2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

dimi ama yaaa...

çook güzel beğendim,değiştirme bence yelek yada sabahlık giyersin kaça ve nerden aldın acaba çok beğendim güzel günlerde kullan

zaten böyle ufak şekilde başlıyo sorunlar.söyleyip söyleyip özür dilemesi incittikten sonra çokta bi önemi olmuyo bence.sana önerim ne olursa olsun ne eşinin ailesi hakkında konuş nede kendi ailen hakkında konuştur.

canım benim kıyamam sana yaa bence artık karşına al ve açıkça içindeki herşeyi dök. eminim yumuşayıp hak verecektir sana. insanlığı olan herkesin içi sızlar yani. rabbim yardımcın olsun

şanslısın arkadaşım kıymetini bil vallahi. allah nazarlardan saklasın. her şey eşte bitiyor aslında. biraz da rahat olmak her şeyi ince düşünmemek lazım.

ben göremiyorum siteyi ama ben de krem rengi almayı düşünüyorum nasılsa uzun hırka benzeri bir şeyler giyeriz

bu tarz konular hele ki para mevzuları eşlerin arasına girmemeli. çok yanlış. bizde de ben hamile kaldığımı öğrendiğim günden beri sadece ailem değil tüm sülalem bebeğe alışveriş yapıyor ama henüz eşimin ailesi hiçbirşey almadı, hatta arayıp da kızım sen de o kadar yol gidiyorsun çalışıyorsun iyimisin demezler. ama ben bununla ilgili daha eşime tek kelime etmedim, aramızı bozmadım. keşke erkekler de bizim kadar ince düşünse..

güzelmiş canım bene böyle bişey alcam yatarken sorun olmaz zatende takım sabahlıklı oluyo kalkınca onu alırsın üztüne bi sıkıntı olmaz bence. ama ben 1 tanede renkli penyederden alcam kan falan batabilir:)

normal şartlarda bende 4 ay ücretsiz izin kullanmak istiyordum ama bizim de ev kredimiz ayda 2000 ödüyoruz. eğer ü.siz izin alırsam çok sıkılırız. ama tabi bebişte bir sorun vs olursa (Allah korusun) izin alırım.

Gunaydin arkadaslar. Ailelerden bahsetmissiniz. Benim esimin ailesi de ne evlenirken ne de ilk cocugumda yardim ettiler. Masallah durumlari da var. Ama trabzon'dalar ve rahmetli kayinvalidem agir hastaydi. Surekli hastaneye tahlillere ozel ihtiyaclarina para lazim olurdu. O yuzden hic gozume batmadi. Evlenirken 200er tl taktilar fittiler. Iki kaynim eltim dugune bile gelmediler. Ben de aileme bir tüm aldim siz de bunu takin dedim :) Ceyizimi kendim yaptim. Ustune esim dugunden sonra aileme bin tl verdi cok misafir agirladilar diye. Allah hepsine uzun omur versin. Zaten esim de tek kurus kabul etmez. Cok sukur kimseye ihtiyacimiz yok. Benim ailemin de durumu cok iyj degil. Ben hic esime yansitmam. Annemler yapiyormus gibi ufak tefek seyler alirim. Esim kizar neden aliyorlar diye. Oyle ki babamin bize 20 bin lira borcu var. Odeyecekrir elbet diye bekliyorum :) Allah saglik versin. Zar zor hersey yoluna giriyor. Suan hassas donemdeyiz. Yarin bir gun dusundugumuzde bosuna uzulmusuz diyecegiz.

ARkadasim insallah normal dogum yaparsin. Sezeryan olursa zaten anca ikinci gun surekli ayakta olabilirsin. Yani birileri geldiginde oturuyor olacaksindir. Renkli bir de yedekk al bence. Kanaman olursa rahat edersin. Bu arada gecelik cok şık cok begendim.

su "nazlı değilim "durumu çok yalnış canım benim. ben de ne yazıkki öyleğim. ilk bebeğimde hiç nazlanmadım 7-8 aylık hamile ev taşıdık, topladık, boşaltık, hiç sesim çıkmadan uğraştım durdum. ikea dan bir suru sey alındı tek kişi kurulacak herşeyi kurmaya çalıştım. hastane santiyesi yapıyordum hem de acil. o ara domuz gribi vakkaları vardı ölenler oluyordu ortamda o derece. hoppp erkenden geldi bebek. emziremedim uğraş uğraş. normal doğum yaptım herkes ooo ne var pırt diye cıkıvermiş muhabbetine başladı. losalığın l sini yaşamadım koştur koştur. eşim manuel makina almış sut sağmaya meme acısı ayrı endişe uykusuzluk ayrı ellerimin ağrısı ayrı. saat 8 yatak odasındayız eşime yardım et ellerim çok ağrıyor dedim eşim bunla da mı ben uğrasayım dedi. hiç unutmuyorum. ağlaya ağlaya maf oldum 3 gunluk bebek elimde. özetle o gunler geçti ama yaraladı çok. oğlan 2 yaşını geçince benim ki çocuk sevgisini tattı. çok olmamakla birlikte yacas yavas oynamaya başladı. oğlanında iç guduleri ve davranışları sayesinde iyice bağlandı babamız çocuğa. 2. ye karar verdik. bu kez de sansa taşınmaya denk geldi hatta bilmiyordum hastalıkta vurdu ilk haftalarda yapmadığım hamilelik hatası kalmadı. öğrendik hala bana 3 gunluk bebek ama sen sanki 9 aylıksın muhabbeti başladı. bu sefer aklımı başıma aldım. hadi kızım akıllan. yavaş yavaş elimi eteğimi çekmeye başladım ağır işlerden beni uzecek yoracak seylerden. midem kötü olunca ay fenayım ben değip yattım. hiç sallamadım. bebek belirmeye başladıkça baba duzelmeye ilgilenmeye başladı. şimdi en azından oğlanla ilgileniyor. gunde 2-3 arayıp kontrol ediyor. iş seyehatlerini erteliyor hafta sonları maximum bizimle ilgilenmeye çalışıyor maşallah.
kısaca nazlı olmamak gerçekten kahramanlık değil. hatta kızmayın ama biraz aptallık. anneme "bana unuversite de neden yardım etmediniz maddi manevi" değince" e kızım istemedin ki" demişliği var dusunun. hep yakının demiyorum ama hep iyi ve guçlu olununca insanlar hemen ellerini çekip "e o kadar guçlüsün bana da bir omuz ver ozaman" moduna geçiyor. işte de evlilikte de akrabalıkta da...

canım zaten doğumdan sonra üşürmüşüz duyduğum kadarıyla, yani yataktan her kalktığında sabahlık giyeceksin. bu arada çok beğendim takımı

Bana hastanede pijama giydirmemislerdi dogumdan sonra dikislerini dusurme falan dediler hemsireler o yuzden gecelik giymistim. Eger sezaryen dusunuyorsaniz gecelik alin derim ben :)

çook güzel beğendim,değiştirme bence yelek yada sabahlık giyersin kaça ve nerden aldın acaba çok beğendim güzel günlerde kullan

arkadaşlar düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. bende çok beğendim ve nasıl olsa başka bir takım (normal pijama takımı) daha var diye kalmasına karar verdim.
ben internetten almadım pendikte bir mağazadan aldım ve fiyatı da çok ucuzdu bence. 32,50 tl. nakit alınca 27,50 ye verdi. üzerinde sabahlığı olanlar ise indirimli hali 85 Tl. normal fiyatları 145 tl falan. açıkcası benim bütcemi aştığı için onlardan alamadım.

gecelik içinse pendik te 3 - 5 mağaza dolaştım ama hepsi taaa annemlerin giydiği eski tür gecelik. yeni bişey yoktu. bulabilseydim bir de gecelik almak istiyordum ama bulamadım

cicin çok şık ama hastane için mumkun olduğu kadar gecelik edinin. cunku sezeryan da pansuman oluyor. normal doğumda da dikiş varsa kontrol oluyor. ayrıca pijama giymek çıkarmak çok zor wc de bile. yoğun kanama olacağı için yatağa bile 2-3 kat ekstra carşaf konuyor değil ustunuzun kirlenmesi. ben 1 adet kısa bacak kısa kol pijama almıştım birtek onu çıkarken giymişti. ama hava serindi baya esortman giysem olurdu o gun. belli olmaz yani.

Öneri için teşekkür ederim. galiba bir de gecelik bulmam şart.
yengemler (geçen yıl sezeryan doğum yaptı) falan herkes de diyoki geceliği ne yapcan eskide kaldı onlar falan. bu nedenşle kafam karışıyordu. ama dediklerinizde çok doğru. en iyisi mi ben bir de gecelik alayım ve yedek te alt pijama alayım.
bunun da üstünü giyerim çünkü emzirme içi aradan göğsü çıkarabiliyoruz. rahat olur üstü.

bence sen 2-3 tane eski de olsa geceliği cantana koy. yakalarının açık yada açılabiliyor olmasına dikkat ederek. istediğin havalı geceliğini de al yine. gunduz onu giyersin. ama 3 gun kalınıyor sezeryanda ona göre düşün. 3 gune kaç tane gerekir. akrabalarına sasırdım. sezeyanlı birinin gecelik giymesi ile pijama giymesi tartısılamaz bile. bak söyle dusun ayağa kalkamıyorsun ama kanaman var altından petleri bile başkası alıyor 3-4 saat. gerçek durum bu. dediğim gibi nolacak 2-3 adet penye geceliği sıkıştırı ver bir köşeye kullanmazsan geri gelir. ucuz yollu mikili diz hizası şirin gecelikler var pazar da bile...

Ne yazık ki ne kadar naz yaparsak o kadar ilgileniyor erkek milleti ben genel olarak nazlı bir insanım ilgi beklerim eşimde hamileliğim boyunca çok yardım ediyor hakkını yiyemem ama nerdeyse 6 ayım bitmesine rağmen hala kusmalarım bitmedi :2: farkettiğim birşey var ki ama ben ne zaman çok iyiyim bütün işleri yapıyorum elini bile kıpırdatmıyor ama biraz yatıp çok yorgunum dediğimde pervane belki hoş değil ama biraz nazlanmak lazım çocuklar bizim ortak paydamız yardım şart biraz da nazlanalım pohpohlanalım ne var ki yani

Arkadaşlar bugun ameliyat oldu m böbreğimde ki taşın bi kısmını Dr kırmış 2 sa anestezi aldım bebeğim iyimiş şükürler olsun yarın bi daha görecek drlar inşallah ii haberler verirler.
cok gecmis olsun canim

ah kiyamam.lutfen uzme kendini.kendini uzmenin hic bir faydasi yok.eslerimiz bazen anlayissiz oluyor.galiba biz de fazla beklentiye giriyoruz.epimiz zaman zaman yasiyoruz ve geciyor.sen sadece bebisine dikkat et annesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…