omeserma ne kadar ciciler yaa cok güzel hepsisağ salim iyi günlerde giydirirsin inşallah misler gibi
Günaydınnnnnn anneler, benimde son 20 gün izne ayrılmama.. Şafak sayıyorum :)
günaydınlarbenim sıpa beni yine pek uyutmadı gece uykusuzluktan ölüyorum ne kadar çok hareket ediyor yahu sanki içimde bir futbol maçı var
Günaydınlarr biz oğlumla geldik çalışıyoruz kızlar annesi müşterilerle boğuşurken oğlumda annesini kum torbası olarak kullanıyor :))
bir de bugün neden bilmem çok mutlu olasım var :))
Arkadaşlar bana izin konusunu biraz anlatır mısınız? 32+0-32+5 arası çalışabilir raporu alıyoruz dimi? o raporda ne yazıyor şu tarihe kadar çalışabilir mi yazıyor. ?
bir de sezeryan olacaksak o tarih sezeryan doğum tarihimize göre mi hesaplanıyor? yoksa en son adete göre hesaplanan beklenen doğum tarihine göre mi
Gunaydin kizimin teyzeleri ve arkadaslariii :))
Biz sabah dra gittik esimle. Basimiz girneden totomuz cikti, dr teyze 5 dakkada sipsak bakiyor birsey anlamiyoruz. Esim de mahkemeden cikip gelmisti izin alip, yine birsey anlamadi garibim :))
1500 gram olmusuz, 29+5 teyiz. Kafamiz yine once gidiyor, 30+5te. İnsallah zeka kupu olur koca kafali kizim :))
Basi yukardaymis, suyu falan normalmis. Yuzunu goremedik yine, 2 hafta sonra 4 boyutluya gonderirim gorursunuz dedi.
Bir de kizlar benim gobegim disari atildikca gobek deligimden 2 kalin ip gibi birsey gorunmeye basladi. Ben de annemlerin basinin etini yiyorum gobek kordonumun ipi icinde kalmis, ne bicim ilgilendiniz gormediniz diye. Esim dra soyledi, dr dq guldu hic olur mu bu gobek tasi dedi. Benim gobusteki kirler tas olmus :)))) neyse aldi ilacladi falan. Gobeginizde birseyler goruyormusuz siz de? :))))
Ayyyyyvsen beni cok guldurdunn bayilcam gulmekten bu ne igrenclik gobegim kapkaraydi bendevesmerim ondan saniyodum meyerse kaysak baglamis:) gecti simdi....
Bu arada hekeze slmlar calistgmdn beri giremiyorum özledim muhabbetleri bebem 32+0 da1860 kg maşallah ama yuzunu goremiyorum kafasida asagi
Da yawrumun artik bayaa baya hazirlaniyoruz
maşallah güzel kızına... o göbek deliğindeki çirkin görüntü bende de var malesef gerildikçe büyüdükçe dışa çıkıyor sonra düzeliyr ama şimdi görüntü çirkinnbu defa kızımın yüzünü bende net göremedim parazitler filan var dedi dr. önünde çok az gördük.. benim kız döndü baş aşağı o yüzden alt kısımda fazla baskı var.. ayaklarda kaburgalarda resmen
benim de öyleGunaydin kizimin teyzeleri ve arkadaslariii :))
Biz sabah dra gittik esimle. Basimiz girneden totomuz cikti, dr teyze 5 dakkada sipsak bakiyor birsey anlamiyoruz. Esim de mahkemeden cikip gelmisti izin alip, yine birsey anlamadi garibim :))
1500 gram olmusuz, 29+5 teyiz. Kafamiz yine once gidiyor, 30+5te. İnsallah zeka kupu olur koca kafali kizim :))
Basi yukardaymis, suyu falan normalmis. Yuzunu goremedik yine, 2 hafta sonra 4 boyutluya gonderirim gorursunuz dedi.
Bir de kizlar benim gobegim disari atildikca gobek deligimden 2 kalin ip gibi birsey gorunmeye basladi. Ben de annemlerin basinin etini yiyorum gobek kordonumun ipi icinde kalmis, ne bicim ilgilendiniz gormediniz diye. Esim dra soyledi, dr dq guldu hic olur mu bu gobek tasi dedi. Benim gobusteki kirler tas olmus :)))) neyse aldi ilacladi falan. Gobeginizde birseyler goruyormusuz siz de? :))))[/QU
ahh şu kızlar çok nazlılar dönüp arkadalarını oturuyorlar arkadaşımında hep öyle :) benim göbek değilim iyic dışarı fırladı şişik gibi duruyor ben hiç sevmezdim başıma geldi :) benim ki sokağa erken çıktı diyorum :))çok belli olan birşey giydiğimde, özellikle açık renk tshirt giydiğimde göbek deliğimin olduğu yere yara bandı yapıştırıyorum
Canım bu izin konusu burda bayağı konuşuldu ama ben pek anlamıyorum. Şirketin Muhasebecisi 32+0 doktordan raporunu alıp izne çıkabilirsiniz dedi
canım ben sana okuduğumu, bildiğimi söyleyeyim:
doktorun sana son adet tarihine göre bir "beklenen doğum tarihi" söylüyor ve bu tarih son adet tarihinden itibaren sayıldığında 40 hafta sonraya denk gelen bir tarih. beklenen doğum tarihi (BDT) öncesinde 8 hafta ve sonrasında da 8 hafta yasal doğum iznin var. Bu iznin başlaması da 32.haftayı doldurduğun tarihe denk geliyor. 32.haftanı doldurduğun tarihten itibaren 8 haftalık doğum öncesi iznin başlıyor. Bu iznin başladığını da doktorun vereceği rapor gösteriyor. Sanırım orada beklenen doğum tarihi ve yasal izninin ne zaman başladığı yazıyor. Benim doktorun sekreteri "istirahat raporu mu istiyorsunuz, çalışabilir raporu mu, ona göre hazırlayayım" diye özellikle sormuştu. Sanırım orada "beklenen doğum tarihi şu fakat şu tarihe kadar da çalışabilir" yazıyor. istirahat raporunda da "şu tarihe kadar çalışabilir" diye birşey yazmıyor.
8 haftalık doğum öncesi izninin tamamını İster kullanıyorsun, istersen de doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabiliyorsun. Aradaki fark olan 5 haftayı doğum sonrasındaki 8 haftalık iznine ekleyebiliyorsun. Fakat bunun için doktorundan "çalışabilir raporu" alman lazım. böylece doğum sonrasında normal hakkın 8 haftaya ek +5 hafta daha izin kullanabiliyorsun...
umarım ben de yanlış anlamamışımdır ve sana da doğru anlatabilmişimdir.
Biz Aldık canım 28 Ekimde geldi mobilyalarımız ama hala cam açık havalanıyor koku çıkmadı İzmir'de Baby city'den aldık netten benzer fotosunu gönderiyorum Eki Görüntüle 852761
slm fenlifecim gittim geldim semih beye çok kibar biriymiş ama biraz aceleci tamam canım tamam tamam deyip gönderiyor :) bana da tahlil yaptı herşey güzel çok şükür 2 hafta sonra tekrar görüşelim dedi
ay canım benim çok sağol.hepimiz sağ salim kucağımıza alır büyütürüz inşallah.1 ay öncesine kadar hiçbişeyimiz yoktu bi anda oluverdi.kısmetiyle geldiği doğruymuş.evimizi melek kokuları kaplıycak.Rabbim isteyen hasretini çeken herkese versin.seninkini de hepimizinkini de bizlere bağışlasın.cuma vaazı gibi oldu dimi:)napıyim.hamile kaldığımdan beri hep olmayanlara dua ediyorum.olanlara sağlık diliyorum.
Bugün ki kontrolde Can'ın yaklaşık 1200gr ve 36cm olduğunu öğrendim. 3 -3,5 arası bi kgdde doğar dedi doktorum. Şuanda ters duruyormuş. bu ay içinde artık dönmesini bekleriz dedi. bunu kolaylıştırmak için bol su içmeliymişim. ayrıca sol tarafta ki böbreğim de (yani benim böbreğimde) 1cmlik bir büyüme varmış. gebelikte bu büyüme olabilir cünkü bebek baskı yapar dedi. 3cmye kadar normal dedi. bunun için sürekli sola yatmalısın dedi ve sırt üstü yatmamı kesinlikle önermedi. bebeğim gözüme çok güzel görünse de bu ters durma ve böbrek işi canımı sıktı.
canım çok beğendim odanızı. çok güzel bi takımmış. güle güle sağlıklı günlerde kullanın.
canım benim hoş geldin. herşeyin yolunda olmasına sevindim. benide aceleci olması tedirgin etti. ama yine de ona gitcem ben inşallah. bana da kasım başında gel dedi ama ben buradaki doktoruma gittim. 2 hafta sonra iznime ayrılıyorum inşallah. bir aya kalmaz damlarım denizliye Allah ın izniyle :) bi de beraber doğururmuşuz:) çok güzel olur:)
kızlar ben az önce nescafe içtim.canım çok istedi. şu an vicdan azabı çekiyorum.
canbadecim, geçen hafta böbrek taşı düşürdüm bende. muhtemelen sol böbreğimden düştü. sol böbreğim 2.5 cm genişlemişti sağ böbreğimde 2 cm genişlemişti. sağ böbreğin genişlemesini normal karşılıyolar, çoğu hamilede oluyomuş. ağrın olmadığı sürece sorun yok. şu anda iki şiş böbrekle geçinip gidiyorum çok şükür:)maşallah. ters durma işine gelince. benim kızımda ters duruyomuş. burada yazanlarda genelde ters durduğunu söylüyolar. sanırım bu ay içinde dönecek. benim doktorum döner daha dedi.
canbadecim, geçen hafta böbrek taşı düşürdüm bende. muhtemelen sol böbreğimden düştü. sol böbreğim 2.5 cm genişlemişti sağ böbreğimde 2 cm genişlemişti. sağ böbreğin genişlemesini normal karşılıyolar, çoğu hamilede oluyomuş. ağrın olmadığı sürece sorun yok. şu anda iki şiş böbrekle geçinip gidiyorum çok şükür:)maşallah. ters durma işine gelince. benim kızımda ters duruyomuş. burada yazanlarda genelde ters durduğunu söylüyolar. sanırım bu ay içinde dönecek. benim doktorum döner daha dedi.
bence vicdan azabı yapma yaa, birşey olmaz. Her gün 2-3 fincan içmediğin sürece hiçbirşey olmaz. ben bazen akşamları 3ü bir arada filan içiyorum. Gün içinde türk kahvesi içiyorum bazen. o kadarcıktan birşey olmaz.
benim bebeğim de ters dönmüş
hayırlı olsun:) bişey olmaz dimi. ben öğrendiğimden beri 4 kez ancak içmişimdir zaten.
benim bebeğim de ters dönmüş
kızlar ben az önce nescafe içtim.canım çok istedi. şu an vicdan azabı çekiyorum.
bnm göbegımden bişi çıkmadı kızlar nası bişi cıkıyo anlamadım taş mı cıkıyo içinizden? bnm delık pörtledi dısarda duruyo ama normalduruyo yanıiçi boş?
Hepsi cok guzel, hele orgulere bayildim. Ne iyi komsulariniz var :) saglikli mutlu guzel gunlerde giysin insallah :))kızlaarr dün kızıma yeni ciciler aldık.bi tane 10lu bi tane 5li set nohut battaniye.bi de 10lu setin ayrı satılan penye yeleği varmış onu aldık.kvmin komşuları bir doluuu örgü yapmışlar saolsunlar ne annemde ne kvde de iş yok bu konuda ikiside beceiksiz:)
işte fotoları:
Eki Görüntüle 852949 Eki Görüntüle 852948 Eki Görüntüle 852947 Eki Görüntüle 852950
bu fotoda göbişim de eşlik etmiş
Eki Görüntüle 852946 bu aşağıdakiler 2li zıbın hariç 100 tl tuttu:)))hemde pazardan aldık...
Eki Görüntüle 852944 Eki Görüntüle 852943 Eki Görüntüle 852942 Eki Görüntüle 852941 Eki Görüntüle 852939 Eki Görüntüle 852940
kızlaarr dün kızıma yeni ciciler aldık.bi tane 10lu bi tane 5li set nohut battaniye.bi de 10lu setin ayrı satılan penye yeleği varmış onu aldık.kvmin komşuları bir doluuu örgü yapmışlar saolsunlar ne annemde ne kvde de iş yok bu konuda ikiside beceiksiz:)
işte fotoları:
Eki Görüntüle 852949 Eki Görüntüle 852948 Eki Görüntüle 852947 Eki Görüntüle 852950
bu fotoda göbişim de eşlik etmiş
Eki Görüntüle 852946 bu aşağıdakiler 2li zıbın hariç 100 tl tuttu:)))hemde pazardan aldık...
Eki Görüntüle 852944 Eki Görüntüle 852943 Eki Görüntüle 852942 Eki Görüntüle 852941 Eki Görüntüle 852939 Eki Görüntüle 852940
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?