2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Gunaydın Oferta yazdıgın rakamlar benım sonuclarım ıle neredeyse aynı , bende doktora bunu ozellıkle sordum bunun bır matematıgının olmadıgını acıklamaya calıstı . Halbukı bende kabul edemıyorum akşama yemegınden sonra o kadar uzun aclık uzerıne sabah sekerım nasıl bu kadar yuksek olur dıye , bu durum bıraz gece uykuda calısan metabolızmamız ve hormonlar ıle alakalı ama bızım algılayabılecegımız bır durum degıl , boşveeeerrr. Yalnız ben de senın degerlerındeyım ben gunde 3 kez ınsulın kullanıyorum sen bu seker sonuclarını kıme gosterıyorsun ? Bu konu ıle ılgılı bır endokrınologa gorunmen gerekıyor bence sanada ınsulın baslayacaktır.
Su an yuksek sekerın bebegımıze etkısı olusmaya baslayabılır ileri kılo vb. bunun olmaması ıcın ınsulın vererek sekerı dusurmeye calısıyorlar. Bırde canım yedıklerıne dıkkat etmen gerekıyor bılıyorsun ne yedın 120 de 230 a cıktı onada bakman gerekır .

Opuyorum Gecmıs olsun canım

Kızlar, bir de normal doğum yapmak isteyip de, korkanlar için hypnobirthing kitabını şiddetle tavsiye ediyorum. Başlığı ingilizce olsa da, içi türkçe...

Daha önce normal dogum yapıp, ikinci de hala normal dogum diyenler varsa, çok da fena birşey değildir diye düşünmek de işe yarayabilir hehe

aynen aynen bacağımı sürüyorum bazen. çıkınca yazda merakım giderilmiş olsun:)

Evet malesef oyle

Canlarım illa ki o masada doğum yaapma zorunluluğunuz yok, kendinizi şartlamayın. NST sürekli takılı olursa hareketsiz kalırsınız, veya serum takılırsa... ama NST'ye ara ara bakılırsa ve serum gerektirecek bir durum olmazsa şayet, farklı pozisyonlarda da dogurabilirsiniz. Ben şahit olduklarımı söyleyeyim: Doğum sandalyesinde (Tabure gibi olan, ay şeklinde), pilates topunun üstünde, yerde eşine yaslanarak, diz dirsek pozisyonunda, suda dogum havuzunda, ayakta en son girdiğim dogumda gebe odanın her yerinde ıkınmaları gerceklestirdi, sonra kendi dogum sandalyesine gecmek istedi, o şekilde dogurdu

Bir de nefes egzersizleriiii çok mühiiiimmm, bir de Kegel egzersizleri yapmaya başlayın :)))

Aktif dogum diye söle bi bakarsanız rahatlarsınız...

Bu bebişler cıkacak bir şekilde

kızlar normal doğumda son dakikaya kadar yatakta ntsye bağlı yatıyorsunuz doğum başladığında o masaya alıyolar zaten o masaya geince bebeğim gelecek sevincinden unutuyorsunuz herşeyi ALLAHIN iziniyle doğumyapacağız inşallah

Dun de aclik sekerinin cok yuksek oldugunu okumustum, hatta aksam cok erken saatte yedigini okumustum ordan aklimda kaldi.
Tecrubelerimden ve doktor tavsiyesinden biliyorum ki UZUN SURE AC KALMA
arada ufak tefek leblebi gibi biseyler atistir, seker hastalarina hep soylenir bu, az ve sik yiyin uzun sure ac kalmayin diye, cok uzun sure ac kalmakta hastalarda yukseltiyor sekeri.

Bide burda sekeri yuksek cikan herkes tabiri caizse birbirine gaz veriyor, canim tatli istiyo falan diye, birbirinize farkli sekilde destek olsaniz diyorum, sekeri artirmayan sevilebilecek yiyecekleri arastirip yiyerek tavsiye etseniz.
Canim tatli hamur isi istiyo diyerek daha cok kafaya takiyosunuz ve malesef STRES sekeri acayip artiriyo

Canım ben de onu diyorum, eğer rica ederseniz, ara ara bakalım NST'ye derseniz daha rahat oluyor...Öyle bağlı kalmıyorsunuz, hareket edebiliyorsunuz, hasta psikolojisi de olmuyor yani... Sürekli NST'ye bakmak gerekir diye bir durum yok yani.... Eğer bebeğinizde bir risk durumu yoksa elbette ki...

cnm ben yatarak hiçrahat değidim sık sık wc ihtiyacım oluyordu gezdiğimde daha rahattım ama pek gezdirmiyolar ntsye bağlısın hep wc dışında ara ara gelip açıklığa bakıyolar zatan geciyor:44:

Günaydın arkadaşlar,

Ben bebişin yatak ve karyolasını almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım. Odasını yapmayacağım, o yüzdende ahşap beşik almak istiyorum. İkeanın beşiklerinden düşünüyorum bende, epey kullanan var sanırım, ancak yatak konusunda nereden - hangi markalara bakmalıyım bilemedim. omurga gelişimi için yatak önemli malum. Sizler aldıysanız bebişlerinizin yataklarını fikir verebilirmisiniz bana.

.
henüz bir yere göstermedim sonuçları doktorum bir hafta on gün kendin diyet yap ölçüm sonuçlarına göre seni yönlendireceğim dedi ama sizlerin tecrübeleri doğrultusunda sanırım banada insülün gerekecek özellikle sabahları için.bakalım haftaya bende doktordan sonra bişey diyebileceğim ancak.

Ben ilk dogumumu devlette yaptigim icin oyle dedim baska alternatif sunulmadi bana canim :) ozelde tabiki cesitler vardir :) haaa birde normal dogumdan korkanlar eger ozele gidiyorsa epidural normal dogumda tercih edebilirler. Agrisiz dogum :)

Bazen ben de öle düşünüom bu kadar doğan nasıl doğmuş , içimde kalmayacak ya ama sonra yine korkular :)

Haklısın da canım bi an böle düşünebiliyorum sadece doğum anını düşününce çok fena

Maşallah sana canım inş. hakkımızda hayırlı olan ne ise ona hazırlanırız , ve kolay bir doğum yaşarız.

Umarım senin kadar rahat bir sezeryan yaşarız canım , ama epiduralden de korkuyorum acı yokmmuş ama herşeyi hssediomuşsun ona da adayanamam galiba [/QUOTE]

İnşallah benim ikinci de ve sizinkiler de öyle olur. Çok kolay, acısız, ağrısız oldu, sonrasında da çok kolay normal hayata döndüm.
Doğumda, anneye Allah tarafından bir kapı açılıyor sanırım. O anlarda herseyın iyi olacagını dusunup, pozitif olup, Allah'a teslim oluyorsun bebeğinle beraber. Ruhunu tüm olumsuzluklardan, o ana dek anlatılanlardan temizleyip, hersey sorunsuz ve en ıyı sekılde olacak dıyorsun. Annelik gücü geliyor biranda... Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Günaydın kızlar, nasılsınız ? tam bu smile gibi olduk

bebişim kıpır kıpır tekmeler gırla gidiyor, yavaş yavaş hastane çantamı hazırlamaya başladım, en azından kendim için olan bitmek üzere.. bebeğiminkileri henüz yıkamadım, evde bir grip furyasıdır gidiyor, herkes bir düzelsin öyle temizleyecem kuzumunkileri..

sizler neler yaptınız ?

Elinde teferruatlı bir doğum çantası listesi olan var mı ?

pekala epidural sezaryende bacaklarimiz yine o dogum koltugun da mi oluyor ....sey normal sezaryende nasil oluo peki

Dümdüz masada yatıyorsun. Önünde perde oluyor doktorun yaptığı işlemleri görmüyorsun.
Epidural normal yapmıyorsan, doğum masasına alınmıorsun.

En sonunda gidiyorum ailemin yanına hayırlısı ile :) Eşim burda yalnız ne yapacak aklım hep onda kalacak ama gitmek zorundayım artık Bir kaç gün giremeyebilirim hakkınızı helal edin..

Okudukca neden insanların normal dogumdan uzaklastıgını anlıyorum..Cünkü öyle büyük yanlıslar var ki ortada..
Dogum Melegi diye bir site var doula kendiside,suan ona bakıyorum ara ara,İcgüdüsel dogum adlı kitabı okudum sırada Hpnobirthing var ve sonra Ayşe Öner'inki..Bi dönem kitapcılık yaptıgım icinde sanslıyım aslında :)
Kücüklügümüzden beri dayatılan bagıran kadınlar,yatanlar,cırpınanlar..
Halbuki Allah bu kadar yardım ederken,o kücücük bebekler bile ne yapacagını cok iyi bilirken bize de ögrenmek düser..Tabi ki olayları farklı gelisenleri katmıyorum ama sırf canı acıyacak vücudu bozulacak diye normal dogumdan uzaklasanları anlayamıyorum..Bu bebege haksızlık gb geliyor
.Saydıgın yöntemler hep heryerde,hamileligin son zamanlarında vücudumuz bizi sırt üstü yatırmazken dogumda bir kadına yapılacak en büyük iskence..Kegelede baslamıs bulunarak hayırlı dogumlar hepimize :)
Sezeryandan cok korkuyordum ama onada alıstırdım kendimi,cünkü olurda o sekilde ilerlerse hersey önyargılı olmak istemiyorum..Sezeryan adınada üzüldügüm seyler var..Cok kötü gözle bakılıyor..Mecburen yasamıs insanların duyguları gözardı ediliyor..
İnsanın ici her türlü temizlenmez mi? En basiti bu..Sonuc olarak sezeryandada bebegin esi cıkıyor ve vücut kanı atıyor,esin cıktıgü yerin kapanma sürecindede onlarda normal gb kanama yasıyor..
Ne cok konustum,üzülüyorum sadece olayın bu kadar icindeyjen birseyler ögrenmek bu kadar kolayken sasırarak okudugum yorumlar var

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…