Gunaydın kızlar geçen hafta bebek görmeye gitmiştik. Ayy minicik korktum ya:)insan kıyamaz tutmaya.. ben baktım da park yataktan tut kıyafetlerıne ya da ne bılım bakım kremlerıne biberonlarına gayet sıradan şeylerdi. yani bizim gibi burda yok dr browns mu yok chicco mu yok mothercare kıyafetler mi yok efendim kraft park yatak mı gibi şeylere takılmamışlar hiç.....bence biz fazla abartıyoruz.. durumları iyi olmasına rağmen. gerçekten fazla incelediğimizi düşündüm. bu arada ilk göğüsleri çok acımış hala da acıyor çok kötü bir şey diyor.ve hiç göğüs ucu yok .
Gunaydın kızlar geçen hafta bebek görmeye gitmiştik. Ayy minicik korktum ya:)insan kıyamaz tutmaya.. ben baktım da park yataktan tut kıyafetlerıne ya da ne bılım bakım kremlerıne biberonlarına gayet sıradan şeylerdi. yani bizim gibi burda yok dr browns mu yok chicco mu yok mothercare kıyafetler mi yok efendim kraft park yatak mı gibi şeylere takılmamışlar hiç.....bence biz fazla abartıyoruz.. durumları iyi olmasına rağmen. gerçekten fazla incelediğimizi düşündüm. bu arada ilk göğüsleri çok acımış hala da acıyor çok kötü bir şey diyor.ve hiç göğüs ucu yok .
Canım benim çevremdede var önce araştırmıyolar alıp kullandıltan sonra bu ii değilmiş diye yenilemek zorunda kaldılar bazı şeyleri. Bence biz en iisini yapıyoruz hem bütçemizide düşünüyoruz. Bi park yatak için günlerce araştırdım hani bi eksiğide varsa napıyım derim artık elimden geleni yaptım derim ama hiç olmazsa ikinciye almak zorunda kalmam. Bence burdaki bebişler çok şanslı hepimiz gayet bilinçli davranıyoruz
arkadaşım bence de makinanda bir problem var gibi.değerler bi garip,çok düşük..makinayı kontrol ettirmen gerekir sanırım.aysbozz cum senın anlatımlarına göre bugun olçmeye başladım
sabah açlık sekeri 16,kahvaltıdan 1 saat sonra 43 cıktı
normal mı bu değerler bana cok dusuk gibi geldi,sen ne dersın,1 aydır diyette olmamdan olabılır mı acaba
yok canım bilinçli olalım tabi ki araştıralım ama abartmayalım:) bu arada park yatak konusunda neye karar verdiniz. ben kraft disney 70lik olanı begenmıstım once mavı dusunmustum sımdı kırmızı dusunuyorum......
:)))) aynen o etraftakilerden bende de var. Ama bu yil dogum yapan arkadaslarim hep bizim gibi. Biz yeni jenerasyon anneler boyleyiz demek ki :) ama isyerindekiler ne bulursa kullanmis, cocuklarini kac yasina kadar yanlarinda yatirmis, cocuklar yemek seciyor bunlar aksam gidip 4 cesit yemek yapiyor belki birini begenir de iki lokma yer diye. Ben gangi tur yayaga yatirayim deyince de bana tuhaf tuhaf bakiyorlar haliyle. Tabii simdi olmadigi icin bana soylemesi kolay, ama ben dikkatli ve disiplinli bir anne olmak istiyorum. Umarim basarabilirim :)tabi ki canım ilk göz ağrılarımız ama bazen de çok eşeliyoruz yaa:)) yok biberonu şöyle mi olsun yorganı böyle mi olsun . mesela onun yorgan ve yastığı sanırım elyaftı. elyaf alacam deyince vay efendim elyaf mı olur silikon mu olur pamuk çok sert olur kaz tüyü olmaz bir sürü her kafadan bir ses çıkıyor sonuçta her bebek büyüyor bir şekilde. durumu hiç olmayan biri ise ne bulursa örtüyor bir şey oluyor mu hayır bunu demek istiyorum yani.. ben de mesela her şeyin en iyisinden alacağım diye uğrşıyorum etrafımdakilere anlatınca da ayyyyy bu kadar para mı verdin ayyyy ne farkeder biz pazardan giydiriyorduk gibi yorumlar da geliyor. tabi ki özeniyoruz biz de.... ama çok da abartıp ince elememek lazım diye düşünüyorum çünkü bir müddet sonra bebek de bizler gibi olacak
Sen de haklisin arkadasim. Annem de baba hep diyor sakinan goze cop batar diye. İlla cok para vermek degilkbnde demiştim daha önce çok fazla paralar söyluyosunuz şaşırıyorum bende bebek buyuttum. demıştım herseyı babyhopemarka parkbesıgı arabası anakucagı örümcegı çok güzel tepe tepe kullandık şimdi yine kullancaz çok da sevımlı saglıklıydılar oğlumda maşşallah çok ıyı yanı bilinçle ilgisi yok çok para harcamanın herkesın ılk bebek heyecanını anlıyorum ama bılınçlıysenız çok para harcamassınız saglıklı konforlu bebegın rahatlıkla kullanabılecegı çok uygun ürünlerde var mesela sizin anlattıgınız biberonlara şaşıp kalıyorum gıdın eczaneden bebedorun cam bıberonunu alın ayına uygun başlıkla tamam 10 tl bıledegıl onunla büyüyen bebek de saglıksızolmuyo o kadar ugrasırsanız bebeklerınız çok çıtkırıldım olur hastaneden çıkamassınız allah korusun 2 yılayakın emzıedım bıberonu sadece su verırken kullandım öyle mılyon kere kaynatmakLA BILMEMnemarka bıberonla ugrasmadım.........
:)))) aynen o etraftakilerden bende de var. Ama bu yil dogum yapan arkadaslarim hep bizim gibi. Biz yeni jenerasyon anneler boyleyiz demek ki :) ama isyerindekiler ne bulursa kullanmis, cocuklarini kac yasina kadar yanlarinda yatirmis, cocuklar yemek seciyor bunlar aksam gidip 4 cesit yemek yapiyor belki birini begenir de iki lokma yer diye. Ben gangi tur yayaga yatirayim deyince de bana tuhaf tuhaf bakiyorlar haliyle. Tabii simdi olmadigi icin bana soylemesi kolay, ama ben dikkatli ve disiplinli bir anne olmak istiyorum. Umarim basarabilirim :)
Ama mesela bebekler ilk basta cok hassas oluyormus, o zanan dikkat ederiz kullandiklarimiza ve yedirdiklerimize. 6 aydan sonra sampuanini deterjanini bu kadar didiklemeyiz herhalde :)
:))) canim herkes ayni olmaz ki. Benim de is arkadaslarim bazi sorular sordugumda uzaydan gelmisim gibi bakiyorlardi yuzume. Cocuklari 5-6 yaslarinda. Ama biz bilincli anneleriz, illa en pahaliyi almak degil en iyi en dogal bebislerimize en cok yarayacak seyleri secmek istiyoruz.
Dun de arkadasim diyor bizim ilk cocuk oldugu icin bu kadar ince eleyip sik dokuyoruz galiba. İkinci cocugu olan arkadaslarima baktim da nerdeyse stretil etneden verecekler biberonu diyor :))) napalim ilk goz agrilarimiz onlar bizim
kızlar vakit durdu sanki geçmiyor yaa şu son haftalar nasıl bitecek bilmiyorumsürekli canım bişeyler yemek istiyor tatlı, kremalı şeyler falan. hatta eşimle aramızda esprisi oluyor, hayatım ne istiyorsan alalım diyor. ben de aşkım bilmiyorum kiii ekşi ama tatlı gibi, baklava gibi ama turşu gibi, elma ama nar gibi, cevizli turta ama tuzlu gibi....falan zırvalayıp duruyoruz, vakit bol yapcak bişey yok saçmalayıp gülüşüyoruz işte
evet canım bnde öyle bugun sabahın çok erken vaktınde yolladım eşimi aşerdıgım şeyi almaya adını sölemıyorum canı çeken olur alıp getırenınız yoksa şimdi yanınızda bana günah olur dıye şu anda da yıyorum bu ara almadım kılo sevınıyorum hatta solemışmıydım 12 kılo aldım sanıyodum tartı yanlışmış dr umun tartısında yanı bastan berı tartıldıgım tartıda 62 geldım 10 kılo olmuş toplam ınşallah 15 kıloyu gecmez...çünkü iştahım çok yerınde....
bende elevit kullanırken toplamda 7 kilo aldımhamileliğimin başında da 4 kilo almıştım hemde ilk 1 ayda hamile olduğumu bilmiyordum daha :) onun dışında almadım çok şükür eleviti bırakmam çok iyi oldu bu ay 800 gram almışım sadece :) inşallah çok kilo almayız canım. ben normal yiyorum ama canım değişik şeyler istiyor hep, yemek değil de dediğim gibi ne istediğimi kendim de bilmiyorum. geçenlerde bir sabah uyandım pide yedim kahvaltıda yaaa yemesem delirecektim :))) bu gidişle açık büfe bir lokantayla anlaşıcam o kadar çıldırıyorum oturduğum yerde kendime inanamıyorum
Canim ben o gun pisen yemegi yemedigimde gozumun onunde dokup baska yemek yok diyen, o yemegi yiyene kadar bmanq baska birsey yapmayan bir annenin kiziyim. 40 gunlukken odami ayirmis annem. Baska da bircsurubdry var iste, tek cocuk olmama ragmen epey disiplinli bir annem var. Basarabiliyorsun yani istersen, herkesin dogrusu farklidir tabii ki, bu islerde dogru yanlis yok. Ama cok yumusak bir anne olacagimi sanmiyorum. Tabii ki umarim uzun yillar paylasimlarimiz olacak burda, yasayip gorecegiz birlikte :)öyle bi seslı güldüm kı anlattıklarına.. ınsallah dıledıgın gıbı olur hersey ıdeal anne olursun.. dur bakalım neler yasıycaz 2014 ocak annelerı bu konuyu terketmek yok oldu mu ozellıkle topıdık sen 2 sene sonra nelerle ugrastıgını görmek ıstıyorum ve sana bu yazdıklarını hatırlatmak.. tabı şimdi ne desem boş öyle cırpınıcaksın kı bebegın ınatla bişi yemıycek sen mecburen disiplini falan atıcaksın bı kenara çünkü canın cıgerın yavrun söz konusu 3 4 cesıt yemek neymiş neler denıyceksın yesın dıye yorgunluktan perperısan kalıcaksın o bütün enerjısıyle sabaha kadar uyumuycak aglıycak hemde sebebsız sonra alıcaksın bebegını yanına getıreceksın aranıza yatıcak ve sonunda görüceksın senın degıl bebegının senı disipline ettıgını..................
Canim ben o gun pisen yemegi yemedigimde gozumun onunde dokup baska yemek yok diyen, o yemegi yiyene kadar bmanq baska birsey yapmayan bir annenin kiziyim. 40 gunlukken odami ayirmis annem. Baska da bircsurubdry var iste, tek cocuk olmama ragmen epey disiplinli bir annem var. Basarabiliyorsun yani istersen, herkesin dogrusu farklidir tabii ki, bu islerde dogru yanlis yok. Ama cok yumusak bir anne olacagimi sanmiyorum. Tabii ki umarim uzun yillar paylasimlarimiz olacak burda, yasayip gorecegiz birlikte :)
mıgrenımı tetıkledıgı için elevıtı hiç kullanamadım bı de onu kullansam çosardı kılolarım iştahım heralde hava da soguk eşim gelse de dışarı çıksak istiyorum hemde üşenıyorum spor falan yapan var mı aranızda? dogum sonrasına bahara yaza dogru çok güzel şeylerplanlıyorumbebeklerımız yaza toparlanır ınsallah dısarı cıkmak gezmek tatıl yapmak ay ne güzel olur yürüyüş parkı var burda bebeklerımleorda yürümek istiyorum havalar tekrar ısınsın yaz gelsın ben eskı formuma döneyım:) aaayyyhhhh.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?