ben de varım canım.ben günde 6 kez ölçüyorum.her ana öğün öncesi açlık ve öğün bitimi sonrası da tokluk şekerleri olmak üzere 6 kere.Tokluklar yemek bitiminden 1 saat sonra.açlıklar 95'in altında çıkmalı,tokluklar da 140ın altında olmalı diye biliyorum ben.haftaya gidicem bakalım tekrar endokrinolojiye.doktor sonuçları beğenirse diyete devam beğenmezse insülin..şimdilik sınırları aşmadım.açlıklarda sorun yok,tokluklarda da 1-2 kez 127 falan oldu ne diyecek onlara merak içindeyim.arkadaslar,aranızda sekerı yuksek cıkıp da olçme cihazı ile olcen var mı,nasıl yapıyorsunuz olcumleri,sabah ac karnına olçuyor musunuz,yemek yedikten kac saat sonra olcuyorsunuz ve değerler ne olmalı,lutfen acele cevap yazın,benım dahılıye dr um benı aydınlatmadı bu konuda,cevaplarınız beklıyorum
ben de varım canım.ben günde 6 kez ölçüyorum.her ana öğün öncesi açlık ve öğün bitimi sonrası da tokluk şekerleri olmak üzere 6 kere.Tokluklar yemek bitiminden 1 saat sonra.açlıklar 95'in altında çıkmalı,tokluklar da 140ın altında olmalı diye biliyorum ben.haftaya gidicem bakalım tekrar endokrinolojiye.doktor sonuçları beğenirse diyete devam beğenmezse insülin..şimdilik sınırları aşmadım.açlıklarda sorun yok,tokluklarda da 1-2 kez 127 falan oldu ne diyecek onlara merak içindeyim.
Oo masallah gidim gidim giderken simdi birden büyüyorlar yaa :)) biliyormusun dun de ruyamda gordum emziriyordum ayyy Allahiiiimmmm olmayan herkese nasip etsin olanlarinda saglikla kucaklarini almayi nasip etsin... O kadar duygulandim ki aklima geldikce gozlerim doluyooo(
dün gece sancıyla uyandım. tam ne olduğunu anlayamadığım için bir süre bekledim. elime aldım saati acaba kaç dakkada oluyor diye ama sancı girince kıvrandırıyordu rahat bi 30-40 dakika sürdü. şu Braxton Hicks dedikleri şeydi halde. çünkü düzenli değildi, kasılma fln da yoktu ve pozisyon değiştirince geçiyordu. daha pimpirikli biri olsa ya doktorunu arar ya da hemen acile fln giderdi heralde :) sadece dua etmek geldi elimden.' Allahım acıya sancıya katlanırım sesimi çıkarmam ama nolur bebeğim şimdi doğmasın daha çok küçücük minicik büyüsün nolur' diye dua ettim durdum. çok şükür sabaha geçti de gittim okula işime gücüme baktım :)
Kizlar merhaba birkac kez yazdim burdan ama cvp veren olmadiben 29+5 teyim kizim olacak insallah isim olayini ne yaptiniz? Kiz anneleri hangi isimleri dusunuyorsunuz? Bir de ben gecen hafta fena hasta oldum bebk odasi tavan boyasi derken oksurugum gecmedi suan antibiyotik kullaniyorum zinnat.antibiyotik kullanan var mi aranizda?
canım ben de almak istiyorum. nereden aldınız Ankara'da toptancı olarak?
Bence sonuçların iyi benimde 130 lar vardı yine diyete devam sorun yok dedi doktorum. İşyeri şu sıralar çok yoğun ara öğünleri atladım bi kaç kez ve ara öğün yapmadan normal öğünümü yediğimde şekerim çok yüksek çıkıyor. Yediklerimiz kadar aç kalmamakta önemli
Peki ölçümlerini yaparken diyet uygulamı dedi yoksa rutin günlük ne yiyosan onu ye o şekildemi ölçüm yap dedi. Eğer normal yediklerinle ölçüm yaparsan düşük çıkarsa sorun yok ama yüksek çıkarsa diyet yap diycektir ve tekrar diyet yaparak ölçüceksin, diyetle düşüp düşülmediğine bakılıcak düşüyosa insüline gerek ypk doğuma kadar diyete devam. sana 50 likmi yapıldı 75 likmi daha önce ?
Canım doktora dün gittik, bugün 28+0 olduk, sordum ben boyu ve ağırlığında bir gerilik ya da fazlalık, haftasıyla uyumsuzluk var mu diye, hiç bir sıkıntı yok gayet güzel dedi. Normalde bu haftadan sonra 2 haftada bir çağırırmış doktorlar ama benimki 4 hafta sonra çağırdı, 32+0 'da gitcem çalışabilir raporumu da yazacak o zaman. 4 hafta var daha kuzumu görmeye çok geliyo şimdiden özledim
Ben yatıyorum herkese iyi geceler kızlar yarın yine iş varbebişlerinize iyi bakın öperiz herkesi
evet canım asıl önemli olanın ara öğün olduğunu düşünüyorum ben de.aynı şekilde ben de ara öğünleri diyete uygun yapamadığımda en yüksek değerler çıktı zaten..diyet uygulamak da zor oluyor gerçekten.şimdiye kadar canım hiç tatlı istemiyordu ama bu aralar akşamları canım çok çekiyor yaa..bebişler sağlıklı doğsun da dayanıcaz tabi çare yok.kaç kilo aldın peki sen?ben 5 kilo aldım doktor iyi gittiğimi söylüyor.kızım da 1700 grdı en son.
75 lık yukleme yapıldı zaten ekım 14 ten beri diyet yapıyorum,diyetısyenın verdiği lısteye gore
Tesekkur ederim:) ilac kullanmasam iyiydi ama daha da ilerler diye korktumguzel isimler .Allah omurlerini guzel yapsin insallah.Biz de Elif Serra dusunuyoruz bir degisiklik olmazsa senin haftasi ne acaba?
benim kızım 31+1 haftalıkken 1700 grdı..27.haftada 895 grdı.birden o kadar kilo almış görünce hemen doktora şekerden mi diye sordum panikle.ama doktor gayet normal dedi.gelişimi 4 gün ileri gitmiş.normal doğuma engel bir durum olur mu dedim.şimdilik hiçbir engel olmadığını söyledi.senin oğluşun da çok kilolu değil bence 2 hafta önde olması biraz abartı sanki o kilodayken.tabi doktorlar bilir doğrusunu.takma kafana diyetine dikkat et,bebişini kaliteli besle hiçbir şey olmaz inşallah..Şuan 30. haftamdayım, Bende 24. Haftaya kadar 9 kilo almıştım şeker çıkıp diyete başlayınca son 6 haftada 1 kilo aldım. Oğluşım 28. Haftada 1486 gr dı doktor 2 hafta önde dedi. Sürekli takip edicekmiş 3,4 hafta önde giderse sorun olur dedi. Senin kızın kaçıncı haftada 1700 grdı
canım bu sıralar göremiyorum alıntıları
ben tek tek ararsam bana cevap verilip verilmediğini anlayabiliyorum
benimki de 5 hafta sonraya çağırdı 31+6 da gidecem kısmetse
çalışabilir raporu alacam
bendede var dun dısarıya cıktım daha cok oldu bır an önce eve koştum yuruyunce artıyor sanki
ne guzel asagı dönmesı ıyı bısey kasıklarına yuk bınıyor agrın olurmus bende merak edıyorum agrım yok ama cuma gunu ogrenırım ıns döndumu acaba
Anladım canım, bilgi niye vermiyolarki ciddi bi konu bu. İnşallah sonuçların düşük çıkar
:))) canim herkes ayni olmaz ki. Benim de is arkadaslarim bazi sorular sordugumda uzaydan gelmisim gibi bakiyorlardi yuzume. Cocuklari 5-6 yaslarinda. Ama biz bilincli anneleriz, illa en pahaliyi almak degil en iyi en dogal bebislerimize en cok yarayacak seyleri secmek istiyoruz.Gunaydın kızlar geçen hafta bebek görmeye gitmiştik. Ayy minicik korktum ya:)insan kıyamaz tutmaya.. ben baktım da park yataktan tut kıyafetlerıne ya da ne bılım bakım kremlerıne biberonlarına gayet sıradan şeylerdi. yani bizim gibi burda yok dr browns mu yok chicco mu yok mothercare kıyafetler mi yok efendim kraft park yatak mı gibi şeylere takılmamışlar hiç.....bence biz fazla abartıyoruz.. durumları iyi olmasına rağmen. gerçekten fazla incelediğimizi düşündüm. bu arada ilk göğüsleri çok acımış hala da acıyor çok kötü bir şey diyor.ve hiç göğüs ucu yok .
:))) canim herkes ayni olmaz ki. Benim de is arkadaslarim bazi sorular sordugumda uzaydan gelmisim gibi bakiyorlardi yuzume. Cocuklari 5-6 yaslarinda. Ama biz bilincli anneleriz, illa en pahaliyi almak degil en iyi en dogal bebislerimize en cok yarayacak seyleri secmek istiyoruz.
Dun de arkadasim diyor bizim ilk cocuk oldugu icin bu kadar ince eleyip sik dokuyoruz galiba. İkinci cocugu olan arkadaslarima baktim da nerdeyse stretil etneden verecekler biberonu diyor :))) napalim ilk goz agrilarimiz onlar bizim
aysbozz cum senın anlatımlarına göre bugun olçmeye başladım
sabah açlık sekeri 16,kahvaltıdan 1 saat sonra 43 cıktı
normal mı bu değerler bana cok dusuk gibi geldi,sen ne dersın,1 aydır diyette olmamdan olabılır mı acaba
Gunaydin tatli anneler ve kocamann olan bebisler :))
Dun kilo konusunu konusmustuk ya kizlar. Dun 3 ay once dogum yapan bir arkadasimi gordum. Bahsettim iste bebek 1.5 kilo olmus, bu gidisle 4u bulacak galiba diye. Onun bu haftalarda ger iki haftada bir bebisi 500 gram aliyormus. Doktoru da 4u bulur demis. Ama son 6 hafta falan haftada 200-300 gram almis oglu ve 3200 kilo dogmus. Bizim de bu kilo alma hizi yavaslayabilir belki, Aysboz uzulme canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?