2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

hoş geldin canım maşallah bebişine ben de eleviti kullanırken pek rahat değildim bazı günler yapamıyordum bırakınca rahatladım çok şükür, aynen günde iki kez bile gittiğim oluyor. bende de küçükken 13-14 yaşlarında kansızlık vardı elim ayağım ısınmazdı ve sürekli kabız olurdum. aile hekimimizin aklına geldi kan testi yapmıştı. kabızlık kansızlıktan da olur diye şimdi kullandığımız demiri vermişti 3-4 aylık tedaviden sonra düzelmiştim

O nasıl bir disiplin maşallah . Sende memnunsun ki bu durumdan bende öyle olucam diyosun! Herkezin fikri ve yapısı farklı tabi yanlış anlama sakın ama zor hani sanırım ben başaramam.
Evet ben memnunum. Sevgi ilgibeksikligi degil zatn bahsettigim, sadecevtutarlinolmak ve biraz disiplin. Yanlis anlamayin, ben illa dogrudur demiyorum. Herkes kendi fikrine ve yasam tarzina gore yetistirir tabii cocugunu. Ben uzun zaman yurtdisinda yasadigim icin benim is arkadaslarimin falan tavirlari bana uymuyor. Her besini yemeleri kazim sonucta her birinin ayri faydasi var. Cocuklar da bir gun yemek yemezse hasta olmaz, ama bizim hemen patates falan kizartacagimizi bilirlerse yememeleri dogal :)

Son düzenleme:

ya ugurbocuuu, ama tüm çocuklar bu şekilde değil ki, insanın tabi her şeye hazırlıklı olması gerek, sonuçta çocuklar belli bir huya sahip olarak doğuyorlar, ama şekil vermek kişinin elinde değil mi? ben topidiği takdir ettim, en azından niyet etmiş, umarım başarılı olur. ben de onun gibi olmayı isterim ama ben biraz yufka yürekliyim, dayanamam, keşke dayanabilsem. bizim çocukluğumuzu düşünüyorum da ne ablam ne ben annemlerle yatmamışız. annemler işten güçten nerde bütün çocuk peşinde koşmak. tabi günümüzde bunun örneklerini bulmak zor, ama demek ki yapılabiliyormuş.

üsttede yazdım ben takdir ettim, umarım başarabiliriz belli bir düzen oluşturabilmeyi, ama kendi adıma pek ümitli değilim
tek umudum iyi huylu bi kızımın olması. (hepimizin inşl)

Kesinlikle sana katılıyorum ve ben de özellikle yemek konusunda katı olabilmeyi umuyorum. Bir öğün, bir gün yemesin gerekirse ama 'yemezsem nasıl olsa annem yediğim şeyi pişirecek' ya da 'yemek yemesem de çekmecedeki abur cuburları yerim' diye düşünmesin. Ben de çocukken başka bişey pişmeyeceğini bildiğim için ve evde de çekmece dolusu atıştırmalık olmadığı için istemesem de ne yemekler yedim, annemin yanında da hiç yatmadım çünkü hep çalışıyodu. İyi ki de böyle olmuş, hiç şikayetçi değilim. Görümcemin çocuğu 3 yaşını bitirecek nerdeyse, hala annesiyle yatıyo, baba başka odada. Hem çocuğun hem de evliliğin sağlığı için çok tuhaf geliyo bana. Eminim aranızda söylemesi kolay görürüm çocuk olunca diyen vardır, özellikle daha önce çocuk sahibi olanlar. Arkadaşların da dediği gibi yanlış-doğru diye bişey yok, herkes çocuğunu dilediği gibi yetiştirmekte özgür. Ama benim dileğim ve amacım bu yönde, eşim de destekliyo bu düşüncelerimi, bakalım aynı tavrı sergileyip başarılı olabilecek miyiz, zaman gösterecek

kızlar bugun giremedim , muhabbeti yurutmussunuz bensiz :) Bende sanırım yemek konusunda cok katı bir anne olacağım ve az buçuk öttüren bir tipimdir. Umarım cocugumla da disiplinli olurum. Benim annem cok katı bir anneydi, yemek yenecek derse yenecek, uyku derse uyku. Liseyi bitirene kadar biz aksam 9:00'da yatardık, bir günde kemkum etmezdik. Kemkum ettiğimiz olmuştur ama annem dedim ya asla izin vermezdi. Kıyafet konusunda markasız giydirmeye ozellikle dikkat ederdi. Hic bir zaman cok zengin olmadık, Orta halli bir aileydik ve hic bir eksiğimiz olmadı, fazlamızda olmadı, 2 tane ayakkabımız vardı en cok. Manevi değerlerimiz konusunda da cok dikkatliydi annemiz, güzel ahlak olduk, arada bir tokatta vardı. Kardesimde bende iyi insanlar olduğumuzu inanıyorum. Cevremize saygılıyızdır, yardımcıyızdır, vicdanlıyızdır.. Disiplin hep vardı ve benim cocugumda da olacak. Annem bakıcak zate oğluma, ben şımartmamda o da şımartmaz umarım :) Torun evlattan tatlıdır derler

Valla canım aynı endişe bizde de var, gayet disiplinliydi annem ama ablamın çocuğuna hiç uygulayamadı :44: bizim bebişe de 2 yaşına kadar falan annem yardım etcek, sonra kreşe vermeyi düşünüyorum. O süre içerisinde fazla şımartmasa bari diyorum :44: kötülüğünü istediğinden değil biliyorum, kıyamıyolar malesef

Uleeen dertleri bizeymiş demekki :) ben en iyisi bir bakıcı tutayım yoksa şımarık bir oğlum olacak :2::2:

ben 5. aydan beri kullanıyorum hergün değil her banyodan sonra kullanıyorum

hangi markayı kullanıyosun canım bir de doktor mu söyledi yoksa tecrübelerden mi yola çıkarak kullanıyosun?

ayy evet canım zaten orda izledikten sonra araştırdım ben de ne güzel anlatıyordu bir an eğitim almak istedim gidip ne güzel şeyler anlattı program bitmesin istedim
aventin ürünü işte o 80-90 tl birşey ama işe yarasın önemli değil alırım yeter ki kuzumu rahat emdiriyim

kıyamam ben de senin g,b, oluyorum emzirdiğimi gördüm altını değiştirdim uyuttum üstünü değiştirdim rüyam rüya gibiydi
zaman ilerledikçe daha çok özlem duymaya başladım
bir de hazırlıklar da hızlanınca daha da heycanlanıyorum sağlıkla gelsinler artık

inş. rüyandaki kadar kolay olur emzirmek benim de korkum o 2 gün var ya o emmeyi bilmiyor sen emzirmeyi işte o günleri atlattık mı
sonra ikimizde alışırız diye kendimi teselli ediyorum
vitamini doktor mu kestirdi?
ben eleviti içemedim h,iç kabızlıktan ağlıycak seviyeye geldim decavit içiyorum 2 günde bir çıkıyorum
o da normal 3 gün çıkmazsan fitil kullan dedi benim de demir hapım 2 ye çıktı ve kabızlık hat safada hemoroid de var
sıkıntım büyük ama ilaçları da kafama göre kesemem

İnşallah öyle olur canım, o kadar kolaydı ki anlatmam :) bu rüyalarda, memelerimden gelen sütün de etkisi var eminim, bazen kendi kendine akıyo, sütyenlerimin içi kuru kuru süt izi hep. İnek gibi oldum diyorum eşime
Vitamini doktorum illa kullan dememişti zaten bana, beslenmene dikkat ediyorsan gerek yok bile demişti, ama ben ısrar edince yazmıştı. Bu domuz jelatini olayından sonra bıraktım, doktoruma da söyledim bıraktığımı hiçbir sakıncası yok, sadece beslenmene dikkat et dedi. Günde 3 litre su (içtiğim diğer sıvılar hariç, sadece su miktarı bu) içiyorum, kuru kayısı yiyorum her gün. Şu an çok rahatım, özellikle de vitamini bıraktığımdan beri. Vitamini kullanırken de tuvalete çıkmakta bir zorluk yaşamıyordum yani kabız oluyordum diyemem, sadece 2 günde bir çıkıyordum, artık günde 2 oldu bol su içmemin kesinlikle etkisi var bunda.

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar bebek arabası alan var mı? ben evim netten Kraft capri bebek arabası setini almıştım. 15 gün oldu hala kargolamadılar.bide annemin yaptığı bi alışverişten dolayı güvensizlik oluştu.iptal etmek zorunda kaldım.bi de oto koltuğu yerine portbebe mi alsam diyorum.bu sefer de bebek arabasını ayrı almak zorundayım.yardım pls

Selam Omersema,

Ben almadım, bir arkadaşım chicco'dan almış, 1-2 kere kullanmış ,sonra bastona geçmiş.. Ana kucağı ile beraber verecek bana sagolsun. Bende 1 yasını doldurduktan sonra bastona geçeceğim.ZAten bizimkiler kıs bebesi, ilk 6 ay kullanamayacağız, 6 ay kullanmak içinde veremem o kadar para..Oto koltuğunu neden simdi alıyorsun anlamadım? 1 yasından sonra lazım oto koltuğu,acaba ana kucağını mı kastettin? O şart yani.

Canım biz almadık daha ama Kraft Penta 6 alcaz, çok beğendik. Araba ve o üstündeki 13 kg'a kadar kullanılacak olan araba koltuğu takım halinde 600'e alcaz, sözünü aldık mağazadan

oto koltuğu olarak bunu biliyorum

portbebeden kastım da bu:
işte kış bebeği olacakları için acaba sadece portbebe ve baston puset mi alsam yoksa travel set kararımda sabit mi kalsam karar veremedim siz ne dersiniz.banada baston puset hafif ya bebeği çok sarsar gibi geliyor....kararsızımmmm

Canım biz almadık daha ama Kraft Penta 6 alcaz, çok beğendik. Araba ve o üstündeki 13 kg'a kadar kullanılacak olan araba koltuğu takım halinde 600'e alcaz, sözünü aldık mağazadan

canım çok güzelmiş.şimdi baktım googledan.travel sisteme karar verirsem düşünürüm bu seti.hayırlı olsun şimdiden...

kizlar bizz mobilyamizi aldik.fotolarini yukleyemedim ama caploonbaa nin little king modeli.tam oglusuma gore hayirlisiyla hepimizinki saglikla dogsunda..buarada ana kucagi sart.ben tiny love 3u birarada olan var jokerden onu almayi düşünüyorum sizce hangi anakucagi iyi kizlar alan varmi

Aynen benim annemde yemegi begenmemezlik yapip yemiyormusun bir sonraki ogune kadar yemek yok ve sonraki ogun yine ayni yemek var... Sonuc hicbir yemegi secmeden yiyen iki cocuk :) kulaga belki gaddarca geliyor ama cocugun iyiligi icin yapmak lazim bencede.Ara ara super dadiya bakiyorum. Oda ayni yemek yedi yedi yoksa yemek yok...

Bizde maxi cosinin seyahet setini aldik. Arabasi puseti beraber yani... Cok da saglam memnunum ben :)

canım ben portbebeli travel set alacam
çünkü portbebe elimizde taşırken zorlayabilir ama arabanın iskeletine oturtabiliriz
ve kardan yağmurdan rüzgardan koruyabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…