Ne yazık ki ne kadar naz yaparsak o kadar ilgileniyor erkek milleti ben genel olarak nazlı bir insanım ilgi beklerim eşimde hamileliğim boyunca çok yardım ediyor hakkını yiyemem ama nerdeyse 6 ayım bitmesine rağmen hala kusmalarım bitmedi :2: farkettiğim birşey var ki ama ben ne zaman çok iyiyim bütün işleri yapıyorum elini bile kıpırdatmıyor ama biraz yatıp çok yorgunum dediğimde pervane belki hoş değil ama biraz nazlanmak lazım çocuklar bizim ortak paydamız yardım şart biraz da nazlanalım pohpohlanalım ne var ki yani
evettemin ol super anne super kadın super kariyerli çalışan olsan bile kimse sana madalya takmıyor. bana su getir bi çay koy oluyor erkekler her zaman... bir de sunu gördum 35 yıllık hayatım da erkekler genel olarak tam anlamıyla birşeyi 3-4 kez tekrar etmezsen anlamıyor yahut sallamıyorlar. yani çocuk gibi sabırla o anlayana kadar söyleyeceksiniz. ama daima sakin kavgasız asabileşmeden neyazıkki daima alttan alarak... özellikle guçlu karakterlerde (yahut öyle dusunen) kişilerle beraberken. "canım sen de haklısın ama -onun çok önem verdiği bir şeye bağlayarak para, sağlık, çocuklar, aile neyse artık- böyle devam edersen bunlar da zarar görecek gibi. kurnazca ama böyle.... örneğin " hamilelikte senle yeterince ilgilenemedim haklısın, ama bebeğe bir şey olursa ne yaparız canım benim, hastanelerde çok zor, gunlerce kalmamız gerekir, o yuzden bana en azından 3-4 ay iyi bakmalısın çocuklarımın babası, zor ama bugunler gececek, öyle bir durum mali olarak ta manevi olarak ta çok yorucu Allah vermesin..." ne cakalım ben
Sagol canim.bakicam ben degünaydın kızlar
tabi yazayım akakçe diye bir siteden araştırıyorum hep.
geçmiş olsun oferta, doktora bir git istersen için rahat etsin. en son yazdıklarını da okudum, eşinle olan tartışmanıza üzüldüm. bu durumda bari biraz daha anlayışlı olabilse. en çok onun desteğine ihtiyaç duyuyorsun.hayat müşterek. kendi oğluna su getirmiş çok mu anlamıyorum bu erkekleri. nasıl ağa paşa gibi yetiştirildilerse artık sen çekiyorsun.
işte tam olarak ben de eşim böyle hissediyor diye düşünüyorum. kötüleyerek konuşmasam da biliyorum ki üzülüyor farkında olmama bile.elinde olmayan değiştiremeyeceği bir durum, kabullenmekten başka çare yok.
masallah canimöncelikle günaydın. 1 saatten fazladır yazdıklarınızı okuyordum.herkesin ayrı ayrı dertleri var.maddi,eş tarafı yada kendi ailemiz...
zor bi süreç içindeyiz.bende erkek gibi yetiştirildim o yüzden ben herşeyi hallederim deyip yaparım.ama 20 gün önce evi temizlediğimde tam10 gün süren bel ağrısı(öyle sıradan değil doğrulamıyordum bile) ve sancı çektim.sonrax durup düşündüm.benim bebeğim ve canımdan öte ne olabilir bu hayatta.hamileliğimi doya doya yaşamak varken neden ağrı ve sızılarla geçireyimki dedim.artık kendime o kadarda yüklenmiyorum.makina atıp geçiyorum.lavabo banyo ve mutfak temizliğine özen gösteriyorum ki olmazsa olmaz.onun haricinde zaten mart ayında evi komple kadın çağırıp temizletecem.artık rahat olmaya içalışıyorum.içim içimi yiyo ay ev kirlendi biri gelse ayıp olacak filan diyordum sağolsun eşim beni motive ettiği için yavaş yavaş rahatladım. eşim ne ağır yemek nede evi dört dörtlük istiyo.sen ve kızımız iyi olsun yeter diyo.çok şükür iyiyizde.şubat ayı biter bitmez izne ayırılcam.son 2 ayı hep dolaşarak ve evde bol bol dinlenerek geçirecem.
benim5 görümcem var.sağolsunlar harıl harıl bebeğimize hazırlık görüyor.kayınvalidem garibim yaşlı gözleri çokda iyi görmemesine rağmen patikler ve alt üst örme elbise yapıyor.kayınpederim kısa bi zaman önce vefat etti.RABBİM ona ne kabir azabı nede cehennem ateşi göstermesin.o kadar razıydım kendisinden.keşke yaşasaydıda hiçbirşey almasaydı.güler yüzü ve sevmesi yeterdi bize.ama nasip işte.annem tarafı desek 2 gün önce yanlarından döndüm bebeğime aldıkları şeyleri görseniz ben yeter artık almayın dedikçe alıp alıp stoklamışlar.ben bebeğim için sadece 300 lira harcadım elbiselerini aldım.0-3 aylık hepsi.çünkü 40 yapıldığında gelecek hediyeler bize bi 10 yıl yetecek sanırım.doğuda yaşamak doğu örf adetine alışmak ayrıcalık gibi geliyo bana.yanlış anlamayın ama bizim bu taraf biraz daha hayatın en dibini görerek yaşadığı için düşünceliler bence.
tatlim cok benzerini aldim ben de uzun kollu. Bu acidan dusunmemistim ama.hem ne zamandur nerelerdeydin valla seni merak ediyordum.mine8585 de kayiparkadaşlar, size bişey danışmak istiyorum.
dün iş çıkışı kendime lohusa pijama takımım aldım. krem rengi. üstü güzel ama alt pijaması çok ince ve krem rengi olduğu için içi belli ediyor. ee bizde mayısta doğurcaz (Allah nasip ederse) kalın bişey almak istemedim. ama buda içi belli edince kanama falan olucamız için hasta bezi olucak. çok mu kötü durur?
üzerime yelek falan alırım diyorum ama kararsız kaldımbana tavsiyede bulunur musunuz?
500 ek ders icin calismayi dusunmuyorum.zaten 150 yol100 yemek..en erken alabilecegin zamanda al bencegünaydın annişler,
benim eşim de bir trlü annemi sevemedi. annem de eşimi. hep ikisinin arasında kalıyorum. kendi ailesiyle kendi ailesini sürekli karşılaştırıyor. işte senin ailen elindeki paraları hep kendilerine harcıyorlar. hiç çocuklarını düşünmüyorlar, ama bizimkiler hep çocuklarını vs düşünüyorlar vs diye her hafta laf atıyor. asıl sorun zaten bizim ev almamız dolayısıyla başladı. ev alırken annesi arsasını abisine sattı o parayı da bize ev almamız için verdi. eşimde sürekli bak bizimkiler yardım ettiler sizinkiler yardım etmediler diye hep başımın etini yedi. annemlerin de kanarda köşede paraları yok. 2 evleri var, annem geçen yıl kanser tedavisi gördü. çok sıkıldı üzüldü. onlarda atlatınca asansörlü bir eve çıkmak istediler evlerini şatışa çıkardılar 4-5 ayda anca evlerini satıp üzerine kredi çekip bize yakın yeni ev aldılar. ama o bile eşimin gözüne battı. yeni eve geçerken bazı eşyalarını yenilediler. ama eşim hemen ona da kafayı taktı. neymiş biz evlenirken o kadar kaliteli mobilya alamamış ki hiç de öyle değil. öyle olsa bile ne olur ki. annem babam o kadar yıl çalışmışlar, emekli olmuşlar, 2 çocugunu evlendirmiş 50 sinden rahata kavuşmuş yeni eve geçmek yeni mobilya almak onların da hakkı diye düşünüyorum. sonra kayınvalidem sürekli bişeyler örüyor, annemin de elinden örgü gelmiyor ama ona bile takmış durumda geçen hafta yine bu yüzden kavga ettik, bende ağladım tüm akşam. ertesi günü eşimden bir daha ailem ile ilgili olumlu-olumsuz tek bir söz duymak duymak istemediğimi, bunun için söz vermesini istedim. o da söz verdi. inşallah sözünde durur. haklı da olsa haksız da olsa insan ailesiyle ilgili kötü söz duymak istemiyor. kimse ailesine toz kondurmaz sonuçta. evet herkes birbirini sevmek zorunda değil ama eşi için sesini çıkarmaması gerektiğini düşünüyorum.[/QUOTnce.beklentiye girmemek lazim
Eviniz hayili olsun.biz daha ev almadik biraz erteleyecegiz artikben de hep ücretsiz izne ayrılmak istemiştim bebeğimiz olunca,sırf bunun için kamuyu seçtim diyebilirim. ama ev aldık ve eşimin maaşı ancak krediyi öder. allah anneme sağlık versin diyorum çünkü mecburen ona bırakıp gideceğim.
bende canm öncesindeki 8 haftanın hepsini kullanmak istiorum..
kızlar ben de öğretmenim izne nisan 15 te çıkmayı düşünüyorum biz de ev aldık kredi borcu baya yüklü o yüzden son 15 güne kadar çalışıcam inş bebek izin verirse ama şimdiden ağırlaşmaya başladımsizce daha önce mi ayrılsam izne :S
geçmiş olsun neden kaybettin acaba. Allah bir daha sıkıntı yaşatmasın, alalım su minnakları kucağımıza...Selam arkadaşlarım giremedim kaç gündür biraz amniyon sıvımızı kaybettik, şimdi iyiyiz çok şükür sizler nasılsınız okuyamadım yazdıklarınızı
Tamamen katiliyorumyanlış anlama ama dışardan bakan biri olarak eşinin tavrı hiç hoş değil.annen baban size bişeyler almak zorunda değil.zaten kızlarını canlarını vermiş emanet etmişler.evlilikte erkek bayana talip olurken artık ona ait olması ve her zaman her sıkıntıda yanında olmasını vaat eder.ona göre kız verilir.ha tmm annenler senide atsın demiyorum evlendi bitti demesini demiyorum ama eşin sana mecbur.eşinin aileside size mecbur değil.eğer yapıyorlarsada oğulları ve gelinlerisiniz sonuçta.elinde imkan olan yapsın.ama ne sen nede eşin aileler hakkında birbirinizi yargılamayın.mutsuzluk verir başkada bişey değil
uzulme bendee oyle.kızlar bu arada ben tam 10 kilo almışım biraz fazla olmuş
Selam arkadaşlarım giremedim kaç gündür biraz amniyon sıvımızı kaybettik, şimdi iyiyiz çok şükür sizler nasılsınız okuyamadım yazdıklarınızı
geçmiş olsun neden kaybettin acaba. Allah bir daha sıkıntı yaşatmasın, alalım su minnakları kucağımıza...
öncelikle takım çok güzel çok beğendim canm güle güle giy..alt tarafı çok belli ediosa içini başka rengine bak varsa yada üzerine dediğin gibi uzun yelek ya da hırkada kullanabilirsin mayısta doğurcaz ama muhtemelen bizi böle kısa kollu falan yatırmazlar zaten aman üşütürsün yok lohusasın die :) bende iki takım aldm biri alt üst pijama takımı önden düğmeli emzirme kolay olsn die dieride gecelik bide pijama takımının sabahlığı var..sende bu takıma istersen krem rengi bi sabahlık al o da mantıklı bence.
Ah canım olurmu ya erkeklerin böyle şeyleri var maalesef bende çok ağladım sinir krizleri geçirdim ama üzüldüğüm ve bebeğimi üzdüğümle kaldım hep. O yüzden Allah bize sabır eşlerimize akıl versin
canım benim kıyamam sana yaabence artık karşına al ve açıkça içindeki herşeyi dök. eminim yumuşayıp hak verecektir sana. insanlığı olan herkesin içi sızlar yani. rabbim yardımcın olsun
bu tarz konular hele ki para mevzuları eşlerin arasına girmemeli. çok yanlış. bizde de ben hamile kaldığımı öğrendiğim günden beri sadece ailem değil tüm sülalem bebeğe alışveriş yapıyor ama henüz eşimin ailesi hiçbirşey almadı, hatta arayıp da kızım sen de o kadar yol gidiyorsun çalışıyorsun iyimisin demezler. ama ben bununla ilgili daha eşime tek kelime etmedim, aramızı bozmadım. keşke erkekler de bizim kadar ince düşünse..
kızlar bu arada ben tam 10 kilo almışım biraz fazla olmuş
su "nazlı değilim "durumu çok yalnış canım benim. ben de ne yazıkki öyleğim. ilk bebeğimde hiç nazlanmadım 7-8 aylık hamile ev taşıdık, topladık, boşaltık, hiç sesim çıkmadan uğraştım durdum. ikea dan bir suru sey alındı tek kişi kurulacak herşeyi kurmaya çalıştım. hastane santiyesi yapıyordum hem de acil. o ara domuz gribi vakkaları vardı ölenler oluyordu ortamda o derece. hoppp erkenden geldi bebek. emziremedim uğraş uğraş. normal doğum yaptım herkes ooo ne var pırt diye cıkıvermiş muhabbetine başladı. losalığın l sini yaşamadım koştur koştur. eşim manuel makina almış sut sağmaya meme acısı ayrı endişe uykusuzluk ayrı ellerimin ağrısı ayrı. saat 8 yatak odasındayız eşime yardım et ellerim çok ağrıyor dedim eşim bunla da mı ben uğrasayım dedi. hiç unutmuyorum. ağlaya ağlaya maf oldum 3 gunluk bebek elimde. özetle o gunler geçti ama yaraladı çok. oğlan 2 yaşını geçince benim ki çocuk sevgisini tattı. çok olmamakla birlikte yacas yavas oynamaya başladı. oğlanında iç guduleri ve davranışları sayesinde iyice bağlandı babamız çocuğa. 2. ye karar verdik. bu kez de sansa taşınmaya denk geldi hatta bilmiyordum hastalıkta vurdu ilk haftalarda yapmadığım hamilelik hatası kalmadı. öğrendik hala bana 3 gunluk bebek ama sen sanki 9 aylıksın muhabbeti başladı. bu sefer aklımı başıma aldım. hadi kızım akıllan. yavaş yavaş elimi eteğimi çekmeye başladım ağır işlerden beni uzecek yoracak seylerden. midem kötü olunca ay fenayım ben değip yattım. hiç sallamadım. bebek belirmeye başladıkça baba duzelmeye ilgilenmeye başladı. şimdi en azından oğlanla ilgileniyor. gunde 2-3 arayıp kontrol ediyor. iş seyehatlerini erteliyor hafta sonları maximum bizimle ilgilenmeye çalışıyormaşallah.
kısaca nazlı olmamak gerçekten kahramanlık değil. hatta kızmayın ama biraz aptallık. anneme "bana unuversite de neden yardım etmediniz maddi manevi" değince" e kızım istemedin ki" demişliği var dusunun. hep yakının demiyorum ama hep iyi ve guçlu olununca insanlar hemen ellerini çekip "e o kadar guçlüsün bana da bir omuz ver ozaman" moduna geçiyor. işte de evlilikte de akrabalıkta da...
Selam arkadaşlarım giremedim kaç gündür biraz amniyon sıvımızı kaybettik, şimdi iyiyiz çok şükür sizler nasılsınız okuyamadım yazdıklarınızı
Canım sürekli yazıyorum ya burdan da idrar yolu enfeksiyonum bitmek tükenmek bilmedi diye, malesef ondan kaynaklı olarak amniyotik sıvı kesesinde aşınma meydana gelmiş, aynı zamanda sıvının akmasını engelleyen bir mukus tabakası varmış onun hafif bir çıkışı söz konusuymuş. Allah başka dert vermesin diyorum ne yapayım valla elimden geldiğince herşeyi kontrol etmeye çalışıyorum ama yine de başımıza böyle şeyler geliyor...
çok güzel bir pijama takımı ama bende gecelik tavsiye ederim.hastaneler çok sıcak oluyor zaten.
versin versin canım.yoksa işimiz çok zor.
benim kaynanam işten çıkınca üzüldü düşün oğlu tek maaşla ne yapacak şimdi diye.tekrar işe girincede sen alışıksın dedi bana ya...
bende 9 kilo aldım ne olacak sonumuz
ne güzel yazmışsın aynen katılıyor tüm yazdıklarına .bende bu akşamdan itibaren taktik değiştiriyorum kesin.bak sabah oğlunu sormaya aradı bir dahada beni aramadı.akşama çok ena şeyler olacak çok.
geçmiş olsun canım şimdi iyi olmana sevindim.
aman dikkat canım, fena şeyler olacak derken kendini hırpalama. nazını yap çekil kenara
Canım sürekli yazıyorum ya burdan da idrar yolu enfeksiyonum bitmek tükenmek bilmedi diye, malesef ondan kaynaklı olarak amniyotik sıvı kesesinde aşınma meydana gelmiş, aynı zamanda sıvının akmasını engelleyen bir mukus tabakası varmış onun hafif bir çıkışı söz konusuymuş. Allah başka dert vermesin diyorum ne yapayım valla elimden geldiğince herşeyi kontrol etmeye çalışıyorum ama yine de başımıza böyle şeyler geliyor...
çok güzel bir pijama takımı ama bende gecelik tavsiye ederim.hastaneler çok sıcak oluyor zaten.
versin versin canım.yoksa işimiz çok zor.
benim kaynanam işten çıkınca üzüldü düşün oğlu tek maaşla ne yapacak şimdi diye.tekrar işe girincede sen alışıksın dedi bana ya...
bende 9 kilo aldım ne olacak sonumuz
ne güzel yazmışsın aynen katılıyor tüm yazdıklarına .bende bu akşamdan itibaren taktik değiştiriyorum kesin.bak sabah oğlunu sormaya aradı bir dahada beni aramadı.akşama çok ena şeyler olacak çok.
geçmiş olsun canım şimdi iyi olmana sevindim.
Kizlar nasilsiniz bakalim umarim sizde bebislerinizde iyisinizdir.gecmise hic bakamadim.annem geldi memleketten onunla ilgilenirken buraya hic bakamadim.sizlere bisey sorucam.bugun ikinci asim yapildi saglik ocaginda hemsire 5 adet yapiliyir ama 2de kesiyoruz genelde dedi.sen kactane istiyorsun dedi.siz 2 de kesicekmisiniz yoksa 5i tamamlayCakmisiniz.bu arada ankarada oturanlar cumartesi gunu istanbul yolunda babymall aciliyor gitmek isteyenlere duyurulur
Kızlar merhaba,
bugün nifty sonucum çıkmış doktorumla konuştum sonuç gayet iyi temiz çıktı çook mutluyum:)
Ofertacım çok geçmiş olsun dikkat et ve çok yorma kendini.
Koseden çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim.
dün akşam diğer arkadaşlardaki aile sorunlarını okudum ve çok ağladım, üzüldüm. Biraz toparladıktan sonra hepinize bol bol dua ettim. Rabbim kabul eylesin.
Kızlar merhaba,
bugün nifty sonucum çıkmış doktorumla konuştum sonuç gayet iyi temiz çıktı çook mutluyum:)
Ofertacım çok geçmiş olsun dikkat et ve çok yorma kendini.
Koseden çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim.
dün akşam diğer arkadaşlardaki aile sorunlarını okudum ve çok ağladım, üzüldüm. Biraz toparladıktan sonra hepinize bol bol dua ettim. Rabbim kabul eylesin.
Kizlar nasilsiniz bakalim umarim sizde bebislerinizde iyisinizdir.gecmise hic bakamadim.annem geldi memleketten onunla ilgilenirken buraya hic bakamadim.sizlere bisey sorucam.bugun ikinci asim yapildi saglik ocaginda hemsire 5 adet yapiliyir ama 2de kesiyoruz genelde dedi.sen kactane istiyorsun dedi.siz 2 de kesicekmisiniz yoksa 5i tamamlayCakmisiniz.bu arada ankarada oturanlar cumartesi gunu istanbul yolunda babymall aciliyor gitmek isteyenlere duyurulur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?