- 18 Haziran 2010
- 1.017
- 171
- 123
- 43
Dün gece karnımın alt kısmında aşırı sertlik, kasıklarda ağrı ve sanki bebek çıkacakmış gibi bir his olunca akşam akşam doğru acilin yolunu tuttuk. Son zamanlarda kendimi aşırı zorlayacak hareketler yapmamış olsaydım, bu kadar endişe etmezdim.
Hemen bebeğe bakıldı, kalp atışları, suyu iyi. Nst de sancı çıkmadı ama kuzucuk doğum kanalına girmiş.
Herhalde benim hissettiğim şiddetli ağrı ondandı. Bol su içip, artık dinleneceksin dedi doktor.
Sabah kendi doktorumu aradım. Resmen bacaklarımın arasındaki iki kemik ayrılacakmış gibi sızlıyor dedim. Bebek doğum kanalına gimiş, gerçekten de birkaç cm açılır o kemıkler ağrı yapar tabii dedi. Erken mi doğum kanalına girmesi için, ben şimdi erken doğum riski mi taşıyorum diye sordum. Yoo hayır, bu zamanlarda girebilir ama bizim için önemli olan kasılmalarının başlamaması dedi. Ostrejen jel verdi, kasılmaları önlermiş.
Oğlumda hatırlıyorum sanki daha geç dönmüştü aşağı kanala. Şimdi kilo alıp buyudukce ağırlaşacak, biliyorum taşımak çok zorlaşacak artık hareketlerim de kısıtlanacak her geçen günNeyse kuzum 8-9 hafta daha dursun orada, kasılma filan olmasın da aman aman. Daha çok erkenn....
Ya eltim gitti daha yeni hic aklıma gelmedi istemek..neyse nasip degilmiş bi arkadasım bende var demisti ona sorayım bari cok pahalı cunku:) bu arada kaynatmiyosun bunu..dogum başlayınca suya koyuyosun kendi açılıyomus..ne demek rıca ederım :)
otu umreye gıden bı tanıdık varsa ona soyleyın geıtrsın.. ben ole yaptım.. unutmazsa ınsallah.. :) ya da son cozum gıttıgıdıyor...
http://urun.gittigidiyor.com/gida-u...eryem-amp-fatma-ana-eli-otu-gebelik-106822923
azcık pahalı ama kısmet.. :))
Dün gece karnımın alt kısmında aşırı sertlik, kasıklarda ağrı ve sanki bebek çıkacakmış gibi bir his olunca akşam akşam doğru acilin yolunu tuttuk. Son zamanlarda kendimi aşırı zorlayacak hareketler yapmamış olsaydım, bu kadar endişe etmezdim.
Hemen bebeğe bakıldı, kalp atışları, suyu iyi. Nst de sancı çıkmadı ama kuzucuk doğum kanalına girmiş.
Herhalde benim hissettiğim şiddetli ağrı ondandı. Bol su içip, artık dinleneceksin dedi doktor.
Sabah kendi doktorumu aradım. Resmen bacaklarımın arasındaki iki kemik ayrılacakmış gibi sızlıyor dedim. Bebek doğum kanalına gimiş, gerçekten de birkaç cm açılır o kemıkler ağrı yapar tabii dedi. Erken mi doğum kanalına girmesi için, ben şimdi erken doğum riski mi taşıyorum diye sordum. Yoo hayır, bu zamanlarda girebilir ama bizim için önemli olan kasılmalarının başlamaması dedi. Ostrejen jel verdi, kasılmaları önlermiş.
Oğlumda hatırlıyorum sanki daha geç dönmüştü aşağı kanala. Şimdi kilo alıp buyudukce ağırlaşacak, biliyorum taşımak çok zorlaşacak artık hareketlerim de kısıtlanacak her geçen günNeyse kuzum 8-9 hafta daha dursun orada, kasılma filan olmasın da aman aman. Daha çok erkenn....
Sen yine iyisin. Ben ceviz hiç yemiyorum zeytin haftada 1 2-3 tane balığı 2 aydır yemiyorum 7 ayda toplasan 3 kere yemişimdir. OyüDrn benim şarttı balık hapı içmem :)
kızlar bugun ılgınc bısey yasadım..
yıllardır anne ve babamdan duyarım "balık yagı mucızelerını"
ve bunun akabınde normal hayatımızda aılecek hergun 1000mg balık yagı tuketmekle beraber hamılelıkte de bu alıskanlıgıma devam ettım.. doktorum balık yagının lafını bıle etmedı (muhtemelen degerlerım cok ıyı cıktıgındandr bılemıyorum hıc sormadım)
derken bugun ılacımın bıttıgını farkettım (yıllardır hep aynı markayı kullanırım)
eczaneye gıttım ve (idareten) balık yagı ıstedım..
kızcagız bana ne dese begenırsınız "hamıleler her balık yagını kullanamaz, elımdekı balık yagları sıze uygun degıl vermıyım vebal almıyım" dedi.....!!!
şok oldum!! yıllardır ALOE VERA nın 1000 mg lık Om3 Om6 Om9 unu kullanıyorum... onu bırakın hamılelgım boyunca da onu kullandım...
sonuc ne olur bılmıyorum.. ama uzun suredır boyle dumur olmamıstım!
Tekrardan selamlar sekerler dr dan geldim. Minnosum gostermedi yüzünü elini alnina koymuş. Hic bişey anlamadım busefer birde 1ay sonra gel defi yine. Bnde dedim yinemi 1 ay nst ye faln nezaman gircem dedim. Acele eyme ben zamani gelince söylerim dedi. Bebiskomunda gelisimi iyimiş 1377 gr olmus 40 cm de boyu:)) biraz uzunca sanırım. 1hafta önden gidiyo ama dr onemsemedi. Bu adamin rahatligi beni oldurecek. Iste böyle kizlar isin yoksa 32. Haftayi bekle
28+2 yiz biz bugun bu günlerde bebisiniz nasildi kizlar.
Ya eltim gitti daha yeni hic aklıma gelmedi istemek..neyse nasip degilmiş bi arkadasım bende var demisti ona sorayım bari cok pahalı cunku:) bu arada kaynatmiyosun bunu..dogum başlayınca suya koyuyosun kendi açılıyomus..
Ya eltim gitti daha yeni hic aklıma gelmedi istemek..neyse nasip degilmiş bi arkadasım bende var demisti ona sorayım bari cok pahalı cunku:) bu arada kaynatmiyosun bunu..dogum başlayınca suya koyuyosun kendi açılıyomus..
peki kullandığın balık hapının prospektüsüne baktınmı bi başka eczaneye daha sorsaydın hemen panikleme bide internetten bak.
omega 3 solgar (950) elevit kullanıyorum(gunde 1 er tablet), hamilelikten sonra da devam edicem. bu destekler bebek kadar anneye faydalı. yarın kemiklerim boşaldı, çok kansızım, aklım başımda değil, saçlarım dökülüyor, cildim matlaştı, tırnaklarım kırılıyor dememek ve sağlıkla emzirme dönemi geçirmek için çok iyi beslenmeli ve destekleri kullanmalıyız. ben kendim de farklılıkları görüyorum. ha şişmanım(109 kg31. haftada) ve çoğu insan için çirkinim ama sağlıksız olmaktan daha iyidir. bu işin hep sonrası var. evet belki ilk etepta bebek alamıyor hikayesi yapılıyor ama anneden alıyor bebek herşeyi nasıl tamamlanacak destek almadan iyi beslenmeden.
Valla suya koyar giderim heralde:) dogum bitince de biri aliverir sudan..çok geçmiş olsun. nazar değiyor bize sanırım tek tek. yat dinlen ama stres yapma sakın.
doktorlar gibi bizde burda ikiye bölündük içilmesi gerekir diyenler gerekmez diyenler :) keşke bu işlerin bi prosedürü olsa kimi inanıyo balık hapına kimi faydasından çok zararı var dio :) bende alırsam bi gün kullanim bi gün kullanmim en iisi
peki kullandığın balık hapının prospektüsüne baktınmı bi başka eczaneye daha sorsaydın hemen panikleme bide internetten bak.
benim doktorumda bi ay sonra gel dedi iki hafta önceydi kontrolüm bende hiç nst ye girmedim. beklices demekki yapcak bişi yok ama bu hafta içi bi tıp merkezine gidip bebişimi görmek istiyorum
doğum başlayınca onu suya koymak sıkıntı olmayacakmı
Benim arkadaslar da suya koyup hastaneye gitmişler..bende oyle yaparım heralde..tabi vaktiyle dogum yapabilirsem..evet evet kaynatmak yok ! sadece suya koyuluyormus.. kimi okudum ufledım dıyo kımı hıcbısey yapmadım suya koydum hastaneye gıttım dıyo.. kımı bırıne mutlaka dogumdan sonra haber versın dogum bıtınce otun sudan cıkması lazım yoksa kan kaybı kesılmez falan dyo...hayırlısı bakalım :))
yok bakmadım ama ole panıkte yapmadım pek .. :44: bu zamana kadar ıcmısım artık bışe olmussa da olmustur .. gamsız da degılımdır ama sankı bu bana bıraz abartıldı gıbı geldı eczacı tarafından.. balık yagı ne kadar zararlı olabılırkı ne yapabılır yanı...:44::44:
ve bunun akabınde normal hayatımızda aılecek hergun 1000mg balık yagı tuketmekle beraber hamılelıkte de bu alıskanlıgıma devam ettım.. doktorum balık yagının lafını bıle etmedı (muhtemelen degerlerım cok ıyı cıktıgındandr bılemıyorum hıc sormadım)
derken bugun ılacımın bıttıgını farkettım (yıllardır hep aynı markayı kullanırım)
kızcagız bana ne dese begenırsınız "hamıleler her balık yagını kullanamaz, elımdekı balık yagları sıze uygun degıl vermıyım vebal almıyım" dedi.....!!!
şok oldum!! yıllardır ALOE VERA nın 1000 mg lık Om3 Om6 Om9 unu kullanıyorum... onu bırakın hamılelgım boyunca da onu kullandım...
slm arkadaşlar nasılsınız. bugün doktora gittim. bebeğim çok şükür iyi. 1900 gram olmuş boyu da 39 cm. tam doğum pozisyonuna girmiş. doktor asla ağır kaldırma yoksa doğum başlar dedi. kusmam olduğunu söyledim bebegin ayağıyla mideye baskı yaptığını ve normal olduğunu söyledi. sancım olduğunu söyledim iç karnımın dar olduğunu ve bebeğin büyüdüğü için her gerilmesinde rahim duvarına kafasını vurduğunu söyledi. magnezyum,demir,kan ve taşı düşürmemde yardımcı olsun diye bi toz verdi bu toz iltihabıda söker dedi. ben 20 günde 1 kilo almışım normal dedi. toplamda 7 kilo almış oldum. ayın 17 sine geri çağırdı.
Yok canım zaten kilosunu geçtim hamileliğim boyunca şimdiye kadar 16 kilo civarında aldım zaten daha ne kadar olabilirim ki :) valla eskiden takıyordum şimdi hiç de takamayacağım bi doğuralım veririz elbet çok da mühim değil kilo... ben de mesela bugüne dek hiç balık yağı veya vitamin kullanmadım kan ilacını bile yarım yamalak içtim ama geçen hafta kan tahlilime doktor bile şaşırdı maşallah dedi ve bebeğim de haftasına göre iyi kiloda ve boyda çok şükür yani beslenmek dediğin gibi çok önemli balık yağını içmeyi de balık bulmak yemek çok zor diye istiyorum, bi de besin yoluyla omega 3 almak zormuş ondan istiyorum ama kilodan ziyade duyduğum kadarıyla kanı inceltiyormuş, kanamayı kolaylaştırıyormuş ondan soruyorum kullanan var mı bir zararı var mı diye
Tekrardan selamlar sekerler dr dan geldim. Minnosum gostermedi yüzünü elini alnina koymuş. Hic bişey anlamadım busefer birde 1ay sonra gel defi yine. Bnde dedim yinemi 1 ay nst ye faln nezaman gircem dedim. Acele eyme ben zamani gelince söylerim dedi. Bebiskomunda gelisimi iyimiş 1377 gr olmus 40 cm de boyu:)) biraz uzunca sanırım. 1hafta önden gidiyo ama dr onemsemedi. Bu adamin rahatligi beni oldurecek. Iste böyle kizlar isin yoksa 32. Haftayi bekle
28+2 yiz biz bugun bu günlerde bebisiniz nasildi kizlar.
maşallah bebeğine Allah nazarlardan korusun inş:) ağrılar acılar derken bi nefeste doğuruveririz inş:)
slm arkadaşlar nasılsınız. bugün doktora gittim. bebeğim çok şükür iyi. 1900 gram olmuş boyu da 39 cm. tam doğum pozisyonuna girmiş. doktor asla ağır kaldırma yoksa doğum başlar dedi. kusmam olduğunu söyledim bebegin ayağıyla mideye baskı yaptığını ve normal olduğunu söyledi. sancım olduğunu söyledim iç karnımın dar olduğunu ve bebeğin büyüdüğü için her gerilmesinde rahim duvarına kafasını vurduğunu söyledi. magnezyum,demir,kan ve taşı düşürmemde yardımcı olsun diye bi toz verdi bu toz iltihabıda söker dedi. ben 20 günde 1 kilo almışım normal dedi. toplamda 7 kilo almış oldum. ayın 17 sine geri çağırdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?