Ama olmadı şimdi ben balığı haftada 1 kez onu da öğürerek zor yiyorum :44: başka bişi söylemen gerek :)
Maşallah oğluşuna, biz de 7 hafta arayla gittik çok özleniyo öyle, çocuk 3 katına çıkmış biz görene kadar 400gr'dı son gördüğümüzde, 1100 gr olmuştu geçen gün gittiğimizdeçok güzel oluyo ama öyle, birden farkında olmadan büyümüş gibi
Canım çay konusunda bir bilgim yok ama doktora sormadan hiçbir bitki çayını (ıhlamur dışında) içmememiz gerektiğini biliyorum.
şekerim biz sana ne dedikhiç kafana takma bişeyi bebişini üzme demedik mi? kendi kendine psikolojini bozdun iyice, rahatla bırak kendini biraz hamileliğin keyfini çıkar, uyu dinlen bol bol, kitap oku, gezintilere çık, dua et, biliyorsan bol bol yasin suresini oku bebişine, ama bu kadar bunalım yapma artık lütfen bak bebişin için kendini topla
Cok sinir oluyorum musluman bir ulkede nasil izin veriliyor.Su an yurtdisindayim ve kullandigim vitaminde yahudiler icin domuz olmadigini belirten ve biz muslumanlarinda gonul rahatligiyla kullandigi pregvit diye bir hap var.Ustelik bu hap demir ve kalsiyumu ayirmis.Sabah aksam ayri olarak aliyorsun vitaminleri bir bak istersen Turkiyede varsa gonul rahatligiyla kullanabilirsin canim.iyi akşamlar kızlar
elevite domuz jelatini olduğunu ilk bu topikte okudum şimdi sağlık bakanlığı bu konuda açıklama yaptı mı sizlerin bi bilgisi var mı bu konuda ben araştırdım ama bir şey bulamadım
birde kendi doktoruma söyledim o da yok böyle bir şey demedi başka bir ilaç yazmasını istedim başka vitamin yok dedi
decavit diye başka bir vitamin markası var acaba onda da olabilirmi domuz jelatiniden
kızlar size doktorunuz vitamin verdimi verdiyse ilacın ismini söylermisiniz
bende elevit kullanıyordum çok kilo alınca bıraktım bu seferde hem benim kilo almam yavaşladı hemde bebeğimin votamin var
dopplerde bebeğim 2 hafta geriden geldiği çıktı
şimdi tekrar vitamin kullansam belki bebeğim kilo almaya devam eder diye düşünüyorum doktorumun bir faydası olmaz demesine rağmen denemek istiyorum
Kutudakı hastane cıkısını kaca aldın canım ? bende emınonunden almıstım 44 tl ye :)
Kizlar merhaba birkac kez yazdim burdan ama cvp veren olmadiben 29+5 teyim kizim olacak insallah isim olayini ne yaptiniz? Kiz anneleri hangi isimleri dusunuyorsunuz? Bir de ben gecen hafta fena hasta oldum bebk odasi tavan boyasi derken oksurugum gecmedi suan antibiyotik kullaniyorum zinnat.antibiyotik kullanan var mi aranizda?
Kizlar merhaba birkac kez yazdim burdan ama cvp veren olmadiben 29+5 teyim kizim olacak insallah isim olayini ne yaptiniz? Kiz anneleri hangi isimleri dusunuyorsunuz? Bir de ben gecen hafta fena hasta oldum bebk odasi tavan boyasi derken oksurugum gecmedi suan antibiyotik kullaniyorum zinnat.antibiyotik kullanan var mi aranizda?
Benim 4 tane boyle takimim var hepsi bebitoff dan almistik ama farkli yerlerden Ankaradan.En ucuz toptancida 35 e almistik ama merkezdekiler 69 falan demisti... Benim eltim kullandi urunlerini cok memnundu :)
Tesekkur ederim:) ilac kullanmasam iyiydi ama daha da ilerler diye korktumcanım geçmiş olsun.kızım olacak Allah nasib ederse.melisa yada melis düşünüyoruz...
Geçniş olsun canım dikkat et kendine de bebişe de.Benim de kızım olacak Allah'ın izniyle. İsmi Hüma olacak inşallah :)
Canım bebişkon çok irileşirse 40. haftayı beklemeden 37 veya 38 de alırlar, hiç de solunum sıkıntısı olmaz moralini bozma. Zaten sezeryanlar 38 haftada yapılıyor. Ayrıca eltim 35. haftada minicik bebeler doğurdu solunum sıkıntıları olmadı, yine bir arkadaşım 8. ayda doğurdu onunda solunum sıkıntısı olmadı.
canim uzulme, doktorun mutlaka kontrol eder, 5 kilo olmasina izin vermez. Pek bilgimy
ok bu konuda ama 6 hafta once kuzenimin esi 1 ay erken dogum yapti, tosuncuk 4.5 kg okdugu icin erken alindi. Su an 6 haftalik ve 6 kiloymus. Sadece anne sutuyle beskenip uyuyormus. Cok sukur bir sorunu yok. İnsallah senin de hicbir sorun cikmayacak canim.
canım korkma sezeryan olmak durumda kalabilirsin ama 37 de dogum yaptı arkdaşım ve hiç bir sorun olmadı
neden öyle korkuttu ki seni doktorun anlamam zaten sezeryanda genelde 38 de alıyorlar yani
bebişinde kilolu olması dışında bir sorun olcağını snamıyorum hem daha iyi sarılık olmaz hemen toparlar ve dış dünyaya alışır
canını sıkıp bebişini de üzme bence
bende 29+1 de gıttım 1.530 gr dı.iri bebek dedi kılosu we kemık yapısı olarakda önde gıdıo dedı doktr..benmde kafama cok takılıyor bu konu cokmu tombık olcak dıeama etrafımdan we ablamdan duydugum kadarı ıle genelde yanılıyor dktrlar.mesela yegınıme 3.5 kılo derken 2 900 dogdu..300-400 gr fark edıomus ultarsonda fazla cıkıomus :/
var canım.bende çarşamba gittim kontrole. 31 + 2 haftadayız ve 2250 kilo olmuş bebişim.ve doktor 3 hafta önde kilosu gelişimi felan dedi.böyle giderse normal doğum olmaz dedi 4 kiloyu geçer az ye dedi ama.ben zaten çok yemiyorum.3 haftada ben 1 kilo almışım bunun 800 gr ını bebişim almış dedim.şeker de yok o zaman vücudun yarıyor dedi.ben sezeryan olmak istemiyorummm
Aysboz,
Eltim 4750 doğurdu, çokta sağlıklı su anda oglu. Resmen insnalar bunu hava atmak için kullanıyor artık ,bana da skalayı yüksek tuttum, geçebilirsen gec falan diyor.. Oglanı doğurduktan sonra kilo veremediği için bir kac test yaptırdı ve gizli seker hastası cıktı.oglan muhtemelen sekerden dolayı 4750 dogdu. senle bende burada kafayi yiyoruz sekerimiz yüksek , çocuklarımız iri diye.. Hic canını sıkma arkadaşım, çocuklarımız gayet sağlıklı olacak,gerekirse rejim yaparız doktor kontrolünde.
bir problem olmaz sıkma canını arkadaşım çok irileşirse 36-37.haftada alırlar en kötü ihtimalle onda da solunum problemi olacağını sanmıyorum ben.35.haftada akciğer gelişimi tamamlanıyor çünkü. bende de şeker problemi var ve diyetteyim.31+1de 1700 gr dedi doktor. ben hiç kilo almamışım ve bebeğin gelişimi 4 gün ileri atmış. gayet iyi dedi. zaten biz diyete dikkat edersek ve ölçümlerimizi yaparsak kontrollü gideriz ve bir problem olmaz merak etme. sen her gün ölçüm yapıyor musun? durum nedir senin şekerde?
dün gece sancıyla uyandım. tam ne olduğunu anlayamadığım için bir süre bekledim. elime aldım saati acaba kaç dakkada oluyor diye ama sancı girince kıvrandırıyordu rahat bi 30-40 dakika sürdü. şu Braxton Hicks dedikleri şeydi halde. çünkü düzenli değildi, kasılma fln da yoktu ve pozisyon değiştirince geçiyordu. daha pimpirikli biri olsa ya doktorunu arar ya da hemen acile fln giderdi heralde :) sadece dua etmek geldi elimden.' Allahım acıya sancıya katlanırım sesimi çıkarmam ama nolur bebeğim şimdi doğmasın daha çok küçücük minicik büyüsün nolur' diye dua ettim durdum. çok şükür sabaha geçti de gittim okula işime gücüme baktım :)
arkadaslar,aranızda sekerı yuksek cıkıp da olçme cihazı ile olcen var mı,nasıl yapıyorsunuz olcumleri,sabah ac karnına olçuyor musunuz,yemek yedikten kac saat sonra olcuyorsunuz ve değerler ne olmalı,lutfen acele cevap yazın,benım dahılıye dr um benı aydınlatmadı bu konuda,cevaplarınız beklıyorum
Ben suan kullaniyorum.Aslinda 75lik yukleme yaptirdim sekerim normal cikti.gecen hafta kendi doktorumu degistirdim kendisinin cok yogun olmasi ve normal doguma mesai saati disinda gelememesi sebebiyle.neyse senin sorunun cevabina geleyim:) yeni doktorum da cok detayci suyun biraz fazla dedi seker takibi yapalim. Oysaki 9 kg aldim su zamana kadar :) diabet hemsiresinden egitim aldim. Sabah oglen ve aksam yemeklerinden once ac ve ilk lokmayi aldiktan 1 saat sonra tok olarak olcum yapip yaziyorum ben 5 gun sonra sonuclara bakilacak sali gunu bakacagiz o zaman olmasi gereken degerleri ogrenecegim sonuclara gore takibe devam edecegiz yada birakacagiz:) umarim yardimci olabilmisimdirarkadaslar,aranızda sekerı yuksek cıkıp da olçme cihazı ile olcen var mı,nasıl yapıyorsunuz olcumleri,sabah ac karnına olçuyor musunuz,yemek yedikten kac saat sonra olcuyorsunuz ve değerler ne olmalı,lutfen acele cevap yazın,benım dahılıye dr um benı aydınlatmadı bu konuda,cevaplarınız beklıyorum
Canım ben ölçüm yapıyorum günde 4 kere. Sabah aç karnına, kahvaltıdan öğle yemeği ve akşam yemeğinden sonraki 1. Saat toklukları ölçüyorum. Yalnız 1. Saat toklukları ölçerken yemeği bitirdikten sonra değilde ilk lokmayı aldıktan sonra saate bakıp tam 1 saat sonra ölçüyorsun.
Değerlere gelince, bazı arkadaslarlada konusu geçmişti ama onların söylediği değerler şeker yüklemesi yapıldıktan sonra ki referans değerleriydi. Benim vericeklerim normal öğün sonrası olması gerekenler bunu karıştırmamak lazım. Açlık 90-95 i geçmemeli, tokluk 1. Saat 135-140 ı geçmemeli. Ama şeker yüklemesinde 1. Saat 180 altı olmalı yazar dediğim gibi bu şeker yüklemesi için.
Fazla detaylı oldu uzattım biraz :)
Tesekkurler cnm:) Huma nin anlami ne acaba? Biz de Elif Serra dusunuyoruz.
,dahılıyecım 100 luk yukleme istedi,kadın doğum doktorum 100luk yukleme gereksız olcum cihazı ıle olç bana gel dedi,cok yardımcı olsun iyi kı varsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?