• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Selam arkadaşlar,

Birazdan seker yüklemem yapılacak ,ek olarak doktorumdan toksoplazma ve rubella istedim. Evde kedim olduğu için biraz urktum, gerçi kedinin dışkısı ile hicc muhattap olmadım. Ortadogulularla calistigim içinde rubella canımı sıkıyordu..

ne olur benim için dua edin ,birsey çıkmasın. 2 gun once oğlumun saglıgı için bagısta bulundum. Allah hepsine sağlık sıhat versin

Kizlar hic konusulmadi ama aranizda korse alan yada almayi dusunen yadaa karni toparlamak icin farkli onlemler olmayi planlayan var mi ???
Canim ben daha once dogum yapmadim ama myom ameliyati oldum. Doktorum kesinlikle korse kullanma demisti. Kaslarin kendini toparlamasi icin firsat vermiyormus korse, bu yuzden cok daha gec karinda toparlanma oluyormus. Eskiden korsenin toparladigina inanilirdi ama artik oyle degil. 2. Aydan sonra duvara karsi guclendirme hareketi gostermisti bana doktorum. İlk aylar zaten sezeryan olanlar icin karin hareketi sakincali. Normal dogum yapan arkadaslara gore bir eksi noktamiz da bu olacak :(

Kizlar hic konusulmadi ama aranizda korse alan yada almayi dusunen yadaa karni toparlamak icin farkli onlemler olmayi planlayan var mi ???
Cok pardon ben konuyu sezeryana bagladim oysa ki senin sorun genelmis. Normal dogum yaparsan dogumdan kisa sure sonra baslayabilecegin karin hareketleri var.

Selam arkadaşlar,

Birazdan seker yüklemem yapılacak ,ek olarak doktorumdan toksoplazma ve rubella istedim. Evde kedim olduğu için biraz urktum, gerçi kedinin dışkısı ile hicc muhattap olmadım. Ortadogulularla calistigim içinde rubella canımı sıkıyordu..

ne olur benim için dua edin ,birsey çıkmasın. 2 gun once oğlumun saglıgı için bagısta bulundum. Allah hepsine sağlık sıhat versin
Canim benim doktorum hamileligimin basinda o testleri istemisti. İnsallah hepsi normal cikar da icin rahatlar.

merhabalar,

şubat anneleri topiğinden geliorum ben, herkese sağlıklı doğumlar dilerim,
geçenlerde sizin topikte gördüm bu keçeden yapılan kapı süslerini, çok hoşuma gitti, ancak biraz araştırdım da fiyatları çok pahalı.
keçeleri nerden alıyorsunuz, sadece büyük şehirlerde mi vardır, internetten de alınabilir mi?

canım ben elişi malzemeleri satan bı yer var burda ordan aldım 2 tl bı rengı fazlada buyuk de degıl 30 a 30 gelır gelmez bazı renklerı çıft aldım...

maşallah ben ağır hiç bişeye dokunamıyorum belim hemen ağrıyor. varis bende eskiden beri var sol bacağımda benimde diz kapağının arkasında, ben doktora bişey dememişti geçen sağlık ocağındaki ebe kızdı mutlaka göster vajina girişinde falan varis varsa normal doğum yapamazsın sakın ihmal etme dedi işte 3 hafta sonra doktoruma gitcem o zaman söyliyim de bi baksın bakalım

bnmde dızımın arkasında ama yukarı dogru harıta gıbı uzanan damarlar var vajınada falan yok ınsallah şu ıkı ay içindede olmaz da dogumdan sonra bacagında kıde azalır dedı dr....

bizim kız sola dönünce de sağa dönünce de savuruyor tekmeleri. rahat edemiyor demek ki diyorum ben de. ancak sırt üstü yatabiliyorum var mı bir sakıncası acaba. her zaman sırt üstü yatmak da çok zor oluyor ama her şey onun rahatı için :emir_bebek:
Canım sola yatmak önemli diye biliyorum ben benimde belim ağrıdığı için sık sıkyer değiştiriyorum aslında hep sola zaten yatamayız ki eşimle en çok tartışığımız konulardan biri bu gece ben uyuduğumda üstümü açmışım diye kontrole geliyo bi bakıyom solda yatmıyosam çevirmeye çalışıyo taktı kafayı napcan :)

ayyy canım benım yakın olmuş olsanda sana da yapsam :) yoksa yakınmısın:)????

Canım çok şekersin çok saol bu süsü o kadar beğendimki resmin üstündeki adrese girdim çok güzel şeyler yapmış kadın ama biraz pahalı geldi 80 tl o kadar da vermiyeyim dedim daha bir sürü masrafımız olcak dimi yinede saol tatlım yapmış kadar oldun ...

Canim ben daha once dogum yapmadim ama myom ameliyati oldum. Doktorum kesinlikle korse kullanma demisti. Kaslarin kendini toparlamasi icin firsat vermiyormus korse, bu yuzden cok daha gec karinda toparlanma oluyormus. Eskiden korsenin toparladigina inanilirdi ama artik oyle degil. 2. Aydan sonra duvara karsi guclendirme hareketi gostermisti bana doktorum. İlk aylar zaten sezeryan olanlar icin karin hareketi sakincali. Normal dogum yapan arkadaslara gore bir eksi noktamiz da bu olacak :(

o karın kaslarıyla ılgılı bılıyomsn canım eger karın kasların güçlüyse hiç karnın kalmıyo degılse göbek kalıyo benım ılk dogumum sezaryen ıstege baglı sezaryen oldum herkes dıyodu sezaryenden karın kalıyo dıye bnm 1 ay gecmeden dümdüz oldu karnım bunda da öyle olacagını düşünüyorum yoksa sezaryen karnı kalır falan gıbı düşünceler olusmus ınsanların kafasında ilgisi yok....

Sağlıkla kullanın canım. İnsan herşeyden almak istiyo cidden çok cici şeyler var kızlara göre özellikle. Yine bayaa bileyi aradan çıkarmışsın. Geriye yatağı kalmış sanırım. Bide kundaklık büyük bez gerekiyomuş sanırım. İlk zamanlar bebeği emzirirken filan tutması kolay oluyomuş bebeği o şekilde sarınca
Kundağı bizde eşimle araştırdık tatlım yeni yapılan araştırmalar yeni doğan bebeklerin kundağa sarılarak uyutmanın ( ayaklarını sıkıştırarak değil özellikle kollarını sararak) bebeğin sağlıklı bi uyku uyuması açısından ( uyurken elini kolunu çok oynatıp kendini uyandırıyolar ya bebişler) önemli olduğunu vurguluyolar.Özellikle avrupa bu konu üzerine kafa patlatıyolarmış! Da ben nası sarcam bebeği beceremem çok sararım bişe mişe olur dedim geçiştirdim canım.yani lafın kısası kundak yapman bu açıdan da sağlıklıymış !

cok su ıctım bugun daha hafıf bebegımın tekmelerı az ıcınce karnımı denız gıbı dalgalandırıyodu artık amnıyon sıvısı yetmıyormus cok su ıcmelıymısız bıde benım bacaklar gıttı ya kırmızı kırmızı varıse dönuscekler heralde daha ılk cocukta boyle olduysa ılerde ne olur bılmem bıde lazer işi cıktı her yerımız bozuldu veletler ıcın :) göguslerımde kara kara oldu ben bıle bakmıyom :) ama deger onlar ıcın neysekı gecıcı bır sure ıcın oyle
Benimde meme uçlarımın kara olan kısmı büyüdü kuzum dün görünce çok şaşırdım sanki başkası hamile ne şaşırıyosam:))

bende cahıllıkten ılk oglumda aman kundak da neymış dedım anneannesı babaannesı falan sarsa rahat uyur dıye hemen acardım kundak saglıksız dıye bebek de zaten uykusunda elını kolunu çok kımıldatıyo hemen kendı kendını uyatırdı ama ınce penye battanıye ıle aynenkatılıyorum bacaklarını gevsek kollarını bıraz daha sıkı sarıp uyutmak bebişin kendısı için iyi rahat ve uzun uyur pazen battanıyeye gerek yok artık penye hastane cıkıslarının battanıyelerı aynı işi görüyo...

o karın kaslarıyla ılgılı bılıyomsn canım eger karın kasların güçlüyse hiç karnın kalmıyo degılse göbek kalıyo benım ılk dogumum sezaryen ıstege baglı sezaryen oldum herkes dıyodu sezaryenden karın kalıyo dıye bnm 1 ay gecmeden dümdüz oldu karnım bunda da öyle olacagını düşünüyorum yoksa sezaryen karnı kalır falan gıbı düşünceler olusmus ınsanların kafasında ilgisi yok....
Tatlim sen cok sanslisin o zaman :)) ben hamile olmadigim halde ameliyattan ancak 6 ay sonra indi karnimdaki sislik. İki arkadasim yeni dogum yapti, birinin 6 ay birinin 2 ay olmasina ragmen kilolari verdiler karinlari kaldi.

bnmde dızımın arkasında ama yukarı dogru harıta gıbı uzanan damarlar var vajınada falan yok ınsallah şu ıkı ay içindede olmaz da dogumdan sonra bacagında kıde azalır dedı dr....

inşallah geçer canım, benim ultrasonla kasıktan bakılmam gerekiyormuş, dışardan göremeyebilirsin dedi ebe. inşallah bi sorun çıkmaz ben normal doğumu çok istiyorum.

ben de gece mutlaka bir kere gidiyorum wcye çok sıkışıyorum normalde ben hiç gece kalkmazdım, uyuma zorluğu oluyor bazen. Gece bir kere wcye gidiyorum da bir kere daha gitsem iyi olcak sabah çatlıcak gibi kalkıyorum ama uykudan uyanamıyorum çok ilginç biişey :) çok şükür otur kalk ben de çok sorun yaratmıyor şimdilik, bi de kendime ağır hamile muamelesi yapmıyorum psikolojik olarak de kendimi hamileyim ama rahatım iyiyim gibi telkin ediyorum tabi yürürken merdiven çıkarken eski performansım kalmadı şimdiden 13 kilo aldım da :9::9: Haaa bi de canım bir ara çok şişiyordum, ellerim gece gündüz uyuşuk hiçbişey yapamıyordum doktoruma söyledim elevit vitamin varya o bana yaramıyormuş bıraktım rahatladım, şimdi b grubu vitamin hapı+kalsiyum+magnezyum içiyorum o kadar. Elevit çok şişirdi nefes alamamıştım hem çok da gerekli değilmiş dengeli beslenen annelerde. ben hiç demir hapı kullanmadım çok şükür her tahlilde gayet güzel değerlerimiz, aslında her ilaç da gerekli değil doktorlarınıza dikkat edin bazıları ille de iç diyor biz kan değerlerim düşmediği sürece demiri son bir buçuk ayda kullanıcaz mesela aklınızda olsun
Allah allah benimde sabah kalktığımda ellerimi çok şiş ve ağrılı hissediyorum acaba elevitten mi çok merak ettim ama bizim doktora sölesem hayatta bıraktırmaz daha değerlere bakmadan başlamıştı of ya ona söelmeden bırakıp dediğin vitamine başladam bizimki başımın etini yer şansa bak!

mrb kızlar ben bugun bişe farkettim karnımda yok ama bacaklarımda çatlaklar oluşmuş :18::18::18:

Herkese günaydınlar.
kızlar ben 28. haftaya girdiğimden beri zorlanmaya başladım, öncesinde hiç bişi hissetmiyordum. toplamda 7 kilo aldım, çok değil gibi düşünüyorum ama bu hafta nefesim kesilmeye başladı. çok çabuk yoruluyorum, bundan sonra daha da artarsa okulda falan naparım ben:50:

Kızlar şuan ben 28 haftalık oldum şuana kadar ayda bir çağırıyodu doktor. Artık 2 haftada bir çağırıyor sizdede böylemi

ben hep 3 haftada bir gittim,ve 1-2 aydır da 2 haftada bir çağırıyor canım.

Kundağı bizde eşimle araştırdık tatlım yeni yapılan araştırmalar yeni doğan bebeklerin kundağa sarılarak uyutmanın ( ayaklarını sıkıştırarak değil özellikle kollarını sararak) bebeğin sağlıklı bi uyku uyuması açısından ( uyurken elini kolunu çok oynatıp kendini uyandırıyolar ya bebişler) önemli olduğunu vurguluyolar.Özellikle avrupa bu konu üzerine kafa patlatıyolarmış! Da ben nası sarcam bebeği beceremem çok sararım bişe mişe olur dedim geçiştirdim canım.yani lafın kısası kundak yapman bu açıdan da sağlıklıymış !

kundak konusunda katılıyorum canım. şu anda Tracy Hogg'un kitabını okuyorum, ona göre de kundak uyku ritüellerinden birisi. hem kollarını istemsiz hareket ettirip uyanmasını engelliyor, hem de bebişin uykuya gideceğini anlamasını sağlıyormuş. ben de nasıl yapılacağını bilmiyorum, tarif etmiş ama anlamadım, annemler bilir herhalde. çok sıkı sarmayı düşünmüyorum. kollarını tutsun yeter. ama bizim ev çok sıcak bebişim terler mi acaba?

Allah allah benimde sabah kalktığımda ellerimi çok şiş ve ağrılı hissediyorum acaba elevitten mi çok merak ettim ama bizim doktora sölesem hayatta bıraktırmaz daha değerlere bakmadan başlamıştı of ya ona söelmeden bırakıp dediğin vitamine başladam bizimki başımın etini yer şansa bak!

canım elevit yerine decavit de tercih edebilirsin. ben decavit kullanıyorum memnunum. benim doktorum da değerlere falan bakmadan decavit, demir ilacı, balık yağı, kalsiyum vermişti. sadece kalsiyumu hiç kullanmadım. her gidişimde de sorar ilacın bitti mi diye, bu konuda çok kararlı yani. demir ilacını başka bi doktor günde bir dedi, ona bile kan değerlerin düşebilir 2 iç dedi.

Son düzenleme:
valla kv bnmle pek ılgılenmez sanıyorum logusalıgımda anca bebelerı alsa cekılse bnnm karnım acıkmış dikişim agrıyomuş ilaç saatımgelmiş hiç bilmedi akrabalarımda logusa zıyaretıne saolsunlar hem kısa gelırler hemde yemekler falan getırdıler halalarım teyzelerım falan az ugradılar benı yormamak için yemekler tatlılar onlar benı epey ıdare etmıştı bnde bnmle ılgılenmedıklerı zamanlarda bebegımle kendım ılgılendım bnm yüzümebakmıyolar bebegın altını acalım yok bebegı yıkayalım bılmem ne aksam olsa da kocamgelse dıyodum zaten duygusalım logusalıktan gögsune yatar aglardım hergün.. bu sefer anneme dedım kı sen alttan al bnmle ılgılen.... bı de bnm görümce gelmesse ölür o da gelir artık git de denmez napacam bılemıyorum.... helekı eşimle bı problem yasamıyorum onların bu hallerını görür savunmaz onları sadece neyse askım onlar yaslı cahıl sabredelım der bnm gıbı bı şey de yapamaz bnde eşimi arada koymak istemıyorum... dur bakalım nolcak....
Canım üzüldüm ya dua edelim de böyle şeyler olmasın ben çok hassasımdır:(

Back
X