cok ilgimi cekti.ozel sektormu kamu mu?ben hic bizim bankada bunu yapani gormedim.yarin ilk is insan kaynaklarina soracagim bunu.bugun bile artik calismanin zor oldugunu anladim.
arkadaşlar günaydın,
dün arkadaşımız''''' SweetSeptember kullanıcısından alıntı
kızlar 32.haftada çalışabilir raporu alsak bile başka bir hastalığımız olduğunda, grip vs yine de rapor alabiliyoruz. hamilelik dışında başka bir rahatsızlığımız olduğunda doğum izninden gitmesi gerekmiyor. iş yerinde bir çok arkadaşım son haftaları o şekilde kullandı.'''böyle bir yazı yazmış.bende yanıt döndüm ama SWEETSEPTEMBER sanırım henüz okumadı.
32.haftadan sonra çalışabilir raporu alındıktan sonra başka branş raporu ile doğum süresini evde geçirenler olmuş.nette biraz gezindim.ancak ortak bir kararara varılamamış.kimisi olur kimisi olmaz diyor.
birazdan kendi bankamın insan kaynaklarına sorucam.
eğer bunu işyerleri kabul ediyorsa,çok sevinirim.şuanda bile çalışmakta zorlanıyorum.32.haftadan sonra doğumu beklemek için çalışmanın işkence olacağını düşünüyorum.
konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olanlardan yardım istyorum.
ve özellikle SWEETSEPTEMBER arkadaşımmmmm.hangi kurumda oldu bu rapor olayı.devlet mi özel sektör mü?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
ii aksamlar arkadaslar umarim herkes ii dir hayattan koptum su 2 gunde hem psiko hem yollar ama yarin dr isim son neden mi yarin artik benim de bir sekerimm war.....malesef hemen ozet geciorum dr bugun daha ii di yada okadar sikintinin arkasindan bana oyle gelmis olabilir seker sonucumu guzelce ozetledi yani.hos gorevi ama napim iste en azindan terslemedi darisi bi daha ki aya bakalim ....
.75 lik aclik 93 tokluk
ilk 1. saat175
2 . saat .157 cikti
bi turlu kafam basmio degerler minumum maximumuna gore cok fazla degil.....ama dr bana siki bir diyet ve gunde 4 kez ewde makinayla olcum yapilcak die yazi yazdi dahiliciye yinlendirdi ......bu kadar ciddi yuksek mi kizlar degerlerim siz bnden daha tecrubelisiniz en sona bn kaldim cunku....ayrica yine damarlarim bulunmadi ama damarim yirtildi ama beze oldu werdim cok sukur ayila bayila.....ananemi dun ewine yerlestirdiler biz artik annemle ee oda alsweris telasina baslioz dieee ama ananem biz annemle esimle hastaneden gelmeden bize geri gelmis we tezelerimi ayakta alkisliorum eslik edin...annem cok uzuldu tabi ki agzimi acmadim bende tansionu fala dustu bole zor bir durumda nasil birakirlar beni die dusundu heralde ........bi kac sey aldik kizlar annem le alswerise soktu esim bizi sekerimi kutlamaya bi kac sey olmasina rahmen ve ortta kalite yani 100 tl tuttu uffff daha hic bisi bu biliorum ama bebek esyalari dudak ucuklatio....bebek odamizi da begendik eger bu hafta odayi bosaltsaydik annem gelebilseydi pazar almaya gidicektik ama suan net gunumuz yine yok......oda boyancakti o arada da iste ...ayrica odayi babam alio kizlar cok mutluyummmmmmm ....ve annem bir emzirme sutyeni ve lohusa kilodu die girdigimiz yerden bana 2takim pijama aldi ama misafirlik biri 80 biri 55 tl biri incili krem dantelli biri kirmizi muhtesemdi bir tek eksigim ilk gece hastaneye ucuz bi gecelik kaldi....kiziminda tamamen bitti...birtek buyuk hastane cikisi hastane we oda susleri odasi falan kaldi onlarda bi kaci hedie almak istediler digerleride zamanla allaha sukur daha 10 gun once bir ignemiz yoktu...allahim herseimizi hepimize nasip etsin....hayirli gunlerde kullanalim...birde tek tawsiem anliyan biriyle alisweris edin ben abartiya hic kacmadim ihtiac olandan cok ...az kullanilandan 1 tane aldim annemin yonlendirmesiyle esim de mutlu haliyle maddi acidan ben 5 aliom annem 1 e dusuruo falan ...iste bole kizlar liste halinde cikarmadim daha o yuzden yazamiorum aldiklarimizi...sizi de okuyom tek tek amma konusmusunuz yetisemicem...doguran falan yok demi
Kızlar, size bir şey danışacağım... Mobilyayı aldıgımız yer, nevresim takımını 1000 TL istiyor...dolayısıyla biz de oradan almak istemiyoruz. Delilik yani... 3 yandan korumalı bebek yatağı uyku seti almak istiyorum. Fikir verebileceğiniz yer var mı?
kamudayım canım ben, yeni gördüm mesajını. devlet memuruyum ve burdaki bütün arkadaşlarım son haftalarda hep raporluydu. çalışabilir raporunu verdiler ama gripten ya da başka bir rahatsızlıktan dolayı rapor getirdiler. çalışabilir raporu sadece hamilelikten dolayı çalışabileceğini ifade ediyor.başka bir rahatsızlığın olmayacağı anlamına gelmiyormuş.
çok sevindim bilmiyordum.ama bizde kabul edileceğini sanmıyorum.hiçkimsede şahit olmadım çünkü.
bir umut olur diye bütün gece gözüme uyku girmedi desem :)
en rahat nasıl geçirebilirim diye düşünmekten deli oluyorum.çok baskı çok stres var.şu durumda tebessüm bile etmek gelmiyor içimden.inşallah bizdede geçerlidir o öğrenir öğrenmez yazıcam.
çok teşekkürler cevap yazdığın için.
ii aksamlar arkadaslar umarim herkes ii dir hayattan koptum su 2 gunde hem psiko hem yollar ama yarin dr isim son neden mi yarin artik benim de bir sekerimm war.....malesef hemen ozet geciorum dr bugun daha ii di yada okadar sikintinin arkasindan bana oyle gelmis olabilir seker sonucumu guzelce ozetledi yani.hos gorevi ama napim iste en azindan terslemedi darisi bi daha ki aya bakalim ....
.75 lik aclik 93 tokluk
ilk 1. saat175
2 . saat .157 cikti
bi turlu kafam basmio degerler minumum maximumuna gore cok fazla degil.....ama dr bana siki bir diyet ve gunde 4 kez ewde makinayla olcum yapilcak die yazi yazdi dahiliciye yinlendirdi ......bu kadar ciddi yuksek mi kizlar degerlerim siz bnden daha tecrubelisiniz en sona bn kaldim cunku....ayrica yine damarlarim bulunmadi ama damarim yirtildi ama beze oldu werdim cok sukur ayila bayila.....ananemi dun ewine yerlestirdiler biz artik annemle ee oda alsweris telasina baslioz dieee ama ananem biz annemle esimle hastaneden gelmeden bize geri gelmis we tezelerimi ayakta alkisliorum eslik edin...annem cok uzuldu tabi ki agzimi acmadim bende tansionu fala dustu bole zor bir durumda nasil birakirlar beni die dusundu heralde ........bi kac sey aldik kizlar annem le alswerise soktu esim bizi sekerimi kutlamaya bi kac sey olmasina rahmen ve ortta kalite yani 100 tl tuttu uffff daha hic bisi bu biliorum ama bebek esyalari dudak ucuklatio....bebek odamizi da begendik eger bu hafta odayi bosaltsaydik annem gelebilseydi pazar almaya gidicektik ama suan net gunumuz yine yok......oda boyancakti o arada da iste ...ayrica odayi babam alio kizlar cok mutluyummmmmmm ....ve annem bir emzirme sutyeni ve lohusa kilodu die girdigimiz yerden bana 2takim pijama aldi ama misafirlik biri 80 biri 55 tl biri incili krem dantelli biri kirmizi muhtesemdi bir tek eksigim ilk gece hastaneye ucuz bi gecelik kaldi....kiziminda tamamen bitti...birtek buyuk hastane cikisi hastane we oda susleri odasi falan kaldi onlarda bi kaci hedie almak istediler digerleride zamanla allaha sukur daha 10 gun once bir ignemiz yoktu...allahim herseimizi hepimize nasip etsin....hayirli gunlerde kullanalim...birde tek tawsiem anliyan biriyle alisweris edin ben abartiya hic kacmadim ihtiac olandan cok ...az kullanilandan 1 tane aldim annemin yonlendirmesiyle esim de mutlu haliyle maddi acidan ben 5 aliom annem 1 e dusuruo falan ...iste bole kizlar liste halinde cikarmadim daha o yuzden yazamiorum aldiklarimizi...sizi de okuyom tek tek amma konusmusunuz yetisemicem...doguran falan yok demi
canım erkek olacagı konusunda neye dayanarak böyle düşünüyor? bir sonraki dr kontrolune bence onu da görün bir de orada görsün bence o zaman inanabilir.ah kızlar kayınvalidemle başım dertte. dün akşam yemeğe gittik. bebeğime kıyafetler almış, hep erkek bebek kıyafetleri. doktorumuz kız dedi. kızımız olacak ama sevgili kayınvalidem erkek olacak diyor inatla. ve etrafındaki herkes de bu düşüncelerine çanak tutuyor. sonra da önemli değil sağlıklı olsun da diyor dalga geçer gibi. aslında çok iyi bir insan ama bebeğin cinsiyetine gelince neden böyle davranıyor anlamış değilim. aynı sorunu yaşayan var mı aranızda?
yanlis yerde mi paylasim yaptim sankim
canım erkek olacagı konusunda neye dayanarak böyle düşünüyor? bir sonraki dr kontrolune bence onu da görün bir de orada görsün bence o zaman inanabilir.
Aldıklarınız hayırlı olsun canım. Bayağı almışsınız bişeyler. Şekerinde hayırlı olsun aramıza hoşgeldindoktorlar şekere çok önem veriyor tatlım. Ben 24. Haftada şekerim çıktı. 29. Haftaya girdik ve bu zamana kadar okadar önemsememiştim açıkçası. Ama dün gittiğimde az kalsın insülin başlıyordu dahiliyeci şuan önermedi diyete devam dedi. Dr bana zaman geçtikçe dahada yükselir bebeğin büyümesini kontrol altına alamayız dedi oyüzden dikkat etmemiz lazım dedi. Ve bebek doğduğunda sürekli şekeri düşer besleyemezsin bakamazsın dedi. Bunları pat pat suratıma vurunca işin ciddiyetini farkettim ve diyete asıl şimdi başladım. Sınırda olabilir şekerin ama Dr un mutlaka bi bildiği vardır canım. Az kaldı sabır etmek lazım.
Bu arada dün çok kötü bi rüya gördüm. Annemlerdeyim. Kasılmalarım başlamış şutum gelmiş. Anne beni hastaneye götürün diyorum pekte oralı olmuyorlar sonra arabaya binip giderken ağlıyorum daha çok erken şimdi olmamalıydı diye. :2:
kızlar doğum fotografcısı gibi bir şey düşünüp piyasa araştırması yapan var mı (ankaradaki hamile arkadaşlar özellikle)
ah kızlar kayınvalidemle başım dertte. dün akşam yemeğe gittik. bebeğime kıyafetler almış, hep erkek bebek kıyafetleri. doktorumuz kız dedi. kızımız olacak ama sevgili kayınvalidem erkek olacak diyor inatla. ve etrafındaki herkes de bu düşüncelerine çanak tutuyor. sonra da önemli değil sağlıklı olsun da diyor dalga geçer gibi. aslında çok iyi bir insan ama bebeğin cinsiyetine gelince neden böyle davranıyor anlamış değilim. aynı sorunu yaşayan var mı aranızda?
bir de torununa hiçbirşey almıyor diye üzülüyordum, keşke hiç almasaydı. eşime de bu konuda hiçbirşey söylemedim, fakat inanılmaz kırıldım üzüldüm, kızım eşimin ailesinde kabul görmeyecek mi sevilmeyecek mi?
ah kızlar kayınvalidemle başım dertte. dün akşam yemeğe gittik. bebeğime kıyafetler almış, hep erkek bebek kıyafetleri. doktorumuz kız dedi. kızımız olacak ama sevgili kayınvalidem erkek olacak diyor inatla. ve etrafındaki herkes de bu düşüncelerine çanak tutuyor. sonra da önemli değil sağlıklı olsun da diyor dalga geçer gibi. aslında çok iyi bir insan ama bebeğin cinsiyetine gelince neden böyle davranıyor anlamış değilim. aynı sorunu yaşayan var mı aranızda?
aslında çevreden duydukları işte. birinin 8. ayına kadar kız demişler erkek doğmuş, öbürüne doğana kadar erkek demiş doktor kız doğmuş vs vs vs.. beraber gittiğimiz de oldu doktora. zaten doktorlar net görmeden söylemiyorlar ki. benim doktorum %90 kız dedi, sonra detaylı ultrasonda radyolog da kız dedi. sanki çok önemli cinsiyeti! dün o kıyafetleri görünce şok oldum ama yine de kalbi kırılmasın diye 'anne çok tatlı hepsi teşekkür ederiz' falan dedim. aman kimsenin kalbi kırılmasın ama benimki kırılsın. daha önce de ben yokken eşime mobilya için erken hele bir doğsun öyle alırsınız demiş. gel de üzülme...
canım erkek olacagı konusunda neye dayanarak böyle düşünüyor? bir sonraki dr kontrolune bence onu da görün bir de orada görsün bence o zaman inanabilir.
Northstar şeker koınusunda benım durumumu bılıyorsuın paylaşmıstım benımde cumartesı doktorum gunde tek doz ınsulını 3 sefer sabah oglen ve gece olacak sekılde 3 e cıkardı buyuk olasılık bu kısa surelıgıne boyle olacak akşama da eklenecek , ınsulın mıktarı artıyor dıyetısyene gıttım dıyet ıyıce katı hal aldı ama seker degerım tam tersıne yukselıyor . Hamılelıgımızın gunu ılerlefıkce seker yukselıyor ne olur dıkkat et sen de kı ınsulıne baslamasınlar ınsanın kendıne ıgne yapması hıc hıos bır sey degılmış.
Ve yazdıgın gıbı bebegımıze bır sey olmasın allahım , mınnacık bebegımızın sekerı duserse ne yaparız allah korusun ...
ben duzenlı dıyetısyene basladım her hafta kontrole de gıdecegım
Bır lokmacık bıle tatlı yasak ...
canım Rabbim yardımcın olsun ama bence sen düüşüncelerini dile getirmelisin. yoksa ilerde daha büyük şeyler olur.aslında çevreden duydukları işte. birinin 8. ayına kadar kız demişler erkek doğmuş, öbürüne doğana kadar erkek demiş doktor kız doğmuş vs vs vs.. beraber gittiğimiz de oldu doktora. zaten doktorlar net görmeden söylemiyorlar ki. benim doktorum %90 kız dedi, sonra detaylı ultrasonda radyolog da kız dedi. sanki çok önemli cinsiyeti! dün o kıyafetleri görünce şok oldum ama yine de kalbi kırılmasın diye 'anne çok tatlı hepsi teşekkür ederiz' falan dedim. aman kimsenin kalbi kırılmasın ama benimki kırılsın. daha önce de ben yokken eşime mobilya için erken hele bir doğsun öyle alırsınız demiş. gel de üzülme...
cevabın için teşekkür ederim arkdaşım.ben araştırdım ancak pek içime sinmedi. o günkü stresimi hayal edemiyorum ki:44: verdiğim paraya değecek mi onun yerine bebeğimin kaç ihtiyacını karşılarım. artık eşim doğuma girerse ona çektireceğim. çıkışta da çekecek bir sürü insan var diye düşünüyorum. önemli olan profesyonel bir fotoğraf makinesi olan ve iyi çekim yapan birinin olması yanımızda.
canım o kişi ben değilim ben yorumda bulundum. emelhazır isimli arkdaşımızın kayınvalidesi öyle yapmış.Ses06 ınanamıyorum canım , kayınvalıden de suyunu cıkarmıs cıdden , bence kotu de olsanız ıyı de olsanız gercegın oyle olmadıgını soyleyın lutfen kendısıne . Bır sure sonra ıyıce ınanıp kabullenemeyecektır.
Sende onıun o davranısına moralını bozma canım, hıc takılma yanı boşverrr....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?