burun tıkanıklığı içi otribebe kullanabilirsin.ben oğlumda kullandım çok işe yarıyordu.ateş ölçer için ise kulaktan yada alından ölçenleri tavsiye ederim.
öyle benimkide güm güm vurmuyor uykudan filan uyandırmıyor.bence abartmış olabilir arkadaşın.hatta ben bazen gün içinde hiç hissetmiyorum.
kızlar günaydın, hayırlı cumalar...
dün aldığım haberden sonra artık daha pozitifim:) bide bugün doğum günüm en güzel hediye yavrumun iyi olması oldu:)
yarın şeker yükleme testine gidicem ve kızımızı görücez inşallah bu arada biz isim olarak Ayşe de karar kıldık:)
Hepinize güzel bi gün diliyorum:)
ne güzel işte gece rahatça uyuyorsun.ben sabaha kaç defa uyanıyorum bilmiyorum.bebeğimde hep uyanık.gün içinde yorgun olursam benimde hareketlerinde durulma oluyo.ama uzanıp bi süre dinlendimmi başlıyo içimde dönmeye.bence senin sıkıntın yorgun olmak...
Hamilelik Çayı:
İçindeki her bir bitkiden eşit olmalı (her birinden
5o gram alınıp yapılabilir)
Aslan pençesi: rahimi güçlendirir, ceninin tutunmasını sağlar.
Ahududu yaprağı: detoks etkisi var rahmi güçlendirir, toksinleri atar. Pelvis dokusunu
gevşetir. Ahududu yaprağı doğumun 2. evresinin daha kolay olmasını da sağlar. Bağırsak
hareketlerini düzenler rahatlatır
Atkuyruğu ödem ve idrar söktürür, akyuvar arttırır.
Isırgan otu: güçlü idrar söktürücü, demir emilimini yoğunlaştırır. /bu sebeple birkaç damla
limonla tüketilmesi tavsiye edilir)
Melisa: rahatlatır, endişe ve gerginliği rahatlatır, stres çözücüdür. Sabah canlandırır, akşam
rahatlatır. (içine bir tomurcuk gül atılınca güzel yakışıyor)
Civan perçemi : kan temizleyici ve dindirici. Bedeni doğum sonrası için hazırlar. Doğum
sonrasında gebe kanamasını azaltma etkisi vardır hazım sorunlarını giderir.
Sarı kantaron hormon iniş çıkışlarını düzenleyicidir, rahatlatıcıdır, depresif durumları
düzenler. Etki göstermesi 4 hafta sürer. İçildiğinde de, sürüldüğünde de güneşe çıkılmamalı
denir leke olmaması için.
Günde 2-3 bardak içilebilir. 1 lt hazırlanabilir, bu 12 saat içinde tüketilmeli. Hamileliğin başından
itibaren içilebilir. 4 hafta içiyor, 1 hafta ara verilmeli.
Afiyet olsunn :)
Sarı kantaron bana doktorum içme sakın demişti ama. Doğumu tetikler dedi. Kolay doğum yapıcaz diye erken doğum yapmayalım da
dün aldığım haberden sonra artık daha pozitifim:) bide bugün doğum günüm en güzel hediye yavrumun iyi olması oldu:)
yarın şeker yükleme testine gidicem ve kızımızı görücez inşallah bu arada biz isim olarak Ayşe de karar kıldık:)
Hepinize güzel bi gün diliyorum:)[/QUOTE
mutlu yıllar canım.ayşe çok güzel bir isim ben çok severim.kız olsa bebeğim ayşegül alternatiflerim arasında vardı benimde.benimde yarın şeker yüklemem var inşallah sorunsuz geliriz ikimizde
Günaydın:) Ne güzel işte şanslıyız. Oğlum da gece ben uyuyunca yatar sol tarafıma uyurdu sabaha dek. Doğdu, büyüdü hiç gece uykusu problemi olmadı bebeklik dahil. Belki batıl inanç ama benim gece uykum kaçsa da kalkıp dolanmıyorum, sağa sola dönmüyorum ki o uyusun ve uyanmaya alışmasın diye:))
aman iyi o zaman bu defa sakin bir bebek doğuracağım desene.benim oğlum 2.5 yaşına gelene kadar her gece 4-5 kez uyanır beni isterdi yanına ayy neler çektim bir anlatsam çok uykusuz bir bebekti babasıyla neler yapmadıkki azıcık uyusun yeterki diye.şu an 4 yaşında hala da çok sevmez uyumayı.inşallah bu bebeğim uykuyu sever.
Ya dimi sorun yoktur yani. Garip geldi banada
yoktur canım ya.her bebeğin hareket alışkanlığı farklı olabilir sonuçta.
Seker yuklemesinde ekstradan bir ilac almiyorsun arkadasim. Sekerli su gibi birsey iciyorsun. 20. Haftadan sonra oluyor. Doktorun ne zaman derse o zaman yaparsin bir sorun teskil etmez bence. Bosuna uzme kendini. Bebekte sorun gorse soylemeyen doktor olmaz herhalde. Sonucun iyi ciktiysa kafaya takacak bir durum yok :)
Agumentin hamilelik ve emzirme dineminde kullanilabilen bir ilac. Dozundan emin degilim ama doktor verdiyse vardir bir bildigi. Iltihap derecesi yuksek miydi? Genelde tek kullanimlik toz ilac veriliyor gebelikte ama iltihabin amniyo sivisi kaybina ve erken doguma neden oldugunu dusunursek ilaci kullanmanda yarar var bence. Cok bildigimden degil tabi ama iltihabin ilerleyince gercekten rahatsiz olursun. Ben surekli cekiyorum cunku. Antibiyotik ictigin icin bol bol da su icmeni tavsiye ederim. Gecmis olsun.
Canım benimde 50gr yüklemede 207 çıktı 1 saat sonunda şekerim ve doktor diyet dedi. Düşmezse insülin gerekebilir dedi. Ben devamlı kontrol ediyorum ama. Tokluk 1 saat sonra. 130 un altında olması lazım açlıkta 90 altı olacak sen hemen bir şeker ölçme aleti edin ve takip et bu şekilde . Düşmezse gidersin
canım benim yükleme sonrası 1. saat 236 2. saat 144 çıktı ama 15 gün diyet sonrası tekrar açlık ve tokluk şekerine bakıp karar verilecek insilüne.diyetine uy eczaneden 25 lira alet 20 lira uçlar olarak toplam 45 tl ye şeker ölçüm cihazı aldım bakıp duruyorum.şimdilik sorun yok. bozma moralini arkadaşım
slm kızlar,dün kına gecesi vardı,aslında hiç gitmek istemedim ama gitmek zorundaydım dayımın oğlunun kınasıydı,bebişim kınada çok hareketlendi hiç durmadı sesten korktumu acaba:26: pazarda dügün var off ya,bu arada bizim prensesimizin ismide % 90 ilayda olcak,% 90 diyorum çünkü eşimin işine hiç belli olmaz 2 gün sonra yok o olmasın der falan
burun tıkanıklığı içi otribebe kullanabilirsin.ben oğlumda kullandım çok işe yarıyordu.ateş ölçer için ise kulaktan yada alından ölçenleri tavsiye ederim.
öyle benimkide güm güm vurmuyor uykudan filan uyandırmıyor.bence abartmış olabilir arkadaşın.hatta ben bazen gün içinde hiç hissetmiyorum.
bayıldım, resmen içim kaynadı kızım olsaydı sanırım ilayda koyardım. ismiyle bin yaşasın.
Bence biz anneler ne zaman sakinlessek karnimizdaki bebeklerde o kadar hareketli olmaya başlıyorlar. Kızımda ben tam yatmak üzereyken ya da kendi yatış pozisyonunu değiştirdiğimde birden hareketleniyor. Oğlum uykumda bile tekmeliyordu :)
Genelde kızlar karında daha sakın olurlar derler ama kızımda bunu pek soyleyemiyecegim. Maasallah o da pek hareketli.
Sizin bebeğiniz su an hangi pozisyonda? 3 hafta önce benimki bas aşağa dönmüş bile aslında sevindim belki bu kez normal dogum olabilir diye ama tabi şimdilik bunu söylemek biraz erken kızımın gelişimine de bağlı. Oğlum 4.5 kilo doğdu ve çatı dar bebek büyük / kilolu ve yan yatıyordu tüm gebelik boyunca dönmemişti.
otribebe damla mi yoksa aspirator mu canim
Ya dimi sorun yoktur yani. Garip geldi banada
slm kızlar,dün kına gecesi vardı,aslında hiç gitmek istemedim ama gitmek zorundaydım dayımın oğlunun kınasıydı,bebişim kınada çok hareketlendi hiç durmadı sesten korktumu acaba:26: pazarda dügün var off ya,bu arada bizim prensesimizin ismide % 90 ilayda olcak,% 90 diyorum çünkü eşimin işine hiç belli olmaz 2 gün sonra yok o olmasın der falan
Hepinize güzel bi gün diliyorum:)[/QUOTE
mutlu yıllar canım.ayşe çok güzel bir isim ben çok severim.kız olsa bebeğim ayşegül alternatiflerim arasında vardı benimde.benimde yarın şeker yüklemem var inşallah sorunsuz geliriz ikimizde
aman iyi o zaman bu defa sakin bir bebek doğuracağım desene.benim oğlum 2.5 yaşına gelene kadar her gece 4-5 kez uyanır beni isterdi yanına ayy neler çektim bir anlatsam çok uykusuz bir bebekti babasıyla neler yapmadıkki azıcık uyusun yeterki diye.şu an 4 yaşında hala da çok sevmez uyumayı.inşallah bu bebeğim uykuyu sever.
yoktur canım ya.her bebeğin hareket alışkanlığı farklı olabilir sonuçta.
Benim hala sabaha karşı kalkıp tv izleyen, oyun oynayan çocukları olan arkadaşlarım var. Düşünsene sen uyuyorsun, gece 3 ve evde bir minik bacaksız uyanıp tv izliyor, buzdolabından süt filan çıkarıyormuş:)) Bu işin şakası tabii, anne baba ne kadar yıpranıyor ve tam buyume hormonları devreye girdıgı zaman faydalanamıyor cocuk.
Senın oğlun hamilelikte de mi boyle hareketliydi geceleri? Eğer oyleyse ve bu seferki sakin olur, gece uyursa artık bir genelleme yapabiliriz)
Hepsi bir tarafa inşallah bu seferki bebeğn gerçekten geceleri huzurlu olur da, sen de daha kolay geçiririsin lohusalığı. Zaten zor ve yorucu bir hamilelik oluyor
Sonunda bulundu,çok beğendim :) İnşallah değişmez..Bu sefer sende değişmeyecek de :) Hamileliğin ilk aylarında kayınvalidem okuma yazması yoktur,bir isim duydum çok güzel yazdırdım bak fikir olur demişti,verdiği kağıtta İlayda yazıyordu :) Onu hatırlattın bana,tabii karar vermediğimiz için aklımızda olsun anne demiştim :) İsmiyle yaşasın inşallah minik
Valla kizim her konuda rahatliga alistirdi. Bu da oyle olmazsa yandik.
Yatistan rahatsiz oldugunu sanmkyorum. Yani arada ustune yatmis oluyirum ama ne zaman uzansam basliyor harekete tekmeye. Neyse kesif yapiyor galiba iceride :)
Maaşallah demek gerek. Bir erkeği değiştirmek böyle olabiliyor demek ki ama içinde varmış eşinin. Benim eşim istede de, yapamıyor anlatmıştım geçenlerde, daha fazla soruna yol açıyor. Tez canlı olan kimse genelde başkasından yardım isteyeceğine hop atlıyor herşeye. Karşısındakiler bunu bildikleri için ağırdan alıyorlar. Ay bilmem ki, yapamam ki, diyip biraz da beceriksiz görünmek lazım belki ama kişilik yapısı değişmez demek istediğim buydu.biraz olsun değiştim ben. eşimle tanıştığımda yalnız yaşıyor bir evi çok az parayla çeviriyordum. evlilik masraflarını karşıladım hatta evlendikten sonra uzun zaman da ben eve baktım. ama eşim yavaş yavaş işlerini yoluna koyup evi yuklenmeye başladı. bebek te gelince iyice yoğunlaştı işlerine . zamanla evin ve ailesinin tum maddi sorumluluğunu aldı üstüne . evin için de de yavaş yavaş daha fazla sorumluluk almaya başladı son 6 aydır (hamilelikle beraber) . bize göre şekilleniyor insanlar aslında biz niye sekil almayalım. bana gecen gun diyor ki son 3 yıldır hiç bir fatura ödemeye gittin mi falan...
hayırlı cumalar kızlar.bi sorum olacak.4-5 gundur kızım önceki kadar çok vurmuyor.arada belli şekilde vuruyor.bazende hafif hissedilir şekilde vuruyor.ara ara kasıklarıma batma oluyor.benimle aynı haftada olanlarda böle bişey varmı.bilgisi olan yazarmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?