2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Sorma sekerim hamsiden supheleniyorum gecen hafta iki gun yedim

Ama olmadı şimdi ben balığı haftada 1 kez onu da öğürerek zor yiyorum :44: başka bişi söylemen gerek :)

Maşallah oğluşuna, biz de 7 hafta arayla gittik çok özleniyo öyle, çocuk 3 katına çıkmış biz görene kadar 400gr'dı son gördüğümüzde, 1100 gr olmuştu geçen gün gittiğimizde çok güzel oluyo ama öyle, birden farkında olmadan büyümüş gibi
Canım çay konusunda bir bilgim yok ama doktora sormadan hiçbir bitki çayını (ıhlamur dışında) içmememiz gerektiğini biliyorum.

Benim kızım 24 Kasım'da dört yaşını dolduracak...:))) canım benim, nasıl geçti dört yıl, bir de şimdi abla olacak minnoşum...

Merhabalar, benim de bir kızım var ve o da 24 Kasım'da dört yaşını dolduracak, sizinkiyle aynı vakitlerde de abla olacak Allah nasib ederse... Bu kadar benzerlik tebessüm ettirdi, paylaşmak istedim

İyi akşamlar anneler ve bebişleri :) herkeslerr iyidir umarım. biz kızımla iyiyiz çok şükür. ben de bu aralar çok fazla şişlik ve gerginlik oluyordu. 2 gündür kuru fasülye yiyordum, meğer gaz yapan şeyler yemesek daha iyiymiş. bağırsaklarımız için fazla yer kalmadı malum.

az önce trt 1de süper dadı programını gördüm. azcık bakayım dedim de resmen gözüm korktu, sinirlerim bozuldu kapattm.

kızlar benim doktorum iyi bir doktor, yani doktorluk konusunda bulunduğum yerde en iyilerden birisi. yalnız bi tuhaf. mesela bana en başından beri 3 haftada bir gel diyordu, sonra 2 ay önce 15 güne düşürdü, en son tekrar 3 hafta dedi. benim de o tarihte işim vardı 4 hafta sonrasına randevu aldık. ayy çok değil mi ya_ 31. haftaya gelmişim sonuçta. rast gele mi veriyor randevuyu anlamadım. mesela kilomu falan hiç ölçmez. öyle ayrıntılara pek takılmaz. gayet profesyonel biçimde gerekli bilgilendirmeyi yapar. ekstra bilgi verme, rahatlatma çabalarına falan hiiiç girmez. şöyle tatlı dilli, güleryüzlü bi doktorum olsaydı diyorum bazen ama sonra da kızımı bana kavuştursun da yeter diyorum

bu arada benim izin olayı belli değildi, belki 32de ayrılırım diyordum ama sonra vazgeçtim. eşim yoğun çalışıyor. evde durduğum günler sıkılıyorum. yorulsam da gidebildiğim kadar gidicem. en azından eve gelince naz yapıyorum. şimdi evde dursam onu da yapamam ben, kıyamam kocişime.

haftaya salı 31+6 da gidicem devlet hastanesinden alıcam çalışabilir raporunu.

iyi akşamlar kızlar
elevite domuz jelatini olduğunu ilk bu topikte okudum şimdi sağlık bakanlığı bu konuda açıklama yaptı mı sizlerin bi bilgisi var mı bu konuda ben araştırdım ama bir şey bulamadım
birde kendi doktoruma söyledim o da yok böyle bir şey demedi başka bir ilaç yazmasını istedim başka vitamin yok dedi
decavit diye başka bir vitamin markası var acaba onda da olabilirmi domuz jelatiniden
kızlar size doktorunuz vitamin verdimi verdiyse ilacın ismini söylermisiniz

bende elevit kullanıyordum çok kilo alınca bıraktım bu seferde hem benim kilo almam yavaşladı hemde bebeğimin
dopplerde bebeğim 2 hafta geriden geldiği çıktı
şimdi tekrar vitamin kullansam belki bebeğim kilo almaya devam eder diye düşünüyorum doktorumun bir faydası olmaz demesine rağmen denemek istiyorum

İyi akşamlar canım ben de az önce Tv'yi kapatırken gördüm o programı da, nasıl kapattığımı bilemedim korkudan öyle fena çocuklar var ki orda, izlerken tutamam kendimi eleştiririm de başıma gelir diye ödüm kopuyo
Randevu konusundaki soruna gelince ben de 3 gün önce 27+6'da gittim, 32. haftada gel hem muayeneni yapayım hem çalışabilir raporunu yazayım dedi. 32+0'da gidicem, 4 hafta aralıklı olmuş olcak yani. Sonra 35'te, 37'de, 38-39-40'ta şeklinde gidicem. Herhangi bir sorun, acil bir durum olmazsa bu şekilde gelirsin dedi. Doktorum çok yoğun ben 1 ay önceden alıyorum da randevularımı, dolunca istediğim güne bulamıyorum.
Benim doktorum da öyledir fazla kasmaz beni aman şunu yeme, çok kilo almışsın falan demez, hoş demesi için bir gerek yok 7 kilo aldım bu zamana kadar, ama 8 de alsam 9 da alsam demezdi eminim. Kahveye çaya bile bişey demiyo abartmamak koşuluyla tabi. Tam benim kafadan, hamileyim deyip hiçbirşeyi kısıtlamadım, nefsimi köreltecek kadar herşeyi yiyip içiyorum.
Yani benimki de o kadar sık çağırmıyor, herhangi bir sorun görmediği için de açıkçası benim için sorun değil, ama kuzumu özlüyorum tabi o ayrı

Canım benim eşim ilaç mümessili, duyduğunuz herşey doğru, eczanelere bu domuzu kullandıklarını kabul eden yazı göndermiş üretici firma. Zaten 2 günde bir içiyodum, bunu duyunca ben bıraktım.
Peki ne yapıyorsun o zaman diye sorarsan internetten baktım hamileliğin son zamanları için gerekli olan şeyleri ve hangi besinlerden alabileceğimi göreceğim bir liste yaptım, paylaşıyorum:

PROTEİN-Proteinler et, tavuk, balık, sakatat, süt, peynir, yer fistığı, yoğurt, yumurta, soya fasulyesi, kuru fasulye, findik, fıstık, badem, buğday unu, ceviz, tahıl, lahana ve patateste bulunur. Yumurta ve süt en iyi protein kaynaklandır. Tahıllarda da buğday özünde protein fazladır.
C VİTAMİNİ-Yeşil biber, brokoli, karnabahar, domates, lahana, marul, maydanoz, patates, pazı, kivi, limon, portakal, greyfurt, çilek, ananas, kızılcık
MAGNEZYUM-badem, kaju, kabak çekirdeği, muz, yeşil yapraklı sebzeler
FOLİK ASİT-koyu yeşil yapraklı sebze, bezelye, turunçgil, mercimek, fasulye, fındık, badem, çekirdek,
FOSFOR-yumurta, et, süt, mercimek, badem, fıstık, çekirdek
A VİTAMİNİ--Havuç, kıvırcık, kayısı, Kış balkabağı, Ispanak, Brokoli, taze tropik meyve, Domates, Karaciğer,Yağsız et, Süt, Tereyağı, Yumurta

Yalnız şunu da söyleyeyim, yemediğim bazı şeyleri çıkarmıştım, yani bu benim damak zevkime göre olan liste ama fazla bişey çıkarmadım genel olarak çoğunu kapsıyor bu liste. Doktoruma gittiğimde anlattım durumu ben domuz içmem dedim benim için hiç sorun değil kullanmayabilirsin dedi. Zaten hamileliğimin başından beri vitamini çok da ısrarla kullanmamı söyleyen biri değildi, doğal yollarla almamı destekliyodu da ben ısrar edince yazmıştı hapı. Şimdi de beslenmeni yeterli görüyorsan kullanma mecbur değilsin deyince rahatladım. Doğal yollardan takviye ediyorum artık.

canım ben decavit kullanıyorum içindekilere baktım, jelatin yazmıyor, yani herhangi bi jelatin de yok. balık yağı kullanıyorum mesela bir de, onda yazıyor sığır jelatini diye. doktorlar anlaşmalı oldukları firmanın ilaçlarından başka ilaç yazmayı pek istemiyor. benimki mesela hep koçak farmanın ilaçlarını yazar.

ayy tatlım bunların hepsini düzenli tüketebiliyor musun? benim gün yetmiyor öyle ayrıntılı beslenmeye sanki. hemen akşam oluveriyor. okulda zaten bişi yemiyorum pek. akşam da hangi birini yiyim. birini yesem diğeri kalıyor inan.

bizim doktorlar aynı kafadan galiba benim doktorum da bi sorun olmadığı sürece hiç kasmaz. hiç bişi kısıtlamadı şu ana kadar, hasta olsam ilaç yazar ( tabi ben almadım o başka), dişim kırıldı kanal tedavisi yaptırdım vs vs.

bu arada 9. kiloma girmiş bulunmaktayım. 58 kiloyum bu hafta. 63'ü falan geçmem umarım.

Kutudakı hastane cıkısını kaca aldın canım ? bende emınonunden almıstım 44 tl ye :)

Yok canım hergün hepsini yemek nerde bu toplu liste aralarından seçip yicem artık
Hergün mutlaka yediğim şeyler meyve, limonlu yeşillikli salata, kaşar peyniri, yumurta, süt, fındık, ceviz, badem. Bunlar dışında da işte öğünlerde ne yersem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, benim de bir kızım var ve o da 24 Kasım'da dört yaşını dolduracak, sizinkiyle aynı vakitlerde de abla olacak Allah nasib ederse... Bu kadar benzerlik tebessüm ettirdi, paylaşmak istedim

Gerçekten ilginç, benim kızıma bir kızkardeş geliyor, sizin bebeğiniz cinsiyeti belli mi"

Günaydın.... Hayırlı cumalar, kaç cuma kaldı acaba bebeklerimize kavuşmak için... Rabbim hepimize sağlık sıhhat versin...

günaydınn vede hayırlı cumalar kızlar nasılsınız bakalım

benim gibi ayak bilekleri şişen varmı arkadaşlar bilek oyuntularım kayboldu resmen

ah ah eve gidince iş bitiyor mu sanki koca yardım etmiyor ki herşey bana bakıyor :113: öğleden sonra kontrolüm var doppler ultrasona girecem inşallah güzel sonuçlar çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…