Sen ne zaman yaptıracaksın canım 100'lüğünü?
canım ben bayramdan hemen sonra 75liği yaptıracağım. daha önce yaptırmadım 50lik.
Sonuçlarım çıktı
Açlık 84
1. Saat 129
2. Saat 111
Biraz önce Dr sordum sonuçlar iyi diyete gerek yok dedi..
Sarallelere saldırsam mı acaba?
kızlar seker yuklemesıne yanlız gıtmeyın derım sekerınız varsa bayılabılırsınız sekerı olanlarda oluyor bıde mıgdenızde kabul etmeyebılır sekerı ıns guzel sonuclarla dönersınız
Her doktorun tarzı başka işte. 75'likle de teşhis koyuluyomuş, ne güzel seni tekrar tekrar uğraştırmicaklar. İnşallah iyi çıkar sonuçların.
Ne guzel annesi, bebisin tum kiyafetlerini hazirlamissin :) gule gule kirletsin.slm kızlar, herkes iyidir inşl. ben dün çok yormuşum kendimi, yazılanları okudum ama cevap yazamadım, kısaca özet geçeyim istedim.
kızımın kıyafetlerinin bir kısmını yıkamıştım dün onları ütüledim, 2 seferde ütüledim baya yorucu ama çok zevkli minik minik
neyle yıkadığıma gelince , geçen haftalarda yeni makine aldık biz onu almadan önce bu konuyu çok araştırdım ben. baby programında yıkadım, bir de hassas durulama yaptım. bu programın özelliği extra durulama yapmasıymış yani siz de bu program yoksa bile extra durulamayla aynı hesaba getirebilirsiniz.
deterjan ve yumuşatıcı kesinlikle kullanılmamasını tavsiye ediyorlar. özellikle yumuşatıcı, yetişkinlere bile çok zararlı, güzel kokmasına zaten hiç gerek yok, bebğimizin kendi kokusu yeter bana kalırsa. zaten onlar kokudan rahatsız olur bence. bizim sular çok kireçli ama ütüleyince zaten yumuşacık oluyor kıyafetler. ben hacı şakir granül makine ile yıkadım. en azından ilk yıl onu kullanırım diye düşünüyorum. sabun erimezse topak kalırsa diye düşünenler, sıcak su ile eritip makine su alırken ekleyebilirsiniz. böyle yapanlar varmış.
bir de buhar makinesi araştırıp sipariş verdik, umarım memnun kalırız sonuçları yazarım. weewell markası.
şeker testi iyi çıkanlar darısı başımıza, benim haftaya pazartesi, hiç bi şeye dikkat etmez oldum bu aralar. zaten dün çok yorulmuşum anlaşılan karnımın sol tarafına bi ağrı girdi. gece tuvalete bile kalkmamışım yorgunluktan.
slm kızlar, herkes iyidir inşl. ben dün çok yormuşum kendimi, yazılanları okudum ama cevap yazamadım, kısaca özet geçeyim istedim.
kızımın kıyafetlerinin bir kısmını yıkamıştım dün onları ütüledim, 2 seferde ütüledim baya yorucu ama çok zevkli minik minik
neyle yıkadığıma gelince , geçen haftalarda yeni makine aldık biz onu almadan önce bu konuyu çok araştırdım ben. baby programında yıkadım, bir de hassas durulama yaptım. bu programın özelliği extra durulama yapmasıymış yani siz de bu program yoksa bile extra durulamayla aynı hesaba getirebilirsiniz.
deterjan ve yumuşatıcı kesinlikle kullanılmamasını tavsiye ediyorlar. özellikle yumuşatıcı, yetişkinlere bile çok zararlı, güzel kokmasına zaten hiç gerek yok, bebğimizin kendi kokusu yeter bana kalırsa. zaten onlar kokudan rahatsız olur bence. bizim sular çok kireçli ama ütüleyince zaten yumuşacık oluyor kıyafetler. ben hacı şakir granül makine ile yıkadım. en azından ilk yıl onu kullanırım diye düşünüyorum. sabun erimezse topak kalırsa diye düşünenler, sıcak su ile eritip makine su alırken ekleyebilirsiniz. böyle yapanlar varmış.
bir de buhar makinesi araştırıp sipariş verdik, umarım memnun kalırız sonuçları yazarım. weewell markası.
şeker testi iyi çıkanlar darısı başımıza, benim haftaya pazartesi, hiç bi şeye dikkat etmez oldum bu aralar. zaten dün çok yorulmuşum anlaşılan karnımın sol tarafına bi ağrı girdi. gece tuvalete bile kalkmamışım yorgunluktan.
slm kızlar kasık bölgesınde batık sorunum oldu normalde olsa halledıyordum ama sımdı koca göbegım dolayısıyla elımden bısey gelmıyor kremler varmıs batık ıcın onlarda zararlı olurmu bıze bılmıyorum benımle aynı sorunu yasayan varmı aranızda
benim şeker testi de çok şükür normal çıktıı
Merhaba arkadasim, ayni senin ki gibi benimde kasik bolgesinde tam kilot lastiginin deydigi yerde oldu gecen hafta.. Ilk kilot sikti sanmistim bir gecede batik zonklamaya basladi. Sabah yuruyemedim. Kadin dogumcumun konusu degil diye direk hastaneye genel cerrahiye gittim. Kil donmesi olabilecegini kendi kadin dogumcumun ilac vermesinin daha uygun oldugunu soyledi. Apar topar dr un yanina gittik. Ben batma baslar baslamaz esimin boxerini giymeye basladim. Doktor iyi yapmissin boxer giymeye devam et dedi. Batik baś vermis. Bir iki gune kalmaz kendiliginden patlar dedi. Patlamazsa gel uyusturup ben patlatirim dedi. Antibiyotik verdi birde karamerhem.. Saolsun esim 2 gun gunde 2-3 defa pansuman yapti. 2gunun sonunda igne ucu buyuklugunde zor gorunen delikten oyle bir irin akti ki ben boyle birsey gormedim. 1 saat sikmakla ugrastim ama bir iki saate ne zonklama kaldi nede apse. Ertesi gun normale dondum. Doktor tekrarlar ama ne zaman tekrarlar bilemeyiz dedi. Lazeri onerdi ama dogumdan 9-10 ay sonra..Biliyorsunuz jenital bolge, meme ucu ve koltuk alti koyulasiyor. Bu yuzden lazer yakar dedi. Benim bir tanidigimda hamileyken olmus. Hamilelerde sikmidir bilemiyorum. Cok siki kilot giyme, pansuman yaparken jenital bolgenin icinide sabunla yikama ph dercesini dusurursun. Yardimci olmusumdur umarim . Gecmis olsun :))
kızlar bu genital temizlik hakkında naçizane fikrimi söyleyeyim size.. ben hamilelik öncesi kendi ağdamı kendim yapıyodum ama hem çok uzun sürüyodu hem de çok tahriş ediyodum.. hamile kalınca arkadaşlarım ısrar ettiler temiz bir ağda salonu bulup oraya gitmem konusunda ama başta çok direndim.. ilk 3 ay boyunca ağda yapmaya kalkıştığım her seferinde başarısız oldum :) hem canım çok acıdı hem de korktum sanırım zarar vericem kendime diye ve jilete başladım.. ama baktım ki jilet de çok sıkıntılı, hem çok çabuk çıkıyolar hem de hiç bir zaman tertemiz olmuyor.. bi akşam iş çıkışı öz güvenimi toplayıp temiz bildiğim bir salona gittim ve ağda yaptırdım.. çok utandım çekindim ama sonuç çok iyiydi ondan beridir de oraya gidiyorum.. zaten düşünüyorum da şu halimle değil kendi ağdamı yapmak jilet bile yapamazmışım çünkü kocaman bir göbeğim var önümde :) benim gibi çekinen utananlar varsa bi kereliğine bi deneyin derim.. hala rahat değilim giderken ama sonuç için katlanıyorum :) bunu da niye anlattım onu da yazayım profesyonel kişiler yaptığı zaman batık vs sorunu olmuyor..
aslına bakarsanız herkesin doğumu kendine özel oluyor.yani demek istediğim kimisi 2 saat sancı çekip 1-2 ıkınmada doğum yapabiliyorken bir başkası da 2 gün süren sancılar ve baya kesiklerle doğum yapıyor.yani burada bi kıstas yok.
ama tecrübeli bir anne olarak diyebileceğim şey en önce kendi beyninizde kararlı olmak.ben normal istiyorum diyip az biraz sancı girdiğinde dayanamıyorum epidural yapın yada sezeryana alın derseniz bir anlamı yok.epidurali özellikle normal doğumda asla tavsiye etmem.çünkü sancıyı durdurunca biyerde normal doğum sürecini de durdurmuş oluyorsunuz.o zamanda doğum kanalına çocuk girmiyor ve bekleme süreci sonunda doktor bebeğin hayatı tehlikeye girmesin diye sezeryana alabiliyor.bir kere hiç panik yapmamanız gerek.bu çok doğal bir süreç ve her kadının yaşadığı yada yaşayacağı bir durum.
sancılar önce azar azar başlıyor hafif karın ağrısı gibi ve aralık süreleri uzun.sonraki zamanlarda ki bu tamamen sizin bünyenizle alakalı.(bende sabahtan başlayıp akşama doğru şitdetlenmişti) ağrı en son ortalama 5 dk da bir girmeye başladığında yada suyunuz da gelebilir buarada, hastaneye gidin.öncesinde giderseniz hem hastane psikolojisi sizi ve ailenizi yıpratır hemde dr."hadi bebek gelmiyor sezeryana alalım diyebilir"en azından ben bu şekilde yaptım. sonrasında dr ve ebeler yardım ediyor.
normal doğumu kolaylaştıran bir diğer yol da bol bol yürüyüş ve bacak egzersizleri.kasları çalıştırıp esnetmeniz lazım.inanın çok faydası var.
o yola girdiğinizde de gerisi zaten kendilinden geliyor.
arkadaşlar aranızda doğum için çanta hazırlayan varmı? kararsızım ya erkenmi acaba 28. haftadayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?