telefonu.allah annemi babamı başımdan eksik etmesin onlar olmasa çok zor halim çok zor.
Amin inşallah,eminim bundan zaten belli oluyor her işini kendi hallediyorsun canım bundan doğal ne var hamilesin tabiki hergünün ağır geçiyor naz yapmadığın için iyi olduğunu düşünüyordur.Benim bir akrabam vardı gelinimiz maşallah dokuz ay elini soğuk suya bile değdirmede hiç bir sorun yokken gaiba biz okadar rahat olamıyoruz...
kızlar merhaba iş yerinde o kadar çok yoruluyorum ki eve gelince kendime gelemiyorum. korkuyorum bebeğime birsey olacak diye. son 3 ay kaldı ama benden de ömür gidiyor
bugün işten sonra oğlumun saçlarını kestirmek için alışverişmerkezine gittik.eşimin işi dolayısıyla arabada bir sürü koli vardı bizde oğlumla bir köşeye sıkıştık yakın mesafe diye.neyse dıkış tepiş gittik işimizi hallettik yemek yedik filan derken yine eve dönerken oğlum mızmızlanıp sıkışıp kaldığımız koltukta karnıma sertçe yaslandı bir an engelleyemedim o an karnımda ve kasıklarımda acayip bir ağrı oldu ve ılık ılık bişey aktı gelene kadar kendimi zor tuttum.sonuçta oğlumda küçük onada kızamıyorum eve gelince bir baktım yine kanama olmuş.şu an bişey yok 10 dakikada bir bakıyorum.ağrımda kalmadı bebekte hareketli bir sorun yok gibi.ama anladımki artık hiç zorlanmamak lazım.allahım şu son 3.5 ayı bir bitirsek sorunsuz dua ediyorum sürekli.
yazılanları okudum sanırım bu aile problemleri hep ortak en iyisi başımızın çaresine bakmak .sıfır beklenti sonsuz mutluluk.
Sevgili hamiş arkadaşlarım bende hamiş olarak uzaktan izlemekle olmuyor dedim aranıza katılmaya karar verdim.Şuan 26+2 haftalık hamişim hayırlısıyla inşallah mayısta kucağımıza alırız bebişlerimizi bu ara da bende 2. bebeğimi bekliyorum 12 sene sonra inşallah zorlanmıcaz.
Arkadaşlar bugun ameliyat oldu m böbreğimde ki taşın bi kısmını Dr kırmış 2 sa anestezi aldım bebeğim iyimiş şükürler olsun yarın bi daha görecek drlar inşallah ii haberler verirler.
yok canım değişmedi zaten toplam 8+8=16 yı 18 yapacaklardı (ki bu da bizi etkilemiyor) o da olmadı. erken doğum olursa önceki 8 haftadan kullanmadığın kısım sonraya ekleniyor bir de ama bizim doğum mayıs ayı olduğundan hiçbirinin bize faydası yok :)
ben de 32 hafta dolar dolmaz ayrılacağım izne, okulunla görüş illa rapor isterlerse nöbet olayı için doktordan alırsın, sorun olmaz.
her koşulda eylülde iş başı yapmamız lazım ama ben seneye ilk dönem gitmeyi düşünmüyorum, okulda öğretmen sıkıntısı da yok zaten. heyet raporuyla flan en azından bebeğim 6 ayı doldurana kadar yanında olmak istiyorum inşallah.
teşekkr ederm canm yazdıkların için..keşke 1 yaşlarına kadar beraber olsak hiç ayrılmadan ama benm için pek mümkn deil yeni ev aldık onun için ücretsiz izne ayrılamam çok büyük ihtimal eylülde sadece maas karsılığı girmek istiorum dicem bide programı ayarlarlarsa süper olur benm okul zaten yarım gün sabahçıyım bende tabi şimdilik böle eylüle allah kerim :))
inşallah istediğin gibi olur canım, programını ayarlarlar da rahat edersin. benim burda bakacak kimsem yok, çok küçük olacak bırakamam sanırım. çevrede iyi tanıdığım güvenebileceğim bakabilecek konu komşu biri de yok. bakalım napcaz. zamanı gelince herşey hallolur diyip kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. hayırlısı hepimiz için
aynen canım eşim benim ailemi çok eleştirir ama ben ne yapabilirim ki ne anne ne baba küçüklüğümden beri onların sorunları yakamı bırakmadı. hiçbirinin hayırını görmedim. ama eşimin tarafı çok ilgilenir babaannesine varasıya herkez bebeğin bir doğsun herşeyi alırız sıkma canını diyor. yalnız gel gelelim benim ailem bile yokonlar böyle yaptıkça ben utanıyorum ailem ( ailede değilde işte öyle diyelim) adına....zamanında ayrıldılar bi anne yanı bir baba yanı derken en sonunda okulu bırakıp çareyi evlenmekten yana buldum. annem yine yardımcı olur ama eşim onu hiç sevmiyor ondan birşey istemiyorum diyor. ne diyebilirim ki eşim haklı ben sevemedim omu sevsin benim tarafımı.
arkadaşlar, size bişey danışmak istiyorum.
dün iş çıkışı kendime lohusa pijama takımım aldım. krem rengi. üstü güzel ama alt pijaması çok ince ve krem rengi olduğu için içi belli ediyor. ee bizde mayısta doğurcaz (Allah nasip ederse) kalın bişey almak istemedim. ama buda içi belli edince kanama falan olucamız için hasta bezi olucak. çok mu kötü durur?
üzerime yelek falan alırım diyorum ama kararsız kaldımbana tavsiyede bulunur musunuz?
bende canm öncesindeki 8 haftanın hepsini kullanmak istiorum..[/QUOTE]teşekkr ederm canm yazdıkların için..keşke 1 yaşlarına kadar beraber olsak hiç ayrılmadan ama benm için pek mümkn deil yeni ev aldık onun için ücretsiz izne ayrılamam çok büyük ihtimal eylülde sadece maas karsılığı girmek istiorum dicem bide programı ayarlarlarsa süper olur benm okul zaten yarım gün sabahçıyım bende tabi şimdilik böle eylüle allah kerim :))
Arkadaşım bende öğretmenim ama rehber öğretmen psikolojik danışmanim. Doğum iznine mart sonu nisan başı cikmayi düşünüyorum.
Ah canım olurmu ya erkeklerin böyle şeyleri var maalesef bende çok ağladım sinir krizleri geçirdim ama üzüldüğüm ve bebeğimi üzdüğümle kaldım hep. O yüzden Allah bize sabır eşlerimize akıl versinkızlar saolun iyi dilekleriniz için birde üstüne akşam eşimle kavga ettik. anlattımya eve geldim kanama olmuş bende çocuğu yıkadım giydirdim saçlarını kuruttum sonrada koltuğa uzandım biraz. oğlum bilgisayarda oyun oynuyordu su istedi eşime getirirmisin dedim kendimi iyi hissetmiyorum dedim.zaten ne zaman iyi hissediyorsunki dedi bana oflaya puflaya gitti su getirmeye.sanki ben keyfimden hastayım.sonra sinirlerim boşaldı sanırım bir ağlama krizine girdim susturamıyorum kendimi o derece .gittim içeriki odaya ağladım ağladım rahatladım sonrada oğlumu alıp uyumaya çıktım.gece oğlumu yatağına koymuş babası sonra gece 3 gibi uyandım eşim çok horluyor normalde aslında hep dürterim uyarırım yine horluyorsun uyku tutmuyor dedim bu defa aldı yastığını salano indi söylene söylene.zaten canım burnumda bide bu adamın kaprisiyle yaşıyorum.sabahta biz uyanmadan defolup gitmiş işe görüşmedik.oğlumu hazırladım annemi çağırdım o götürdü okula.normalde her sabah eşimle gidiyor.bide beni çocukla bu şekilde yanlız bıraktı.içim burkuldu canım yandı.ben bunları haketmiyorum diye düşünüyorum.bu halimle çalışıyorum destek oluyorum ona.çocuğun yükü hep bende zaten.şimdi yeni doğacak olanda da öyle olacak.allah bana önce sabır sonrad güç versin versinki evlatlarıma faydam olsun.
yine kafa şişirdim sabah sabah kusura bakmayın.
günaydın annişler,
benim eşim de bir trlü annemi sevemedi. annem de eşimi. hep ikisinin arasında kalıyorum. kendi ailesiyle kendi ailesini sürekli karşılaştırıyor. işte senin ailen elindeki paraları hep kendilerine harcıyorlar. hiç çocuklarını düşünmüyorlar, ama bizimkiler hep çocuklarını vs düşünüyorlar vs diye her hafta laf atıyor. asıl sorun zaten bizim ev almamız dolayısıyla başladı. ev alırken annesi arsasını abisine sattı o parayı da bize ev almamız için verdi. eşimde sürekli bak bizimkiler yardım ettiler sizinkiler yardım etmediler diye hep başımın etini yedi. annemlerin de kanarda köşede paraları yok. 2 evleri var, annem geçen yıl kanser tedavisi gördü. çok sıkıldı üzüldü. onlarda atlatınca asansörlü bir eve çıkmak istediler evlerini şatışa çıkardılar 4-5 ayda anca evlerini satıp üzerine kredi çekip bize yakın yeni ev aldılar. ama o bile eşimin gözüne battı. yeni eve geçerken bazı eşyalarını yenilediler. ama eşim hemen ona da kafayı taktı. neymiş biz evlenirken o kadar kaliteli mobilya alamamış ki hiç de öyle değil. öyle olsa bile ne olur ki. annem babam o kadar yıl çalışmışlar, emekli olmuşlar, 2 çocugunu evlendirmiş 50 sinden rahata kavuşmuş yeni eve geçmek yeni mobilya almak onların da hakkı diye düşünüyorum. sonra kayınvalidem sürekli bişeyler örüyor, annemin de elinden örgü gelmiyor ama ona bile takmış durumda geçen hafta yine bu yüzden kavga ettik, bende ağladım tüm akşam. ertesi günü eşimden bir daha ailem ile ilgili olumlu-olumsuz tek bir söz duymak duymak istemediğimi, bunun için söz vermesini istedim. o da söz verdi. inşallah sözünde durur. haklı da olsa haksız da olsa insan ailesiyle ilgili kötü söz duymak istemiyor. kimse ailesine toz kondurmaz sonuçta. evet herkes birbirini sevmek zorunda değil ama eşi için sesini çıkarmaması gerektiğini düşünüyorum.
Arkadaşlar bugun ameliyat oldu m böbreğimde ki taşın bi kısmını Dr kırmış 2 sa anestezi aldım bebeğim iyimiş şükürler olsun yarın bi daha görecek drlar inşallah ii haberler verirler.
dün iş çıkışı kendime lohusa pijama takımım aldım. krem rengi. üstü güzel ama alt pijaması çok ince ve krem rengi olduğu için içi belli ediyor. ee bizde mayısta doğurcaz (Allah nasip ederse) kalın bişey almak istemedim. ama buda içi belli edince kanama falan olucamız için hasta bezi olucak. çok mu kötü durur?
üzerime yelek falan alırım diyorum ama kararsız kaldımbana tavsiyede bulunur musunuz?
yanlış anlama ama dışardan bakan biri olarak eşinin tavrı hiç hoş değil.annen baban size bişeyler almak zorunda değil.zaten kızlarını canlarını vermiş emanet etmişler.evlilikte erkek bayana talip olurken artık ona ait olması ve her zaman her sıkıntıda yanında olmasını vaat eder.ona göre kız verilir.ha tmm annenler senide atsın demiyorum evlendi bitti demesini demiyorum ama eşin sana mecbur.eşinin aileside size mecbur değil.eğer yapıyorlarsada oğulları ve gelinlerisiniz sonuçta.elinde imkan olan yapsın.ama ne sen nede eşin aileler hakkında birbirinizi yargılamayın.mutsuzluk verir başkada bişey değil
yanlış anlama ama dışardan bakan biri olarak eşinin tavrı hiç hoş değil.annen baban size bişeyler almak zorunda değil.zaten kızlarını canlarını vermiş emanet etmişler.evlilikte erkek bayana talip olurken artık ona ait olması ve her zaman her sıkıntıda yanında olmasını vaat eder.ona göre kız verilir.ha tmm annenler senide atsın demiyorum evlendi bitti demesini demiyorum ama eşin sana mecbur.eşinin aileside size mecbur değil.eğer yapıyorlarsada oğulları ve gelinlerisiniz sonuçta.elinde imkan olan yapsın.ama ne sen nede eşin aileler hakkında birbirinizi yargılamayın.mutsuzluk verir başkada bişey değil
canım geçmiş olsun. sen yinede bi dr a örün derim ben. çünkü benm dr herseferinde kanaman olursa mutlaka gel der ki benm hiç bi sıkıntım yokken. (allah a şükür).bugün işten sonra oğlumun saçlarını kestirmek için alışverişmerkezine gittik.eşimin işi dolayısıyla arabada bir sürü koli vardı bizde oğlumla bir köşeye sıkıştık yakın mesafe diye.neyse dıkış tepiş gittik işimizi hallettik yemek yedik filan derken yine eve dönerken oğlum mızmızlanıp sıkışıp kaldığımız koltukta karnıma sertçe yaslandı bir an engelleyemedim o an karnımda ve kasıklarımda acayip bir ağrı oldu ve ılık ılık bişey aktı gelene kadar kendimi zor tuttum.sonuçta oğlumda küçük onada kızamıyorum eve gelince bir baktım yine kanama olmuş.şu an bişey yok 10 dakikada bir bakıyorum.ağrımda kalmadı bebekte hareketli bir sorun yok gibi.ama anladımki artık hiç zorlanmamak lazım.allahım şu son 3.5 ayı bir bitirsek sorunsuz dua ediyorum sürekli.
yazılanları okudum sanırım bu aile problemleri hep ortak en iyisi başımızın çaresine bakmak .sıfır beklenti sonsuz mutluluk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?