2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
çok takmayın kızlar bu doğum olayını Allah hayırlısı neyse onu nasip etsin.. Benim mecburi sezeryan olucam o fikre alıştım bi kere oldum zaten :) daha 2 ay var nerdeyse hepimizin zamanı gelince doktorunuz en iyi kararı verir şimdiden stres yapmayın

Kizlar onceki hamileligimde bebek 4.5 kilo doguramazsin dediler.38 haftalikken sezeryanla aldilar.3.5 kilo dogdu ve boyu uzundu herkes 3 kilo bu bebek dedilet bende gittim baska doktorda tarttirdim kandiriyormu acaba diye 3.5 cikmisti ondada.bunda da hic kilosunu sormadim bile.ama sizler yazdikca bende meraklanmaya basladim :) .endise etmeyin.birde olmadi cok kilolu dediler sezeryan olursunuz en axindan alternatif de var.

kızlar bi şey sormak istiyorum
bu gögüs uçlar,ı çatlamasın yara olmasın diye kullanılan kremleri 8 aydan itibaren mi kullanmamız gerek
hiç doktoruna soran yada konuyla ilgili bilgisi olan var mı?

ben 5. aydan beri kullanıyorum hergün değil her banyodan sonra kullanıyorum

Masallah kuzucuga :))
myom da cok kadinda cikiyor canim, boyu da kucuk, endiselenme.
Optuk sizi kizimlaa :)))

biz de seni öptük topidiğim
valla myom çok büyük değil de içerden oğlan itince dışarda kocaman bişey gibi duruyo
doktor gördü o neee öyle dedi
bilmiyorum siz bakın söyleyin dedim,baktı usg de myom bu dedi
adam da şaşırdı.
biz de onu oğlumun kolu bacağı diye seviyoduk dedim

kızlar kabızsanız yeşil elmanın kabuğu çok iyi geliyomuş,çalıştırıyo motoru
şu ekşi elmalar varya onlardan hani.
ben soymadan hergün 1 tane yiyorum,bazen 2 tane hatta :26:

selam kızlar.
benim bebeğime de doktor en son gittiğimde 1440 gr dedi o zaman 30 haftayı tam doldurmuştuk. şimdi kaç çıkıcak acaba, merak ettim, 16 kasımda kontrolüm var...

zaman daraldıkça daha sabırsız oluyorum.
hiçbirşey yapmak istemiyorum, hiçkimseyle konuşmak istemiyorum.
sadece zaman çabucak geçin, ben de bu arada sadece durayım istiyorum

o zaman bnde başlayım yavaştan teşekkür ederim canım bir de benim gögüs ucum çok yok bu durum da beni korkutuyor gögüs ucu çıkartıcı aletler var onları araştırıyorum şuan

2 gun önceydi sanırım herşey dahıl programı warya çagla sıkelın ona dogum koçu geldı o bı gogus ucu cıkarıcısı onerdi eczanelerde bulunurmus cokda tawsıye ettı.bı bakmanı tawsıye ederım canım

Peki 3.800 olan bebegınızı normal dogumlamı dunyaya getrdınız ?

Kabızlıktan çok çekmiş biri olarak uyguladıklarımı anlatayım.
(Demir hapından dolayı mahvolmuştum en son kontrolde depoda bulunan demir düşük çıktığı için hapımı 2'ye çıkarttı doktorum)

Her sabah aç karnına uyanır uyanmaz;
1 büyük bardak su
hemen peşinden
ballı-limonlu ılık su.
çalıştığım için anca bunlara vakit buldum ama evdeyseniz yada vaktiniz varsa bunlardan sonra kahvaltı yapmadan önce kuru kayısı veya günkurusu dedikleri kayısı var ondan yiyin 4-5 tane üzerine yine su.

Gün içinde bolca su için.
Yoğurt mutlaka bolca yiyin.ben bazen sabah kahvaltı yapmadan önce yoğurt yiyorum.
bazı akşamlarda yatmadan önce bir kase yoğurt yiyorum(hatta içine biraz kuru kayısı falan doğruyorum)
öğlen ve akşam yemeklerindede yoğuret eksik etmeyin.

İşyerinde öğlen yemeğine kadar mandalina yada yeşil elma falan yiyorum.Öğlen yemeğinden akşam 6 ya kadarda 1 tane elma yada mandalina yiyorum.

Mutlaka sebze yemeği yiyin arkadaşlar.Mesela bana et hiç yaramıyo mahvoluyorum.

Bİrde şunun faydasını gördüm onuda yazayım.Akşam yatmadan büyük bir su bardağına 2 kuru kayısı,2 günkurusu kayısı,1tanede kuru incir koyup üzerine içme suyu koyun.bardağın üzerini bir çay bardağıyla falan kapatın.SAbah uyanınca aç karnına önce bardaktaki suyu sonrada kayısıları ve incirleri yiyin.

valla ben sürekli bunlardan yiyip içiyorum.15-20 gündür çoook şükür bir sıkıntım yok demir hapını 2 tane almaya başladığım halde.Umarım sizlerde faydasını görürsünüz.

Aysboz,

Eltim 4750 doğurdu, çokta sağlıklı su anda oglu. Resmen insnalar bunu hava atmak için kullanıyor artık ,bana da skalayı yüksek tuttum, geçebilirsen gec falan diyor.. Oglanı doğurduktan sonra kilo veremediği için bir kac test yaptırdı ve gizli seker hastası cıktı.oglan muhtemelen sekerden dolayı 4750 dogdu. senle bende burada kafayi yiyoruz sekerimiz yüksek , çocuklarımız iri diye.. Hic canını sıkma arkadaşım, çocuklarımız gayet sağlıklı olacak,gerekirse rejim yaparız doktor kontrolünde.

bir problem olmaz sıkma canını arkadaşım çok irileşirse 36-37.haftada alırlar en kötü ihtimalle onda da solunum problemi olacağını sanmıyorum ben.35.haftada akciğer gelişimi tamamlanıyor çünkü. bende de şeker problemi var ve diyetteyim.31+1de 1700 gr dedi doktor. ben hiç kilo almamışım ve bebeğin gelişimi 4 gün ileri atmış. gayet iyi dedi. zaten biz diyete dikkat edersek ve ölçümlerimizi yaparsak kontrollü gideriz ve bir problem olmaz merak etme. sen her gün ölçüm yapıyor musun? durum nedir senin şekerde?

neyin havasını atıyorsa sanki bebeğin sağlıklı oldugu kilosuyla orantılı gibi.ne saçma yaa

Merhaba, normalde 2013 temmuz anneleri topiğini takip ediyordum, gerçi bu aralar hayat yoğunluğundan orda da yazamıyorum ama geçen gün burda bebek şekerlerimden bahsetmiştim, şöyle bi bakayım dedim göz misafiri oldum kusura bakmayın :) kabızlık konusunda ben bebekliğimden beri sorunluydum. 4-5 günde bir filan yapabiliyordum. Ama nasıl olduysa Hamilelikten sonra o konuda hayatım değişti, kan ilacı ben de kullandım, ona rağmen hamileyken her gün düzenli tuvalete çıkabiliyordum. Kızım 2 yaşına geliyor hala düzenli, heralde kızım bana iyi geldi diyorum nasıl olduysa bilmiyorum :)
Sonuç olarak öncesinden sorunun ne kadar sıkıntılı olduğunu bilirim yani, ben o zamanlar mürdüm eriği kompostosu yiyordum, özellikle kompostosu bana iyi geliyordu. isterseniz deneyin, inşallah faydası olur. Kendinize iyi bakın, sağlıklı ve huuzuuur dolu hamilelikler dilerim :)

RNA TASARIM

Eklentiler

• $IMG_2982 - Kopya.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 33
kızlar bebişlerinizin hareketleri nasıl ??? benim ki sabahdan beri az hareket etti dün akşam çok hareketliydi bugün hareketleri azaldı bişey mi oldu olacak mı die düşünmekten kafayı yicem az kaldı

kızlar bebişlerinizin hareketleri nasıl ??? benim ki sabahdan beri az hareket etti dün akşam çok hareketliydi bugün hareketleri azaldı bişey mi oldu olacak mı die düşünmekten kafayı yicem az kaldı

canım çok kafana takıyorsun bence bi sorun yok Allahın izniyle hareketleri bazen çoğalıyor bazen de çokça az oluyor benim de doktorumla konuşmuştuk bu konuyu normalmiş. ama tamamen 2-3 saat hiç hareket etmezse o zaman bi görüşürsün doktorunla. az hareket ediyor ya da çok az hissediliyor diye dert etme dinlensin bebişler arada yaaa

psikolojim bozuldu resmen ya çok hareket eder nie çok hareket ediyo bi sorun mu var az hareket eder bişey mi var düşün düşün kafayı yicem valla pazartesi bi gelse de dr bi gitsem

psikolojim bozuldu resmen ya çok hareket eder nie çok hareket ediyo bi sorun mu var az hareket eder bişey mi var düşün düşün kafayı yicem valla pazartesi bi gelse de dr bi gitsem

şekerim biz sana ne dedik hiç kafana takma bişeyi bebişini üzme demedik mi? kendi kendine psikolojini bozdun iyice, rahatla bırak kendini biraz hamileliğin keyfini çıkar, uyu dinlen bol bol, kitap oku, gezintilere çık, dua et, biliyorsan bol bol yasin suresini oku bebişine, ama bu kadar bunalım yapma artık lütfen bak bebişin için kendini topla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…