2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Evet canım haklısın doğal yollarla almakta fayda var aslında ama insanda bi garip oluyor ben almıyorum acaba ilerde evladım açısından vicdan azabı yaşar mıyım diye evhamlanıyorum, aman ne bileyim işte ama en güzeli herşeyin doğalı dediğin gibi maşallah balkabağına benim çevremde de bi sürü zeka fışkıran çocuk var anneleri hamileliklerinde vitamin kullanmayan ama çok ikilemli bir dönemde gebelik yaşıyoruz herşey her konu ikilemli mesela annelerimizin hiç vitamindi oydu buydu dertleri olmuş mu rahat rahat takmadan gebelik yaşamışlar aslında bizi böyle evhamlı yapan biraz da bu internet, heryer kolay bilgi dolu ,allah hiçbirimizi pişman etmesin umarım

Şimdi canlarım ciğerlerim bu balık haplarını hergün kullanmanın bi sakıncası yok di mi ben de Solgarınkini aldım da allaha emanet içicem valla hergün
Bir sakıncası yok canım ama balık yağı alırken karaciğerden yapılmamış olmasına dikkat et
Çirkin falan değilsin o nasıl söz...
Canim önemli okan sağlığınız bundan sonra dağa dikkatli olman gerekecek.esine daha fazla iş düşüyor bundan sonra yardimcin da tez zamanda gelir de rahat olursun

Nasıl yani senin kullandığın marka mi uygun değilmiş...

bende balık yağı kullanıyordum.doktorumu değiştirince kullanma balık yemen daha iyi olur demişti.Bende bıraktım balığı ayda bir kere annem gelince yiyorum çalıştığım için ve bulunduğum ilçede balığı temizleyip vermiyorlar.

Dr kalsiyum verdi on kalsiyum almazsan içersin dedi. Siz vitaminizi alırsanız ne gerek var sunnisine. Rusya soguk memleket günes az ama ona ragmen d vitamini verimezmiş çocuklara. Bizim burda sanki kutuplarda yaşıyormuşuz gibi hemen doğar doğmaz d vitamini veriyorlar. Bir grup var vitaminlere karşı olan hiperaktifliin artmasını hep ona bağlıyorlar banada mantıklı geliyor

Canim benim dikkat et kendine. Bak kötü birşey yokmuş. Merak etme sen bekler kuzucuk zamanını
İnşallah canım.
İnşallah canım amin.
Bişey olmaz canım inşallah.. Allah'a emanet kuzucuklar..
Öyle canım, dua edelim bırbırımıze.

canım asla moralini bozma bu aralar kendini çok yordun ondan olmuştur. Artık hepimizin dikkat etme zamanı geldi. zaman azaldıkça ufak tefek şeyler çıkıyor Allahım hepimizin kuzularını korusun.
Kesınlıkle cok dogru canım, bundan sonra ıns daha dıkkat edıcem ama yapacak cok ıs var, bebısın odası ardıye gıbı uzuluyorum

Sağol canım. Ben bakalım yatmayı nasıl becereceğim:) su olayı bende de aynı:)

Ben de yıllardır aynı şekılde, sadece sebamedin o jeli ile temizlerim özel bölgeleri, banyo dahil. Cok faydasını gordum gercekten. Bır ıkı marka daha var eskıden yoktu, onlar da ıyı.

Yuregım agzıma geldı yazdıklarını okurken cok cok gecmıs olsun. Insallah bundan sonra dınlenme, bol su ve guzel gıdalarla hersey yolunda gıdecek, hıc kalkmaman ıcın sana yardımcı olacak yanında oacak bırı var mı cnm?
işte bizim cicişlerimizzzzzzzzzzz

Ben Amerika'da yasiyorum ve burada ''bumper'' denilen, yataklarin yanina koyulan yatak koruyucularini hic onermiyorlar. Piyasada artik satilmasin diye ugrasanlar da cok... SIDS denilen yeni dogan ani olumlerini onleyebilmek icin yatagin uzerinde lastikli carsaftan baska hicbir sey bulundurmayin diyorlar. Bebek yatagin yanina yuvarlanip koruyucu yuzunden nefessiz kalabilir , ve kendinde geri cekilme gucu bulamayabilir diyorlar. Yorganlar da ayni sekilde.. Kesinlikle yorgan kullanilmamasi gerekiyor... Giydirilebilir yorganlardan satiliyor burada, herhalde Turkiye'de de vardir. Onlardan kullanilmasi gerekiyormus. Sizinle de paylasmak istedim. O yuzden bosu bosuna masraf yapmaya gerek yok bence... Bir de bebeklerin mutlaka sirt ustu uyumasi gerekiyormus...

Son düzenleme:

düşününce çok mantıklı aslında.. gerçekten yatak koruyucuların tehlikesi olabilir.. ama ilk doğduğunda bebeklerin sırt üstü yatmaları önerilmez benim bildiğim. kusma ihtimaline karşı korumak için yan yatırılır belki ilerleyen zamanlar için öneriyolardır sırt üstü yatmayı..

Ya anlamadim, bende bu kasilmalar olmuyor ama benim doktorum bu haftalarda artik kasilmalar baslar, saatte 4 defa fln olabilir demisti. Braxton Hicks deniyor bunlara da. Eger saatte 4'ten fazla oluyorsa yine de bir kontrol ettirin... Magnezyum flndan da bahsetmedi doktorum... Bu arada onceden de bahsetmistim, burada resmen metreyle karin olcuyorlar, yani ultrason fln yok eger hersey yolundaysa:) Toplam 3 kere fln giriyorsun ultrasona... Isvec'ten de bir arkadas vardi, orada da oyle oldugunu ogrendim de icim rahatladi biraz:)

Ya yok, bayagi arastirdim... Mutlaka sirt ustu uyusun diyorlar. Amerikan Pediatri Akademi'sinin websitesinden de kontrol ettim.
http://www.healthychildren.org/Engl...ep/pages/Sleep-Position-Why-Back-is-Best.aspx
''Onceden yan yatisin da uygun olacagi dusunuluyordu bazi doktorlar tarafindan ama arastirmalar yan yatisin da guvenlik nedeniyle uygun olmadigini gosteriyor'' falan yaziyor... Bazi ozel saglik durumlari olan bebekler icin bazi istisnalar olabilirmis, ama bunu doktorunuzla konusun diyor...

Turkiye'de yan yatma yastiklari satiliyor mesela, burada satilmiyor bulamadim...Belki o yastiklarla uyumak uygun olabilir ama hic bilemiyorum... Hatta halamlar o yastiklardan gonderelim sana cok isimize yaradi bizim diyorlar.. Kizlar siz de bir sorsaniza doktorlara, oradakiler ne diyor bu yan yatma yastiklari icin?

burda istersen hergun ultrason var. dr lar bir suru sorun görüyor bebeklerde ve 1000 tane extra test yaptırıyorlar. aminosentezi neredeyse 35 ustu her kadından rutin istiyorlar.

kasılmam benim öyle zamanlı değil bazen sertleşiyor 10 dk sert kalıyor oturmazsam yada dinlenmezsem geçmiyor. ağrı olmuyor çokda göbeğim vucudumdan ayrılacak gibi oluyor. kas ağıları için veriliyor magnezyum normalde, kramplar, kas gerilmeleri kas ağrıları için veriliyor. yani tam çözemedim ben de. burda 32. haftadan sonra nst ye bağlanıyorsun kasılmalar ayrıca orda da kontrol ediliyor.

yan yatırdım ben 1. yi senin dediğin gibi de hiç örtu kullanmadım 18 aya kadar, uyku kesesi, tulumu kullandım. ilk 1-2 ay yarım kundak yaptım zaten.

Canim ped kullanmayin kesinlikle cok tehlikeli dedi doktorum bana onun yerine eski atletlerden kes koy ilik suya sirke karistirip yika yoksa kurtulamazsin enfeksiyondan

Arkadasim cok g.olsun Allahin izniyle birsey olmaz aklina kotu seyler getirme bol bol dinlen ve beslenmene d.et umarim bir an once hersey yoluna girer dualarim seninle

KÖSEDEN
Gecmis olsun..Aklımdasın,dualarımdasınız miniginle..İnsallah ikiniz icinde hayırlı bi zaman var sonucta,Rabbim neylerse güzel eyler..Saglıkla iyi haberlerinizi duyacaz insallah,sakın cok cok canını sıkıp daha sıkıntılı bi duruma düsme..
LİLACSOFİE
gecmis olsun canım sana da..Tahmini dogum aynı bizim ve dün gece bende cok kötü bi sancı yasadım kısa sürünce gitmedim,abdest alırken yanlıs bi hareket yapmıs olabilirim diye de düsündüm cünkü o zmn girdi sancı,neyse ki minigin hareketler iyi randevumda yarın,insallah güzel haberler alırız..
Sende kendini yorma artık,yardımcıyı ayarlayamıyorsanda mümkünse günlük birini düsün en azından su islerin icin..Hayırlısıyla sizin icin en iyi zaman neyse minikte sabredecektir..
NESH
Minigin anneannesi döktürmüs :) iyi günlerde kullanın insallah..
İsmini hatırlayamıyorum özür dilerim ama esyaları yükleyen bi arkadas vardı,masallah,saglıkla iyi günlerde kullanın insallah..

Sabah kızımı görecem insallah,kontrolümüz var :) İyi haberler icin kendim gb szlerde dualarımda aklımdasınız..Artık siteye girerken tedirgin oluyorum,kötü haber olmasın Allah korusun diye..

Dogum yaklastikca korkularda yaklasiyor ki ben korkmuyordum pek bebegim zor geldi cunki dogumu hic dusunmezdim en son gittigimiz dogum kursundan beri aklimdan cikmaz oldu dogum ani :))
Seninle asla doguma girmem diyen esim bile anlatilanlardan sonra o kursun cikisinda : -yapamam sana karsi bunu seni orada yanliz birakamam her an yaninda olmam lazim ama bakmiycam sadece bas ucunda durup sana destek olucam dedi cok sasirdim tabiki cokta sevindim
bide ekliyor gulerek dogum kursunda erkeklere dusen camasir bulasik evi supur sil bebek acikinca anneye ver amzirsin giib seyler anlattilar bunlar neki sizin o yaptiginizin cektiginizin yaninda erkeklere dusen hicbisey dedi tabi o bile 2 saatlik kursta doguma girmeye razi olunca ne kadar ciddi bir is oldugunu anladim normalde keci inadir vardir onda
genelde amaan bi kac saatlik sanci diye gecistiriyordum ama öyle degilmis :))Epiduralin ne oldugunu bile bilmiyordum ki normal dogumla ilgili arastirmaya bile basladim artik
az önce epiduralle yapilmis normal bir dogum videosunu izledim kesinlikle cok motive edici rahatlatici insallah öyle bir dogum hepimize nasip olur yeterki korkmayalim nede olsa mucizelerimizi getiricek o sancilar
izlemenizi tavsiye ederim
bu 1. http://www.youtube.com/watch?v=pUVVi7XH-NM
bu 2. http://youtu.be/5jhGeCY-gY8

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…