- 1 Ekim 2013
- 1.199
- 182
- 123
Tekrardan selamlar sekerler dr dan geldim. Minnosum gostermedi yüzünü elini alnina koymuş. Hic bişey anlamadım busefer birde 1ay sonra gel defi yine. Bnde dedim yinemi 1 ay nst ye faln nezaman gircem dedim. Acele eyme ben zamani gelince söylerim dedi. Bebiskomunda gelisimi iyimiş 1377 gr olmus 40 cm de boyu:)) biraz uzunca sanırım. 1hafta önden gidiyo ama dr onemsemedi. Bu adamin rahatligi beni oldurecek. Iste böyle kizlar isin yoksa 32. Haftayi bekle
28+2 yiz biz bugun bu günlerde bebisiniz nasildi kizlar.
Dr kalsiyum verdi on kalsiyum almazsan içersin dedi. Siz vitaminizi alırsanız ne gerek var sunnisine. Rusya soguk memleket günes az ama ona ragmen d vitamini verimezmiş çocuklara. Bizim burda sanki kutuplarda yaşıyormuşuz gibi hemen doğar doğmaz d vitamini veriyorlar. Bir grup var vitaminlere karşı olan hiperaktifliin artmasını hep ona bağlıyorlar banada mantıklı geliyor
Ben Amerika'da yasiyorum ve burada ''bumper'' denilen, yataklarin yanina koyulan yatak koruyucularini hic onermiyorlar. Piyasada artik satilmasin diye ugrasanlar da cok... SIDS denilen yeni dogan ani olumlerini onleyebilmek icin yatagin uzerinde lastikli carsaftan baska hicbir sey bulundurmayin diyorlar. Bebek yatagin yanina yuvarlanip koruyucu yuzunden nefessiz kalabilir , ve kendinde geri cekilme gucu bulamayabilir diyorlar. Yorganlar da ayni sekilde.. Kesinlikle yorgan kullanilmamasi gerekiyor... Giydirilebilir yorganlardan satiliyor burada, herhalde Turkiye'de de vardir. Onlardan kullanilmasi gerekiyormus. Sizinle de paylasmak istedim. O yuzden bosu bosuna masraf yapmaya gerek yok bence... Bir de bebeklerin mutlaka sirt ustu uyumasi gerekiyormus...
Ya anlamadim, bende bu kasilmalar olmuyor ama benim doktorum bu haftalarda artik kasilmalar baslar, saatte 4 defa fln olabilir demisti. Braxton Hicks deniyor bunlara da. Eger saatte 4'ten fazla oluyorsa yine de bir kontrol ettirin... Magnezyum flndan da bahsetmedi doktorum... Bu arada onceden de bahsetmistim, burada resmen metreyle karin olcuyorlar, yani ultrason fln yok eger hersey yolundaysa:) Toplam 3 kere fln giriyorsun ultrasona... Isvec'ten de bir arkadas vardi, orada da oyle oldugunu ogrendim de icim rahatladi biraz:)
KÖSEDEN
Gecmis olsun..Aklımdasın,dualarımdasınız miniginle..İnsallah ikiniz icinde hayırlı bi zaman var sonucta,Rabbim neylerse güzel eyler..Saglıkla iyi haberlerinizi duyacaz insallah,sakın cok cok canını sıkıp daha sıkıntılı bi duruma düsme..
LİLACSOFİE
gecmis olsun canım sana da..Tahmini dogum aynı bizim ve dün gece bende cok kötü bi sancı yasadım kısa sürünce gitmedim,abdest alırken yanlıs bi hareket yapmıs olabilirim diye de düsündüm cünkü o zmn girdi sancı,neyse ki minigin hareketler iyi randevumda yarın,insallah güzel haberler alırız..
Sende kendini yorma artık,yardımcıyı ayarlayamıyorsanda mümkünse günlük birini düsün en azından su islerin icin..Hayırlısıyla sizin icin en iyi zaman neyse minikte sabredecektir..
NESH
Minigin anneannesi döktürmüs :) iyi günlerde kullanın insallah..
İsmini hatırlayamıyorum özür dilerim ama esyaları yükleyen bi arkadas vardı,masallah,saglıkla iyi günlerde kullanın insallah..
Sabah kızımı görecem insallah,kontrolümüz var :) İyi haberler icin kendim gb szlerde dualarımda aklımdasınız..Artık siteye girerken tedirgin oluyorum,kötü haber olmasın Allah korusun diye..
Dr kalsiyum verdi on kalsiyum almazsan içersin dedi. Siz vitaminizi alırsanız ne gerek var sunnisine. Rusya soguk memleket günes az ama ona ragmen d vitamini verimezmiş çocuklara. Bizim burda sanki kutuplarda yaşıyormuşuz gibi hemen doğar doğmaz d vitamini veriyorlar. Bir grup var vitaminlere karşı olan hiperaktifliin artmasını hep ona bağlıyorlar banada mantıklı geliyor
Ben Amerika'da yasiyorum ve burada ''bumper'' denilen, yataklarin yanina koyulan yatak koruyucularini hic onermiyorlar. Piyasada artik satilmasin diye ugrasanlar da cok... SIDS denilen yeni dogan ani olumlerini onleyebilmek icin yatagin uzerinde lastikli carsaftan baska hicbir sey bulundurmayin diyorlar. Bebek yatagin yanina yuvarlanip koruyucu yuzunden nefessiz kalabilir , ve kendinde geri cekilme gucu bulamayabilir diyorlar. Yorganlar da ayni sekilde.. Kesinlikle yorgan kullanilmamasi gerekiyor... Giydirilebilir yorganlardan satiliyor burada, herhalde Turkiye'de de vardir. Onlardan kullanilmasi gerekiyormus. Sizinle de paylasmak istedim. O yuzden bosu bosuna masraf yapmaya gerek yok bence... Bir de bebeklerin mutlaka sirt ustu uyumasi gerekiyormus...
Ya anlamadim, bende bu kasilmalar olmuyor ama benim doktorum bu haftalarda artik kasilmalar baslar, saatte 4 defa fln olabilir demisti. Braxton Hicks deniyor bunlara da. Eger saatte 4'ten fazla oluyorsa yine de bir kontrol ettirin... Magnezyum flndan da bahsetmedi doktorum... Bu arada onceden de bahsetmistim, burada resmen metreyle karin olcuyorlar, yani ultrason fln yok eger hersey yolundaysa:) Toplam 3 kere fln giriyorsun ultrasona... Isvec'ten de bir arkadas vardi, orada da oyle oldugunu ogrendim de icim rahatladi biraz:)
KÖSEDEN
Gecmis olsun..Aklımdasın,dualarımdasınız miniginle..İnsallah ikiniz icinde hayırlı bi zaman var sonucta,Rabbim neylerse güzel eyler..Saglıkla iyi haberlerinizi duyacaz insallah,sakın cok cok canını sıkıp daha sıkıntılı bi duruma düsme..
LİLACSOFİE
gecmis olsun canım sana da..Tahmini dogum aynı bizim ve dün gece bende cok kötü bi sancı yasadım kısa sürünce gitmedim,abdest alırken yanlıs bi hareket yapmıs olabilirim diye de düsündüm cünkü o zmn girdi sancı,neyse ki minigin hareketler iyi randevumda yarın,insallah güzel haberler alırız..
Sende kendini yorma artık,yardımcıyı ayarlayamıyorsanda mümkünse günlük birini düsün en azından su islerin icin..Hayırlısıyla sizin icin en iyi zaman neyse minikte sabredecektir..
NESH
Minigin anneannesi döktürmüs :) iyi günlerde kullanın insallah..
İsmini hatırlayamıyorum özür dilerim ama esyaları yükleyen bi arkadas vardı,masallah,saglıkla iyi günlerde kullanın insallah..
Sabah kızımı görecem insallah,kontrolümüz var :) İyi haberler icin kendim gb szlerde dualarımda aklımdasınız..Artık siteye girerken tedirgin oluyorum,kötü haber olmasın Allah korusun diye..
Biran korktum okurken neyseki doktor olabilir demis. Insallah kalacak bebegin seninle.
Benim 28+4 de 1305 gr di canim boyuda 38 cm. Banada bir ay sonra dedi ama ben giderim 31. Haftada yeni hastasiyim hatirlamaz zaten:)
teşekkür ederimya aslında gece 12 ye kadar bekledim yani unutabileceği aklımın ucundan geçmedi bile .neyse yattık baktım uykuya dalmak üzere acı gerçekle ozaman yüzleştim uyandırdım dedim bu günlerden ne.tabi neyse yok bu ay 31 çekio sandım unutmadım aslındada falanda.tabi ben uyuyamadım sabaha kadar onunda burnundan getirdim oda uyumamış.neyse dolmuşum sabh bayağı bi ağladım rahatladım sonra telafi etmeye çalıştı falan ama hiç unutmucam unutturmuycam.önemli olan hatırlamasıydı.hala içimden çıkmıo hamileliktenmidir nedri zaten iyice sulu gözlü oldum
yaa canım benm doğru bunada şükür ama dediğin gibi acayip özlüyorum. orda 10 dk görmek bile yetiyo.. tabi 1 hafta sonra yine özlüyorumYine sanslisiniz siz göruyorsunuz bebisiniziyasadigim ulkede kanunlar geregi 1 kere giriyoruz ultrasyona dogum boyunca yani ben 17+5 te ilk ve son kez bebegimi ultrasyonda gördum hayirlisiyla gelsinler insallah görmeyince özluyor insan
günaydın canlarr..
yazmıştım buraya deliksiz uyyorum diye kendime nazar ettim. dün öğlen yediğim kurufasülyenin sancısı sabaha kadar sürdü. önce midem yandı sonr karnım şişiti patlıcak kramplar falan öldüm öldüm hala daha da var gaz hissediyorum bidahada kurufasülye yemicem. birde sırt ağrısı başladı sağa dönüyom ağrıyı sola dönüyom ağrıyo offffffff.. uykum var kızlar yaaaa
günaydın canlarr..
yazmıştım buraya deliksiz uyyorum diye kendime nazar ettim. dün öğlen yediğim kurufasülyenin sancısı sabaha kadar sürdü. önce midem yandı sonr karnım şişiti patlıcak kramplar falan öldüm öldüm hala daha da var gaz hissediyorum bidahada kurufasülye yemicem. birde sırt ağrısı başladı sağa dönüyom ağrıyı sola dönüyom ağrıyo offffffff.. uykum var kızlar yaaaa
günaydın herkeseee....
arkadaşlar artık gaz ypan hiçbirşey yememeliyiz,zaten yeterince şişizşaka bitarafa fasulye bulgur turp aman haa zaten gaz yapar budurumda 2 kat gazz
ya kızlar benim de tabiri caizse altımdan çıkacak sanki bebeik çok aşağıda rahatsız oluyorum çok,bugün izin alıp gitmeye çalışacağım çok korkuyorum:26:
Dün gece karnımın alt kısmında aşırı sertlik, kasıklarda ağrı ve sanki bebek çıkacakmış gibi bir his olunca akşam akşam doğru acilin yolunu tuttuk. Son zamanlarda kendimi aşırı zorlayacak hareketler yapmamış olsaydım, bu kadar endişe etmezdim.
Hemen bebeğe bakıldı, kalp atışları, suyu iyi. Nst de sancı çıkmadı ama kuzucuk doğum kanalına girmiş.
Herhalde benim hissettiğim şiddetli ağrı ondandı. Bol su içip, artık dinleneceksin dedi doktor.
Sabah kendi doktorumu aradım. Resmen bacaklarımın arasındaki iki kemik ayrılacakmış gibi sızlıyor dedim. Bebek doğum kanalına gimiş, gerçekten de birkaç cm açılır o kemıkler ağrı yapar tabii dedi. Erken mi doğum kanalına girmesi için, ben şimdi erken doğum riski mi taşıyorum diye sordum. Yoo hayır, bu zamanlarda girebilir ama bizim için önemli olan kasılmalarının başlamaması dedi. Ostrejen jel verdi, kasılmaları önlermiş.
Oğlumda hatırlıyorum sanki daha geç dönmüştü aşağı kanala. Şimdi kilo alıp buyudukce ağırlaşacak, biliyorum taşımak çok zorlaşacak artık hareketlerim de kısıtlanacak her geçen günNeyse kuzum 8-9 hafta daha dursun orada, kasılma filan olmasın da aman aman. Daha çok erkenn....
KÖSEDEN
aa iyiymiş:) benimki tanıyo artık espri bile yapıyo vallahi kesin yemez. hatta dedim ben bir ay sonra gelmesem daha erken falan ama yok 1 ay dedi hiç anlamıyolar bizi
çok fazla yıkamamak gerekiyormuş. nette okudur hele hele sampuan duş jeli zararlıymış. bana 1. dr akıntım için sebamedin insitive care diye o yerlerin temizliği için kokusuz bir temisliyici vermişti ama bilmiyoru. bir de rahimden kültür alıp baktırdım ben dr söyle istersen gizli enfeksiyon diye bişeyden bahsettiler ben uyardım tamam alıp yaptıralım demişti. ezbere fitil işi ilginç.
günaydın kızlar.
ya benim yavrum hep sırtımı yaslamamı istiyo sanki.hiç dik oturamıyorum.içimi kemiriyo sanki.çok aşağıda tuhaf şeyler hissediyorum.ayyy dayanamıyorum.şu3 günde geçeydide artık evimde huzurla uzanaydım rahat edeydim.
Canım çok geçmiş olsun inşallah kızlarımız bekleyip annelerini üzmeyecekler, bol bol dinlenmeye çalış...Dün gece karnımın alt kısmında aşırı sertlik, kasıklarda ağrı ve sanki bebek çıkacakmış gibi bir his olunca akşam akşam doğru acilin yolunu tuttuk. Son zamanlarda kendimi aşırı zorlayacak hareketler yapmamış olsaydım, bu kadar endişe etmezdim.
Hemen bebeğe bakıldı, kalp atışları, suyu iyi. Nst de sancı çıkmadı ama kuzucuk doğum kanalına girmiş.
Herhalde benim hissettiğim şiddetli ağrı ondandı. Bol su içip, artık dinleneceksin dedi doktor.
Sabah kendi doktorumu aradım. Resmen bacaklarımın arasındaki iki kemik ayrılacakmış gibi sızlıyor dedim. Bebek doğum kanalına gimiş, gerçekten de birkaç cm açılır o kemıkler ağrı yapar tabii dedi. Erken mi doğum kanalına girmesi için, ben şimdi erken doğum riski mi taşıyorum diye sordum. Yoo hayır, bu zamanlarda girebilir ama bizim için önemli olan kasılmalarının başlamaması dedi. Ostrejen jel verdi, kasılmaları önlermiş.
Oğlumda hatırlıyorum sanki daha geç dönmüştü aşağı kanala. Şimdi kilo alıp buyudukce ağırlaşacak, biliyorum taşımak çok zorlaşacak artık hareketlerim de kısıtlanacak her geçen günNeyse kuzum 8-9 hafta daha dursun orada, kasılma filan olmasın da aman aman. Daha çok erkenn....
Evet canım tek derdim en azından kilosu iyi olsun azıcık güçlü olsun diye çabalıyorum :)Cok gecmis olsunwc ihtiyaci disinda kalkmayin dusta almayin bir sure islak mendil isinizi görur. Elinizden geldigince hergun muz ceviz sutu bol bol tuketin olurda yaramazlik yapip gelirse minik kilosu iyi olur insallah Allah sifa versin ve hayırlısıyla kucaginiza almayi nasip etsin en az 35 ten sonra
Canım ben de doktora gittiğimde sormuştum buradan duyup, hamilelere genelde önermiyoruz demişti. Bilmeden kullanmışsın bundan sonra dikkat edersin bir şey olmaz inşallah.kızlar bugun ılgınc bısey yasadım..
yıllardır anne ve babamdan duyarım "balık yagı mucızelerını"
ve bunun akabınde normal hayatımızda aılecek hergun 1000mg balık yagı tuketmekle beraber hamılelıkte de bu alıskanlıgıma devam ettım.. doktorum balık yagının lafını bıle etmedı (muhtemelen degerlerım cok ıyı cıktıgındandr bılemıyorum hıc sormadım)
derken bugun ılacımın bıttıgını farkettım (yıllardır hep aynı markayı kullanırım)
eczaneye gıttım ve (idareten) balık yagı ıstedım..
kızcagız bana ne dese begenırsınız "hamıleler her balık yagını kullanamaz, elımdekı balık yagları sıze uygun degıl vermıyım vebal almıyım" dedi.....!!!
şok oldum!! yıllardır ALOE VERA nın 1000 mg lık Om3 Om6 Om9 unu kullanıyorum... onu bırakın hamılelgım boyunca da onu kullandım...
sonuc ne olur bılmıyorum.. ama uzun suredır boyle dumur olmamıstım!
Ben de gittiğimde 28+2 idim canım 1297 gr dı iyi dedi durumuna doktor, ne tosun ne de zayıf dedi. Seninki tosunmuş sanırım yerim onun yanaklarını :)Tekrardan selamlar sekerler dr dan geldim. Minnosum gostermedi yüzünü elini alnina koymuş. Hic bişey anlamadım busefer birde 1ay sonra gel defi yine. Bnde dedim yinemi 1 ay nst ye faln nezaman gircem dedim. Acele eyme ben zamani gelince söylerim dedi. Bebiskomunda gelisimi iyimiş 1377 gr olmus 40 cm de boyu:)) biraz uzunca sanırım. 1hafta önden gidiyo ama dr onemsemedi. Bu adamin rahatligi beni oldurecek. Iste böyle kizlar isin yoksa 32. Haftayi bekle
28+2 yiz biz bugun bu günlerde bebisiniz nasildi kizlar.
Maşallah bebişine canım akıllı akıllı büyüsün annesini hiç üzmesin inşallah :)slm arkadaşlar nasılsınız. bugün doktora gittim. bebeğim çok şükür iyi. 1900 gram olmuş boyu da 39 cm. tam doğum pozisyonuna girmiş. doktor asla ağır kaldırma yoksa doğum başlar dedi. kusmam olduğunu söyledim bebegin ayağıyla mideye baskı yaptığını ve normal olduğunu söyledi. sancım olduğunu söyledim iç karnımın dar olduğunu ve bebeğin büyüdüğü için her gerilmesinde rahim duvarına kafasını vurduğunu söyledi. magnezyum,demir,kan ve taşı düşürmemde yardımcı olsun diye bi toz verdi bu toz iltihabıda söker dedi. ben 20 günde 1 kilo almışım normal dedi. toplamda 7 kilo almış oldum. ayın 17 sine geri çağırdı.
Teşekkürler canım, aklıma hiç kötü şeyler getirmiyorum Pazar günü kızımın odası gelecek eşyalarını da yıkmayacam, kendi bavulumu da hazırlamayacam inanıyorum ki kızım zamanında ve kocamaaaaan olarak gelmiş olacak inşallah.Arkadasim cok g.olsun Allahin izniyle birsey olmaz aklina kotu seyler getirme bol bol dinlen ve beslenmene d.et umarim bir an once hersey yoluna girer dualarim seninle
Senin güzel haberlerini de bekliyorum, bizi haberdar et lütfen geçmiş olsun dileklerin için de ayrıyeten teşekkürler...KÖSEDEN
Canım ben de eskiden kurufasulye yiyince öyle oluyordum fakat gaviscon üstü kurufasulye yiyince rahatsız olmadım pek, canın isterse tekrardan aklında olsun :)günaydın canlarr..
günaydın canlarr..
günaydın kızlar, herkese selamlar....
hasta olan herkese geçmiş olsun diliyorum.
bende de 4-5 gündür bel ağrısı başladı. doktorumu henüz aramadım. ama aramalı mıyım bilemiyorum. belime iğne batması gibi bişeyler oluyo. böyle hafif hafif ağrılar girip çıkıyor. siz de yaşadıysanız bana yardımcı olabilir misiniz? neden kaynaklanıyor acaba... kuyruk sokumu ağrısından farklı bir ağrı bu, anlam veremedim... :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?