ne güzel işte gece rahatça uyuyorsun.ben sabaha kaç defa uyanıyorum bilmiyorum.bebeğimde hep uyanık.gün içinde yorgun olursam benimde hareketlerinde durulma oluyo.ama uzanıp bi süre dinlendimmi başlıyo içimde dönmeye.bence senin sıkıntın yorgun olmak...
sana katılıyorum devlet memurları için rapor gibi durumlar sıkıntı olmuyor en azından. iş yerinde bulunulan çalışma saatleri de bir çok mesleğe göre kesinlikle cazip. ben de öğretmenim, matematik öğretmeni ve okulda bulunduğum saatler içinde oturduğum toplam süre 10 dk yı geçmez aralar dahil. hep ayakta ve fiziken de zihnen de aktif olmam gerekiyor. evde öğrenciler için ayırmak durumunda olduğum zaman diliminden bahsetmiyorum çünkü işin bu kısmını zaten kimse düşünmüyor ve görmüyor. bir de ben master yapıyorum üstüne üstlük.
öğretmenliğin tek artısının iş kaygısı yaşamamak olduğunu düşünüyorum. ideali zaten birilerine bir şeyler öğretmek, eğitimlerine katkıda bulunmak olan biri için de öğretmen olmak da idealist bir bakış açısıdır bence. her işi vicdanı rahat tam anlamıyla yapan da var, laf olsun diye mesaiyi doldurmaya çalışan da. düşüncelerimi söyledim, yanlış anlamayın, özelde çalışan arkadaşların sıkıntılarını biliyorum çevremden. ama herkesin yaşadığı sorunlar farklı alanlarda ve en iyi kendisi billiyor ne yaşadığını ne şartlarda çalıştığını.
hepinize günaydın bu arada : )
kızlar birde size bişey soracagım ben daha yeni dr gittim bir sıkıntı yoktu ama bu bikaç gündür rahmimin aşagısına dogru bir ağrı var yani çok aşagısı vajınama dogru eşim şehir dışında dr aradım yerinde yoktu yarın gitsem mi yoksa bikaçgün beklesem mi karara veremedim sizdede bu sekılde ağsı olan varmı
kızlar günaydın, hayırlı cumalar...
dün aldığım haberden sonra artık daha pozitifim:) bide bugün doğum günüm en güzel hediye yavrumun iyi olması oldu:)
yarın şeker yükleme testine gidicem ve kızımızı görücez inşallah bu arada biz isim olarak Ayşe de karar kıldık:)
Hepinize güzel bi gün diliyorum:)
Günaydın:) Ne güzel işte şanslıyız. Oğlum da gece ben uyuyunca yatar sol tarafıma uyurdu sabaha dek. Doğdu, büyüdü hiç gece uykusu problemi olmadı bebeklik dahil. Belki batıl inanç ama benim gece uykum kaçsa da kalkıp dolanmıyorum, sağa sola dönmüyorum ki o uyusun ve uyanmaya alışmasın diye:))
Seni düşünmeyeni, sen hiç düşünme. Al raporunu evinde dinlen canım. 10 gün al, üzerine bir hafta git bir 10 gün daha al hatta... Çok sinir oldum... Ben çalışırken de aynı şeyi yaparlardı. Bölümde 5 kişiydik, tek hamile bendim. Bekar erkekler de vardı, yine de şehirlerarası eğitim ve ziyaretlere hamile halimle beni göndermeye çalışırlardı. Acıma boşver...iş konusunda bugün bir darbe daha yedim(
gittim belediyeye vergimizi yatırdım ama belediye o kadar kalabalıkki anlatamam yani, 2 ay rı yerden sıra aldım bekledim. hele veznede önümde bekleyen 66 kişi vardı. veznede de 2 kişi çalışıyordu. daracık koridor, oturma yeri vs yok. geldim dedim gidip gelmekte sorun yok ama önümde 66 kişi vardı ayakta bekledim dedim. neyse geçtim onu ben normalde bireysel bankacılık bölümünde çalışıyorum ama biri izne ayrıldı diye 1 hafta gişeye geçirdiler. tam da vergi döneminde. parayla uğraşmak zordur. her akşam kasam tuttu mu diye gerildim. bir arkadaşım 2000 TL açık verince daha da gerildim. ama akşam şube müdürüm bu sefer gişeden bi başkası izne ayrılıyor sen bakacaksın gene dedi. dedim ben de akşamları geriliyorum. sonuçta hep çalıştığım bildiğim bir yer de değil dedim ama nafile haftaya gene gişedeyim. hatta neymiş bireyseldeki arkadaşım dışarı çıkınca bireysele geçecekmişim o gelince gene gişeye geçecekmişim. yuhhh yani iki kişinin yapacağı işi ben hamile halimle yapacağım düşünebiliyormusunuz
çok moralim bozuldu. haftaya dr. kontrolüm var dr dan rica edicem 10 gün bana rapor yazsın diye. ama zaten ricaya gerek kalmayacak o hafta 2 iş birden yapacağım için zaten yataklara düşerim herhalde(
oturup ağlamak istiyorum şimdi
günaydın..yok bende yataktan kalkmıyorum ama işte sabah uykusunu tadamadığım için gecede aralıklı uyuma yetmiyor
kızlar günaydın, hayırlı cumalar...
dün aldığım haberden sonra artık daha pozitifim:) bide bugün doğum günüm en güzel hediye yavrumun iyi olması oldu:)
yarın şeker yükleme testine gidicem ve kızımızı görücez inşallah bu arada biz isim olarak Ayşe de karar kıldık:)
Hepinize güzel bi gün diliyorum:)
Günaydın:) Ne güzel işte şanslıyız. Oğlum da gece ben uyuyunca yatar sol tarafıma uyurdu sabaha dek. Doğdu, büyüdü hiç gece uykusu problemi olmadı bebeklik dahil. Belki batıl inanç ama benim gece uykum kaçsa da kalkıp dolanmıyorum, sağa sola dönmüyorum ki o uyusun ve uyanmaya alışmasın diye:))
Dogum gunun kutlu olsun. Sonuclarin icin de sevindim. BeniM kizimin adi da Ayse ilk basta icime sinmemisti ama suan iyi ki Ayse koymusum diyorum. Hayirli bir evlat olur insallah.
Ben de bunu merak ediyorum. Kizimda fazla rahatsiz olmazdim tekmelerden. Dokux ay boyunca karnimda oturdu makat gelisliydi zaten. Suan o kadar sakin ve akilli ki masallah. Onun gibi on cocuk olsa bakarim. Amaaa son gunlerde oglum o kadar tekme atiyor o kadar hareketli ki endiselenmeye basladim. Yaramaz bir sipa mi olacak diye. Ayrica birkac gundur uykumdan uyandiriyor beni. Her tekmesinde de tuvaletim geliyor. Mesaneye mi denk getiriyor acaba anlamadim gitti. Boyle durumda olan var mi?
su "nazlı değilim "durumu çok yalnış canım benim. ben de ne yazıkki öyleğim. ilk bebeğimde hiç nazlanmadım 7-8 aylık hamile ev taşıdık, topladık, boşaltık, hiç sesim çıkmadan uğraştım durdum. ikea dan bir suru sey alındı tek kişi kurulacak herşeyi kurmaya çalıştım. hastane santiyesi yapıyordum hem de acil. o ara domuz gribi vakkaları vardı ölenler oluyordu ortamda o derece. hoppp erkenden geldi bebek. emziremedim uğraş uğraş. normal doğum yaptım herkes ooo ne var pırt diye cıkıvermiş muhabbetine başladı. losalığın l sini yaşamadım koştur koştur. eşim manuel makina almış sut sağmaya meme acısı ayrı endişe uykusuzluk ayrı ellerimin ağrısı ayrı. saat 8 yatak odasındayız eşime yardım et ellerim çok ağrıyor dedim eşim bunla da mı ben uğrasayım dedi. hiç unutmuyorum. ağlaya ağlaya maf oldum 3 gunluk bebek elimde. özetle o gunler geçti ama yaraladı çok. oğlan 2 yaşını geçince benim ki çocuk sevgisini tattı. çok olmamakla birlikte yacas yavas oynamaya başladı. oğlanında iç guduleri ve davranışları sayesinde iyice bağlandı babamız çocuğa. 2. ye karar verdik. bu kez de sansa taşınmaya denk geldi hatta bilmiyordum hastalıkta vurdu ilk haftalarda yapmadığım hamilelik hatası kalmadı. öğrendik hala bana 3 gunluk bebek ama sen sanki 9 aylıksın muhabbeti başladı. bu sefer aklımı başıma aldım. hadi kızım akıllan. yavaş yavaş elimi eteğimi çekmeye başladım ağır işlerden beni uzecek yoracak seylerden. midem kötü olunca ay fenayım ben değip yattım. hiç sallamadım. bebek belirmeye başladıkça baba duzelmeye ilgilenmeye başladı. şimdi en azından oğlanla ilgileniyor. gunde 2-3 arayıp kontrol ediyor. iş seyehatlerini erteliyor hafta sonları maximum bizimle ilgilenmeye çalışıyormaşallah.
kısaca nazlı olmamak gerçekten kahramanlık değil. hatta kızmayın ama biraz aptallık. anneme "bana unuversite de neden yardım etmediniz maddi manevi" değince" e kızım istemedin ki" demişliği var dusunun. hep yakının demiyorum ama hep iyi ve guçlu olununca insanlar hemen ellerini çekip "e o kadar guçlüsün bana da bir omuz ver ozaman" moduna geçiyor. işte de evlilikte de akrabalıkta da...
Ayy bilmem ki canım, insan ister istemez öncekilerle kıyaslıyor. Umarım öyle değildir. Gece tekmeliyor demişsin ya, yatış pozisyonu mu rahatsız ediyor acaba?
ben kendim idealimden bahsettim,ama sen anlamamışsın, benim idealim müşavirliktii direkt bu mesleğe kanalize oldum,ilerideki yaşamımı düşünmedim demek istedim, bende bir öğretmen ailenin çocuğu olarak mesleğin kutsallığından hiç şüphem olmadı ama özel sektöre göre avantajları görmezden gelinemez
tabi ki türkiye şartlarında devlet, özel sektöre göre kesinlikle avantajlı. ben doğum sonrası en kötü bir süre ücretsiz izin alırım diye düşünüp kaygılarımı azaltabiliyorum mesela, özel sektördeki arkadaşlar için bu çoğunlukla mümkün olmuyor. ama insanın mutlu olduğu işi yapması hem kendi içi huzuru hem de o meslekte gerçekten faydalı olması açısından önemli diye düşünüyorum. demek istediğim buydu, yoksa sana katıldığımı söylemiştim zaten.
Allah hepimize zorlukların üstesinden gelme gücü versin.
Bebek urunlerinde en kalitali yer.hemen yarin ben de gidecegim
Bekliyoruum :) O uzun uzun bilgileride arıyor gözlerim bazen :)
Söylediklerine birebir katılıyorum. Güçlü olan herzaman daha çok yük yükleniyor ama sanırm kişilik yapısı değişmiyor.
inşallah canım .oğlunla birlikte uyanman ne güzel:)))Haklısın canım, muhtemelen daha uslu, sakin uykuyu seven bir bebek olacak diye düşünüp iyi tarafından bakmaya çalışalım:)
Ben de sabah eşime kahvaltı hazırlamak için uyanıyorum. Parmak ucuma basssam da oğlum ben kalkınca uyanıyor. Sanki göbek bağımız beraber kesilmiş:) Biz de doyamıyoruz uykuya
Dogum gunun kutlu olsun. Sonuclarin icin de sevindim. BeniM kizimin adi da Ayse ilk basta icime sinmemisti ama suan iyi ki Ayse koymusum diyorum. Hayirli bir evlat olur insallah.
Ben de bunu merak ediyorum. Kizimda fazla rahatsiz olmazdim tekmelerden. Dokux ay boyunca karnimda oturdu makat gelisliydi zaten. Suan o kadar sakin ve akilli ki masallah. Onun gibi on cocuk olsa bakarim. Amaaa son gunlerde oglum o kadar tekme atiyor o kadar hareketli ki endiselenmeye basladim. Yaramaz bir sipa mi olacak diye. Ayrica birkac gundur uykumdan uyandiriyor beni. Her tekmesinde de tuvaletim geliyor. Mesaneye mi denk getiriyor acaba anlamadim gitti. Boyle durumda olan var mi?
Ayy bilmem ki canım, insan ister istemez öncekilerle kıyaslıyor. Umarım öyle değildir. Gece tekmeliyor demişsin ya, yatış pozisyonu mu rahatsız ediyor acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?