2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
canım ben bayramdan hemen sonra 75liği yaptıracağım. daha önce yaptırmadım 50lik.

Her doktorun tarzı başka işte. 75'likle de teşhis koyuluyomuş, ne güzel seni tekrar tekrar uğraştırmicaklar. İnşallah iyi çıkar sonuçların.

Sonuçlarım çıktı

Açlık 84

1. Saat 129

2. Saat 111

Biraz önce Dr sordum sonuçlar iyi diyete gerek yok dedi..

Sarallelere saldırsam mı acaba?

gözun aydın canım yınede dengede tut bugun tatlı yersen yarın yeme o sekılde bısey olmaz bende oyle yapıyorum :)

kızlar seker yuklemesıne yanlız gıtmeyın derım sekerınız varsa bayılabılırsınız sekerı olanlarda oluyor bıde mıgdenızde kabul etmeyebılır sekerı ıns guzel sonuclarla dönersınız

ben bayramdan sonra gidicem baklava falan istediğim kadar yiyemem o zaman dimi((((( dr.a desem bayramdan önce ya da bayramdan 1 hafta sonra yapsa olmaz mı acaba.

slm kızlar, herkes iyidir inşl. ben dün çok yormuşum kendimi, yazılanları okudum ama cevap yazamadım, kısaca özet geçeyim istedim.

kızımın kıyafetlerinin bir kısmını yıkamıştım dün onları ütüledim, 2 seferde ütüledim baya yorucu ama çok zevkli minik minik
neyle yıkadığıma gelince , geçen haftalarda yeni makine aldık biz onu almadan önce bu konuyu çok araştırdım ben. baby programında yıkadım, bir de hassas durulama yaptım. bu programın özelliği extra durulama yapmasıymış yani siz de bu program yoksa bile extra durulamayla aynı hesaba getirebilirsiniz.

deterjan ve yumuşatıcı kesinlikle kullanılmamasını tavsiye ediyorlar. özellikle yumuşatıcı, yetişkinlere bile çok zararlı, güzel kokmasına zaten hiç gerek yok, bebğimizin kendi kokusu yeter bana kalırsa. zaten onlar kokudan rahatsız olur bence. bizim sular çok kireçli ama ütüleyince zaten yumuşacık oluyor kıyafetler. ben hacı şakir granül makine ile yıkadım. en azından ilk yıl onu kullanırım diye düşünüyorum. sabun erimezse topak kalırsa diye düşünenler, sıcak su ile eritip makine su alırken ekleyebilirsiniz. böyle yapanlar varmış.

bir de buhar makinesi araştırıp sipariş verdik, umarım memnun kalırız sonuçları yazarım. weewell markası.

şeker testi iyi çıkanlar darısı başımıza, benim haftaya pazartesi, hiç bi şeye dikkat etmez oldum bu aralar. zaten dün çok yorulmuşum anlaşılan karnımın sol tarafına bi ağrı girdi. gece tuvalete bile kalkmamışım yorgunluktan.

Merhaba anne adayları, sizinle kendi şeker yüklemesi deneyimimi paylaşayım. Belki benimki gibi sonuçlarla karşılaşanınız olabilir.

50lik glikoz yüklemesinde sonucum 150 çıkmıştı. 100lük yüklendi. İlk iki saat normalken üçüncü saatte şekerimde ani bir düşüş görüldü. Doktorum hipoglisemi olabileceğimi söyledi. Kesin teşhis hamileyken yapılamıyormuş. En azından sürekli acıkmamın nedeninin bu fazla salgılanan insülin olduğunu öğrendim. Normalde de 2 saatte bir bir şeyler yemem gerekir. Yine sık sık yemeye dikkat etmem gerekiyormuş. Ancak her hamile gibi üç beyazdan uzak durmalıymışım.

Testi yaptırmayanlara kolaylıklar dilerim. Yükleme yapıldıktan sonra mutlaka uzanın ve yalnız gitmeyin. Rahatınız yerinde olup bir de beraber gittiğiniz arkadaşınızla sohbet edince zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

kızlar seker yuklemesıne yanlız gıtmeyın derım sekerınız varsa bayılabılırsınız sekerı olanlarda oluyor bıde mıgdenızde kabul etmeyebılır sekerı ıns guzel sonuclarla dönersınız

Katılıyorum, ben de çok korktum ama mecburdum... Yanınıza birini alabilecekseniz kesinlikle yalnız gitmeyin derim...

Ne guzel annesi, bebisin tum kiyafetlerini hazirlamissin :) gule gule kirletsin.
Buhar makinesinden memnun kalirsin umarim. Sen begenirsen ben de ondan alirim.

Kokudan bahsetmişsiniz., çok doğru bir nokta... Yeni doğan profesörü bir bayan dr yenidoğan anneleri parfüm bile kullanmasın demişti... Bebişler süt kokusunu istermiş...

Kızımı hatırlıyorum da ilk gece bile yanıma yatırır yatırmaz yüzünü bana çevirirdi, babasına değil bana kokumu tanıyordu... Çok güzel bir duygu, Rabbim tekrar nasip etsin inş...

Son düzenleme:

Merhaba arkadasim, ayni senin ki gibi benimde kasik bolgesinde tam kilot lastiginin deydigi yerde oldu gecen hafta.. Ilk kilot sikti sanmistim bir gecede batik zonklamaya basladi. Sabah yuruyemedim. Kadin dogumcumun konusu degil diye direk hastaneye genel cerrahiye gittim. Kil donmesi olabilecegini kendi kadin dogumcumun ilac vermesinin daha uygun oldugunu soyledi. Apar topar dr un yanina gittik. Ben batma baslar baslamaz esimin boxerini giymeye basladim. Doktor iyi yapmissin boxer giymeye devam et dedi. Batik baś vermis. Bir iki gune kalmaz kendiliginden patlar dedi. Patlamazsa gel uyusturup ben patlatirim dedi. Antibiyotik verdi birde karamerhem.. Saolsun esim 2 gun gunde 2-3 defa pansuman yapti. 2gunun sonunda igne ucu buyuklugunde zor gorunen delikten oyle bir irin akti ki ben boyle birsey gormedim. 1 saat sikmakla ugrastim ama bir iki saate ne zonklama kaldi nede apse. Ertesi gun normale dondum. Doktor tekrarlar ama ne zaman tekrarlar bilemeyiz dedi. Lazeri onerdi ama dogumdan 9-10 ay sonra..Biliyorsunuz jenital bolge, meme ucu ve koltuk alti koyulasiyor. Bu yuzden lazer yakar dedi. Benim bir tanidigimda hamileyken olmus. Hamilelerde sikmidir bilemiyorum. Cok siki kilot giyme, pansuman yaparken jenital bolgenin icinide sabunla yikama ph dercesini dusurursun. Yardimci olmusumdur umarim . Gecmis olsun :))

kızlar bu genital temizlik hakkında naçizane fikrimi söyleyeyim size.. ben hamilelik öncesi kendi ağdamı kendim yapıyodum ama hem çok uzun sürüyodu hem de çok tahriş ediyodum.. hamile kalınca arkadaşlarım ısrar ettiler temiz bir ağda salonu bulup oraya gitmem konusunda ama başta çok direndim.. ilk 3 ay boyunca ağda yapmaya kalkıştığım her seferinde başarısız oldum :) hem canım çok acıdı hem de korktum sanırım zarar vericem kendime diye ve jilete başladım.. ama baktım ki jilet de çok sıkıntılı, hem çok çabuk çıkıyolar hem de hiç bir zaman tertemiz olmuyor.. bi akşam iş çıkışı öz güvenimi toplayıp temiz bildiğim bir salona gittim ve ağda yaptırdım.. çok utandım çekindim ama sonuç çok iyiydi ondan beridir de oraya gidiyorum.. zaten düşünüyorum da şu halimle değil kendi ağdamı yapmak jilet bile yapamazmışım çünkü kocaman bir göbeğim var önümde :) benim gibi çekinen utananlar varsa bi kereliğine bi deneyin derim.. hala rahat değilim giderken ama sonuç için katlanıyorum :) bunu da niye anlattım onu da yazayım profesyonel kişiler yaptığı zaman batık vs sorunu olmuyor..

benim şeker testi de çok şükür normal çıktıı

Hayırlı olsun arkadaşım, darısı başımıza inşallah

Bu kıl dönmesi olayından benim ablam da çok dertli, jilet ağda hepsini denedi, ama bunu vücut yapıyo cilt yapısına bağlı yani, ne kullanırsan kullan. Benim çok şükür öyle bir sıkıntım olmuyo, ağda yaptırıyorum kuaförde, çok da rahat ediyorum, sir ağda azaltıyor da.

saol canım bende merhem kullanırım sanırım doktorun tekrarlar demıs aslında patladıgı zaman kılda cıkıyor ve aynı yer tekrarlamıyor
ıns cıkmıstır senınkıde tekrarlamaz makıneyle aldıktan sonra ılk cıkmaya basladıgında kasıntı yapıyor o zaman kese yapmak lazım uclar gerı donmesın dıye benımde aklımdan cıkmıs aslında yapsaydım olmazdı buyuk ıhtımal bu defakını bır sekılde halledıp bır daha dıkkat edıcem ıns

canım gıdemıyorum ben hıc gıtmedım tup bebek tedavısınde bıle bayan doktor buldugum halde mecbur kaldıgım ıcın kaldıgım ıcın tedavı olmustum agda ıcın hıc gıdebılcegımı sanmıyorum bıde normalde agda acıtıyor ben yapamıyorum eldıvenle alıyorum sımdı alamadıgım ıcın makıne kullanmısıtm baskası agdayla alıncada acımıyormu benim canım bıraz fazla tatlı galıba ben tek tek cekıyorum hıc agrı olmadan bıtsın dıye :)

kızlar bu şeker diyeti çok kötü yaptı beni, şekerim normale düştü çok şükür ama elim kolum kalkmıyor. işe gidemedim bugün yattım hep, enerjim yok.. açım doymuyorum bide tatlı yemek enerjiymiş bende sıfır şuan. bi meyve saatlerinden sonra kendime geliyorum. ne yapsam bilemedim. yarın doktora gidicem normalde dahiliye uzmanına gitmiştim endokrin bölümünemi gitsem

Ne güzel anlatmışsınız ,ben özel hastanede doğum yaparım diyordum bugün araştırdım benim gittiğim doktor hep son noktada sezeryana alıyormuş arkadaşım devlet hastanesinde doğum yaptı çok övdü pazar günü gezmeye gittim özel odaları falan çok güzel ve ebe çok güzel şeyler anlattı normal doğuma yönlendiriyor eğer aksi bir şey olursa sezeyan yapıyorlarmış ,bide şu gerçek devlet hastanelerindeki aletler özel hastanelerden daha iyi(tekirdağ için söylüyorum) bakalım ..dediğiniz gibi doğumu kafada netleştitip hazırlık yapmak

arkadaşlar aranızda doğum için çanta hazırlayan varmı? kararsızım ya erkenmi acaba 28. haftadayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…