2014 Mayıs-Haziran Tüp Bebek Yaptıracak Arkadaşlar buradayız

çoook uzun bi alıntılama yaptım. şimdi kendimden bahsedeyim acıcık:)

28 yaşındayım. bende zaman zaman çıkan, benim de ısrarla soğan suyuyla yok ettiğim kistlerim var. hatta PCOSum. ama Pcosluların yaşadıkları hiçbir şeyi yaşamamama rağmen pcosluyum. adetlerim 25. gün düzenli gelir. kıllanma tüylenme olmaz, sancı çok olmaz. vs vs.

eşimde sayı problemi ve hız problemi vardı. proxeed, harnup falan kullandık. değişmedi.
preseed duyduk onu da kullandık eksik kalmasın diye:)

baktık hala gelmiyo bizim sıpa Ankara Zekai Tahir Burak E.A.H gittik. Doktorumuz ilgiliydi ama nedense hala yanlış tedavi uyguladığını şiddetle düşünüyorum. Klomen hap ve pregnyl iğneyle ilk aşılamamız yapıldı Eylül 2013 de yapıldı.
45 gün geciken adetten sonra genel 15 gün kahverengi leke ve sonunda 1 hafta daha normal kanama ile negatif sonuçlandı.

Tüp bebek son şansım diye hiç yanaşmadım. bide çok korkuyordum. yaşadığım yerde sağlık tam bi facia. doktorların (çok afedersiniz) hastaları köpek gibi azarlaması, kapıdan kovar gibi geri çevrilmeleri, ilgi alakanın sıfır olması,( üniversite hastanesi dahil) beni özel bi hasteneye yöneltti. 3 saat mesafedeki özel bi hastaneye gitmeye karar verdik.

1 mayıs 2014 de adet oldum. 2 mayısta doktorla görüşmeye gidecektik ki doktor hemen başlama kararı aldı:) sigarayı bıraktım.
o gün hemen Gonalf 900 ile 187.5 doz göbekten vurulmaya başladım.
6 mayısta beni çağırdı yumurtalarımın büyümeye başladığını gonal f ye devam etmem gerektiğini söyledi. estradiol baktı o sırada. ve çok güzel artış olduğunu söyledi. 8 mayısta gün verdi bi daha kontrol için. o gün cetrotide verdi. yine göbekten yapılacak.yumurtalar güzel görünüyor bugün burda kalmanızı istiyorum yarın tekrar kontrol edeceğim dedi. biz kaldık cuma günü yani 9 mayısta artık çatlatma iğnesinin günü gelmiş. gece 2 de çatlatma iğneni vur dedi.( Ovitrelle). pazar günü (11 mayısta) yumurtaları toplayalım dedi. 12 yumurtam oluşmuş. adetimin 1. gününden 11. gününe kadar her gün incir fındık ceviz yedim. faydasının olduğunu hatta planlanandan erken transferin yapıldığını gördüm. 16 mayısta planlanan transfer 13 mayısta yapılacaktı.
11 mayıs pazar günü 2 de yumurtalarım toplandı. hafif bi kanamam oldu ve biraz sancım. grip de bi taraftan bastırdı. çıkmadan bi serum taktılar gribim için. serum bitene kadar hastanede yattık. 6 7 gibiydi yola çıktık yavrularımızı onlara emanet ederek..

pazartesi günü sabah merkezi aradım. yavrularımın durumunu sormak için. 10 tanesinde işlem yapabildik dediler.bölünmelerini her an çıkarıp bakamıyoruz dediler. yarın transferi yapalım dediler. çok kötü oldum. neden 5. gün değilde 2. gün diye. ama çok önemli olmadığını falan söyleyip beni avuttuğunu sandılar. eşim sürekli kafama taktığımı ve ağladığımı söyleyince açıklamak zorunda kaldılar. çok kaliteli olmadığı durumlarda embriyoların hepsini laboratuar ortamında kaybetmeyelim anne karnında şansının biraz daha fazla olduğundan bahsettiler.

transfer gününde 13 mayısta yani, öğlen 12 de merkezdeydik. su içmeye başla 1 buçukta seni alcaz dediler.
1 oldu ben sıkıştım dedim erken alsınlar. almadılar..
2 oldu ses yok.. patlıyorum resmen.
azcık azcık yap çişini dediler nasıl yapim bıraktınmı gidiyo nasıl tutcam yarısını
neyse zaman geçe geçe onu da öğrenmiş olduk.
su içiyorum çişimin birazını yapıyorum, su içiyorum birazını bırakıyorum derken saat 4 yaptılar..
litre litre su içmişim 30 kere de tuvalete gitmişim.
transfer odasına aldılar. birazını işeyeyim dedim sondayla boşalttılar, koca bi torba. neden bu kadar içtin diye sordular.sıkışık olcaksınız dediniz ne kadar olduğunu söylemediniz bide ben 4 saattir su içiyorum dedim

hazırladılar beni, transferden önce 2 torba, transferden sonra 2 torba daha idrar boşalttıktan sonra rahatlamışım

16:36 da yavrularımı bana verdiler. 6 taneciği yaşayabilmiş kuzularımın. 3 tanesini transfer yapmaya uygun buldular.
aldım karnıma sımsıkı sarıldım dualar ettim yattığım yerden onlara. 1 saate yakın yattım. sonra sedyeyle çıkardılar yatağıma. karnımı sıcak tutmamı sırt üstü pozisyonda yatmamı söylediler. ben yüzüstü yatmazsam uyuyamamki..
nitekim uyuyamadım.

gece 11 de tuvaletim geldi. kalkmaya çalıştım kalkamadım. yarım saat sonra bida denedim şükür kalktım zar zor. ayaklarım titriyordu.

ertesi gün 10 gibiydi sanırım çıktık evimize geldik. rapor verdi 13 mayısla 14 mayısa. evimde dinlendim. o günden başlayan claxene (koldan iğne), progestan( kalçadan iğne50+50=100 lük 2 si bir defada iğne), folik asit(1 mayıstan beridir kullanıyorum), estrofem(günde 2 tane), corasprin(günde 1 tane) kullanıyorum.

4. güne kadar sancım oldu kasıklarımda. hafif kahve lekelerim( yumurta toplama gününde olmamıştı, transfer gününde çok su içince leke leke geldi kahverengiler.) vardı. sonra hangi gün bitti hatırlamıyorum ama gittikçe azaldı azaldı azaldı..

4. gün yerleşti benim miniklerim diye kan testi yaptırdım
2.34 anaaa hamileyim kız ben dedimm anneme söyledim
ertesi gün 5. gün yani, bida yaptırdım. rahat battı ya bi kere yaptırmadan olurmu hiç! 1.64 al sana bombaaaa
anneme nasıl söylerim yokmuş diye. söylemedim. ilacın etkisiymiş anne. doğru sonuç vermeyebilirmiş o yüzden güvenmeyin dedi doktorlar diye toparladım. tüyünü diktim

ağlamaktan içim çıka çıka dualar ettim. eşim erken yaptırdığımız için çok kızdı. bi anlık boşluğuna gelmiş. bida yaptırmazmış falan filan..
8. gün yaptık
3.41 aha şimdi bize umut oldu. 5. gün ilacın etkisinin çıktığını gördük.. eee bu neydi.. bebektiiii

doktorumuzu aradık. var gibi ama bida test yaptırın pazartesi günü dedi yani 26 mayıs ( yaptırmamızı istedikleri tarihti) 13. güne denk geliyor.

dayanırmıyım ben

pazar günü yani 25 mayısta Mirac kandilinde kan verdim. 23.53:) (akşam 5 te)
bugün doktoru aradım. güzel yükselmiş e2 değerine ve progesteronuna da baktır dediler. baktırmak için bida kan verdik 26 mayısta yani bugün.. sonuç;(saat 12 de)
Betahcg 35.89(eskisi 23.53)
Progesteron 40(eskisi 36.38)
e2 333(eskisi 233)

bu değerlere göre hamileyim..
rabbim herkese nasip etsin inşallah..
değerimin düşük olduğundan korktum, doktoruma sordum. 2. gün transferi olduğundan ve belki geç yerlemiş olmasından dolayı böyledir dedi. artış güzel olduğu için hamilelik var, artışlardan sonra keseyi görmeyi bekleyeceğiz dedi.

sürekli ayetel kürsi okuduk eşimle. konuştuk yavrularımızla. 4444 salatu tefricite okudum. 41 yasin bitirdim. hep elim karnımda ayetel kürsi fatiha felak nas okudum bol bol. rabbim korkuyucu meleklerini göndersin diye.
yavrum benim namaza başlamama sebep oldu. önce annesini düzeltti sonra geldi kuzum..
binlerce kere şükür..
çok uzun anlattım. belki birisi benim yaşadıklarımı yaşamıştır, korkmuştur, yazımı bulup okursa yararı olur, bi dua bile okusa bana yeter.

rabbim nasip etsin doğuma kadar yaşadıklarımı da anlatayım inşallah..

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba kizlar

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yokmu kimse

neden merhabai kimse yokmu yazıp yazıp çıkıyorsun merak ediyorum. daha öcne de gelmiştin cevap vermiştik bişey demeden çıkmıştın.
sorunmu var? sormak söylemek istediğin bişeymi var?
:)ne guzel pozitifsin alfaaa :) 4,gunum daha

:) pozitif olmazsan sonraki o 8 gün geçmez canım

Kuzummmmm Allah senin iyiliğini versin ve de hep mutlu etsin Rabbim her daim yaninda olsun meleklerini hayirlisiyla kkucağına almayi nasip etsin hayirli sağlıklı güzel evlatlarin olsun çok duygulandim çok
beni ağlattin kuzum dur kızma ama duygulandim işte benimkisi de benzer bi hikaye kendimi iyi hissettiğim vakit belki yazarim
Dualarin icinde Rabbim senden razi olsun herşey gönlünce olsun..Rabbim biz gibi bekleyen herkesin umutlarini boşa çıkarmasın(amin)

rabbim nasip etsin doğuma kadar yaşadıklarımı da anlatayım inşallah..

inşallah canım

çişiyle başı derde giren tek ben değilmişim, o çişi yarıda kesmek dünyanın en zor şeyi sanırım

Çok samimi yazmışsın, hemen hemen hepsini ben de yaşadım, Rabbim seni güldürdü, darısı bize inşallah

canımmmm an be an aklıma gelenleri yazdım. şimdi tekrar okuduğumda yazmamış olduğum çok fazla şey olduğunu gördüm. bunlar sadece yazıya dökülenler. umudumu kaybettiğimde yanımda olduklarınız, benimle birlikte inanmalarınız, destek olup dua okumanız..
Bütün arkadaşlarıma dualarımda yer vermem..
daha biiirsürü şey.. :)

aminn canımmm aminnnn rabbim ettiğin güzel duaları sana da döndürsün. Cennet kokusunu 256 gün sonra alacağım yazıyor altta imza kısmında. ne garip bi duygu

bu arada ağlama sakın bebeğimmm gülme sırası bizde. yeter da ağladığımız.Gül ki yavruların senden etkilenip pozitif olsunlar.

senin hikayeni de okumak istiyorum en kısa sürede kuzucuummm... rabbim senin de güzel gönlüne göre versin.

burda hiç tanımadığımız insanlara dualar ettik. rabbim onlar için ettiğimiz duaları kabul etti kim bilir?
Rabbim" nasıl beklerseniz öyle bulursunuz" demiş. Güzel bekliyoruz allahım güzel olsun.. Yeri göğü o olmasa yaratmazdım dediğin peygamber efendimizin yüzü suyu hürmetine,, gelmiş geçmiş bütün evliyaların yüzü suyu hürmetine, gelmiş geçmiş bütün peygamberlerin yüzü suyu hürmetine, 3 ayların yüzü suyu hürmetine rabbim dualarımızı kabul etsin. yavrularımızı versin bize. hayırsızsa bile hayırlıya çevirim nasip etsin bize..Aaaaaaaamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnn

dimi ne kadar zormuş. alt tarafı bi çiş diyoruz ama anamı ağlattı benim o gün

amin bebeğim sizi de güldürsün rabbim. tüm isteyenleri güldürsün inşallaahhhh

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de vaaarrrrr telaş yapmayın canlar :) leke gelmediği ve mide bulantısı olmadığı sürece sorunn yok ben sordum doktoruma

elifim neden mide bulantısı olmadığı sürece dedin kuzucum sen

elifim neden mide bulantısı olmadığı sürece dedin kuzucum sen

Ben doktorumu aradım sancim var hocam bir sorun mu var dedim lekelenmen varmı dedi yok dedim mide bulantin varmı dedi yok dedim tamam o zaman bir sıkıntı yok normal sancin olması dedi. Ama bunlar olursa mutlaka ara dedi tamam dedim bende :/

Bende yaziim bari 25 yasindayim 4 yillik evliyim baslarda cocuk istemedik nasil bi seyse istemedik sonra ciktik yollara normal olmadi bi turlu ne denediysek bos sicak sularmi buhar banyolarimi macunlarmi bardak kapamalarmi. ...:)daha neler neler....neyse olmuyor bisey var dedik gittik ve esimde hareket + morfoloji problemi dediler varikosel ameliyati oldu nitekim 4 ay bekledik bi gittikki degerler daha cok dusmus sonra tup bebek dediler normal yoldan olmazmis bebeemiz dustuk yine yollara. ... Mayis ayinda medipolde basladik meger esimin genetikmis problemi varikosel hikaye bunuda burda ogrenfik neyse. . 9 yumurta toplandi 4 yumurt yola cikildi ve 2 tane kaldi 3. Gun embriyosu olarak pers. Gunu annelerine transfer edildiler :) insss insallah tek dilegim Rabbim mukafatimizi verir dileriim hepimiziiin

canımm benim lekelenmem yok ama baş dönmesi var. midem tuhaf. bulanıyor diyemem belki ama kalkıyor gibi anlatamıyorum bile. lavoboya gitsem eğilsem kendimi dinlesem kusarım.
yarın doktorumu arayayım bari:S

Hepimizin derdi ortak, derdimize derman olacak olan da ortak.. Allahın izniyle tüm bunlar geride kalacak. ve sadece buraya yazdıklarımızla kalacak. Şubat- mart tüp bebiş anneleri topiğinde buluşucaz hepimiz. fire vermeden
sonra yok kakası yok maması yok gazı onları konuşcaz orda:)

İnss agzindan bal damlio nolur dua et hepimize nolur hamilesiniz sizin dualariniz melekleriniz var kabul olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…