ben yaptırmadım dr gerek yok dedi. 1. de de drım yok demişti. özel hastane de doğum yaptım. bilmiyorum. grip aşısına ki1. de (domuz gribi varken hastanede çalışıyotdum) ikisi de hayır dedi. ama hamilelik bitince hepatit yaptırıcam fena salgın olduğunu duydum Allah hepimizi korusun.
Amiin inşallah
Ne güzel bir anı olmuş..Anne içinde hep güzel hatırlayacağı bir doğum..
Hoşgeldinizz miniğinle :) Amin cümlemizin
Tamamen doktorunuza danışabileceğiniz birşey..İlki 5. ayda 2. bir ay sonra yapılıyor diye biliyorum..Yaptırmayan arkadaşlarımızda var tabii,tamamen kaçırdım diye üzülmeyin..
canım benim bir arkadaşım.. allah korusun bütün bebişleri ona emanetiz..Yaw bu nedir yerim ben bunun içindeki bebişleri, çok tatlı birşeymiş. Yalnız sizler böyle değişik şeyler yazdıkça kendimi uzaylı görmüş masum köylü gibi hissediyorum
Eki Görüntüle 962880
Melekim19 kim bebeğini kaybetmiş anlamadım, bir arkadaşımız da aramıza yeni katılmış bebeğinizle hoşgeldiniz :)
hayırlı günler güzel anneler..
15 gün süren hayırlı bi ayrılıktan sonra tekrar siteye girdim.. eşimle 15 günlük umre ye gittik 2 gün önce döndük.. misafirler.. temizlik derken ancak fırsat buldum..
hepinize ayrı ayrı dua edemesemde genel olarak bebek bekleyen ve bebek isteyen herkese bol bol dua ettim.. en çokta doğumumun kolay olması için dua ettim..
zorlu ve yorucu bi süreç oldu ama çok güzel oldu.. bebeğimle ilgili hiç bi sıkıntım olmadı çok şükür.. hatta hareketleri iyice gözle görüülür hale geldi..
önceden ben ve eşim hissediyodu artık karnıma yakından bakan herkes tekmeleri görebiliyo :)
bide mekkeden bi ot aldım fatma anamızın eli.. kafiledeki tek hamile ben olunca bütün kadınlar benim için seferber oldular :) normal doğumu kolaylaştırıyomuş diye anlattılar bende aldım
daha önce duyan gören oldumu acaba ?
Evet arkadaşlar diyabetik şeylerden uzak durmakta fayda var. Tatlandırıcılar zararlıymış.
Ben henüz şeker testi yaptırmadım perşembe günü yaptıracağım inşallah fazla çıkmaz.
Bu arada kimse soruma cevap vermemiş ne yazık kiBen henüz tetanoz aşısı yaptırmadım. Hamilelikte en az iki kez yaptırılıyormuş. Siz ne zaman yaptırmıştınız? Ben çok mu geç kaldım
Ne kadar güzel bişey bende çok isterdim. Allah kabul etsinhayırlı günler güzel anneler..
15 gün süren hayırlı bi ayrılıktan sonra tekrar siteye girdim.. eşimle 15 günlük umre ye gittik 2 gün önce döndük.. misafirler.. temizlik derken ancak fırsat buldum..
hepinize ayrı ayrı dua edemesemde genel olarak bebek bekleyen ve bebek isteyen herkese bol bol dua ettim.. en çokta doğumumun kolay olması için dua ettim..
zorlu ve yorucu bi süreç oldu ama çok güzel oldu.. bebeğimle ilgili hiç bi sıkıntım olmadı çok şükür.. hatta hareketleri iyice gözle görüülür hale geldi..
önceden ben ve eşim hissediyodu artık karnıma yakından bakan herkes tekmeleri görebiliyo :)
bide mekkeden bi ot aldım fatma anamızın eli.. kafiledeki tek hamile ben olunca bütün kadınlar benim için seferber oldular :) normal doğumu kolaylaştırıyomuş diye anlattılar bende aldım
çok sağolun kızlar.bu nasıl griptir nasıl hastalıktır mahvoldum diyebilirim.kendiniz koruyun hava dışarda çok soğuk gerçektende.
Selam kızlar nette dolanırken bi iki şey gördüm sizede yollaysyım deim belki ilginizi çeker benim çekti şahsen :))
Eki Görüntüle 962916 Eki Görüntüle 962914 Eki Görüntüle 962918
Küvet için çok güzel yorumlar yapılmış tek başına bile yenidoğan bebeği kolaylıkla yıkayabiliyormuşuz,
PUJ küvet kullanımı o kadar kolay ki bir elinizde bebeğinizi tutarken Pujı şekillendirip lavabo içine yerleştirebilirsiniz. Başka hiç bir bebek küveti bu kadar hafif ve pratik değil!
PUJ, kullanıma hazırlaması ve kaldırması en kolay bebek küveti olmalı. Birkaç hareketle gerekli yerlerden katlayarak lavabo içine yerleştirin.
Artık banyo tek başınıza yeni doğan bebeğinize kolaylıkla banyo yaptırabilirsiniz. Bunun dışında kocaman plastik küvetler banyolarda her zaman yer kaplıyor. Oysa PUJı kapı arkasındaki askıya asabilirsiniz. Banyonun ve lavabonun boyutları ne olursa olsun artık küvet derdi kalmadı. Üstelik o kadar hafif ki 500 gr bile değil. Annelerin işi her zaman çoktur ancak zaman azdır. Bebek bakımı da özen ve dikkat ister. PUJ en uygun ve en hızlı bebek yıkama yöntemi. Seyahatler için de ideal öyle değil mi?
Bebeğiniz güvende ve mutludur. Bebeğinizi her iki elinizi de kullanarak yıkayabilirsiniz çünkü PUJ anne kucağı gibidir bebek için. Bebeğin vücudunu saran ve destekleyen çok yumuşak ve esnek materyali sayesinde hassas teninin soğuk yüzeylere değmesini de engelliyor ve de sıcak tutuyor.
Puset tulumu wallaboo marka. Her türlü arabaya uyumluymuş. Bi sitede 189 tl ye gördüm ama çok ta araştıramadım.
Bilekliklerde en son hangi göğüsten emzirdiğini hatırlamak için takılıyormuş, benim gibi unutkanlar için ideal sanırım
canım ben bunlara bayıldım, küveti sırf bu yüzden almıyordum kocaman şeyi nereye koyacağım diye. lavabo içi harika bir fikir. bir de youtubeda bir video var bebek banyosu için.masaj yapa yapa suyun altında yıkıyorlar,hiç ağlamıyor bebekler. çok mantıklı göründü gözüme.
İyi olur canım merak ettimbence de çok iyi. daha yüksek fiyatlar duymuştum ben hep sağdan soldan. ben de ankarada akay hastanesine gidiyorum, doğumu da orda yapıcam inşallah. bu perşembe randevum var, o zaman fiyatları sorcam. size de haber veririm. belki ankarada olup düşünen olur. ben akay hastanesi için iyi şeyler duydum. umarım fiyatı da abartı değildir ve memnun kalırız.
Ne kadar sosyetik olmuş :) herşeyi akışına bırakmak lazım galiba gerçekten insan mahremiyet konusunda çok rahatsız oluyo mecbur olduğumuz için bişi diyemiyoruz işlerine karışmayalım falan diye ama hastaneler bu mahremiyeti düşü üp herşeyi ona göre ayarlamalıMerhaba arkadaşlar,
Dün bir gebenin doğumunda bulundum doğum psikoloğu olarak... ve bir kez daha nasıl bir mucize olduğuna şahitlik etmiş oldum... Gebemiz gelen dalgaları, bebeğime kavuşuyorum, hadi bebeğim diyerek karşıladı...ve eşi de tüm süreç boyunca kendisine her anlamda destek oldu...
Önce sancı odasında ortamı loş bir hale getirdik ve odaya kimseyi almadık...gebe kendi mahremiyetinde istediği gibi bir dogum yaptı... Gebe farklı rahat ettiği pozisyonları denedi ve bir ara doğum sandalyesinde oturdugunda, bana yaslanmıstı, ben de arkasında bel masajı yapıyordum..ve dedi ki şu an burada 4 kişiyiz ne güzel (kendisi, bebeği, ben ve bebeğim) :)...Çok duygulandığım bir andı benim için..Bebek doğar doğmaz, anneye verildi ve kordonunu da baba kesti... Anne ile bebek hiç ayrılmadı... Doğum sonrasında bana ve bebeğime teşekkür etti... :)
Öyle etkilendim ki, bugün sizlerle de paylaşmak istedim..İnşallah herkes istediği gibi doğumlar yapar, bebişlerine kavuşur...
Ay canım ne iyi olmuş..o otu duydum hatta bi arkadaşım doguma yakın bana verecek dogum başladığında şuta koyuyorsun o açıldıkta rahim açılıyormuş sonra kapanıyormuş kururken yine rahim toplanıyormuş..arkadaslar denemişler bende denicem bi zararı olmaz sonuçta..hayırlı günler güzel anneler..
ya bende cok begendim bu kuveti ama alacak bi site yok sanırım kimse satmıyo artık..ben lavabonun icine su doldurup lavaboda yıkamayı bile düşünmüştüm bebisleri belki de oyle yaparım buyuk bi lavabom var derin..Aynen canım benimde çok içimde sindi. Sonuçta herzaman yanımızda biride olamayacak ne kadar kolay olursa o kadar iyi. Tam olarak fiyatını ve nerde satıldığını bulamadım ama araştırmaya devam ediyorum bulan olursa haber etsin
Selamlar anneler ve mucizeleri,
Umarım her şeyler yolundadır. Ben 2013 mayıs annesiyim. forumda dolanırken yazdıklarınızı okuyunca duygulandım, gülümsedim, hatırladım endişelerimi ve yazmak istedim naçizane. umarım sayfanızı boşuna işgal etmem
Öncelikle ben düşük tehlikem olduğu için son 2,5 ay kalana kadar tek bir badi bile almamıştım, ailelerin aldıklarını da eve bile sokmuyordum. Üstüne de 1 ay erken doğum yaptım. kaldı mı size 1,5 ay. ama her şeyimi yetiştirdim. yetişiyor yani. siz de sakın kendinizi telaşlandırıp, stres olmayın.
DOĞUM ÖNCESİ
kıyafetler zaten biliyorsunuz çeşit çeşit. en önemli tavsiyem 0-3 ay kıyafetleri kadar 3-6 ay kıyafetlerine de yer açın dolabınızda.
sonraaa tülbent. evet küçük tülbentler. o kadar işinize yarayacak ki inanamazsınız. minnaklar yaz bebeği olduğundan terlediklerinde kullanacaksınız, yıkandıklarında, hafif bir esinti olduğunda kafasına göğsüne sırtına tülbent kullanın. çok faydasını göreceksiniz.
çanta konusuna gelince bence koldan askılı çanta yerine sırt çantaları çok daha pratik oluyor. bende pierre cardin in çantasını almıştım bir hevesle ama inanın üni.de kullandığım pembe sırt çantam çoook işime yarıyor hala da kullanıyorum. sırt çantası ile çocuğu da taşıyabiliyorum ama kol çantasının düşmesi, bilmem nesi dert.
ben park yatak kullanıyorum, memnunum.
avent ve nuk kullanıyorum. emzik, biberonlarda.
oyuncaklara yüklenmeyin. benim ki bile bir kaç aydır oynuyor.
DOĞUM ve SONRASI
ben normal doğum yapabildim. erken olmasına rağmen sıkıntım olmadı normal doğurdum. bazı arkadaşlar sormuş. kesik oluyor mu diye, oluyor. yani doktorunuzla konuşabiliyorsunuz ama kesilmediğinde bazen daha çirkin yırtıklar oluyormuş o nedenle kesiyorlar. inanın kesiği hissetmiyorsunuz bile. biraz batıyor dikişler 1-1,5 ay kadar ama sonra kendiliğinden geçiyor.
Doğumdan sonra ben lohusa depresyonu yaşadım yani tam yaşayacaktım ki annem izin vermedi sağolsunAllah razı olsun bin kere. Lohusalık döneminde etrafınızda her kafadan bir ses çıkacak. Şöyle emzir, şöyle uyut, şöyle giydir. Bıdı bıdı vıdı vıdı. Tek bir kişi olsun yanınızda aklına, ruhuna, bilgisine güvendiğiniz, gerisine he deyin geçin. Kimse sizden çok düşünmez bebeğinizi.
Doğumda bolca dua okuyun, Allahım yardımcınız olsun, sağlıkla kavuşun yavrularınıza.
Selamlar anneler ve mucizeleri,
Umarım her şeyler yolundadır. Ben 2013 mayıs annesiyim. forumda dolanırken yazdıklarınızı okuyunca duygulandım, gülümsedim, hatırladım endişelerimi ve yazmak istedim naçizane. umarım sayfanızı boşuna işgal etmem
Öncelikle ben düşük tehlikem olduğu için son 2,5 ay kalana kadar tek bir badi bile almamıştım, ailelerin aldıklarını da eve bile sokmuyordum. Üstüne de 1 ay erken doğum yaptım. kaldı mı size 1,5 ay. ama her şeyimi yetiştirdim. yetişiyor yani. siz de sakın kendinizi telaşlandırıp, stres olmayın.
DOĞUM ÖNCESİ
kıyafetler zaten biliyorsunuz çeşit çeşit. en önemli tavsiyem 0-3 ay kıyafetleri kadar 3-6 ay kıyafetlerine de yer açın dolabınızda.
sonraaa tülbent. evet küçük tülbentler. o kadar işinize yarayacak ki inanamazsınız. minnaklar yaz bebeği olduğundan terlediklerinde kullanacaksınız, yıkandıklarında, hafif bir esinti olduğunda kafasına göğsüne sırtına tülbent kullanın. çok faydasını göreceksiniz.
çanta konusuna gelince bence koldan askılı çanta yerine sırt çantaları çok daha pratik oluyor. bende pierre cardin in çantasını almıştım bir hevesle ama inanın üni.de kullandığım pembe sırt çantam çoook işime yarıyor hala da kullanıyorum. sırt çantası ile çocuğu da taşıyabiliyorum ama kol çantasının düşmesi, bilmem nesi dert.
ben park yatak kullanıyorum, memnunum.
avent ve nuk kullanıyorum. emzik, biberonlarda.
oyuncaklara yüklenmeyin. benim ki bile bir kaç aydır oynuyor.
DOĞUM ve SONRASI
ben normal doğum yapabildim. erken olmasına rağmen sıkıntım olmadı normal doğurdum. bazı arkadaşlar sormuş. kesik oluyor mu diye, oluyor. yani doktorunuzla konuşabiliyorsunuz ama kesilmediğinde bazen daha çirkin yırtıklar oluyormuş o nedenle kesiyorlar. inanın kesiği hissetmiyorsunuz bile. biraz batıyor dikişler 1-1,5 ay kadar ama sonra kendiliğinden geçiyor.
Doğumdan sonra ben lohusa depresyonu yaşadım yani tam yaşayacaktım ki annem izin vermedi sağolsunAllah razı olsun bin kere. Lohusalık döneminde etrafınızda her kafadan bir ses çıkacak. Şöyle emzir, şöyle uyut, şöyle giydir. Bıdı bıdı vıdı vıdı. Tek bir kişi olsun yanınızda aklına, ruhuna, bilgisine güvendiğiniz, gerisine he deyin geçin. Kimse sizden çok düşünmez bebeğinizi.
Doğumda bolca dua okuyun, Allahım yardımcınız olsun, sağlıkla kavuşun yavrularınıza.
Aynen canım benimde çok içimde sindi. Sonuçta herzaman yanımızda biride olamayacak ne kadar kolay olursa o kadar iyi. Tam olarak fiyatını ve nerde satıldığını bulamadım ama araştırmaya devam ediyorum bulan olursa haber etsin
kızlar ben bir tane askı almak istiyorum ama sling denenlerden deneğimi fikri olan varsa yazabilir mi?
bende boyle biliorum ilk asim 17. haftamda digerini 1 ay sonra oldummm...ama diger asilar hakkinda bi bilgim yok dr mda bisi demedi ....bu arada en aon seker yuklemesinden sonra baska bisi kalior mu
Yaw bu nedir yerim ben bunun içindeki bebişleri, çok tatlı birşeymiş. Yalnız sizler böyle değişik şeyler yazdıkça kendimi uzaylı görmüş masum köylü gibi hissediyorum
Eki Görüntüle 962880
Melekim19 kim bebeğini kaybetmiş anlamadım, bir arkadaşımız da aramıza yeni katılmış bebeğinizle hoşgeldiniz :)
Bende bakıyorum şuan,e bebekte,ebruşallının sitesinde ve n11 de var ama şuan birinde temin edilemiyor diğerlerindede stokta yokLavabo dışı içinde Pilsan'ın banyo aparatını gördüm araştırırken,o da aklımda biraz daha sonrası için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?