2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
En sonunda gidiyorum ailemin yanına hayırlısı ile :) Eşim burda yalnız ne yapacak aklım hep onda kalacak ama gitmek zorundayım artık Bir kaç gün giremeyebilirim hakkınızı helal edin..

Helal olsun tabi ki,sen helal et bir de burayı düsünüyorsun :)
Cok sevindim senin adına,evine huzurlu,mutlu,saglıkla ,bebeginle dönersin insallah :)

merhaba arkadaşlar,

güzel bir izmir seyahatinden sonra tekrar işbaşı başladı. İzmir çok güzeldi özellikle taze sebze ve meyveleri, istanbul ile arada o kadar uçuk fiyat farkı varki inanamadım. ve herşey doğal, bi kez daha izmir`e yerleşmeyi düşündüm:) bende bel ağrıları başladı hareketlerim kısıtlandı bide şeker problemi var malesef diyetteyim. Herkese, bebişlerine sağlıklı, mutlu günler diliyorum:)

Valla katılıyorum canım. Ben de kendim dogum ile profesyonel olarak ilgilenmeden önce hep korkunc dogum hikayeleri dinleyerek büyüdüm :) Ve sunu ögrendim, korkular dogumu gercekten zorlastırıyor, yavaslatıyor... Korktugumuz ve kasıldıgımız zaman, rahim kaslarımız da gerektiği gibi çalışamıyor ve dogum zorlasıyor...Ama bir kısır döngü gibi... Halen bnm de etrafımda, bir çok insan aman normal dogum işine girme, sezaryen yap kurtul diyor... Daha önce de dediğim gibi, en ufak bir risk var derlerse sezaryen tabi ki... Ben de sezaryenin cok fena bir şey oldugunu düşünmüyorum. Ama normal dogumun ve doğanın ve bnm biyolojimin nimetlerinden de faydalanasım var :))

NST için bile gebeler bütün dogum boyunca zorunlu zannediyor. Ee nerden bilsin insan, doktor takınca sesimizi çıkaramıyoruz, itiraz edemiyoruz, vardır bir bildiği diyoruz, deme kki gerekliymiş diyoruz. O yüzden yeri geldikçe yanlış bilinenleri azcık da olsa düzeltmeye calısıyorum. Belki doktordan talep etsek, belki o da uygun görür... Hep diyorum, biz talep etmeden, birşeyleri değiştirmek cok mümkün deil...

MEsela dogum esnasında en cok işe yarayan imgeleme aynı zamanda... Her dalga geldiginde, bunun kötü bir ağrı olarak karşılamak yerine, bebeginizin kendisine bir yol actıgını ve aşağı indigini hayal etmek ve yavas yavas birbirinize kavusma anının yaklastıgını hatırlamak...

Ben ilk dogumumu normal yaptım ve normale tövbe dedim.fakat suni sancı ile ve birtakim aksakliklarin olmasi sebebi ile dogumum zor oldu.Bu sebepten herkeste doğum farklı oluyor insanları dogumun korkutucu taraflarini anlatarak normal.doğumdan soğutmak çok çok yanlış.Bu doğumumu hernekadar sezeryan istiyor olsamda,ben en güzel doğum, adı üstünde normal doğum diyenlerdenim.Fakatgelin görünkü yaşadığım deneyim bi hayli cesaretimi kırdı..dediğim gibi her dogum bir olacak diye bir sart yok.Mesela kayınvalidem 0 sancı ile yanliz suyunun gelmesi ile dogum yapmış..Diyeceğim odur ki;eğer normal doğuma karar vermiş iseniz kötü hikayelere değilde güzel doğumlara odaklanın..Herkese rahat ve kolay doğumlar diliyorum...

Canım işin içine suni sancı girdi mi zaten durum bir hayli değişiyor, haklısın yani... Zaten o zaman da dogal dogum kategorisinden cıkıyor... Normal dogumun da farklı türleri var... Allah istediğin gibi bir dogumla bebişine kavusmayı nasip etsin!! Önemli olan keşkesiz dogumlar yaşamak

son cümlelerin çok hoşuma gitti gerçekten hiç böyle düşünmemiştim haklısın aslında çok güzel bi düşünce artık böyle düşünmeye endeksliyecem kendimi:13:

Evet çok güzel bir tabir benimki normal doğumdan çıkmıştı artık:))Amin hepimiz inşaallah en güzel doğumlarla,sağlıkla yavrularimizi kucagimiza alırız.Herşey bitiyor,unutuluyor..Geriye yalnızca anne olmanın zevkini tatmak kalıyor buda herşeye bedellll

bende normal doğum istiyorum ama ben 3 yaşımdayken belimden ağır bir ameliyat geçirmişim. 1 karıştan fazla ameliyat izim var. doğum doktoruma doğumumun ne şekilde olacağını sordum bir beyin cerrahi doktoruna sor o ne derse o şekilde yapıcaz doğumunu dedi. büyük bir ihtimal sezeryan diyecek çünkü normal doğumun sancıları bele vuruyormuş. epitural aneztezide olamam sonuçta bele iğne vuruluyor galiba ben genel aneztezi olucam içime öyle doğuyor.. ama ben bebeğimin çıkışını hissetmek istiyorum. doğduğunda yanında olmak kucaklamak istiyorum bu durum çok üzüyor beni

Canım herşeyde vardır elbet bir hayır..Sen kendin ve bebeğin için en doğru olan ne ise onu yapacaksın..Normal diye başlayıp sezeryana alınan çok anne olmuştur..Rabbim ne takdir etti kim bilir?..Bunları düşünerek sıkıntı yapma kendine.Zaten bebeğini görüp ona kavuştuğunda bütün düşünceler gidecek kafandan..Önemli olan bebişinin ve senin sağlıklı olman.Yoksa sıhhati yerinde olmayan bir anne yavrusuyla nekadar ilgilenebilir?..

Ay bayağı yüksek canım senin. Sana insülin başlamadı mı? Benim bir iki tane 180 var diye hemen dahiliyeci aradı insülin başlar mısınız diye. Başlamadı gerçi çünkü açlıklarım 80-90 çıkıyor.

Son düzenleme:
bebek şekeri kurabiyesi yerine bebek sabunu yaptıracağım konu ile ilgili bilgisi olan var mı? ben şunu beğendim kızlar: tanesi 3 tl iki patik olursa 4 tl miş. paketlenecek tabi böyle gelmeyecek. fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı? :44:

aynen yani ama bana sezeryancı gb geldi acayip gerildi sıkıntı çıkar diye bu arada benm de 1 mayıs doğumum.... burada tairh yanlış oldu....
dr u değişmezsem ikimiz yan yana doğurmayalım bide
Demet hanim takip icin gidiyorum ama büyük ihtimal sevket yilmaz da dogum yapicam ben ilk dogumumda orda oldu cok memnun kaldim.Tanidik bir doktor bulmaya calisiyoruz su an.Uzak oldugu icin kontrole icin gidemedim ama dogum icin sevket yilmaza gitmek istiyorum.Bana daha guvenli geliyor yeni dogan yogun bakim unitesi yok esentepede 3. siniflar bi konuda. Eğer imkanlari iyi olsaydi dusunebilirdim esentepeyi.Demet hanima biraz ayıp olucak ama yapicak birsey yok .Bazen doktorlarda hastalarini yari yolda birakabiliyor. Dedigin gibi hep bir tedirginlik var Demet hanimda o güveni veremiyor bazen.Ibrahim bey daha kararli sanki. Bakalım kısmet inşallah saglikla kolaylikla hayırlısı yla kucagimiza almak nasip olsun miniklerimizi :)

Bu arada Günaydın hanimlar bende ablam antepde ogretmenlik tapiyor yapiyor annemde onun yanina gitti.Bende anneme bakir lokumluklar aldirdim icine badem yaa lokum koyup tullerle susleyip kurdela baglucam i nterneten cikti alicam hosgeldin Alya Su yazicam. Lokumluklar normalde 3 den aşağı satilmazken annem pazarlikla 1,5 a kadar i ndirmis. Hem hatira olucak kalici sizede fikir olsun dedim

bana bir dr normal doğumla ilgili, "bazen anne ve bebek müthiş bir uyumla birleşir ve doğum çabucak gerçekleşir" dedi. bana çok sairane bir yaklaşım geldi bu anlatım. ama sağlık herşeyin başı. yani bebek dönmezse, bebek anneye göre iri veya kucuk, doğumda anne ve bebeğe zarar gelecek sağlık sorunları varsa zaten dusunulmemeli. ama yalnızca acıdan korkuyorsanız ve sezeryan istiyorsanız o da annenin kararı. hiç kimse buna karışamaz ve fikir beyan edemez.

ya ben ne rahat kadınım. ne hastane cantası aldım ne bebek çantası aldım. ne gecelık ne pijama..kararsızlıktan ne mobılya secebılıyorum ne de bakım ürünü:) habıre bebek şekerı süslerıne bakıyorum:) sankı en önemlısı oymuş gıbı:)çok tembellestım çokkkk.oğlumun bır park yatagı bır bebek arabası bırde kıyafetlerı hazır onları da ben almadım:)hedıye geldı...yumurta kapıya gelınce yaparım:)))

Canım bir mobilyayı erken yapın diyolar, hem yapımı 1 ay fln sürüyomus hem de kokusunun cıkması için brz zaman verin diyorlar... Diğerlerini de yaparsın elbet... Bakım ürünü dediğin dogduktan sonra bilem alınır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…