dün akşam 7de Wc ye gittim bi baktım kanamam gelmiş beynimden vurulmuşa döndüm. ağlamaktan helak oldum. araba için babamı aradık hemen geldiler acil hastaneye gittik 2 serum verdiler kan aldılar bebeğime birşey oldu diye o kadar korktum ki elim ayağım 2 saat boyunca titredi o şoku atlatamadım. allahıma şükürler olsun serum takıldı yattım benim bebişim hareket etmeye başladı o kadar mutlu oldum ki eşim duyunca koşa koşa geldi yanıma millete karşı müşade odasında öpüp durdu beni.ardından ultrason odasına girdik doktor kalp atışları güzel bebeğin yaşıyor onun keyfi yerinde dedi eğer endişen varsa bu gece burda müşade altında kalabilirsin dedi yanlız benim ne ağrım ne acım nede kanamam olmadığı için yatış yatmak istemedim. huzurla evimize geldik. Allahım bebeklerimizi korusun anne olmak çok zor daha doğum yapmadan oğlumu kaybetme korkusu o kadar acı verici ki allahım bebeğini kaybetmiş tüm kadınlara sabır versin.. artık daha dikkatli olmamız lazım yormayın kendinizi gerçekten bu durumu yaşamanızı hiç ama hiç istemem.. KENDİNİZE İYİ BAKIN ALLAHA EMANET OLUN
Tecrübeli anneler kaçıncı haftadan itibaren bebek hareketlerini takip etmeye başlamalıyız.
Ya sanki devamlı bebek hareketlerini saymakta insanı yıpratır gibime geliyor benim. Düşünsenize düne göre biraz az hareket etse hemen panik olacağız. Fazla hareket etse neden fazla diyeceğiz. Eskiden annelerimiz hareket mi takip ediyormuş boşverin herşey Allah'tan yavrularımız Allah'a emanet.
valla okurken şaşırdım bu ne inatmış ya.hayırlısını isteyeceğine hayret bişey.
canım inşallah isle ilgili herşey gönlünce olur iyi düşünde iyi olsun benim başıma gelenleri hatırlasana.
ahh canım aramıza hoş geldin.diyet le düşer inşallah bende kaç gündür şekerle etkin mücadeledeyim.
benim doktorumda 75 lik yaptırdı bence sen kadındoğumcunun önerdiği ile devam et.uzakmış yol biraz gerçi ama.
bu şeker illeti mahvetti beni resmen aşeriyorum mahvoldum düşünmeden yapamıyorum yememem gerekenleri bu akşam resmen ağladım sırf stresten.daha 3 ay var nasıl geçecek bu şekilde azıcık yesem hemen şeker 250 oluyor yemesemde aklım kalıyor psikolojim çok bozuldu.oğlumda da çıkmıştı şekerim ama hiç bu şekilde olmamıştı.
Canım iş için hepimizin gönlündekini versin Allah, isterim ki devlet memuru olayım kendimi çok zorlamayayım ve doğuma 2 ay kala bir heyet raporu alayım ama bazen istediğimiz gibi olmuyor. Tatlı için de çok üzüldüm canım, dediğin gibi iş yerinde pek bir sorun olmuyor kendini işe kaptırmaktan ama maalesef eve gidince ben de çıldırıyorum. Sürekli o fırın çalışsın ben de fırında pişen malum şeylerden sürekli sıcacık yiyeyim. Ne yapalım artık biraz kendimizi tutacağız canım, ben doğumdan sonrasını çok merak ediyorum bu şekilde yemek yememeye kendimi nasıl ikna edeceğim acaba. DOğum için de Allah hepimize güzel ve özel doğumlar nasip etsin inşallah.sabah sabah yine mutsuzum dün akşam yediden sonra hiç bişey yemedim sabah şekerime baktım off ya yine 120 lerde iyice takıntı oldu bende diye eşim ölçme cihazını aldı elimden dakika da bir ölçücem yoksa.bugün cihazda yok yanımda unuturum inşallah.şeker düşünmekten iş yapamaz oldum.bugün ofisteyim işlerimde yoğun.yazılanları okudum inşallah herkesin gönlüne göre güzel bir doğum olur kızlar.bende sezeryan oldum ama çok güzeldi herşey yine sezeryan olacağım bu defa genel anestezi istemiyorum tek fark bu olacak galiba epidural olsa güzel olur.
Canım çok geçmiş olsun, gripsen bol bol kivi ye mandalina portakal yemeyi ihmal etme lütfen.Ay iki gündür yatak döşek yatıyorum çok hastayım
İşte tecrübeli anne diye ben buna derim herşeyi nasıl da bilmiş, nasıl da yazmış valla ben dün almaya karşıydım ama benim bile alasım geldi biberon ısıtıcısını sen anlattıktan sonraBiberon ısıtıcısı, biberonla besleme yapanların daha çok işine yarıyor. Mesela;
Sağlık ya da diğer nedenlerle gögüsten emziremeyen anneler (sağılan sütleri dolaptan çıkarıp ısıtıp vermek için, malum bebişler acıkınca ağlıyor ve 1 dk bile önemli oluyor)
Çalışan ve işe erken geri dönen anneler (sağıp donducuya konulan sütlerin bakıcı tarafından ısıtılarak verilmesi)
Mama ile besleme yapan anneler( mamayı ve ya mama hazırlanacak suyu içilebilecek kıvama getirmek için)
Çalışma şekli, bildiğimiz kettle gibi ama içine bir biberonu alacak genişlik ve derinlikte. Dibindeki kısım ısınıp suyu ısıtıyor. Dolayısıyla suyun içindeki biberon ve biberonun içindeki süt te ısınıyor. (Benmari usulu)
Alternatifi, biberon alacak derinlikte ve genişlikte bir buyuk kahve/çorba fıncanı bulmak, varsa kettle da su kaynatıp bıberonu koydugumuz fıncanı kaynar suyla doldurup bıraz bekletmek. Isınma suresı olarak ıkı ıslemın farkı yok.
Genelde bıberon ısıtıcıları uygun fıyatlı, cok ıyı /pahalı bır marka olmasına gerek yok. Kahve fıncanı vs ugrasılmaz dıyorsanız gerekebılır.
Bunlar aklıma gelenler bıberon ısıtıcısı ıcın...umarım faydası olmustur
Çok iyi canım yaaaa, Allah bize de böylesini nasip eder inşallah...kızlar ben ilk bebeğimi normal doğum olarak yaptım 3 hazirandı beklenen doğum tarihim ntslerde sancım çıkmıyordu dr normal doğum için ısrar etti herşey normal dedi ama bir sorun vardı eşim yurt dışına gidecekti görevli ve 2 ay gelemiyecekti son 1 hafta gerçekten dr sezeryan yapın eşim yanımda olsun dedim valla istersen suraya yat kalkma yine yapmam ne gerek var cokmu meraklısın dedi değilim ama eşim yanımda olsun diyordum son günler stres oluyor duygusal oluyor insan 3 haziran sabahı gel hastaneye yatırcam dedi gittik yatış yaptık suni sancı verdi ama hiç etki etmedi o gece saat 2bucuk gibi kendi sancılarım gelmeye başladı hiç sesi çıkarmadım bekledim 6 gibi hemşireye dedim benim sancım var biraz diye baktı 2 cm açılma var dr geldi8de hadi bakalım sancın başlamış suni cansıyla sıklaştıralım dedi sancı vermeye başladılar 9 gibi hızlandı sancılarım 10 buçukta artık son noktalardaydım ama hiç bağırmadım ntsye bağlısın zaten yatmak kötü arada gelip baktılar 6 cm açılmış dedi ve son yarım saat gelen olmadı ama cok sıklaşmıştı ebe geldi baktı 8 acm acıkmış ddi ve suyumu patlattı dr geldi hadi bakalım alalım fıstığı dedi ve 2 ıkınmamda kızımı gördüm o duyguyu anlatamam hemen emzirdim sonra aldılar karsıda onu izliyordum giydirdiler benimde dikişlerim oldu 11:45 kızım dünyaya geldi allah hayırlısıyla herkese hayırlı doğumlar nasip etsin şimdi korkular başladı ama Allahın izniyle doğurca inş bol bol dua edin hep okudum kızlar annem dışarda hurma yedim zemzem suyu içirdi annem zaten onu kucağınıza alınca bütün acı gidiyor ben dr hadi alıyoruz dedikten sonra sancıyı bile unutmuştum korkmayın herşey oluyor
çok çok geçmiş olsun, tekrarlanmasın inşallah
okurken kalbim duracaktı neyseki bişey yokmuş çok geçmiş olsun
çok geçmiş olsun canım.kanamanın sebebi ne ki? dikkatli olmaya çalış.bol bol dinlen
Okurken korktum ama sukur sonu iyi olmus hepimiz saglicaklabkucaklayalim insallahhh
Geçmiş olsun canım neyseki bişey yokmuş bundan sonra artık 37-38. Haftalara kadar korkuyla yaşayacağız sanırım
Merhaba arkadaslar nasilsınız bakalim..
Dogumdan bahsedilmis allah herkese güzel,kolay ve saglikli dogum nasip etsin.
Bu hafta dr gitcem seker testi yapilacak cumaya randevu alicam bakalim hayirlisi...
Bebek hareketlerine gelince benim gecen sene 38. Haftada bebegimin kalbi durdu sabah hareketliydi ogleden sonra hareket yoktu hemen dr gittim ama sonuc hussrandi malesef. Simdi 2 saat oynama olmasa tedirgin oluyorum kalbim pıt pıt oluyor sitres oluyorum buda beni cok yoruyor
Tavsiyem sürekli saymamak ama yinede takibide elden bırakmamak gerekir.
günaydın arkadaşlar, sabah ofise gelen bir arkadaştan bir haber aldım. baldızı 26 haftalık hamileymiş 1100 gr 34 cm civarlarında bebeğini dün almak zorunda kalmışlar. doğalı yaklaşık 12 saat olmuş. %50 yaşama şansı var demişler şuan küvezde.
bunu sizinle paylaşmamın ne kadar doğru olabileceğini bilmiyorum eğer yanlış yaptıysam lütfen beni affedin.
bizmle aynı haftada olduğu için paylaşmak istedim.
Bir de yine benim sıkıldığım bir konu var. yengem beni rüyasında görmüş doğuma gidiyomuşum o da götürmeyin doğuma daha çok var falan diyormuş. sonrada demez mi benim rüyalarım çıkar diye.
ayyy uğursuz yaaa. keşke bana sölemeseydi içime acı düştü.
kızlar lütfen yorum yapın bana.
Doğumdan önce ilk işlem olarak belden bir iğne yapıp, sonra da belinden ince bir katater takıyorlar. İğne acı vermiyor. Kateter takılırken de hiçbirşey hissetmiyorsun, hissiz bir bölge ya da çoktan uyuşmuş oluyor. Artık çoğu normal doğumda da, annenin daha konforlu şekilde dalgaları karşılaması için epidural takılıyor zaten. Bel ve omurilik önemli sinirlerin olduğu bir bölge olduğu için, epidurali yapacak narkozitörün, konusunda tecrübeli ve iyi olmasına dikkat edilmeli.
Epidural takıldıktan sonra doğum başlıyor. Vücudunda hiçbir değişiklik olmuyor yani bayılma, uyku vs... Takılmadan önce ne kadar uyanıksan, aynen öyle uyanıksın. Diğer ilginç şey ise, herşeyi hissediyorsun ama acı duymuyorsun. Bebeğin tam doğum anında, bebeğin çıkışını yani doğurduğunu hissediyorsun. Muhtesem bir his... Uyanık oldugun için bebeğini hemen görüyor, dokunuyor, sesini duyuyorsun. Narkoz almadığın için sütün geliş süresi çok fazla etkilenmiyor tahminimce. Ayrıca narkoz almayınca, uyanma süresi sıkıntıları yaşanmıyor. (Kusma, bulantı, sürekli uyku, bulanık zihin vs)
Bazı arkadaşlarım hiçbir acı hissi olmasa da, doğum ve ya ameliyat hissini kaldıramayacaklarını düşündükleri için tamamen narkozla uyutularak sezeryan olmayı tercih ettiler. Eğer sezeryan ile doğuma kesin karar verdiysen; bahsettiğim şeyleri yaşamak seni ürkütmüyor tam tersi heyecanlandırıyorsa, epidurali tercih edebilirsin.
Ayağa kalkmak zaman almıyor tam tersi aynı gün ayağa kaldırıyorlar. Hatırladığım en büyük acı ilk ayağa kalkıp yürüdüğüm zamandı. Buna rağmen ayağa kalkmaya başladıkça giderek rahatlıyorsun. Onun dışında benim sancım, ağrım pek olmadı. Kataterden (belden)sürekli ağrı kesici veriliyor. Zaten düğmesi elinde ağrı olacak gibi hissettğin an basıyorsun, ilaç gidiyor.
Buarada doktorlar doğum esnasında gerekli gördükleri an narkoza geçip devam edebilirler.
Başka ne sormak istersen sorabilirsin herzaman canım. İlk doğumda ben herşeyi çok merak ediyordum ama tam anlamıyla sorabileceğim biri yoktu, keşke olsaydı. İlk gebeliğimde zorunlu olarak sezeryan yaptım. Astım rahatsızlığım var ve hamililiğimde korkunç boyutlara ulaşmıştı. Nefes alamadığım için konuşamıyordum, iki kelime ile cümle kuruyor, kafa sallıyarak anlasıyor, yatamıyordum. Bebeğe yeterli oksijen gitmeyeceğinden bile şüphelendiler o hale gelmiştim, Allah kimseye vermesin.... ve artık son üç ayda nefes alamayıp her an boğulacağım dışında birşey düşünemez hale gelmiştim. astım krizi geçirdiğimde ilaçlar bile yetmiyor daha fena oluyordum. Zorunlu olmasaydım da, sezeryanı seçebilirdim belki, sanırım zamanında gelmezse hiç riske atmaz ve sezeryana ok derdim. Öyle 3 hafta filan beni öldürsen beklemezdim, birşey olur diye korkardım. Şimdi doktora normal doğum yapıp yapamayacağımı sordum. Çünkü bu gebeliğimde astımım çok daha iyi huylu seyrediyor. Daha önce sezeryan olduğum için normal doğumun zorlama olacağını söyledi, ben de zorlamadım. Halen acaba mı diye aklıma geliyor ama doktoruma güvendiğim için ısrarcı olmadım. Yaşadığım kadarıyla epidural sezeryanın da kötü ya da korkulacak birşey olmadığını da görünce ok dedim...
Ben bebek hareketlerini saymadığım halde tedirginim. çünkü hiç tutarlı değil bi gün çok hareketli bi gün çok az, doktorum söylerse ancak o zaman başlarım heralde, bi kucağımıza alsakta rahatlasak
bestem cnm benım mıde yanman coksa doktoruna sor pulcet dıye bır hap var onu al yemın edıyorum rennı gavıscon hıkaye ben sıseyı yarıya ındırıyodum 1 seferde banamıısn demıyodu ama pulcet mukemmel bır ılac hayır dua edersın o kadar rahatlatıyo
Evt canım ya çok aldım 60kiloyla hamile kaldım şuan 74 kilo oldum tatlıyı kestim ekmek fazla yemiyecem artık şu üç ayıda hayırlısıyla bir atlatsak Allah yawrularımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin...Bayağı almışsın canım bundan sonra dahada hızlanacak kilo alımın ama zayıfdan boşver sorun değil bence. Ben 85 ile hamile kaldığım için benim için kilo sorun örneğin bende 28 haftada 9 kilo aldım.
Ah yapmam mı canım neler yapıyorum ama bu gripi zor atlatacağım sanırım. Bebeğimde hastayım diye mi bilmem durmadan hareket halinde uyurken bile. :)
Haha iyi yapmışsınız bi daha yiyemeyeceğini düşünüyorsan ne bulursan yiyeceksin :) ben yüklemeye hazırlıksız gitmiştim bilsem bi gün önce neler yerdim
arkadaşım eymen ismi çok güzel bir isim ama bera ismi bende de kız ismini andırdı.
Canım belki kızıcan amaberra bencede kız ismi gibi duruyor cok guzel bir isim ama kıza daha çok yakışır diye düşünüyorum yada berraya yakın kız ismi cogunlukta diye belki öyle hissediyorum...berrın berrak berran gıbı...
ama Eymen e lafım yokk cok guzel bir isim berra yerıne baska bir isim bulsanız bence dahada guzel olur
Bende eymen ismini beğendim. Çok güzel. Açıkçası Bera için bişey diyemeyeceğim ailene katılıyorum biraz
sen kimseye bakma gayet güzel anlamı gibi hayırlı evat olur inşallah ..
İsmiyle yaşasın küçük adam :) Eymen ismini hep sevmişimdir..Bera ilk duyulduğunda evet farklı geliyor ama bu da az duyulduğu için :) Senin minik alıştırır herkesi :) Anlamıda çok güzel,erkek ismi olarak geçiyor zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?