hep dikkatimi çeker genelde aynı gecelerde huzursuz ve uykusuz oluruz.yine hep aynı gecelerde iyi uyumuş oluruz:)
ben ben.inş nisan ayı annesi olurum.evet benimde kafamı karıştıran bir durum ultrason kağıdında hep tahmini doğum 12-13 mayıs benim sat a göre ise 17 mayıs bebeğim bir hafta önde acaba benim doğumum hangi tarihlerde olacak aramızda nisan annesi olanlarda olacak gibi geliyor bana
benim eşimde 28 nisan doğumlu.aynı senin eşin gibi süpriz bekliyo kızından:)Süpriz bekleyecez son zamanlarda galiba :)
Eşimin doğum günü 8 Mayıs,zaten o büyük bir heyecanla bekliyor bi güzellik yapar mı kızım diye
Bende meraktayım :) Sanırım son zamanlarda doktorlarımız bunu da konuşur gb geliyor..
doğrusu bizimde baklava açılacak ama ben yinede şerbetlenecek kurabiye çeşitleri yapıp atıcam buzluğa.hazırda bulunsun.zaten buzluğum hep doludur.çünkü benim misafirimin ne zaman geleceği belli olmaz:)KIZLAR biz annemle doğuma yakın poğaça kurabiye börek falan yapıp buzluğa atmak istiyoruz. Annem doğumdan sonra gelen çok olur gelenlerede bişeyler ikram etmek lazım dedi. Hatta ben şuan gücüm varken yapsam az az süper olur. Var mı böyle yapacak olan falan :)
doğrusu çok duygulandım.inş hayırlı ve salih evlatlar yetiştiririzEfendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:
'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''
'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''
'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''
'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''
''Kadının loğusallıktan çıkma zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :
'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla.
hiçç sorma.bizimde burda önce bi başvurma var.doğumdan kısa bi zaman sonra.ardından başlar yemekli hediye getirme işi.ama ben en baştan konuştum.tek kişiyim ev hanımı değilim.yavrumla geçireceğim 4-5ayımı millete hizmet ederek geçirmek istemiyorum dedim.40ı çıkar çıkmaz toplu mevlüt verip herkes hediyesini getirsin dedim.sağolsun çok mantıklı deyip kabul ettiler.gelmek isteyen herkesi haberdar edin dedim.tmm dediler:)canım bızde annemle ve kayınvalıdemle dusunduk. ben şu bebek kurabıyelerını cok begenmıştım. annem ve kayınvalıdem kızım biz ev baklavası yapacagız baklava meyve suyu yeter dusundum haklılar.pasta borek kurabıye daha cok oyalıyor bırde yanına cay yapmak gerekıyor....ama şu oklavaya sarılan kolay baklava var ya ondan yapcaklar.. kuru baklavadan uc-4 tepsı yapacaklar gelen oldukça serbetını dökecekler.. zaten gelen de bır zahmet uzun oturmasın.. hatta keşke 40 ı cıkana kadar gelmeseler.. kayınvalıdemın cevresı cok saolsun şimdıden mevlut yapcaz mevlüte gelsınler dıyo. bırı görmeye gelıyor sonra mevlute de gelıyor dıyor.. hatta istersen mevlütü benım evde yapalım senın ev batmasın dıyo ben de yok anne kendı evımde okuma olsun dedım.
bu son 1 hafta içinde baygınlık geçirdim 2 kere.aniden midem bulanıp gözüm kararıyo ve olduğum yere yığılıyorum.durduk yere çarpıntım başlıyo.mesela dün gece.eşimin göğsüne uzanmıştım.hani deseniz bi işle filan uğraşmıyordum bib baktım elim ayağım boşaldı yine çarpıntım başladı.aniden bi ateş bastı.ensem ve yanakalarım yanıyo sandım.kontrole gidince söyliyecem.umarım bi sorun yokturArkadaşlar bugün 27.haftam başladı son 3 gündür boğazımda bir çarpıntı var arada sırada oluyor.Çarpıntıyla birlikte heyecana kapılıyorum.Kulaklarımdanda ateşler çıkıyor.Birde fazla terliyorum.Annemle konuştum triod şikayetleri de böyle dedi.Bende p.tesi doktoruma gidince test yaptıracağım.Ama triod çıkmasından korkuyorum bebek için tehlikeli olabilir.Sizin aranızda da böyle şikayetleri olan var mı normal bir değişim sürecimi bu yaşadığım.Çek endişeliyim.Fikir paylaşımlarınızı bekliyorum
günaydın kızlar. dün gece öyle bişey yaşadımki korkudan öldüm. akşam 7 gibi kasıklarım bacakalrım belim heryerime sancılar girdi yatıyorum geçmiyo oturuyorum yürüyrum hiç bir faydası yok hatta otururken bile canım acıyo. doğum yapıcam zannettm ağlıyorum çok erken bebeğim yaşamaz diye. biyandanda daha çantası hazır değil kıyafetleri yıkanmadı napcak bebeğim diye düşünüyorum. 2 saate yakın sancı çektim sonra duşa girdim yarım saat suyun altında bekledim karnımı okşadım kızım gelme ne olur diye.. mahvoldumallah şükür duştan sonra azaldı sonra uyumuşum.. gece uyandım tepiniyodu acılarım iyice azalmıştı. sonra sabah kadar döndüm durdum. allah a şükür sabah daha iyiydim işe geldim şimdi. çok keskin ve acıtıcı hareketler yapıyor şuanda. ayağını karnıma dayayıp bir baştan bi başa sürüdüğünü hissedebiliyorum. hatta elimle takip ediyorum
böyle kötü bi olay yaşadım kızlar rabbim kimseye yaşatmasın. erken erken diye erteliyorum ama en yakın zamanda eşyalarını yıkayıp ütülemeye başlıcam inşallah. haftasonu odası gelcek bi aksilik çıkmazsa sonra temizlik falan..
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun hamileliğin beni hiç bukadar zorlamamıştı..:18:
offffffffffffffffffffffff bebekimmii bugun hissetmiyorum huzursuzum
offffffffffffffffffffffff bebekimmii bugun hissetmiyorum huzursuzum
sizlerinde ayaklarınız şişiyor mu. ben bu konudan çok çekiyorum ne yazık ki yaa bu ödemden nasıl kurtulacağız.
bir de ara ara idrara şıkıştığımda hafif sancım oluyor tam yanma şeklinde değil ama canım yanıyor. ağırlaşmaya başladım daha 3 ay ne yaparım bilmiyorum
Merhaba arkadaşlar bu siteyi nerdeyse yıllardır takip ediyorum.. Allah izin verirse bende mayis annesi olacagim. Sizleri okumak buyuk keyif..
kızlar rabbim saglıklı sıhatli dogum yapmayı nasip etsin hepinize inşallah lütfen benim içinde dua edermisiniz benimde olsun ismim hanife 12 yıllık evliyim bebegim olmuyoederseniz cok memnun olurum.şimdiden allah razı olsun. hepinizden rabbim yar ve yardımcınız olsun.
eğer oturarak çalışıyorsan en büyük sebep bu, yani en azından benim için öyle, yürümeni tavsiye ederim...ben cumartesileri çok hareketli oluyorum ödem falan kalmıyor ama pazartesiden başlayarak günbegün ayaklarım fil ayağına dönüyor( ne kadar yükseğe kaldırsam bütün gece altında yastıkla yatsam da tamamen geçmiyor yürümedikçe....benim ödemin tuzla alakası yok...çünkü aman aman bi tuz tüketimim de yok
idrar sancısı için de mutlaka tahlil yaptır, her türlü enfeksiyon bizim için tehlikeli, ihmal etme...çok geçmiş olsun
Hoşgeldin annecik:))
Ettim canım, Allah hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah
canım doğum tarihlerimiz aynı gözüküyor :))
inş cnm alalımda kucaklarımıza benimde içimden hep 28 nisan geçiyor şimdidlik normal doğum gözüküyor ama hayırlısı tabi nasıl bebiş kaç gram sen kaç kilo aldınevet ben de fark ettim şimdi:))
belki gerçekten aynı gün doğururuz bıdıklarımızı
benim içimden bir ses bebiş nisan sonunda gelecek diyor ama hayırlısı...o benim sabırsızlığım herhalde...vakti dolunca sağ salim doğsun kuzucuklarımız...
canım geçen gün bende aynı durumdaydım hatta dayanamayıp doktora bile gittim biliyorum kendini kötü hissediyorsun ama bu bebeklerin bir günü bir gününü tutmuyor uyuyordur muhtemelen şu anda.eğer şeker problemin yoksa çukulata ye bakalım hala tepkisiz kalacakmı ufaklık
caınm benim artık sık sık uyuyu bebelerimiz.niye sıkıntı yapıyon.benim 1 haftadır iç organlarıma çalışıyodu kızım:)içim gümlüyodu resmen.2gündür tekrar eli ayağı bana dönük.hareketlerini daha net ve sert hissediyorum.bazen saatlerce hareket etemiyor.bazende bi başlıyo bitmek bilmiyo vurmaları:)içini ferah tutu.stres yparak bebeğinide strese koyma.ha baktınki gün içinde en ufak bi hareket bile hissetmedin o zaman hiç bekleme dr a git
inş cnm alalımda kucaklarımıza benimde içimden hep 28 nisan geçiyor şimdidlik normal doğum gözüküyor ama hayırlısı tabi nasıl bebiş kaç gram sen kaç kilo aldın
maşşalah bebişinebızdığım biraz tombul canım, 1520 gr-38,5 cm...ben de 10 kilo aldım maalesef...bir de şekerim var
8 hafta önce belli oldu şeker durumu o zamandan beri diyetteyim, bu süreçte ben 1 kg aldım toplamda ama 900 gr'ı bebişim almış...çok şükür kendime almayı durdurduk diyet sayesinde
dileğim 75'i geçmemek, 59 kg başladım da
sende durumlar nasıl?
Bana geçen hafta oldu sık sık sol bacağım özellikle,sonrasında doğrulamıyordum,bir gece uzun uzun geçmedi ağladım..Yanlış bir hareket farklı şeylere sebep olabilir diye birşey öneremiyorum zaten bende korkudan yapamadım birşey,doktor magnezyum yazdı sonrasında..İlerleyen zamanlarda daha çok yaşayabilirmişiz.Allah kolaylık versin
bende okudum hem ayetel kürsi hemde fatiha.
vetsa mobilya canım .bende daha beşik bakmadım küçüğe.
inşallah o kişide allahından bulur ne kadar üzüldüğünü yıprandığını biliyoruz biz seni sadece yazdıklardan tanıyarak üzüldük senle beraber kaldıki o insan senelerce yüzüne bakmış evinde yaşamış yemeğini yemiş ne denir bu yaptıklarına bilemiyorum.allah şaşırtmasın kimseyi.bende tüm yaşananlardan hep şunu öğrendim her işte vardır bir hayır.eminim senin içinde şu andaki durum hayırlı olacak.ev işlerinde bitmiş artık rahat rahat yerleşirsin canım bende tüm ev işini kendim yaptım çok yoruldum ama oğlumun yüzündeki gülücüğü görünce hepsi geçti gitti.seninde oğluşun çok beğenecektir eminim yeni odasını.
okudum canım .rabbim en kısa zmanda kucağını bebeklerle doldursun inşallah.
maşşalah bebişine
benim kızmda 28+0 da 1250 gramdı 38 cmdi bende suan 4 -4,5kilo almış gözüküyorum 66 kaldım 70-71,5 arasıyım bugün tartıldım şimdilik iyi bakalım ama benim bel kasık ağrılarım cok seker zor cnm allah kolaylık versin benim pek iştahımda olmuyor kızımda 22 kilo almıştım bunda kaldı 10 hafta bakalım kaçla bitireceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?