- 30 Mayıs 2013
- 2.425
- 3.961
- 373
- 39
Sorma sekerim hamsiden supheleniyorum gecen hafta iki gun yedim
Slm hamisler ve kuzucuklaribizde 9 haftadan sonra dün Kaganimizi gorduk gorusmeyeli baya büyümüs ve ozlemisiz... Basi asagidaymis kilomuz 1900 geldi ama boyunu soylemedi sadece buyudugu icin tam olcum yapamazmis!!! Suyunu falan sormak aklima gelmedi ama haftaya cuma dr sorarim.Burda ultrason veya tahlil sonuclarini vermiyorlar ( Baska sormam gereken bisi var mi akliniza gelen???
Birde dogumdan once cocuk gazli olmasin diye rezene iciliyormus? Boyle yada benzer birsey duyan var yada deneyimli anneler bilirler???
iyi akşamlar anneler nasılsınız??
Benim kızım 24 Kasım'da dört yaşını dolduracak...:)))canım benim, nasıl geçti dört yıl, bir de şimdi abla olacak minnoşum...
İyi akşamlar anneler ve bebişleri :) herkeslerr iyidir umarım. biz kızımla iyiyiz çok şükür. ben de bu aralar çok fazla şişlik ve gerginlik oluyordu. 2 gündür kuru fasülye yiyordum, meğer gaz yapan şeyler yemesek daha iyiymiş. bağırsaklarımız için fazla yer kalmadı malum.
az önce trt 1de süper dadı programını gördüm. azcık bakayım dedim de resmen gözüm korktu, sinirlerim bozuldu kapattm.
kızlar benim doktorum iyi bir doktor, yani doktorluk konusunda bulunduğum yerde en iyilerden birisi. yalnız bi tuhaf. mesela bana en başından beri 3 haftada bir gel diyordu, sonra 2 ay önce 15 güne düşürdü, en son tekrar 3 hafta dedi. benim de o tarihte işim vardı 4 hafta sonrasına randevu aldık. ayy çok değil mi ya_ 31. haftaya gelmişim sonuçta. rast gele mi veriyor randevuyu anlamadım. mesela kilomu falan hiç ölçmez. öyle ayrıntılara pek takılmaz. gayet profesyonel biçimde gerekli bilgilendirmeyi yapar. ekstra bilgi verme, rahatlatma çabalarına falan hiiiç girmez. şöyle tatlı dilli, güleryüzlü bi doktorum olsaydı diyorum bazenama sonra da kızımı bana kavuştursun da yeter diyorum
bu arada benim izin olayı belli değildi, belki 32de ayrılırım diyordum ama sonra vazgeçtim. eşim yoğun çalışıyor. evde durduğum günler sıkılıyorum. yorulsam da gidebildiğim kadar gidicem. en azından eve gelince naz yapıyorum. şimdi evde dursam onu da yapamam ben, kıyamam kocişime.
haftaya salı 31+6 da gidicem devlet hastanesinden alıcam çalışabilir raporunu.
iyi akşamlar kızlar
elevite domuz jelatini olduğunu ilk bu topikte okudum şimdi sağlık bakanlığı bu konuda açıklama yaptı mı sizlerin bi bilgisi var mı bu konuda ben araştırdım ama bir şey bulamadım
birde kendi doktoruma söyledim o da yok böyle bir şey demedi başka bir ilaç yazmasını istedim başka vitamin yok dedi
decavit diye başka bir vitamin markası var acaba onda da olabilirmi domuz jelatiniden
kızlar size doktorunuz vitamin verdimi verdiyse ilacın ismini söylermisiniz
bende elevit kullanıyordum çok kilo alınca bıraktım bu seferde hem benim kilo almam yavaşladı hemde bebeğimin
dopplerde bebeğim 2 hafta geriden geldiği çıktı
şimdi tekrar vitamin kullansam belki bebeğim kilo almaya devam eder diye düşünüyorum doktorumun bir faydası olmaz demesine rağmen denemek istiyorum
iyi akşamlar kızlar
elevite domuz jelatini olduğunu ilk bu topikte okudum şimdi sağlık bakanlığı bu konuda açıklama yaptı mı sizlerin bi bilgisi var mı bu konuda ben araştırdım ama bir şey bulamadım
birde kendi doktoruma söyledim o da yok böyle bir şey demedi başka bir ilaç yazmasını istedim başka vitamin yok dedi
decavit diye başka bir vitamin markası var acaba onda da olabilirmi domuz jelatiniden
kızlar size doktorunuz vitamin verdimi verdiyse ilacın ismini söylermisiniz
bende elevit kullanıyordum çok kilo alınca bıraktım bu seferde hem benim kilo almam yavaşladı hemde bebeğimin
dopplerde bebeğim 2 hafta geriden geldiği çıktı
şimdi tekrar vitamin kullansam belki bebeğim kilo almaya devam eder diye düşünüyorum doktorumun bir faydası olmaz demesine rağmen denemek istiyorum
Canım benim eşim ilaç mümessili, duyduğunuz herşey doğru, eczanelere bu domuzu kullandıklarını kabul eden yazı göndermiş üretici firma. Zaten 2 günde bir içiyodum, bunu duyunca ben bıraktım.
Peki ne yapıyorsun o zaman diye sorarsan internetten baktım hamileliğin son zamanları için gerekli olan şeyleri ve hangi besinlerden alabileceğimi göreceğim bir liste yaptım, paylaşıyorum:
PROTEİN-Proteinler et, tavuk, balık, sakatat, süt, peynir, yer fistığı, yoğurt, yumurta, soya fasulyesi, kuru fasulye, findik, fıstık, badem, buğday unu, ceviz, tahıl, lahana ve patateste bulunur. Yumurta ve süt en iyi protein kaynaklandır. Tahıllarda da buğday özünde protein fazladır.
C VİTAMİNİ-Yeşil biber, brokoli, karnabahar, domates, lahana, marul, maydanoz, patates, pazı, kivi, limon, portakal, greyfurt, çilek, ananas, kızılcık
MAGNEZYUM-badem, kaju, kabak çekirdeği, muz, yeşil yapraklı sebzeler
FOLİK ASİT-koyu yeşil yapraklı sebze, bezelye, turunçgil, mercimek, fasulye, fındık, badem, çekirdek,
FOSFOR-yumurta, et, süt, mercimek, badem, fıstık, çekirdek
A VİTAMİNİ--Havuç, kıvırcık, kayısı, Kış balkabağı, Ispanak, Brokoli, taze tropik meyve, Domates, Karaciğer,Yağsız et, Süt, Tereyağı, Yumurta
Yalnız şunu da söyleyeyim, yemediğim bazı şeyleri çıkarmıştım, yani bu benim damak zevkime göre olan listeama fazla bişey çıkarmadım genel olarak çoğunu kapsıyor bu liste. Doktoruma gittiğimde anlattım durumu ben domuz içmem dedim benim için hiç sorun değil kullanmayabilirsin dedi. Zaten hamileliğimin başından beri vitamini çok da ısrarla kullanmamı söyleyen biri değildi, doğal yollarla almamı destekliyodu da ben ısrar edince yazmıştı hapı. Şimdi de beslenmeni yeterli görüyorsan kullanma mecbur değilsin deyince rahatladım. Doğal yollardan takviye ediyorum artık.
kızlaarr dün kızıma yeni ciciler aldık.bi tane 10lu bi tane 5li set nohut battaniye.bi de 10lu setin ayrı satılan penye yeleği varmış onu aldık.kvmin komşuları bir doluuu örgü yapmışlar saolsunlar ne annemde ne kvde de iş yok bu konuda ikiside beceiksiz:)
işte fotoları:
Eki Görüntüle 852949 Eki Görüntüle 852948 Eki Görüntüle 852947 Eki Görüntüle 852950
bu fotoda göbişim de eşlik etmiş
Eki Görüntüle 852946 bu aşağıdakiler 2li zıbın hariç 100 tl tuttu:)))hemde pazardan aldık...
Eki Görüntüle 852944 Eki Görüntüle 852943 Eki Görüntüle 852942 Eki Görüntüle 852941 Eki Görüntüle 852939 Eki Görüntüle 852940
canım ben decavit kullanıyorum içindekilere baktım, jelatin yazmıyor, yani herhangi bi jelatin de yok. balık yağı kullanıyorum mesela bir de, onda yazıyor sığır jelatini diye. doktorlar anlaşmalı oldukları firmanın ilaçlarından başka ilaç yazmayı pek istemiyor. benimki mesela hep koçak farmanın ilaçlarını yazar.
ayy tatlım bunların hepsini düzenli tüketebiliyor musun? benim gün yetmiyor öyle ayrıntılı beslenmeye sanki. hemen akşam oluveriyor. okulda zaten bişi yemiyorum pek. akşam da hangi birini yiyim. birini yesem diğeri kalıyor inan.
bizim doktorlar aynı kafadan galibabenim doktorum da bi sorun olmadığı sürece hiç kasmaz. hiç bişi kısıtlamadı şu ana kadar, hasta olsam ilaç yazar ( tabi ben almadım o başka), dişim kırıldı kanal tedavisi yaptırdım vs vs.
bu arada 9. kiloma girmiş bulunmaktayım. 58 kiloyum bu hafta. 63'ü falan geçmem umarım.
arkadaslar 2 ve 3. çocuguna hamıle olanlara sormak ıstıyorum dığer cocukları kaç yasında acaba???
Merhabalar, benim de bir kızım var ve o da 24 Kasım'da dört yaşını dolduracak, sizinkiyle aynı vakitlerde de abla olacak Allah nasib ederse... Bu kadar benzerlik tebessüm ettirdi, paylaşmak istedim
Günaydın güzel anne adayları ve bebişleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?