2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
merhaba kızlarrr keşke bende şeker yükleme sonucum güzel cıktı diyebilseydim çıkmadı hemde cok yüksek cıktı 203 doktorum hemen dahili ve diyetisyen doktoruna yönlerdirdi bugün gittim doktora dahili doktoru bazı testler istedi ac karnı yapılması gerekiyormuş yarın sabah yaptırcam diyetisyen doktoru da liste verdi yemem gereken yememem gereken yemekleri yazdı zor bir liste zaten dikkat ediyordum yediklerime şimdi daha cok dikkat etmem gerekiyor muş ve doktora sorduğum da yememem gereken bir yemeği canım cok cekti tadına baksam sorun olurmu dedim hiç bi şekilde ağzına sokmaman gerekiyor dedi ama biz canımız istediği seyi yemesekte tadına bakmak zorunda değilmiyiz ?şekeri yüksek çıkan yada bilgisi olan lütfen bişey söylesin şekerde moral yüksek olması gerekiyormuş ama benım moralim cok bozuk

yaa bende çok kararsızım hazırlasam mı...erken mi bilemiyorum...aslında yavaş yavaş başlamak lazım en azından çantamız hazır olsun...

çok korkuyorum allah korusun aniden sancı falan olsa hiç birşeyim hazır değil ve ailelerden uzaktayım eşim ve ben varım bu şehirde sadece.. onun için hazırlayayım kalsın diye düşünüyorum

bende perşembe yaptırdım 75 lik yüklemede 1. saat 201 çıktı benimde. senin kaçlık yükleme yapıldı ve 203 kaçıncı saatin ? ne gibi testler yapıcaklar sana acaba paylaşabilirmisin ?
bende diyetisyene başladım 3 gündür uyguluyorum ve zorlanıyorum. benim diyetim 1800 kalorilik ve yetmiyor seninki kaç kalorilik ?
sana güzel bişeyler söylemek isterdim ama aynı şeyleri yaşıyoruz canım ( bebeklerimiz için katlanıcaz.. bu arada ben sürekli ölçüm yapıyorum parmaktan.
bu arada internette çok kötü şeyler yazıyor artık okumamaya karar verdim. sende okuma canım , yarın sabah bende dahiliye doktoruna gidicem bakalım. inşallah ikimizde hayırlı haberlerle geliriz..

Kızlar öncelikle geçmiş olsun, bu diyet olayı zormuş herkes aynı şeyi söylüyo, 2 gün sonra ben de aranıza katılabilirim ondan anlıyorum sizi biraz, zor bir durum ama bebişler için katlanıcaz napalım
Bu internet olayını ben bıraktım, sadece bu foruma bakıyorum onun dışında hiçbirşey okumuyorum diğer sitelerden. Geçen hafta 50'liğim yüksek çıkınca ben de biraz bakayım dedim ama dediğiniz gibi öyle kötü şeyler yazıyo ki bazı yerlerde, ben ağlaya ağlaya eşimi aradım, dedim böyle kötüymüş şöyle kötüymüş. Eşim de tanıdık bir kadın doğum uzmanını aradı, kadın kızmış yasaklıyorum ona interneti, sorusu olduğunda beni arasın sorsun demiş, eşim de bana kızdı o yüzden ben artık okumuyorum öyle şeyleri, varsa kaderde yaşamak görürüz nasıl olsa.

benım 50 gramlık 1 saat yüklemede 203 cıktı cnm bugün diyetimide 2000 kalorilik başlattı aynen cnm bebeklerimiz için katlancaz yeterki onlar sağlıklı olsun bende yarın test sonuçlarını verdikten sonra ölçüm cıhazı vercekmiş şeker inmezse eğer insüline baslancakmış testler sunlar cnm glukoz- kreatinin -alt-hdl kolesterol-ldl kolesterol-75 gramlık test-ferritin-hemogram-idrar testi bunları yaptırmam gerekiyormuş bide cnm yemeklerini ne kadar ölçüde yiyorsun örneğin kaç kaşık ?
ve doktor ne kadar devam etceksin dedi bi süre verdimi yoksa doğuma kadar mı? parmakdan ölçü günde 6 kez diyorlar parmaklarımız buna nasıl dayancak şeker için en faydalı yürüyüşmüş cnm bol bol yapmamız gerekiyor

aynen cnm aynı duruma bende düştüm okurken ellerim titredi bende okumam artık demişti ama burası cok ii burda sıkıntılarımı yazmak bilgi almak çok ii geliyor bana doktorum cok yüksek dediğin de fena moralim bozulmuştu ama dedi bu senın çocuğun allah göstermesi sakat olcak yada çocuğun için tehlike diye bi sorun değil dedi ama ihmal edilcek bişeyde değil dedi biz sadece bunu öncede bilelim ki önlemini alalım dedi tansıyon için cok önemli dedi ilerki aylarda tansiyonun yükselmesi erken doğum olma sebebi olabilir dedi bunları moral boz diye değil önlemini al diye söylüyorum dedi korkulcak bişey yok sen sadece doktorun dediğin uy zaten şekerin düzene giricektir dedi cok ii moral verdi ama gelde bunları biz anne adaylarına anlat işte ister istemez için sızlıyor korku sarıyor allah yardımcımız olsun surda 2-2,5 ay kaldı bebeğimiz için herşeye katlancaz başka caremız yok yeterki onları sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin rabbim

dahiliye doktoru şimdi öncelikle diyetisyenin verdiği listeye 4 gün uyucaksın dedi. ve bi çizelge hazırladı. 4 gün boyunca sabah aç, sabah tok, öğlen aç, akşam aç, ve gece yatmadan parmaktan ölçüm yapıp yazıyorum. yarın sabah bu sonuçları göstericem buna göre insüline başlanıp başlanmayacağına karar verilecek.

bence insüline gerek kalmıycak çünkü açlıklar sınırda ama toklukta diyete uyduğum için normalin altına düştü, kaçamak yapınca yükseliyor. bu arada sadece tatlı değik karbonhidratta yemiyoruz. bide bu ölçümü yaptığımız için arada atıştırma yapamadım bu 4 gün birazda ondan kötü oldum sanırım. yani normalde sanırım şekeri çıkarmıycak şeyleri atıştırabiliriz bi parça peynir yada öyle şeyler.
bu arada insüline başlanmasada diyete devam doğuma kadar yani artık bizde şeker var ama inşallah diyetle kontrol altına alınabilen şeker. doğumdan hemen sonra geçermiş, bi kaç hafta içinde hormonlar normale dönüyomuş hatta hasaneden çıkmadan bile hemen normale döneblirmiş. bu arada o ölçüm cihazı için doktor rapor yazdı eczaneden alırken 18 tl ödedim. normalde daha pahalıdır herhalde.
yediklerimde hep gr yada kaşıkla verdi diyetisyen. sebze yemeği 8 kaşık, yok et tavuk 120 gr.
parmaklarıma gelince evet delik deşik oldular biraz sertleştiler ama acıtan bişey değil. insülin zor bu parmak olayı kolay korkma bence.

saol canım, inşallah senin değerlerin çok güzel çıkar.. ama eminim iyi çıkıncada dikkat etmeye devam edersin bi tecrübe oldu artık..stres yapma oda yükseltiyomuş.. ya biriyle git yalnız gitme yada yanına gazete dergi vs al vakit geçmiyor çünkü. 100 lükte 3 saat hastanede kalman gerekiyor.. olumlu düşün inşallah iyi olucak

anladım cnm inş yarın güzel haberler alırsın bende bu akşamdan itibaren başladım uymaya yarın ölçüm cihazını altıkdan sonra daha tedbirli olucam inş bana doktor yemek ölçünü söylemedi benımde kafam o kadar durgundu ki sormak aklıma gelmedi tşk ederim cnm yazdığın için parmak olayı cok korkutmuyor benı yanı acı anlamında söyledim sadece günde 6 kez ve bunu hergün yapmamız parmaklarımızı ne duruma getirir onu merak ettim haklısın insülin daha zormuş ama kaderimizde varsa yasıycaz başka caremız yok rabbim hakkımızda herşeyin hayırlısınız nasip etsin inş

çok korkuyorum allah korusun aniden sancı falan olsa hiç birşeyim hazır değil ve ailelerden uzaktayım eşim ve ben varım bu şehirde sadece.. onun için hazırlayayım kalsın diye düşünüyorum

kesinlikle bende çok korkuyorum.ya erken doğarsa diye...ama bu kaygılarımız normal...inş miadında doğar bebişlerimiz.evet bence de hazırla ben taşınmayı bekliyorum o yüzden de biraz kararsızım...Allah sağ salim çocuklarımıza kavuşmayı nasip eder inş...

arkadaşlar aranızda doğum için çanta hazırlayan varmı? kararsızım ya erkenmi acaba 28. haftadayım

bence hazırlanabilir. erken olmasından bi zarar gelmez için rahat olur en azından. ben daha pijama almadım kendime. eşim en önemli şeyi atladığımı söylüyor hep çocuğun 6 aylık kıyafetlerini aldın kendine pijama almadın diyor. onu da alırsam artık hazırlarım herhalde. ben de 27 ye girmek üzereyim

Ben de kendimi öyle teselli ediyorum, en kötü sonuç bile çıksa diyorum doğumdan sonra geçecek inşallah, buna ağlasak da sızlasak da katlanmak zorundayız 3 ay. Ben ilk sonucu telefonda sormuştum doktoruma, pek uzun konuşamadık o yüzden ama 100'lükten sonra bekleyip yüz yüze konuşmayı düşünüyorum. Stres yapmamaya çalışıyorum ama tabi ister istemez insan ara ara bunu düşünürken buluyo kendini. Hayırlısı bakalım

Evet ne kadar iyi çıkarsa çıksın sonucum, doğuma kadar dikkat etmeyi düşünüyorum dediğin gibi, yeter ki iyi çıksın
O açlık olayı zaten gözümde büyüyo, öncesinde 12 saat, 3 saat de kan alımı, 15 saat açlıkla ben ölürüm heralde görümcem gelecekmiş yanıma durmaya sağolsun bakalım nasıl olcak

Yapma güzelimallah aşkına sana asıl tanı konan test yapılmamış bile... Benim de 50lik 185 çıktı, yüksekti yani....

Bu gün yaptırdığım 75 ilk sonucum güzel... 50lik tarama asıl test 75 yahut 100lük hemen panik yapma...

bana da vermişti dr um ben kullandım ama çok ta fayda etmedi aç karnına sıcak su içmek iyi geliyor bir dene istersen

yaa ben şeker için gittiğimde küçük suların 4 parmak kadar azına şekerli bişey koyup iç 45dk sonra kan ver dediler. aç karnına içtim ,bekledim ,kan verdim. ertesi gün doktor şeker yok dedi. bana kaçlık yapmış benim kaç çıkmış hiç bişey söylemedi benim de sormak aklıma gelmedi.
inşallah herkes sağlıkla bebeğine kavuşur, şeker meker geride kalır

Ben neler kulanmiyorum ki, ne bulursam suruyorum hemde taa hamile kalmadan 1 ay once basladim. Sana tavsiyem soguk suyla yika gobegini, yada buzlukta beklettigin islak havluyu gezdir kasindigi zaman, asla kasima, kaliteli bir yerden dus fircasi al hani su plastik olmayan fircalardan. Onunla gunde bir iki kez fircala ondan sonra kremini sur. Ben krem olarak palmers kullaniyorum. Turkiyede satiliyordu ama bulamadim netten aldim. Buyukce bir kabin icinde 30 lira.. Amerikan markasi, vallaha ne yalan soyleyim o kadar sey denedim en iyisi bence bu.. Cunku surdukten 8-10 saat sonra bile hala gobegim nemli oluyor.. Tabi ise yarar mi bilemiyorum.. Bazilari catlicaksa catlar diyorlar bazilari annende varsa mutlaka catlarsin genetik diyorlar bazilarida tam tersi annem catladi ablam catladi ben catlamadim diyorlar..hangisi dogru bekleyip gorucez.. Ben her seyi yapiyorum. Catladiktan sonra geri donusu yok cunku catladiktan sonra dunya para verip gecirmeye calisacagima simdiden onlemimi aliyorum.. Eger calismalarim sonuc verirse tum kadinlar kulubune anlaticam :)) Suana kadar catlak yok arada kasiniyor. Ozellikle disarda pantalonla gezerken.. Ama evin icinde kremi surup tarzan gibi dolasiyorum is yaparken..Bu arada bol su iciyorum (alkali) temel yaglardan bolca tuketiyorum sekeri cok az tuketiyorum ,salatalik ve avakado tuketiyorum (buarada avakado migrosta suan 1 tl falan :)) neyse iste boyle,bu kadar gobegine duskun ben eger catlarsam kizlar hep birlikte salalim gitsin )))

Canım süpermiş:)) hem fiyatı uygun hem doktor iyi..Nerede bu hastane?

Canım sana da geçmiş olsun, ben de yakalandım 100'lüğe( açlık 85 ama 50'lik malasef 156 çıktı. Korktuğum başıma geldi...

Ben sobali evde buyudum. Annem nasil becerdiyse pek hasta oldugumu hatirlamiyorum. Cok zor tabi Allah sana kolaylik versin. Benim bildigim gece yatarken icindeki komurun bittiginden emin olmak cok onemli. Cunku odundan cok komurun dumani zehirliyor.. Borulari iyi takin ve temiz olsun, ne kadar boru kullanirsan o kadar zor cikar duman evden disari. Borular isininca ev daha iyi isinir diye iki kati boru takmayin yani.. Bebesin ilk aylarda zaten sik sik uyandiracak sizi her uyandiginda sobayida kontrol ederseniz bir problem cikmaz Allahin izniyle.. Senin bizden daha fazla bebisin vucud isisini kontrol etmen lazim o yuzden bi derece mutlaka al :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…