- 11 Eylül 2013
- 4.279
- 6.003
- 248
hortumsuzlardan pek verim alamayabilirsin...küçük bir odada işinizi görür ama salon yada daha geniş odalarda sıkıntı çıkarır...ben mobil klima hiç satmadım ama isteyen müşterilerimize tavsiye ettiğim marka buses( fiyatı uygun olduğu için)... daha şikayet gelmedi ama bellide olmaz...diğer klimaların çalışma prensibiyle düşünürsek mobil cihazlarında sonuçta çalışan bir motoru var ve ne kadar soğutmak için uğraşsa da motoru ısınacaktır ve bu ısıyı atması için bir şekilde bir tahliye hortumu gerekli...yoksa ortamı soğuturken bir taraftanda kendi ısısını yayacak...soğutmasına soğutur ama elektrik faturanız kabardıkça kabarır çünkü cihazlarda termostat var -odanın ısısını algıyalıp ,ayarlanmış dereceye getirmeye çalışır- sen odayı 20 dereceye ayarladın diyelim odayı 20 dereceye getirmek için çok çalışması gerekecek çünki bir taraftanda kendi ısısını kamufle etmeye çalışacak... ömrüde fazla olmayacak böylece...ama inverter borulu bir mobil klima alırsan elektrik sarfiyatı fazla olmaz ve istediğin ısıya daha çabuk ulaşır ve odanın ısısını daha konforlu olmasını sağlar diye düşünüyorum...Cok tesekkurler canim. Dedigin gibi kiraci olunca mobil bize daha uygun. Senin soyledigin markaya bakalim o zaman. Hortumsuz olanlari icin ne dusunuyorsun canim?
Bu aksam da simit yediler![]()
evet simit yediler...dün dayandım kendimi kassamda izledim sonuna kadar...normalde izleyemiyorum kendimi sıkıyorum ya uyuyorum yada mutfakta oluyorum... eşim izler evde olduğu zamanlar ...dün iş yerinde cep telefonuyla izlemiş... beni aradı hemen...