merhaba arkadaşlar, bugün 25+5 olduk, kontrolden geldim,
bebek ters duruyormuş, bebeği çevirmek için iğne verdi doktor, erken gibi geldi bana daha
sizin bebekleriniz döndümü? yoksa erken mi bunu söylemek için?[/QUOT
Canım sen dert etme... Bebek her zaman dönebilir... 25 hafta erken oldukça bunu söylemek için... ama genelde 34. haftada bebek dönmemişse bazı egzersizler yapılabiliyor bebeğin dönmesine yardımcı olmak için... Hamileliğin keyfini çıkar, bunu dert etmek için oldukça erken :)
Heee bir de nacizane tavsiyem, bebeğinizle konuşun, mesela ona nasıl döneceğini tarif edin :) Böyle teknikler belki alışılmışın dışında olsa da, çok büyük başarı elde ettiğimizi söyleyebilirim :)
Sevgiler :)
gün içindeki şeker takiplerimden şu sonuç çıkıyor benim sabah şekerim çok yüsek.öğlen ve akşam değerlerim şimdilik fena gitmiyor ama açlık 120 ile başlıyor şimdi 1.saate baktım 230 çıktı .ikinci saat 160 lara filan düşüyor.bütün gece aç olmama rağmen sabah bu kadar yüksek olması ilginç değilmi
aynen aynen bacağımı sürüyorum bazen. çıkınca yazda merakım giderilmiş olsun:)Annem normal bu zamanlarda diyordu onunkide 7-8 aylikken baslarmis bacak agrisi bebek doguncaya kadarda devam edermis
Benimde 5 gundur sag bacagimda agri var kalcamdan sirtima kadar vuruyor ve surekli topallayarak yuruyorum resmen :18:
dayanamadim randevu aldim bugun...
Evet malesef oyle
gün içindeki şeker takiplerimden şu sonuç çıkıyor benim sabah şekerim çok yüsek.öğlen ve akşam değerlerim şimdilik fena gitmiyor ama açlık 120 ile başlıyor şimdi 1.saate baktım 230 çıktı .ikinci saat 160 lara filan düşüyor.bütün gece aç olmama rağmen sabah bu kadar yüksek olması ilginç değilmi
kızlar normal doğumda son dakikaya kadar yatakta ntsye bağlı yatıyorsunuz doğum başladığında o masaya alıyolar zaten o masaya geince bebeğim gelecek sevincinden unutuyorsunuz herşeyi ALLAHIN iziniyle doğumyapacağız inşallah
Canım ben de onu diyorum, eğer rica ederseniz, ara ara bakalım NST'ye derseniz daha rahat oluyor...Öyle bağlı kalmıyorsunuz, hareket edebiliyorsunuz, hasta psikolojisi de olmuyor yani... Sürekli NST'ye bakmak gerekir diye bir durum yok yani.... Eğer bebeğinizde bir risk durumu yoksa elbette ki...
.Gunaydın Oferta yazdıgın rakamlar benım sonuclarım ıle neredeyse aynı , bende doktora bunu ozellıkle sordum bunun bır matematıgının olmadıgını acıklamaya calıstı . Halbukı bende kabul edemıyorum akşama yemegınden sonra o kadar uzun aclık uzerıne sabah sekerım nasıl bu kadar yuksek olur dıye , bu durum bıraz gece uykuda calısan metabolızmamız ve hormonlar ıle alakalı ama bızım algılayabılecegımız bır durum degıl , boşveeeerrr. Yalnız ben de senın degerlerındeyım ben gunde 3 kez ınsulın kullanıyorum sen bu seker sonuclarını kıme gosterıyorsun ? Bu konu ıle ılgılı bır endokrınologa gorunmen gerekıyor bence sanada ınsulın baslayacaktır.
Su an yuksek sekerın bebegımıze etkısı olusmaya baslayabılır ileri kılo vb. bunun olmaması ıcın ınsulın vererek sekerı dusurmeye calısıyorlar. Bırde canım yedıklerıne dıkkat etmen gerekıyor bılıyorsun ne yedın 120 de 230 a cıktı onada bakman gerekır .
Opuyorum Gecmıs olsun canım
Canlarım illa ki o masada doğum yaapma zorunluluğunuz yok, kendinizi şartlamayın. NST sürekli takılı olursa hareketsiz kalırsınız, veya serum takılırsa... ama NST'ye ara ara bakılırsa ve serum gerektirecek bir durum olmazsa şayet, farklı pozisyonlarda da dogurabilirsiniz. Ben şahit olduklarımı söyleyeyim: Doğum sandalyesinde (Tabure gibi olan, ay şeklinde), pilates topunun üstünde, yerde eşine yaslanarak, diz dirsek pozisyonunda, suda dogum havuzunda, ayaktaen son girdiğim dogumda gebe odanın her yerinde ıkınmaları gerceklestirdi, sonra kendi dogum sandalyesine gecmek istedi, o şekilde dogurdu
Bir de nefes egzersizleriiii çok mühiiiimmm, bir de Kegel egzersizleri yapmaya başlayın :)))
Aktif dogum diye söle bi bakarsanız rahatlarsınız...
Bu bebişler cıkacak bir şekilde
Bazen ben de öle düşünüom bu kadar doğan nasıl doğmuş , içimde kalmayacak ya ama sonra yine korkular :)ben de dr la konuşmadım ama normal doğumu göze alamıyacam galiba , sezerya olucam
Bende çok korkuyordum her ikisinden de hala korkuyorum ya :) Eşime söyledim bir kez Allah aşkına içinde kalacak hali yok, çocuk doğacak kurtuluşunda yok bu durumda korkmanında bi anlamı yok dedi kestirdi attı ya
pekala epidural sezaryende bacaklarimiz yine o dogum koltugun da mi oluyor ....sey normal sezaryende nasil oluo peki
Canlarım illa ki o masada doğum yaapma zorunluluğunuz yok, kendinizi şartlamayın. NST sürekli takılı olursa hareketsiz kalırsınız, veya serum takılırsa... ama NST'ye ara ara bakılırsa ve serum gerektirecek bir durum olmazsa şayet, farklı pozisyonlarda da dogurabilirsiniz. Ben şahit olduklarımı söyleyeyim: Doğum sandalyesinde (Tabure gibi olan, ay şeklinde), pilates topunun üstünde, yerde eşine yaslanarak, diz dirsek pozisyonunda, suda dogum havuzunda, ayaktaen son girdiğim dogumda gebe odanın her yerinde ıkınmaları gerceklestirdi, sonra kendi dogum sandalyesine gecmek istedi, o şekilde dogurdu
Bir de nefes egzersizleriiii çok mühiiiimmm, bir de Kegel egzersizleri yapmaya başlayın :)))
Aktif dogum diye söle bi bakarsanız rahatlarsınız...
Bu bebişler cıkacak bir şekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?