- 15 Temmuz 2013
- 743
- 496
- 333
duygularıma tercüman olmuşsun arkadaşım,
anlayamıyorum böyle erkekleri, erkek evin reisidir kadın çalışmak para kazanmak zorunda değildir, fakat biz hem eşimize yardımcı olmak hemde daha rahat konforlu bir yaşam için çalışmayı tercih ediyoruz,ailelere gelince arkadaşında dediği gibi kız tarafı çeyizini hazırlar elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır fakat düğünü yapmak evi dizmek ev almam erkek tarafının görevidir erkek tarafının kız tarafından böyle bir beklentisi olamaz olmamalı
anneci,ğin babacığım seninde söylediğin gibi çalışmış didinmiiş 2ev alabilmiş e bide ciddi bir rahatsızlık geçirmiş en güzeline layıklar bence hiiiççç eşini karıştırma arkadaşım kusura bakma yanlışda anlama biraz net cümleler kurdum ama hakikaten siirleniyorum bu tür erkeklere,
arkadaşlar, size bişey danışmak istiyorum.
dün iş çıkışı kendime lohusa pijama takımım aldım. krem rengi. üstü güzel ama alt pijaması çok ince ve krem rengi olduğu için içi belli ediyor. ee bizde mayısta doğurcaz (Allah nasip ederse) kalın bişey almak istemedim. ama buda içi belli edince kanama falan olucamız için hasta bezi olucak. çok mu kötü durur?
üzerime yelek falan alırım diyorum ama kararsız kaldımbana tavsiyede bulunur musunuz?
evet tavrı hiç hoş değil bende farkındayım. herhalde o da beni kadar üzdüğünün farkında her seferinde gelip özürler diliyor ama kendini de tutamıyor laf etmeden. inşallah sözünü tutar bu sefer artık sorun olmaz. ben onun ailesini seviyorum, biliyorum onlar da beni seviyor ama eşim benim aileme laf ettikçe bende onun ailesine karşı istemeden sinir olmaya başlıyorum.
canım benim kıyamam sana yaakızlar saolun iyi dilekleriniz için birde üstüne akşam eşimle kavga ettik. anlattımya eve geldim kanama olmuş bende çocuğu yıkadım giydirdim saçlarını kuruttum sonrada koltuğa uzandım biraz. oğlum bilgisayarda oyun oynuyordu su istedi eşime getirirmisin dedim kendimi iyi hissetmiyorum dedim.zaten ne zaman iyi hissediyorsunki dedi bana oflaya puflaya gitti su getirmeye.sanki ben keyfimden hastayım.sonra sinirlerim boşaldı sanırım bir ağlama krizine girdim susturamıyorum kendimi o derece .gittim içeriki odaya ağladım ağladım rahatladım sonrada oğlumu alıp uyumaya çıktım.gece oğlumu yatağına koymuş babası sonra gece 3 gibi uyandım eşim çok horluyor normalde aslında hep dürterim uyarırım yine horluyorsun uyku tutmuyor dedim bu defa aldı yastığını salano indi söylene söylene.zaten canım burnumda bide bu adamın kaprisiyle yaşıyorum.sabahta biz uyanmadan defolup gitmiş işe görüşmedik.oğlumu hazırladım annemi çağırdım o götürdü okula.normalde her sabah eşimle gidiyor.bide beni çocukla bu şekilde yanlız bıraktı.içim burkuldu canım yandı.ben bunları haketmiyorum diye düşünüyorum.bu halimle çalışıyorum destek oluyorum ona.çocuğun yükü hep bende zaten.şimdi yeni doğacak olanda da öyle olacak.allah bana önce sabır sonrad güç versin versinki evlatlarıma faydam olsun.
yine kafa şişirdim sabah sabah kusura bakmayın.
öncelikle günaydın. 1 saatten fazladır yazdıklarınızı okuyordum.herkesin ayrı ayrı dertleri var.maddi,eş tarafı yada kendi ailemiz...
zor bi süreç içindeyiz.bende erkek gibi yetiştirildim o yüzden ben herşeyi hallederim deyip yaparım.ama 20 gün önce evi temizlediğimde tam10 gün süren bel ağrısı(öyle sıradan değil doğrulamıyordum bile) ve sancı çektim.sonra durup düşündüm.benim bebeğim ve canımdan öte ne olabilir bu hayatta.hamileliğimi doya doya yaşamak varken neden ağrı ve sızılarla geçireyimki dedim.artık kendime o kadarda yüklenmiyorum.makina atıp geçiyorum.lavabo banyo ve mutfak temizliğine özen gösteriyorum ki olmazsa olmaz.onun haricinde zaten mart ayında evi komple kadın çağırıp temizletecem.artık rahat olmaya çalışıyorum.içim içimi yiyo ay ev kirlendi biri gelse ayıp olacak filan diyordum sağolsun eşim beni motive ettiği için yavaş yavaş rahatladım. eşim ne ağır yemek nede evi dört dörtlük istiyo.sen ve kızımız iyi olsun yeter diyo.çok şükür iyiyizde.şubat ayı biter bitmez izne ayırılcam.son 2 ayı hep dolaşarak ve evde bol bol dinlenerek geçirecem.
benim5 görümcem var.sağolsunlar harıl harıl bebeğimize hazırlık görüyor.kayınvalidem garibim yaşlı gözleri çokda iyi görmemesine rağmen patikler ve alt üst örme elbise yapıyor.kayınpederim kısa bi zaman önce vefat etti.RABBİM ona ne kabir azabı nede cehennem ateşi göstermesin.o kadar razıydım kendisinden.keşke yaşasaydıda hiçbirşey almasaydı.güler yüzü ve sevmesi yeterdi bize.ama nasip işte.annem tarafı desek 2 gün önce yanlarından döndüm bebeğime aldıkları şeyleri görseniz ben yeter artık almayın dedikçe alıp alıp stoklamışlar.ben bebeğim için sadece 300 lira harcadım elbiselerini aldım.0-3 aylık hepsi.çünkü 40 yapıldığında gelecek hediyeler bize bi 10 yıl yetecek sanırım.doğuda yaşamak doğu örf adetine alışmak ayrıcalık gibi geliyo bana.yanlış anlamayın ama bizim bu taraf biraz daha hayatın en dibini görerek yaşadığı için düşünceliler bence.
dün iş çıkışı kendime lohusa pijama takımım aldım. krem rengi. üstü güzel ama alt pijaması çok ince ve krem rengi olduğu için içi belli ediyor. ee bizde mayısta doğurcaz (Allah nasip ederse) kalın bişey almak istemedim. ama buda içi belli edince kanama falan olucamız için hasta bezi olucak. çok mu kötü durur?
üzerime yelek falan alırım diyorum ama kararsız kaldımbana tavsiyede bulunur musunuz?
evet tavrı hiç hoş değil bende farkındayım. herhalde o da beni kadar üzdüğünün farkında her seferinde gelip özürler diliyor ama kendini de tutamıyor laf etmeden. inşallah sözünü tutar bu sefer artık sorun olmaz. ben onun ailesini seviyorum, biliyorum onlar da beni seviyor ama eşim benim aileme laf ettikçe bende onun ailesine karşı istemeden sinir olmaya başlıyorum.
güzelmiş canım bene böyle bişey alcam yatarken sorun olmaz zatende takım sabahlıklı oluyo kalkınca onu alırsın üztüne bi sıkıntı olmaz bence. ama ben 1 tanede renkli penyederden alcam kan falan batabilir:)arkadaşlar, size bişey danışmak istiyorum.
şanslısın arkadaşım kıymetini bil vallahi. allah nazarlardan saklasın. her şey eşte bitiyor aslında. biraz da rahat olmak her şeyi ince düşünmemek lazım.
çok şükür ALLAHA. RABBİM hepinizin evliliğinide çok çok iyi etsin inş. herşey gönlünüzce olsun.
çokta rahat birisi değilim aslında temizlik benim için çok önemli ama baktımki rahatsız oluyorum.bıraktım yapmayı.
ben de hep ücretsiz izne ayrılmak istemiştim bebeğimiz olunca,sırf bunun için kamuyu seçtim diyebilirim. ama ev aldık ve eşimin maaşı ancak krediyi öder. allah anneme sağlık versin diyorum çünkü mecburen ona bırakıp gideceğim.
Hoşgeldiniz aramıza. Uzun bir ara vermişsiniz gerçekten:)) Cinsiyeti belli mi bebeğinizin?
zaten artık tartışmıyorum inan ben ne kadar hakılıda olsam haksız duruma düşürür eşim beni o yüzden uzaklaşıyorum hemen ortamdan.inan ben nazlı biri değilim neler yaşarım yinede gıkım çıkmaz.ama dün gerçekten rahatsızdım ve aldığım tepki deli etti beni.az önce aramış ne yaptın diyor kuzeyi soruyor nasıl okula gitti diye.ben hallettim sen merak etme rahat ol dedim işim var diyip kapattım telefonu.allah annemi babamı başımdan eksik etmesin onlar olmasa çok zor halim çok zor.
öncelikle takım çok güzel çok beğendim canm güle güle giy..alt tarafı çok belli ediosa içini başka rengine bak varsa yada üzerine dediğin gibi uzun yelek ya da hırkada kullanabilirsin mayısta doğurcaz ama muhtemelen bizi böle kısa kollu falan yatırmazlar zaten aman üşütürsün yok lohusasın die :) bende iki takım aldm biri alt üst pijama takımı önden düğmeli emzirme kolay olsn die dieride gecelik bide pijama takımının sabahlığı var..sende bu takıma istersen krem rengi bi sabahlık al o da mantıklı bence.
canım zaten doğumdan sonra üşürmüşüz duyduğum kadarıyla, yani yataktan her kalktığında sabahlık giyeceksin. bu arada çok beğendim takımı
Bana hastanede pijama giydirmemislerdi dogumdan sonra dikislerini dusurme falan dediler hemsireler o yuzden gecelik giymistim. Eger sezaryen dusunuyorsaniz gecelik alin derim ben :)
çook güzel beğendim,değiştirme bence yelek yada sabahlık giyersin kaça ve nerden aldın acaba çok beğendim güzel günlerde kullan
güzelmiş canım bene böyle bişey alcam yatarken sorun olmaz zatende takım sabahlıklı oluyo kalkınca onu alırsın üztüne bi sıkıntı olmaz bence. ama ben 1 tanede renkli penyederden alcam kan falan batabilir:)
cicin çok şık ama hastane için mumkun olduğu kadar gecelik edinin. cunku sezeryan da pansuman oluyor. normal doğumda da dikiş varsa kontrol oluyor. ayrıca pijama giymek çıkarmak çok zor wc de bile. yoğun kanama olacağı için yatağa bile 2-3 kat ekstra carşaf konuyor değil ustunuzun kirlenmesi. ben 1 adet kısa bacak kısa kol pijama almıştım birtek onu çıkarken giymişti. ama hava serindi baya esortman giysem olurdu o gun. belli olmaz yani.
Öneri için teşekkür ederim. galiba bir de gecelik bulmam şart.
yengemler (geçen yıl sezeryan doğum yaptı) falan herkes de diyoki geceliği ne yapcan eskide kaldı onlar falan. bu nedenşle kafam karışıyordu. ama dediklerinizde çok doğru. en iyisi mi ben bir de gecelik alayım ve yedek te alt pijama alayım.
bunun da üstünü giyerim çünkü emzirme içi aradan göğsü çıkarabiliyoruz. rahat olur üstü.
su "nazlı değilim "durumu çok yalnış canım benim. ben de ne yazıkki öyleğim. ilk bebeğimde hiç nazlanmadım 7-8 aylık hamile ev taşıdık, topladık, boşaltık, hiç sesim çıkmadan uğraştım durdum. ikea dan bir suru sey alındı tek kişi kurulacak herşeyi kurmaya çalıştım. hastane santiyesi yapıyordum hem de acil. o ara domuz gribi vakkaları vardı ölenler oluyordu ortamda o derece. hoppp erkenden geldi bebek. emziremedim uğraş uğraş. normal doğum yaptım herkes ooo ne var pırt diye cıkıvermiş muhabbetine başladı. losalığın l sini yaşamadım koştur koştur. eşim manuel makina almış sut sağmaya meme acısı ayrı endişe uykusuzluk ayrı ellerimin ağrısı ayrı. saat 8 yatak odasındayız eşime yardım et ellerim çok ağrıyor dedim eşim bunla da mı ben uğrasayım dedi. hiç unutmuyorum. ağlaya ağlaya maf oldum 3 gunluk bebek elimde. özetle o gunler geçti ama yaraladı çok. oğlan 2 yaşını geçince benim ki çocuk sevgisini tattı. çok olmamakla birlikte yacas yavas oynamaya başladı. oğlanında iç guduleri ve davranışları sayesinde iyice bağlandı babamız çocuğa. 2. ye karar verdik. bu kez de sansa taşınmaya denk geldi hatta bilmiyordum hastalıkta vurdu ilk haftalarda yapmadığım hamilelik hatası kalmadı. öğrendik hala bana 3 gunluk bebek ama sen sanki 9 aylıksın muhabbeti başladı. bu sefer aklımı başıma aldım. hadi kızım akıllan. yavaş yavaş elimi eteğimi çekmeye başladım ağır işlerden beni uzecek yoracak seylerden. midem kötü olunca ay fenayım ben değip yattım. hiç sallamadım. bebek belirmeye başladıkça baba duzelmeye ilgilenmeye başladı. şimdi en azından oğlanla ilgileniyor. gunde 2-3 arayıp kontrol ediyor. iş seyehatlerini erteliyor hafta sonları maximum bizimle ilgilenmeye çalışıyormaşallah.
kısaca nazlı olmamak gerçekten kahramanlık değil. hatta kızmayın ama biraz aptallık. anneme "bana unuversite de neden yardım etmediniz maddi manevi" değince" e kızım istemedin ki" demişliği var dusunun. hep yakının demiyorum ama hep iyi ve guçlu olununca insanlar hemen ellerini çekip "e o kadar guçlüsün bana da bir omuz ver ozaman" moduna geçiyor. işte de evlilikte de akrabalıkta da...
cok gecmis olsun canimArkadaşlar bugun ameliyat oldu m böbreğimde ki taşın bi kısmını Dr kırmış 2 sa anestezi aldım bebeğim iyimiş şükürler olsun yarın bi daha görecek drlar inşallah ii haberler verirler.
kızlar saolun iyi dilekleriniz için birde üstüne akşam eşimle kavga ettik. anlattımya eve geldim kanama olmuş bende çocuğu yıkadım giydirdim saçlarını kuruttum sonrada koltuğa uzandım biraz. oğlum bilgisayarda oyun oynuyordu su istedi eşime getirirmisin dedim kendimi iyi hissetmiyorum dedim.zaten ne zaman iyi hissediyorsunki dedi bana oflaya puflaya gitti su getirmeye.sanki ben keyfimden hastayım.sonra sinirlerim boşaldı sanırım bir ağlama krizine girdim susturamıyorum kendimi o derece .gittim içeriki odaya ağladım ağladım rahatladım sonrada oğlumu alıp uyumaya çıktım.gece oğlumu yatağına koymuş babası sonra gece 3 gibi uyandım eşim çok horluyor normalde aslında hep dürterim uyarırım yine horluyorsun uyku tutmuyor dedim bu defa aldı yastığını salano indi söylene söylene.zaten canım burnumda bide bu adamın kaprisiyle yaşıyorum.sabahta biz uyanmadan defolup gitmiş işe görüşmedik.oğlumu hazırladım annemi çağırdım o götürdü okula.normalde her sabah eşimle gidiyor.bide beni çocukla bu şekilde yanlız bıraktı.içim burkuldu canım yandı.ben bunları haketmiyorum diye düşünüyorum.bu halimle çalışıyorum destek oluyorum ona.çocuğun yükü hep bende zaten.şimdi yeni doğacak olanda da öyle olacak.allah bana önce sabır sonrad güç versin versinki evlatlarıma faydam olsun.
yine kafa şişirdim sabah sabah kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?