- 25 Nisan 2014
- 3.204
- 1.618
- 178
Sağol canım.
Canım benim adetten 2 gün sonra uzayan akıntım oldu ama hergün akıntı devam etti uzayan olmasada bende mi bir gariplik var bu uzayan akıntı adetten 2 gün sonra oldu normalde yumurtanın çatladığı gün olması lazım benim katılaştı o akıntı ve külotta görüyorum bir kaç gündür rengi de yumurta akından sarı yeşil arası bir renge döndü.
Bu arada sen benden önce kalırsın sonuçta siz çalışma yapıyorsunuz ben şuan hem korunuyorum hemde folik asit dönemindede eşim korunacak.
canım ben ılac kullanıyodum normalde duzensız yaklasık 8 ay falan yumurtlamadım ıkı aydır ılac kullandıgım ıcın 30 gunde bır oldum benım kıne gore bı oncekı ay 23 oldum adet 14 pazar catladı akıntım geldı zaten sureklı gelmıyo bı kere gelıyo adetten 15 gun sonra geldı bu ay 22 oldum 17 gunu geldı yumurtanın gelısımı ıle ılgılı ımıs yanı
Üzüm hala bir haber yok mu?
Bu arada yumurtanın çatladığı gün regl ağrısına benzer bir ağrı olurmuş çünkü yumurta içinden çıkan sıvı rahme yayılırmış o da regl sancısı gibi bir ağrı yaparmış. 28 günde bir düzenli adet olduğuma göre 14. gün yumurtanın çatladığı gündü yani dün.
Arkadaş bu sağlık ocaklarına uyuz oluyorum kaç kişiden duydum adet geçmeden yapmıyorlar diye bende yaptırmıştım geçen ay adetime da vardı daha çatır çatır yaptırdım pabuç bırakmayacaksın, ya da adetim geçti diyeceksinBlummmm ovulasyon testi bende düşünüyorum almayı medi smart alıcam sanırım
cıhaz arızalı ımıs ogleden sonra cıkacakmıs
tühhhhh neyse nbakalım çok gecikmez inşallah
cıhaz arızalı ımıs ogleden sonra cıkacakmıs
Yumurta çatlaması nasıl olur? Nasıl anlaşılır? Belirtileri?
Yumurta çatlaması yani yumurtlama (ovulasyon) olduğunda çatlayan folikülün içerisindeki sıvı karın içerisine yani rahim ve yumurtalıkların etrafına aktığı için genellikle hafif bir ağrıya neden olur. Kadınlar genellikle yumurta çatlaması olduğunda kasıklarında tek taraflı veya iki taraflı bir ağrı hissederler ama her yumurtlama döneminde hissedilmeyebilir. Yumurtlama günü yaklaşırken vajinal ıslaklıkta, akıntıda artış olur. Göğüslerde hassasiyet, şişme dolgunluk, vücut ısısında artma ve cinsel istekte artma yumurtlama döneminde görülen diğer belirtilerdir.
Yumurta çatlaması ne zaman olur? Adetin kaçıncı günü?
Yumurtlama olayı yaklaşık olarak adet kanaması başlamadan 14 gün önce meydana gelir. Adetleri daha seyrek örneğin 35 günde bir olan bir kadında yumurtlama adet başlamasından 21 gün sonra meydana gelir. Buna benzer şekilde adetleri düzenli 28 günde bir olan bir kadında yumurta çatlaması adet başlamasından 14 gün sonra olur, adetleri 30 günde bir olan bir kadında adet kanaması başladıktan 16 gün sonra olur.
Yumurtlama (ovulasyon) öncesi ve sonrası belirtiler:
- Vajinal (servikal) akıntıda artış olması, akıntının sıvılaşması. Kadınlar bunu "ıslaklığım arttı" şeklinde ifade ederler genellikle. Bu belirti ovulasyon olmadan bir kaç gün önce başlar.
- Vücut ısısında artış. Hastalar bu hafif artışı genellikle hissetmezler ama derece ile ölçümde rahatlıkla farkedilir. Genellikle yarım derece civarında bir artış olur.
- Kasık ağrısı: Tek taraflı (sadece sağda veya solda) kasık ağrısı genellikle yumurtlamanın olduğu gün hissedilir. Ağrı bazen iki taraflı da olabilir. Ağrının sebebi yumurtlama sırasında folikül içerisinde bulunan sıvının pelvise (rahim etrafına) sızmasıdır. Bu sıvı bir kaç günde kaybolur kendiliğinden. Ağrı genellikle bir günde biter. Bazen büyüyen yumurtaya bağlı ağrı yumurtlama olmadan 4-5 gün önce başlar, yumurtlamanın olduğu gün artar ve sonra birden kaybolur. (Mittelschmerz, orta ağrısı)
- Göğüslerde (memelerde) hassasiyet, dolgunluk, gerginlik
- Karında şişkinlik hissi
- Karında sancı ve kramplar
- Cinsel istekte artma: Genellikle ovulasyon olmadan birkaç gün önce başlar.
- Bazı kadınlarda koku, tat ve ışık gibi uyaranlara karşı aşırı hassasiyet, rahatsız olma meydana gelir.
peki kızlar diyelim benim 2 gün sonra yumurtlama günüm bugün yarın o gün ve yumrtlamagünü hepsinde birlikte mi olmak lazım
Aaa olsun canım zaten hamilesin bence.
peki kızlar diyelim benim 2 gün sonra yumurtlama günüm bugün yarın o gün ve yumrtlamagünü hepsinde birlikte mi olmak lazım
eşime ıphone 5s aldık senin cycles onda çıktı demeki ki ıphone a özelmiş eşime yüklesem diyorumerkeğin telefonnunda adet takvimi diyor
yaaaaaaaa olmadı ama bak benimde ders çalışmam lazım meraktan kalkamıyorum neyse ben kaçarcıhaz arızalı ımıs ogleden sonra cıkacakmıs
Ben öyle yapıcam canım 5 gün birlikte olucam yumurtlamadan 2 gün önce, yumurtlama günü ve 2 gün sonrası. Biraz sık olcak ama riske atıp o günleri kaçırmak istemiyorum.
Ben öyle yapıcam canım 5 gün birlikte olucam yumurtlamadan 2 gün önce, yumurtlama günü ve 2 gün sonrası. Biraz sık olcak ama riske atıp o günleri kaçırmak istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?