2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

canım benım ayagım ya da bacagım şiş değil dr her muanede ödem var mı diye bakıyor. en basından beri yemeklerım sıfır tuzla yapılıyor salatayı tuzsuz yıyorum. zaten yemege konulan salça yeterlı tuzu verıyor. dr da tuz azalt yoksa ılerleyen aylarda ödem olur dedi.zaten kullanmıyorum dedım.

ıdrara sıkıştıgında ya da yaparken sancı varsa enfeksıyon olabılır hemen bır ıdrar külturu yaptır. ıdrar tahlılı degıl külturu..enfeksıyon cıkarsa drun verdıgı ılacı mutlaka kullan. enfeksıyon bebek ıcın tehlıkelı. ben enfeksıyon olmustum antıbıyotık kullandım. ıdrarra sıkışmıyorum yanma olmuyor kesık kesık ıdrara cıkmam bıttı.

Canyoldaşlarım nasılsınız?
Dün nihayet oğlumun yeni odası geldi. Bütün gün yerleştirme işleriyle uğraştım. Oğlumun eski odası da, boyaya gittiği için çekmeceler, eşyalar herşey ortalardaydı. Aslında tek tek herşeyi okuyup, cevap yazayım diye gece yatağa girdim ama yorgunluktan iki-üç sayfa sonra ağzım açık şekilde uyuyakalmışım. Saat 5:00'te oğlumun "anneeee çişiim geldi" sesiyle uyandım anca:)

En çok eski yardımcı kadın konusunda yazılmış. Şöyle söyleyeyim; hamile kalmayı ilk planladığımda yarım gün çalışıyordu bu kişi. Ben de ona sordum, bebek olursa tam gün çalışman gerekecek, sana uygun mu diye? Tamam tabii, beraber büyüteceğiz ikinciyi inşallah dedi. Sonra, ben üç aylık hamileyken ( üstelik sürekli hasta ve hastanelerdeydim ilk üç ay) ben evdekilerle konustum tam gun yapamayacagım, yarım gun bir iş bakmam lazım dedi. Kızmadım, kusmedım pekıı tamam deyıp baskasını aramaya basladım. Bır suru kısı buldum bırı olacaktı ki, bu sefer; evdekılerle konustum, babam geldı, kızlar yardımcı olacak vs vs diyerek resmen devam edebılmek için rica ettı.
Pekıı dedım, aramayı bıraktım. Iste bu sefer doguma uc ay kala bu haınlıgı yaptı. Böyle seyler soylenmez ama burada herseyı paylasır olduk. Onun söyledıgı yalan yuzunden testler için 1000 TL den fazla harcama yaptık. Maddi kısmını geçtim, oğlumdan 5 tüp kan alındı, ben sonuc hatalı cıkınca ilk duydugumda nerdeyse uzuntuden yollarda bayılıp ayılıyordum. O gunlerde neler cektım; doğumdan hemen sonra karaciğerimi oğluma veririm filan diye dusunup ağlıyordum içimden.
Sonra onun tahlillerini de tekrar yaptırdık. O hafta çarşamba gunu sonuclarını alıp baslayacaktı işine; cuma oldu ses soluk yok. Arıyoruz telefonunu açmıyor. Kızlarını arıyoruz açmıyorlar. Basına bısey geldı dıye uzuldum. Tam o gunlerde bır gece ruya gordum; baska bir evde calısıyordu ve ruyamda artık hıc uzulme onun ıcın, yalan soyluyor denıyordu ve herseyı tum detaylarıyla gordum. Sabah kalkıp esıme artık bır daha sakın arama onu, ondan bıze fayda yok, ıyı de cıksa kotu de cıksa sonucları artık ıstemıyorum onu dedım.
Gunler sonra benı aradıgında halen yalan soyluyordu, sonucları kotu cıkmısmısmıs, calısamayacakmıs; "sus artık yalan soyleme, herseyı ruyamda gordum, nede calıstıgını bıle gordum, keske bastan dogruyu soyleseydın, sankı senı zorla mı calıstıracaktık vs vs dedım" sustu kaldı, haklısınız dedı, tek kelıme edemedı........Helallık istedi ama ilk kez bir insana içimden helallık vermek gelmedi.

Canim tuzu azalt hatta hayatından çıkar bence fırsat buldukça uzan ayaklarını dik sola yat idrar tahlili yaptır enfeksiyon olabilir
Merhaba arkadaşlar bu siteyi nerdeyse yıllardır takip ediyorum.. Allah izin verirse bende mayis annesi olacagim. Sizleri okumak buyuk keyif..

Hoşgeldin:)

Kızlar bebis için tırnak makası alırken neye dikkat etmeliyiz bu normal makas gibi olanlar kullanışlı mi tecrübeli anneler??

Hamileliğimin başından beri tuz ihtiyacım çok arttı. Yemeklere normalde cok az tuz koyarım, sımdı hem cok koyuyorum hem de yerken eklıyorum ustune. Resmen tat alamıyorum. Tursu gıbı tuzlu seyle ozel bır duskunlugum yok sadece tuz koysam da tat alamıyorum. Odem sısme henuz yok. Yarın doktoruma sorayım barı muayenem var. Benım gıbı olan var mı?

Minicik çıt çıt makaslar var annesi, en guzelli onlar. Bebek içn özel oluyor ufacık. Oğlumda halen doğumda aldığımı kullanıyorum. Kızıma da yeni aldım, mothercare de vardı.

Canim benim ne kötü günler gecirdin neyseki geçti gönlüne göre birini buldun umarım memnun kalırsın allah rüyanda göstermiş sana bak malum olmuş bırak o günler geride kalsın seni mutlu eden şeylere odaklan

Minicik çıt çıt makaslar var annesi, en guzelli onlar. Bebek içn özel oluyor ufacık. Oğlumda halen doğumda aldığımı kullanıyorum. Kızıma da yeni aldım, mothercare de vardı.

Teşekkür ederim canım cevabın için şu mothercare e de bir gidemedim ya neyse işyerinden postalarlarsa beni bol bol gezerim artık :)

Teşekkür ederim canım cevabın için şu mothercare e de bir gidemedim ya neyse işyerinden postalarlarsa beni bol bol gezerim artık :)

Ay Allah korusun, okudum yazdıklarını. Öyle kolay olmayacak bence, seni naz yapıyorsun sanıp korkutmak istemiş bence, belli ki vicdansız bir tip. Daha iyi, guzel bır iş olmayacaksa işsiz kalma inşallah.
Buarada netten alabılırsın, e-bebek te nerdeyse hersey var.

Sağol canım. Öyle zaten biliyor musun, kadın gıttı gıdelı haneme bır ferahlık çöktü. Bugun eşimin annesi bıle aynısını soyledı...
Tam boya, tadılat sırasında kactı gıttı, cok zorlanırım sandım ama cok sukur hepsıne nerdeyse tek basıma yetıstım.

Sımdı calısan kızcagız yatılı. 4 cocugu var, memleketınden uzakta ekmek parası ıcın calısıyor. Cok kanım ısındı. Insallah hep boyle ıyı gıder hepımız ıcın hersey:)

Valla artık hayırlısı yarın toplantı varmış illa ben de katılacakmisim biraz erken gideceğim o yuzden eğer cirkinlesirse ben bırakıp çıkarım valla sgk olayını da eski kurumumdan hallettiririm en kötü tabi işsiz olmak kötü olur ama onlar da ortada kalır biraz olsun içimi yağları erir
gece gece şeytani Boynuzlarım çıktı valla:) h.sonundan beri kuruyorum kafamda

canım bebişin odası hayırlı olsun gule gule buyusun. benımkının de odası geldı. oğlun ınsallah sımdı daha ıyıdır. bu dunyada kımseye guven yok. ıyılık yaparsın kötuluk bulursun acırsın acıncak hale gelırsın. ben de yogun calıştıgım dönemlerde temızlıkcı alırdım. adam akıllı yapmaz bırde ben ustunden temızler gecerdım. verdıklerı sozde durmaz habıre zam ısterlerdı.baktım olmuyor haftada bırgunumu ayırırdım kendım temızlerdım. buyuzden bakıcılarada sıcak bakmadım. çocuguma ınsallah kayınvalıdem bakcak. baskasına hayatta guvenemem. en ıyısını yapmıssın sankı pıyasada calışacak kadın mı yok. herkes can atıyor.canını da sıkmaya degmez. zaten sıkıntılı zamanlar gecırdın.Allaha havale et. ben valla tuzsuz yemeye alıştım. peynırı bıle suda bekletıyorum tuz fazla gelınce rhatsız oluyorum. bana 2 aylık hamıleyken bır dr tuzu sekerı az tuket demıştı ben de yatıyorum dıye vur deyıp oldurdum. ıkısınıde kestım.zaten yedıgımız zeytınden peynırden baska seylerden yetecek tuzu alıyoz.ne guzel bebısını görcen yarın:))

Duygularını çok iyi anlıyorum. Eski işimden 5.5 aylıkken istifa etmiştim. O gün yaşadığım keyfi hiçbir zaman yaşamadım. Cunku benım patronlar da çok zalimdi...
Umarım senın ıcın farklı olur. Iyı nıyetle guzel konusmalar olur, orta yolu bulursunuz. Buaradasen ıstıfa edersen haklarını kaybetmıyor musun, onu da ıyı dusun.

arkadaşım ben de mebde matematık öğretmenim.ek iş olarak dersanelerde de çalıştım..yasadıklarını da cok ıyı anlıyorum..ıkı lafı bır araya getıremeyenler mudur oluyor parası olan dersane acıyor egıtım cıkışlı olmasınada gerek yok..mudurun gercekten vıcdansızmış.ama kendını uzmeye degmez. evde özel ders verırsın. bu zamanlar gececek bebgıne yogunlaş bır kapı kapanırsa bırı acılır. ınsallah cırkınleşmezler.strese gırıp bebegıde uzme.

cnm, benim şu 35 yıllık hayatımda hayırlısı olsun lafının ayrı anlamı var. yani sizin durumunuzu okuduğumda eşime dahi anlattım, sizin durumunuza ayrı, çalışanınıza ayrı üzüldüm kiiiii, olayın iç yuzu çok daha uzucuymuş(herşeyin yalan çıkması bir yana). nasıl hain insanlar. şimdi düşününce iyi ki su teklif gelmişte bu kadar kalpsiz bir kadın hayatınızdan çıkmış diye dusunmeye başladım. Allah onun cezasını kesin verir hem de bu dunya da. sen hiç canını sıkma dusunme dahi sonunda herşey yolunu bulur. oğlun da bebeğin de sen de kurtuldun. o seni çok arar ama hem cahil hem kötü yurekliymiş. Allah ta bundan sonra yuvanıza dert tasa vermesin.

Sağol canım haklısın. Hem dıyorum kı, ınsanların yollarının cakısmasının da, ayrılmasının da bır nedenı var. Cok ta takılmamak lazım.

Kayınvalıde ya da anne bakabılıyorsa en ıyısı. Ben sırf bakıcıya bırakmamak ıcın ısten ayrıldım bahsetmısımdır. Benım annemle durumumu daha once yazmıstım hatırlarsın belkı. Kayınvalıdem de cok ıyıdır ama hem panık atak, hem seker tansıyon hastası, hem de hıc zorluk gormemıs, calısmamıs hayatta, Allah gostermesın ama sureklı olarak bakamaz hayatta... Yanı cocuklarıma bakacak kımsem yok. Esım cok ıyıdır ama oyle alısmıs ki; ıctıgı bardagı yerıne koymaz, bır yedıgını bır daha yemez, cok cesıtlı yemek ıster, duzen temızlık cok onem verır, seker hastası oldugu ıcın sabah erken kahvaltısı, gece gec gelır yemegı hemen sıcak hazır beklesın ıster. Ikı pardon esımı de sayarsak üç!:) cocukla tek basıma çok zor olurdu. Mecburdum ben de bırını yardıma almaya. Allah namerde muhtaç etmesin ne yapalım buna da şükür.

Tuz konusunu yarın muhakkak soracagım, bır eksıklık belırtısı olabılır gıbı geldı bana artık. Cunku normalde aynen senın yaptıgın gıbı yaparım tuz konusunda...

İstifa etmem gerekirse ki çıkarmak da onların işine gelmez
bir de önemli olan hamileyken sart en az 3 ay sgkli olarak bir yerde çalışmış olmaktı sanirim tabi daha detaylı araştırma gerekecek

Sorma bir de Demir'in çok sevıyorum dıyordu. Bacak kadar cocuk gunlerce hastanelere gıdıp gelırken, kolu delınırken sevgısı ne olmustu? Çalışırken boylelerıne çocugu bıraksan, sevıyorum sevıyorum dıye neler yapmazlar bır dusun...
Ustelık ayrılma sebebı muhtemelen daha ıyı bır ıs bulması degıl, daha hafıf bır ıs bulması. Cunku esım ona cok yuksek bır maas vermısi; tam gune gecınce, baska yerde bulması ımkansız olacak derecede...Benım sana bır faydam yok, barı ıyı olsun yardımcı dıye... Sımd yatılıya o adar vermıyorum dusun. Demek ki ikıncı olacagını duyunca bastan kafasında bu planı yaptı ama ancak ıs buldu. Bulana dek yuksek yuksek maası aldı, tam tadılat boya en onemlı ısler varken hafıf işe gecıverdı....

Son düzenleme:
İstifa etmem gerekirse ki çıkarmak da onların işine gelmez
bir de önemli olan hamileyken sart en az 3 ay sgkli olarak bir yerde çalışmış olmaktı sanirim tabi daha detaylı araştırma gerekecek

Madem oyle rahatsız edıcı bır konusma olmus hemen arastır bence cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…