2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Bekliyoruum :) O uzun uzun bilgileride arıyor gözlerim bazen :)[/QUOTE]

Canım istediğiniz zaman sorun. Tabi ki doktor değilim dolayısıyla tıbbi konularda fikir beyan etmem dogru değil..Ama onun dısında mutlu olurum paylaşmaya... :)

Çay tarifi aklımda ama evde unutmusum, işten cıkınca ilk iş yazıcam :)

Günaydın:) Ne güzel işte şanslıyız. Oğlum da gece ben uyuyunca yatar sol tarafıma uyurdu sabaha dek. Doğdu, büyüdü hiç gece uykusu problemi olmadı bebeklik dahil. Belki batıl inanç ama benim gece uykum kaçsa da kalkıp dolanmıyorum, sağa sola dönmüyorum ki o uyusun ve uyanmaya alışmasın diye:))

ben kendim idealimden bahsettim,ama sen anlamamışsın, benim idealim müşavirliktii direkt bu mesleğe kanalize oldum,ilerideki yaşamımı düşünmedim demek istedim, bende bir öğretmen ailenin çocuğu olarak mesleğin kutsallığından hiç şüphem olmadı ama özel sektöre göre avantajları görmezden gelinemez

Günaydın, bende oldu aynı ağrı, nerdeyse rahim ağzı diyebilirm. Doktor yorgunluk, ayakta kalmak, fiziksel olarak zorlanma dedi, kızdı dinleneceksin dedi. Umarım seninki de daha önemli birşey değildir, doktorunla konus gel bir bakalım dese de, önemli değil dese de en azından rahatlarsın...

Test sonuçların geldi sanırım, çok sevindim. Gözünüz aydın. Miniğinin annesine ilk ve en güzel doğumgünü hediyesi olmuş:))

günaydın..yok bende yataktan kalkmıyorum ama işte sabah uykusunu tadamadığım için gecede aralıklı uyuma yetmiyor

Seni düşünmeyeni, sen hiç düşünme. Al raporunu evinde dinlen canım. 10 gün al, üzerine bir hafta git bir 10 gün daha al hatta... Çok sinir oldum... Ben çalışırken de aynı şeyi yaparlardı. Bölümde 5 kişiydik, tek hamile bendim. Bekar erkekler de vardı, yine de şehirlerarası eğitim ve ziyaretlere hamile halimle beni göndermeye çalışırlardı. Acıma boşver...

günaydın..yok bende yataktan kalkmıyorum ama işte sabah uykusunu tadamadığım için gecede aralıklı uyuma yetmiyor

Haklısın canım, muhtemelen daha uslu, sakin uykuyu seven bir bebek olacak diye düşünüp iyi tarafından bakmaya çalışalım:)
Ben de sabah eşime kahvaltı hazırlamak için uyanıyorum. Parmak ucuma basssam da oğlum ben kalkınca uyanıyor. Sanki göbek bağımız beraber kesilmiş:) Biz de doyamıyoruz uykuya

Canım Arladaşlarım,

Uyku sorunumuz konuşuluyor. Tesadüf mü bilmiyorum ama ben ilk gebeliğimde aşağıdaki yastık sayesinde son güne dek rahat uyudum. Şimdi de kullanıyorum sorun yaşamadım henüz. Umarım sizin için de faydalı olur.

Sol ya da sağ tarafa yatıp gögüs kısmınızdan vucudunuzun boş olan yanına alıp, bacak arasından bele kadar dolayabilirsiniz. Karın kısmında basınç oluşmasını engelliyor en azından. Bir de dönme ihtiyacını azaltıp daha rahat bir uyku sağlıyor. Ben çok tavsiye ederim. İnşallah herkese faydası olur da ben de çook sevinirim.

Dogum gunun kutlu olsun. Sonuclarin icin de sevindim. BeniM kizimin adi da Ayse ilk basta icime sinmemisti ama suan iyi ki Ayse koymusum diyorum. Hayirli bir evlat olur insallah.

Ben de bunu merak ediyorum. Kizimda fazla rahatsiz olmazdim tekmelerden. Dokux ay boyunca karnimda oturdu makat gelisliydi zaten. Suan o kadar sakin ve akilli ki masallah. Onun gibi on cocuk olsa bakarim. Amaaa son gunlerde oglum o kadar tekme atiyor o kadar hareketli ki endiselenmeye basladim. Yaramaz bir sipa mi olacak diye. Ayrica birkac gundur uykumdan uyandiriyor beni. Her tekmesinde de tuvaletim geliyor. Mesaneye mi denk getiriyor acaba anlamadim gitti. Boyle durumda olan var mi?

Ayy bilmem ki canım, insan ister istemez öncekilerle kıyaslıyor. Umarım öyle değildir. Gece tekmeliyor demişsin ya, yatış pozisyonu mu rahatsız ediyor acaba?

Söylediklerine birebir katılıyorum. Güçlü olan herzaman daha çok yük yükleniyor ama sanırm kişilik yapısı değişmiyor.

Ayy bilmem ki canım, insan ister istemez öncekilerle kıyaslıyor. Umarım öyle değildir. Gece tekmeliyor demişsin ya, yatış pozisyonu mu rahatsız ediyor acaba?

Valla kizim her konuda rahatliga alistirdi. Bu da oyle olmazsa yandik.
Yatistan rahatsiz oldugunu sanmkyorum. Yani arada ustune yatmis oluyirum ama ne zaman uzansam basliyor harekete tekmeye. Neyse kesif yapiyor galiba iceride :)

tabi ki türkiye şartlarında devlet, özel sektöre göre kesinlikle avantajlı. ben doğum sonrası en kötü bir süre ücretsiz izin alırım diye düşünüp kaygılarımı azaltabiliyorum mesela, özel sektördeki arkadaşlar için bu çoğunlukla mümkün olmuyor. ama insanın mutlu olduğu işi yapması hem kendi içi huzuru hem de o meslekte gerçekten faydalı olması açısından önemli diye düşünüyorum. demek istediğim buydu, yoksa sana katıldığımı söylemiştim zaten.
Allah hepimize zorlukların üstesinden gelme gücü versin.

amin canım

Bebek urunlerinde en kalitali yer.hemen yarin ben de gidecegim

Canım, yalnız bir hatırlatma yapayım. sadece beyaz ve mavi renkleri vardı, üzerinde desen, işleme falan yoktu.
meraktan Kozyatağındaki DEMSTOK mağazasına da baktım akşam. ama orada da sadece beyaz vardı. çıt çıtlı badilerden bir sürü var ama başka bişey yok gibi. çok gezemedim.
yanlış yönlendirmemek için tekrar yazmak istedim.

Bekliyoruum :) O uzun uzun bilgileride arıyor gözlerim bazen :)

Canım istediğiniz zaman sorun. Tabi ki doktor değilim dolayısıyla tıbbi konularda fikir beyan etmem dogru değil..Ama onun dısında mutlu olurum paylaşmaya... :)

Çay tarifi aklımda ama evde unutmusum, işten cıkınca ilk iş yazıcam :)[/QUOTE]

canım, ben hafta sonu nete giremiyorum evde net yok. pazartesiye kadar da sayfalar çok ilerliyor. bulamayabilirim.
rica etsem tarifi bana mesaj atarmısın?

Söylediklerine birebir katılıyorum. Güçlü olan herzaman daha çok yük yükleniyor ama sanırm kişilik yapısı değişmiyor.

biraz olsun değiştim ben. eşimle tanıştığımda yalnız yaşıyor bir evi çok az parayla çeviriyordum. evlilik masraflarını karşıladım hatta evlendikten sonra uzun zaman da ben eve baktım. ama eşim yavaş yavaş işlerini yoluna koyup evi yuklenmeye başladı. bebek te gelince iyice yoğunlaştı işlerine. zamanla evin ve ailesinin tum maddi sorumluluğunu aldı üstüne. evin için de de yavaş yavaş daha fazla sorumluluk almaya başladı son 6 aydır (hamilelikle beraber). bize göre şekilleniyor insanlar aslında biz niye sekil almayalım. bana gecen gun diyor ki son 3 yıldır hiç bir fatura ödemeye gittin mi falan...

inşallah canım .oğlunla birlikte uyanman ne güzel:)))

ben ben ben. benim kuzum mesaneme vurup duruyo. o yüzden hep sıkışıyom

Bence biz anneler ne zaman sakinlessek karnimizdaki bebeklerde o kadar hareketli olmaya başlıyorlar. Kızımda ben tam yatmak üzereyken ya da kendi yatış pozisyonunu değiştirdiğimde birden hareketleniyor. Oğlum uykumda bile tekmeliyordu :)
Genelde kızlar karında daha sakın olurlar derler ama kızımda bunu pek soyleyemiyecegim. Maasallah o da pek hareketli.

Sizin bebeğiniz su an hangi pozisyonda? 3 hafta önce benimki bas aşağa dönmüş bile aslında sevindim belki bu kez normal dogum olabilir diye ama tabi şimdilik bunu söylemek biraz erken kızımın gelişimine de bağlı. Oğlum 4.5 kilo doğdu ve çatı dar bebek büyük / kilolu ve yan yatıyordu tüm gebelik boyunca dönmemişti.

Hamilelik Çayı:

İçindeki her bir bitkiden eşit olmalı (her birinden

5o gram alınıp yapılabilir)

• Aslan pençesi: rahimi güçlendirir, ceninin tutunmasını sağlar.

• Ahududu yaprağı: detoks etkisi var rahmi güçlendirir, toksinleri atar. Pelvis dokusunu

gevşetir. Ahududu yaprağı doğumun 2. evresinin daha kolay olmasını da sağlar. Bağırsak

hareketlerini düzenler rahatlatır

• Atkuyruğu ödem ve idrar söktürür, akyuvar arttırır.

• Isırgan otu: güçlü idrar söktürücü, demir emilimini yoğunlaştırır. /bu sebeple birkaç damla

limonla tüketilmesi tavsiye edilir)

• Melisa: rahatlatır, endişe ve gerginliği rahatlatır, stres çözücüdür. Sabah canlandırır, akşam

rahatlatır. (içine bir tomurcuk gül atılınca güzel yakışıyor)

• Civan perçemi : kan temizleyici ve dindirici. Bedeni doğum sonrası için hazırlar. Doğum

sonrasında gebe kanamasını azaltma etkisi vardır hazım sorunlarını giderir.

• Sarı kantaron hormon iniş çıkışlarını düzenleyicidir, rahatlatıcıdır, depresif durumları

düzenler. Etki göstermesi 4 hafta sürer. İçildiğinde de, sürüldüğünde de güneşe çıkılmamalı

denir leke olmaması için.

Günde 2-3 bardak içilebilir. 1 lt hazırlanabilir, bu 12 saat içinde tüketilmeli. Hamileliğin başından

itibaren içilebilir. 4 hafta içiyor, 1 hafta ara verilmeli.

Afiyet olsunn :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…