2014 mayis,haziran,temmuz,agustos,eylul veya ekimde hamile kalmak isteyenler

hayır korunuyoruz biz canım temmuzda ramazandan sonra bırakacam korunmayı ağustos adetimde hamile kalmayı planlıyorum

hımm hepsini sorayım doktora

evet vanım benımde oluyo kasıklarım sızlamaya baslıyo ve catlayacagı zaman rahmımın oldugu yerde ıkı kasıgımın tam ortasında dolgunluk hıssı yasıyorum ıste ayy kız aramadı catlıcam yemınle yaesımı aradaım ara ogren dıye sımdıkte oglen yemegıne cıktılar derler solemzler amanın ya bu devlet hastanesının ben

Yumurta çatlaması nasıl olur? Nasıl anlaşılır? Belirtileri?
Yumurta çatlaması yani yumurtlama (ovulasyon) olduğunda çatlayan folikülün içerisindeki sıvı karın içerisine yani rahim ve yumurtalıkların etrafına aktığı için genellikle hafif bir ağrıya neden olur. Kadınlar genellikle yumurta çatlaması olduğunda kasıklarında tek taraflı veya iki taraflı bir ağrı hissederler ama her yumurtlama döneminde hissedilmeyebilir. Yumurtlama günü yaklaşırken vajinal ıslaklıkta, akıntıda artış olur. Göğüslerde hassasiyet, şişme dolgunluk, vücut ısısında artma ve cinsel istekte artma yumurtlama döneminde görülen diğer belirtilerdir.

Yumurta çatlaması ne zaman olur? Adetin kaçıncı günü?
Yumurtlama olayı yaklaşık olarak adet kanaması başlamadan 14 gün önce meydana gelir. Adetleri daha seyrek örneğin 35 günde bir olan bir kadında yumurtlama adet başlamasından 21 gün sonra meydana gelir. Buna benzer şekilde adetleri düzenli 28 günde bir olan bir kadında yumurta çatlaması adet başlamasından 14 gün sonra olur, adetleri 30 günde bir olan bir kadında adet kanaması başladıktan 16 gün sonra olur.

Yumurtlama (ovulasyon) öncesi ve sonrası belirtiler:
- Vajinal (servikal) akıntıda artış olması, akıntının sıvılaşması. Kadınlar bunu "ıslaklığım arttı" şeklinde ifade ederler genellikle. Bu belirti ovulasyon olmadan bir kaç gün önce başlar.
- Vücut ısısında artış. Hastalar bu hafif artışı genellikle hissetmezler ama derece ile ölçümde rahatlıkla farkedilir. Genellikle yarım derece civarında bir artış olur.
- Kasık ağrısı: Tek taraflı (sadece sağda veya solda) kasık ağrısı genellikle yumurtlamanın olduğu gün hissedilir. Ağrı bazen iki taraflı da olabilir. Ağrının sebebi yumurtlama sırasında folikül içerisinde bulunan sıvının pelvise (rahim etrafına) sızmasıdır. Bu sıvı bir kaç günde kaybolur kendiliğinden. Ağrı genellikle bir günde biter. Bazen büyüyen yumurtaya bağlı ağrı yumurtlama olmadan 4-5 gün önce başlar, yumurtlamanın olduğu gün artar ve sonra birden kaybolur. (Mittelschmerz, orta ağrısı)
- Göğüslerde (memelerde) hassasiyet, dolgunluk, gerginlik
- Karında şişkinlik hissi
- Karında sancı ve kramplar
- Cinsel istekte artma: Genellikle ovulasyon olmadan birkaç gün önce başlar.
- Bazı kadınlarda koku, tat ve ışık gibi uyaranlara karşı aşırı hassasiyet, rahatsız olma meydana gelir.

Son düzenleme:

yalan söyleyemıyorum yaaa yarın kendım test yapıcam :) varsa cıkar zaten önceden yapınca rahatlıyorum eger sürpriz olursa mutlu olurum :)

peki kızlar diyelim benim 2 gün sonra yumurtlama günüm bugün yarın o gün ve yumrtlamagünü hepsinde birlikte mi olmak lazım

eşime ıphone 5s aldık senin cycles onda çıktı demeki ki ıphone a özelmiş eşime yüklesem diyorum erkeğin telefonnunda adet takvimi diyor

peki kızlar diyelim benim 2 gün sonra yumurtlama günüm bugün yarın o gün ve yumrtlamagünü hepsinde birlikte mi olmak lazım

Ben öyle yapıcam canım 5 gün birlikte olucam yumurtlamadan 2 gün önce, yumurtlama günü ve 2 gün sonrası. Biraz sık olcak ama riske atıp o günleri kaçırmak istemiyorum.

eşime ıphone 5s aldık senin cycles onda çıktı demeki ki ıphone a özelmiş eşime yüklesem diyorum erkeğin telefonnunda adet takvimi diyor

Canım zaten şifreli şifre girmeden açamaz kimse böyleliklede anlamazlar. Çok güzel program takip et ordan.

Bu arada şifreyide siz kendiniz koyuyorsunuz. Ben pro üyelik aldım bana bildiri göndersin diye.

Son düzenleme:
Ben öyle yapıcam canım 5 gün birlikte olucam yumurtlamadan 2 gün önce, yumurtlama günü ve 2 gün sonrası. Biraz sık olcak ama riske atıp o günleri kaçırmak istemiyorum.

arkadaşım adetine 2 gün kala hamile kalmış yumurtası atılırken
yani her an olabiliyormuş bana adetten sonra gün aşırı birlikte ol dedi

bu sefer ben gun asırı her gun olmadım en son cumartesı aksamı oldum bekledım pazar pazartesı salı carsamba olmadım persembe gunu ısten eve geldım lavoboya gıttım bı baktım gelmıs yolda anladım baskıdan zaten esım geldı 1 saat ıcınde oldum ondan sonrada olmadım sadece 1 kere oldum eheheeh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…