2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Canım biz almadık daha ama Kraft Penta 6 alcaz, çok beğendik. Araba ve o üstündeki 13 kg'a kadar kullanılacak olan araba koltuğu takım halinde 600'e alcaz, sözünü aldık mağazadan

bende ilk olarak kraftta karar kılmıştım
çok kullanışlı arabaları, travel setleri var
ama chicco ile karşılaşınca pahalı da olsa chicco almaya karar verdim

bebeğin ilk 1 yaşına kadar oto koltuğunu tek kullanma şansı olmuyor
ana kucağı şeklinde olanların belini yükselterek kullanabiliyorsunuz
portbebe, ana kucağı ve arabanın kendi oturma kısmı olan 3 parçalı travel sistemler bana daha mantıklı geliyor

bende ilk olarak kraftta karar kılmıştım
çok kullanışlı arabaları, travel setleri var
ama chicco ile karşılaşınca pahalı da olsa chicco almaya karar verdim

Canım biz de ilk başta 'chicco simplicity' diye bir model beğenmiştik, onun da takımı 600 liraydı. Ama kraft'ı görünce chicco'dan vazgeçtim, kesinlikle daha önce baktığımdan daha sağlam ve iyi bir araba. Yani parasından dolayı vazgeçmedik chicco'dan. Her markanın ucuzları da pahalıları da var yani. Sen hangi modeli almayı düşünüyosun?

bnm annem de hep nazımızı güderdi ama bizi bilirdik sadece annemız ceker nazımızı dıye ve ne dısıplınsızlıkten nede tutarsızlıktan degıl bize dayanamazdı annem ve bnmde bu gun en saygı duygugum ınsandır amabnce sende 32 senedır bekledıgın türlü hazırlıklar yaptıgın herseyın ıyısını istedıgın evladına asla böyle dedıgın gıbı davranamıycaksın.. ha bn böle anlatıyorumama bnde oglumu 8 aylıkken odasını ayırdım 1 bucuk yasında çişini öğrettım bazı kurallar vardır tabı ama o senın hayatındakı en toleranslı olacagın ınsan olacak bu senın elınde degıl yapamıycaksındayanamıycaksın oğlum şimdi geceuyanıpsabaha karsı gelır anne yanına geldım burda yatıcam dıye dıyemıyorum kı olmaz gıt yatagına sende dıyemessın nasıl olsa hep yanımdayatmak ıstıycek degılya büyüyünce ıstemez bıle benı gel annemdıyorum bnde nasıl sevınıyorum hemde....

bende aynen senin gibi düşünüyorum canım
çocukları eğitirken canının istediğine göre değil belli bir düzene göre hareket etmesi gerektiğini bilsin
mesela ana öğünler dışında çikolata, meyveli yoğurt falan verebilirim ama aşırıya kaçmadan
meyvesini , yemeğini , sütünü ihmal etmezse çikolata da yiyebilir gibi düşünüyorum ben
herkesin yetiştirme tarzı farklı sonuçta

kraftın modelini hatırlamıyorum da ben parasını da kalitesini de beğenmiştim
ama beğendiğim modelin bi araba kısmı bir de oto koltuğu vardı
chicconun ise 3lü set şeklinde satılıyor
bu modeli çok beğendim
ama fiyat cidden pahalı, yanlış anlama siz pahalı diye vazgeçtiniz diye düşünmedim
ben ucuz ve kaliteli geldiği için kraftı istedim ama sonra buna vuruldum pahalı diye bekliyorum fiyatı düşsün azıcık hemen alacam
şu an hepsiburada gibi siteler de 2250-2500 arası ama arkadaşım e-bebek mağazasından nisan ayında 1500e almış günlük indirimden faydalanarak
bende öyle bişey yakalarım diye umut ediyorum

http://www.i-move.chicco.com
bu sitede ki 3lü set

Merhaba Canlar...

Ocak annesi olamayıp sizlerden ayrılmak zorunda kalmıştım. Şimdi çok şükür mayıs annesi olarak peşinizdeyim inşAllah.

Bugün kontrolümüz vardı. İkili test için ultrasona girdik. Kan verdim ancak onun sonucu haftaiçi çıkacak.

Haftamız : 12+6
CRL : 65 mm
Ense Kalınlığı NT : 2.2 mm

Duktus + Mide + Mesane + Karın Ön Duvarı + Ekstemiteler Normal

Ultrason sonuçlarımız böyle çıktı. Tecrübeli annecikler yorumlayabilirmisiniz acaba ???

bu arada senin beğendiğin modele de baktım
canım tamamen vazgeçme sebebim oldu chicco'nun portbebesi
çok nadir markanın bu kalitede portbebesi olduğunu gördüm araştırırken
yeni doğuran arkadaşımın bebeği 2 aylık oldu ve daha ana kucağına bir kere bile koyamadı
hep portbebeyi kullandığını söylüyor
ve koruyucu, dayanıklı portbebe kurtarıcı diyor
o nedenle ben chicco'nun portbebesi gibi arıyorum sürekli her yerde

Allah yavrunu sana bagıslasın arkadaşım, gec olsun guc olmasın inşallah!

Cok pahalı be zırdışdelicim, yazık yaniYine de sen bilirsin arkadaşım. Alanlardan hep duyduğum sey cok para vermeyin, baston alın olduç arkadaşım 4000 TL verdi bugaboo mudur ne karın ağrısı ondan aldı, en fazla 2 ay kullandı. Sinir krizleri geçiriyordu. 250 liraya mc laren baston aldı, cok mutlu.. simdi kıyıp 4000 TL verdiğini birine veremiyor,atamıyorda, bir daha da doğurmayı düşünmüyor.. Herhalde acının geçmesini bekliyor :)

Hepinizi alintilayip yazmaya calistim ama telefondan girdigim icin tum yazilar birbirine girdi ;( engteacher, tomurcuk, azurem, ben de ayni sekilde dusunuyorum.
canim mutlaka ki oyledir, benim annem benim en yakin arkadasim, her animda bana en buyuk destek. Disiplin aramizi acmadi yani, aksine. Annem de 32 yasinda dogurmus, babam 41 yasindaydi. Diger 2 bebeklerini kaybetmisler, ben tekim. Cok da simarik olabilirdim yani.
Tracy hogg'un burda konustugumuz kitabini okuyorum simdi, benim dusuncelerime benzer seylerden bahsediyor.
4 csit yemek yaptirip sonunda cikolata yiyen, marketin ortasinda istedigi alinmayinca yaygara koparan, annesine vuran, 4 yasinda annesiyle yatan cocuklar var cevremde, ben bunlari gorup yorum yaptim zatn. Bu davranislar bizim birazcik dikkat etmemizle onlenebilir. Eminimki Hicbirimiz hoslanmiyoruz bu bahsettigim seylerden.
Ben de senin aksine eminimki tam da bu bahsettigim gibi davranabilecegim :) esim de benim gibi dusunuyor.

arkadaşlar normal doğumu düşünenlere yürüyüşü öneriyorlar malum :114:. çalıştığım için ihmal ediyorum yürüyüşü. aslında okulda merdivenleri en az 6-7 kez inip çıktığım için ve ders anlatırken genelde ayakta durmaya gayret ettiğim için yürüyüş yerine geçer mi acaba:44:

bir de kuzumu sürekli hıçkırık tutuyor. günde en az 3-4 kez hık hık hıçkırıp duruyor

Bence de canim ya. Hafif, bastonumsu birsey almak en mantiklisi. 2500 tl arabaya verecegine pek cok eksigini alirsin zirsizdeli. Ben 700 tlye graco mosaic travel sey aldim, bastona yakin birsey. Chicco lite way plus var, bu ayarda pek cok markanin modeli var. Agir birsey alirsak her ondirip kaldirdigimizda kufredecegiz kendimize :) 4000 tl nedir tomurcugum ya, biraz ustune koysak araba aliriz bizim bebislere :))

bir de kuzumu sürekli hıçkırık tutuyor. günde en az 3-4 kez hık hık hıçkırıp duruyor
Cigerleri gelisiyormus canim oyle, yerim onun hickiriklarini :)
merdiven cikmak iyidir, ama ayakta durmak yuruyus yerine gecmez bence. Hafif tempolu hareket etmemis lazim yarim saat kadar. Ben de ancak haftada bir yuruyebiliyorum

canım bunu çok beğendim ve parasını bende çok buldum
o yüzden fiyatı daha düşük buna benzer bi model istiyorum bende
herkesin dediği aynı, uzun süre kullanamayacaksın
çok beğendim ama fiyatından indirime girsin ya da ona benzer daha ucuz bişey bulayım diye bekliyorum

Cigerleri gelisiyormus canim oyle, yerim onun hickiriklarini :)
merdiven cikmak iyidir, ama ayakta durmak yuruyus yerine gecmez bence. Hafif tempolu hareket etmemis lazim yarim saat kadar. Ben de ancak haftada bir yuruyebiliyorum

hımm yürüyüşe biraz daha ağırlık vermek şart haklısın canım. inşallah izne çıkınca az da olsa yürüyüş yapmaya çalışacağım ama kış soğuklar da bastırıyor

canım bu arabayı görünce bayılmıştım
o yüzden vazgeçemiyorum ama dediğinize bende katılıyorum
çok pahalı ve kısa süreli kullanacağı birşeye bu kadar para vermek mantıklı gelmiyor
ama buna benzer daha uygun bişey de bulup , içime sinmesi gerekiyo almam için

hımm yürüyüşe biraz daha ağırlık vermek şart haklısın canım. inşallah izne çıkınca az da olsa yürüyüş yapmaya çalışacağım ama kış soğuklar da bastırıyor

ben dışarı çıkamadığımdan koşu bantım var onda yürüyorum
yürümeye başlayınca anladım ki sağlığa çok etkisi var
bebeğim daha bi güçlendi sanki yürümeye başladım başlayalı, belki de haftasındandır onu bilemiyorum
ama artık okulda merdivenleri çıkıp indikce daha az nefes nefese kalıyorum

Yok canım zaten öyle düşündüğünü ima etmedim, asıl sen yanlış anlama:) demek istediğim şuydu; her zaman parası kalitesi anlamına gelmiyor, aynı fiyata farklı markada daha kalitelisini buldum ondan vazgeçtim demek istedim. Senin bulduğun da çok pahalıymış ama, eğri oturup doğru konuşmak gerekirse ben ölüyorum bu araba için desem yine de onu alamam o takımın indirimsiz hali benim bir aylık ev kredisi taksitim nerdeyse hem ben o portbebe denen şeyi kullanamam diye düşünüyorum, çünkü hiçbir akrabamın olmadığı bir şehirde yaşıyorum, kime götürcem çocuğu onun içine koyup? Ayrıca kaç aylığa kadar kullanacaksın onu da düşün bence, 5-6 aylık olduğunda ağırlaşınca onun içinde taşınmaz gibime geliyo, yine de kullanırım diyorsan sen bilirsin tabi

Valla sağda solda görüp bazen 'bu anne baba ne yapıp da bu çocuğun bu hale gelmesini sağlıyo acaba' diye düşündüğüm durumlar çok olmuştur. Çocuğun da bir kişiliği var diyen insanlara katılıyorum, evet onlar da insan haliyle belli bir huyu suyu oluyo doğduğu anda ama anne-baba tavrıyla sivri huylarının törpülenebileceğini düşünüyorum ben. Burada en önemli nokta tutarlılık. 'Anne olunca görürsün' herkes bu cümleyi kuruyo genelde ama hatamızı da kabul etmek lazım, kendimizi fazla yormak istemediğimiz, bazen de kolay geldiği için çocukların bizi yönlendirmesine izin veriyoruz. Oysa ki çocuk eğitmenin, davranış şekillendirmenin ne kadar zor bir süreç olduğunu bal gibi biliyoruz. Mesela yanımızda çok sevdiğimiz bir arkadaşımız varken sohbetimiz kesilmesin, uğraşmayayım şimdi diye normalde hiç müsaade etmeyeceğimiz birşeye izin verip, başka zaman çocuk aynı şeyi istediğinde kıyameti koparıyorsak tutarsızlık çocukta değil, bizde diye düşünüyorum. Çocuğu 15 dakika ağlatıp, sonra 'tamam yavrum al al' yaparsak 'çocuğum neden her istediğini yaptırmak için ağlıyor?' diye sormaya gerek yok, ben bu çocuğa ne yaptım diye kendimize sormamız gerek. Mevzu uzun, hele bebişler doğsun da bol bol konuşuruz yine buralarda bu arada dediğin kitabı ben de alcam, fırsat kolluyorum. Zor işler bunlar, çok zor :44:

Aynı uyanıklığı ben de düşünüyorum 'bütün gün okulda yürüyorum işte o yürüyüş yerine geçmez mi?' diyorum sayılır heralde sonuçta hareket etmiş oluyoruz
Bu arada benim bebiş de hergün nerdeyse bir hıçkırık nöbeti geçiriyo, çok komik oluyo pıt pıt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…