2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Ben grip aşısı da yaptırdım hastanede çalıştığım için Dr risk altındasın yaptırabilirsin dedi.

hoş bulduk canım :)

Selam kızlar nette dolanırken bi iki şey gördüm sizede yollaysyım deim belki ilginizi çeker benim çekti şahsen :))

Küvet için çok güzel yorumlar yapılmış tek başına bile yenidoğan bebeği kolaylıkla yıkayabiliyormuşuz,

PUJ küvet kullanımı o kadar kolay ki bir elinizde bebeğinizi tutarken Puj’ı şekillendirip lavabo içine yerleştirebilirsiniz. Başka hiç bir bebek küveti bu kadar hafif ve pratik değil!

PUJ, kullanıma hazırlaması ve kaldırması en kolay bebek küveti olmalı. Birkaç hareketle gerekli yerlerden katlayarak lavabo içine yerleştirin.

Artık banyo tek başınıza yeni doğan bebeğinize kolaylıkla banyo yaptırabilirsiniz. Bunun dışında kocaman plastik küvetler banyolarda her zaman yer kaplıyor. Oysa PUJ’ı kapı arkasındaki askıya asabilirsiniz. Banyonun ve lavabonun boyutları ne olursa olsun artık küvet derdi kalmadı. Üstelik o kadar hafif ki 500 gr bile değil. Annelerin işi her zaman çoktur ancak zaman azdır. Bebek bakımı da özen ve dikkat ister. PUJ en uygun ve en hızlı bebek yıkama yöntemi. Seyahatler için de ideal öyle değil mi?

Bebeğiniz güvende ve mutludur. Bebeğinizi her iki elinizi de kullanarak yıkayabilirsiniz çünkü PUJ anne kucağı gibidir bebek için. Bebeğin vücudunu saran ve destekleyen çok yumuşak ve esnek materyali sayesinde hassas teninin soğuk yüzeylere değmesini de engelliyor ve de sıcak tutuyor.

Puset tulumu wallaboo marka. Her türlü arabaya uyumluymuş. Bi sitede 189 tl ye gördüm ama çok ta araştıramadım.
Bilekliklerde en son hangi göğüsten emzirdiğini hatırlamak için takılıyormuş, benim gibi unutkanlar için ideal sanırım

canım benim bir arkadaşım.. allah korusun bütün bebişleri ona emanetiz..

maşallah... canım ya ALLAH kabul etsin inş. küçük hac yaptın. ne güzel. inş bende en kısa zamanda bi daha gidecem ama bu sefer umreye değil hac a RABBİM kısmet ederse. şu aldığın ot meselesine gelirsek malesef hiç duymadım.

bende daha şeker yüklemesi yaptırmadım. gelecek hafta gidicem inş.
bu arada tetanos aşısını yeni yaptırdım. biraz ateş ve kırgınlık yaptı, sonra geçti. ama kolum hala ağrıyor.
son 10 yılda yaptırmadıysan en azından 1 hatırlatıcı doz yaptırmakta fayda var diye biliyorum. ama doktoruna sor. bazı doktorlar yaptırmayı hiç gerek görmüyor...

Ne kadar güzel bişey bende çok isterdim. Allah kabul etsin

çok sağolun kızlar.bu nasıl griptir nasıl hastalıktır mahvoldum diyebilirim.kendiniz koruyun hava dışarda çok soğuk gerçektende.

Canım sana da çok geçmiş olsun hava gerçekten inanılmaz soğuk hele bizim gibi doğuda yaşayanlar için çok daha sert bir ayaz var. Herkes kendine dikkat etmeli özellikle de 2. bebişine hamile olanlar :)

canım ben bunlara bayıldım, küveti sırf bu yüzden almıyordum kocaman şeyi nereye koyacağım diye. lavabo içi harika bir fikir. bir de youtubeda bir video var bebek banyosu için.masaj yapa yapa suyun altında yıkıyorlar,hiç ağlamıyor bebekler. çok mantıklı göründü gözüme.

evet canım ben gördüm böyle el şeklinde yumuk bir şekilde. annem en son kardeşimde yapmıştı sancın olunca suya ıslıyorsun o gt gide açılıyor o açıldıkça rahimde açılıyormuş ve sancıların sık olsa da acısız oluyormuş.

Aynen canım benimde çok içimde sindi. Sonuçta herzaman yanımızda biride olamayacak ne kadar kolay olursa o kadar iyi. Tam olarak fiyatını ve nerde satıldığını bulamadım ama araştırmaya devam ediyorum bulan olursa haber etsin

hoşgeldin canım,öncelikle Allah kabul etsin... :)
sonra da koca bir maşallah diyorum...nasıl cesaret edip gidebildin , o hareket ve yoğunluğa dayanabildin... gittiğim için muhteşem güzellikleri yanında,zorluklarını da biliyorum..... ben 1 saatlik uçak yolculuğundan korkuyorum,cesaret edemiyorum,birşey olur diye...
Rabbim mutlaka yardım etmiştir ama yine de çok büyük bir iş başardın,benim gözümde... :)
o otu ben de duydum hatta gittiğimde de adım başı her yerde satılıyordu,özellikle Medine de.... doğumda yanında bulundurup faydasını görenleri de duydum ama ben kullanmadığım için kesin birşey diyemiyorum....

İyi olur canım merak ettim

Ne kadar sosyetik olmuş :) herşeyi akışına bırakmak lazım galiba gerçekten insan mahremiyet konusunda çok rahatsız oluyo mecbur olduğumuz için bişi diyemiyoruz işlerine karışmayalım falan diye ama hastaneler bu mahremiyeti düşü üp herşeyi ona göre ayarlamalı
Beni ilkinde ameliyat odasına götürdüler önlüğümü bi çıkardılar anadan doğma bikaç erkeğin içinde tabi sancıdan o an utanmayı düşünemedim ama rahatsız oldum şimdi ikincide aynı şeyi yaşamak istemem

Selamlar anneler ve mucizeleri,

Umarım her şeyler yolundadır. Ben 2013 mayıs annesiyim. forumda dolanırken yazdıklarınızı okuyunca duygulandım, gülümsedim, hatırladım endişelerimi ve yazmak istedim naçizane. umarım sayfanızı boşuna işgal etmem

Öncelikle ben düşük tehlikem olduğu için son 2,5 ay kalana kadar tek bir badi bile almamıştım, ailelerin aldıklarını da eve bile sokmuyordum. Üstüne de 1 ay erken doğum yaptım. kaldı mı size 1,5 ay. ama her şeyimi yetiştirdim. yetişiyor yani. siz de sakın kendinizi telaşlandırıp, stres olmayın.

DOĞUM ÖNCESİ
kıyafetler zaten biliyorsunuz çeşit çeşit. en önemli tavsiyem 0-3 ay kıyafetleri kadar 3-6 ay kıyafetlerine de yer açın dolabınızda.
sonraaa tülbent. evet küçük tülbentler. o kadar işinize yarayacak ki inanamazsınız. minnaklar yaz bebeği olduğundan terlediklerinde kullanacaksınız, yıkandıklarında, hafif bir esinti olduğunda kafasına göğsüne sırtına tülbent kullanın. çok faydasını göreceksiniz.
çanta konusuna gelince bence koldan askılı çanta yerine sırt çantaları çok daha pratik oluyor. bende pierre cardin in çantasını almıştım bir hevesle ama inanın üni.de kullandığım pembe sırt çantam çoook işime yarıyor hala da kullanıyorum. sırt çantası ile çocuğu da taşıyabiliyorum ama kol çantasının düşmesi, bilmem nesi dert.
ben park yatak kullanıyorum, memnunum.
avent ve nuk kullanıyorum. emzik, biberonlarda.
oyuncaklara yüklenmeyin. benim ki bile bir kaç aydır oynuyor.

DOĞUM ve SONRASI
ben normal doğum yapabildim. erken olmasına rağmen sıkıntım olmadı normal doğurdum. bazı arkadaşlar sormuş. kesik oluyor mu diye, oluyor. yani doktorunuzla konuşabiliyorsunuz ama kesilmediğinde bazen daha çirkin yırtıklar oluyormuş o nedenle kesiyorlar. inanın kesiği hissetmiyorsunuz bile. biraz batıyor dikişler 1-1,5 ay kadar ama sonra kendiliğinden geçiyor.
Doğumdan sonra ben lohusa depresyonu yaşadım yani tam yaşayacaktım ki annem izin vermedi sağolsun Allah razı olsun bin kere. Lohusalık döneminde etrafınızda her kafadan bir ses çıkacak. Şöyle emzir, şöyle uyut, şöyle giydir. Bıdı bıdı vıdı vıdı. Tek bir kişi olsun yanınızda aklına, ruhuna, bilgisine güvendiğiniz, gerisine he deyin geçin. Kimse sizden çok düşünmez bebeğinizi.
Doğumda bolca dua okuyun, Allah’ım yardımcınız olsun, sağlıkla kavuşun yavrularınıza.

Ay canım ne iyi olmuş..o otu duydum hatta bi arkadaşım doguma yakın bana verecek dogum başladığında şuta koyuyorsun o açıldıkta rahim açılıyormuş sonra kapanıyormuş kururken yine rahim toplanıyormuş..arkadaslar denemişler bende denicem bi zararı olmaz sonuçta..
ya bende cok begendim bu kuveti ama alacak bi site yok sanırım kimse satmıyo artık..ben lavabonun icine su doldurup lavaboda yıkamayı bile düşünmüştüm bebisleri belki de oyle yaparım buyuk bi lavabom var derin..

ALLAH evladını bağışlasın.bilgiler için çok sğl

ne güzel oldu bu daha önce yaşayan bir anneden bilgiler almak inşallah hayırlısı ile bizde bebeklerimize kavuşuruz..

Bende bakıyorum şuan,e bebekte,ebruşallının sitesinde ve n11 de var ama şuan birinde temin edilemiyor diğerlerindede stokta yok Lavabo dışı içinde Pilsan'ın banyo aparatını gördüm araştırırken,o da aklımda biraz daha sonrası için..

kızlar ben bir tane askı almak istiyorum ama sling denenlerden deneğimi fikri olan varsa yazabilir mi?

Bende uzun zamandır bakıyorum,vazgeciyorum yine bakıyorum :) Şimdilik aklımda olan,esnek olanların çok kullanışlı olmadığını okudum hep,dönecekmiş hissi rahatsızlık veriyormuş,sıkı durmalarıda ayrıca bebeklerin hoşuna gidiyormuş genel kanı bu..Yani Pouch dedikleri tercih edilenler Konuyla ilgili fikirlerini duymak isterim..

bende boyle biliorum ilk asim 17. haftamda digerini 1 ay sonra oldummm...ama diger asilar hakkinda bi bilgim yok dr mda bisi demedi ....bu arada en aon seker yuklemesinden sonra baska bisi kalior mu

3. aşı son aşımızdan 6 ay sonra,4. 1 sene sonra 5. de 1 sene sonra canım..Aşı kartı vermediler mi sana?Bi sonraki aşı tarhin yazar Şeker yüklemesinden sonra doktorumun bana dediği son kontrolüde 1 ay sonraya atalım ama sonra sıklaştıracaz dedi bu arada seni tedirgin eden en ufak birseyde bebeğin hareketleri vs gelmeni istiyorum dedi..

Allah kabul etsin..Hep istediğim birşeydi hamileyken gitmek :) Nasip olmadı,inşallah minikle gitmek nasip olur..Çok sevindim iyi olduğunuza..Dualarınızın kabul olması dileğiyle,Allah razı olsun..

Son düzenleme:

bebek askılarının çingene askısına döndürülmüş hali bir suru var. yabancı bir dr var diyorki bebeklerin dunyadaki ilk 3-4 ayları 4. threemaster olarak değerlendirilmeli ve bebek anneyle maximum beraber tutulmalı. anne karnındakine benzer ses koku ortam sağlanırsa bebekler daha mutlu ve sorunsuz olurlar. 3-4 aydan sonra bebekler bağımsızlaşır ve aslında dünyaya açılmaya yeni yeni hazır olmuştur. bu doğrultuda bu sling denen bebek askıları bebeği anne karnına yakın pozisyonda taşımayı sağladığı için bebeği mutlu eder.annenin kalp atışlarını kokusunu hissetmek onu rahatlatır. aklıma yattı ben 1. bebeğimde de yapışık geçirmiştim bu 3-4 ayı ama böyle taşımamıştım askı kullandım bu askılarda bebeğin vucudu daha rahat ediyormuş. o yuzden alıcam bir tane.

hatta ben ilk bebeğime yarım kundak yaptım ilk 3 ay yine yapacağım. ama o zaman bukadar moda ve yeni yeni kundaklar olmadığı için annemin bizim için kullandığı kundak bezlerini kullandım. bağlaması gerçekten maharet istiyor. bu yuzden yeni çıkan cırt cırtlı falan bir model alacağım.

Son düzenleme:

Evet bende ebru şallının sitesinde gördüm şimdi. Biraz bekleyelim bakalım belki stoklara gelir. Senin dediğinde güzel görünüyor. Çocuk rahat durabilir mi acaba bundada kimse tutmadan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…