2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

ben hiç hıçkırık hissetmiyorum. sorun yoktur inşallah.

Yok canım neden sorun olsun, her çocuk bir olmuyo, hareketleri varsa sorun yok. Tuhaflık benimkinde, bugün kendine çıkacak yer arıyo sanki, sabahtan beri, hatta 2 gündür hiç uyumuyo, bütün gün kıpırdar mı bir bebek yahu :44:

Aslında ben de yürümek istiyorum ama nefes nefese kalıyorum offf bir de ben çok sıkışıyorum hemen wc lazım bana ev dışında da sorun olıuyor bu:) her yerde giremiyorum ben....bu aylar yürüyüşe başlasam iyi olur sanırım ama havalara soğudu.okuldan sonra da insanın yürümeye hali kalmıyor ya.

bu arada hıçkırdığını nerden anlıyorsunuz? ben hiç anlayamıyorum

arkadaşlar kasılmalarınız ne durumda...benim biraz erken başladı kasılmalar neredeyse 5. aydan beri var bu aralar biraz daha arttı..benim gibi olan var mı içinizde..biraz tedirginim inş vaktinde gelir bebeğim

Bende kendımı yorarsam fazla yurursem ayakta durursam göbegımde kasılmalar oluyor bayagı canım yanıyor..ama bılmedgım ıcın normalmı anormalmı bılemedım...

hareketleri var ama bazen 2-3 saat kıpırdamıyor. korkutuyo beni ama uyuyo bu aralar heralde. Bu aralar şekerli şeyler yediysen ondan hareketli olabilir mi? hareketlerini hissetmek filan çok güzel onların:) Rabbim sağ salim hayırlısıyla kavuştursun hepimizi. Olmayanlara da nasip etsin.

hani hıçkırırken tüm vücudu da zıplıyor gibime geliyor. o esnada ayakları fln vuruyordur karnına belkide. benim kız da sürekli hıçkırıyor. hık hık dedikçe içim gidiyor acaba rahatsız oluyor mudur diye hemen su içiyorum sanki geçecekmiş gibi tabi pek faydası olmuyor

Hepsi cok guzel cnm gule gule saglikla giysin bebisin.converse patige bayildim.tiglami yaptin sislemi anlatirsan cok sevinirim

sorun yoktur canım kafana takma illa olacak diye bişey yok. belki hıçkırık tuttuğu zamanlarda yoğun ya da hareketli bi anına geliyordur ondan hissedemiyorsundur.:106: bide mesela benim kız babasına da çekmiş olabilir çünkü babasını bi hıçkırık tuttuğu zaman 1buçuk gün sürdüğü oluyor, uyuyunca geçiyor sabah tekrardan başlıyor eşimin hıçkırığı :90:

merhaba;yaklaşık 10 gün önce bende evim.netten bebek için bir kaç sipariş geçtim ama halaa kargoya vermediler Sipariş ettiğim ürünlerin birinde stok sıkıntısı varmış eee o zaman neden var gibi gösteriyorsun Ayrıca ben mail attım ürünlerim ne durumda die de ancak öyle açıklama yaptılar Kendileri geri dönmedi yani Çok sinirlendim ürünü değiştirdim eğer 2 gün içinde kargolamazsa bende iptal edeceğim Kesinlikle bu siteden alışveriş yapmayın arkadaşlar.

Arkadaşlar bugun bı dogum yapan arkadasımın tavsıylerını sızınle paylaşmak ıstıyorum benı rahatlattı sizinde aklınıza takılan seylerden olabılır dıe paylaşmk ıstıyrum :)

eğer olursa sonuna kadar normal doğum yapmaya çalış muhteşem inanılmaz harikulade güzel bi duygu. son aylarında bol bol hurma yersen özellikle yaş hurma rahim kanallarını açıp doğumu kolaylaştırırmış aynı zamanda bebeğin güzel yumuşak huylu ve akıllı olurmuş.

hastane cantana hurma,zemzem koymayı unutma birde hasta bezi doğumdan sonra kanaman olduğunda çok rahat oluyor ben bebek bezi koymuştum ama hasta bezi daha rahat. bebeğe ilk zemzemi şerif verip ardıından da babası hurmayı çiğneyip azıcık bebeğiin ağzına sürerse itaatkar olup sarılık olmazmış hakikaten benim kızım yeni doğan sarılığı olmadı. birde acı elma yağını şiddetle öneriyorum doğdugundan itibaren ayak altlarına ve göbeğinin çevresine masaj yaparak sürdüğünde pıtır pıtır gazları çıkıp hiç gaz sıkıntısı çekmiyor.

gerçi bunu bilirsin cünüpken ne olursa olsun sakın bebeğini emzirme helal süt emzirmek cünüp iken emzirmemek demekmiş. aklıma gelenler bunlar kübram Allahım yardımcın olsun ilk zamanlar biraz sıkıntılı olur ama sonra hemen geciyor bı anda buyuyorlar çook güzel bi duygu:)

benim kızıma da doktor son ayda cok iri dedi gittik en büyük boy hastane çıkışı aldık 7 ay oldu hala giyiyor:) bakma sen kızım 3.200 doğdu ben hep sezeryan istedim yok kesiyorlarmış yok yırtık bir de muayene aşamaları falan hiç istememiştim normal doğum.doktorum normal yapabilirsin dedi hiç sancım olmadı suni sancı verdiler en zor kısmı sancıydı doğum hiç o kadar zor birşey değil 3-4 dakika sürüyor ve makasla kesme de hiç can acıtan birşey değil insanları boşu boşuna korkutuyorlar sinirsiz deri kesiliyor hiç hissetmiyorsun bile. doktor dikiş atarken ben kızıımın fotograflarını çekiyordum :)abartma kendini korkutma ağır bi kabızlık gibi düşün sonra çok mutlu oldum iyki sezeryan olmamısım her işimi kendim gördüm ağrım olmadı bi hafta dikişlerim hafif sızladı ama çok değil inan ki inşallah bir aksilik olmaz bebeğin pozisyonu değişmezse kesinlikle normal yapmaya çalış hiç korkma cok fydasını göreceksin ayrıca rahim de hemen yenileniyor eski haline donüyor hiç sezeryan düşünme orda 1 gün çekersin sezeryan bir ömür.

birde o bebeğin cıkıs anı sana bakması onu o anda görmen o kadar güzel o kadar güzel bir duygu ki kendini sakın mahrum bırakma.. benim kardeşim 5.800 kg doğmuş normal doğumla:) hiçbirşey olmuyor normali bu kendini korkutma panik olma herşey çok güzel olur.sana bağlı.

zemzemi bebeğe ver korkma hiçbir şey olmaz ben verdim. çay kasıgının ucuyla hafif hafif agzına akıtın.zemzem ve hurmadan sonra hemen emzir bazen ilk süt zararlı emzirme diyorlar ama çok yanlışmış asıl ilk o sarımsı süt faydalıymış. bir de bebeğini doğduğu gibi yıkatma silip giydirsinler üzerindeki o sıvı kemik güçlenmesi için faydalı olurmuş.eve gelince göbeğine su kaçırmadan yıkarsın.

cok güzel duygular annesii çok bir de kızlar çok zilli oluyorlar he nasıl sevdiriyorlar kendilerini. uykusu için eshabı kehfin isimlerini besmele ile kulağına okursan da çok rahat uyuyorlar.

sen hiç kokrma kız 15 yaşında kızlar doğuruyor tuvaletlerde orda burda ben onu düşününce kokrmamaya başlamıstım:) insan tabi ki tereddütlü oluyor ama hiç birşey olmaz çook kolay olur Allahın izniyle.

aa birde bak en önemli şeylerden biri normal doğumda gerçi sütün daha çabuk geliyor ama bazen tam gelmiyor süt.benim az az gelmişti kayınvalidemler de mama verdirmemişlerdi çok kötüydü ya sürekli aç ağlıyor ben uykusuz kalıyordum.. inşallah olmaz ama sütün yavaş gelirse ilk haftalar destek amaçlı mama ver zaten emdikce emdikce süt geliyor sütüm yok diye üzülme. ben kızıma sma marka mama vermiştim güzeldi. 1 ayda düzenin oturunca zaten ihtiyac da kkalmıyor mamaya.

vee gelelim göğüs ucu çatlaklarına:) ben biraz geç sürdüm aslında doğumun son ayı sürmeye başlanıyordu ben fazla sürmeyince göğüs ucum çok çatladı baya acımıstı en iyi iki krem var 1. lansinoh lanolin bunu sürebilirsin hatta bebek emerken yıkamana gerek yok diyorlar ama ben yıkamıştım yine de. 2. madecassol bu da cok iyi özellikle göğsün yara olursa çok çabuk geçiriyor.

ilk aylarda mutlaka her emzirdiğinde karbonatlı suyla göğsünü silmeyi unutma.hem göğssün mikrop kapmaz,acını alır, çatlağı önler ve bebeğin ağzında annein göğsündeki terden kaynaklanan pamukcuklar oluşmaz.

çook işin var çok:)) ama çok güzel hiç anlamadan geçiyor..dfoğumda,doğumdan sonra bol bol resim cek..

Allahım kolaylıkla atlatabilmeni nasip etsin inşallah sakin tevekkülllü ol kendini korkutup panik yaptırma çok doğal herkes doğuruyor kendini ferah tutarsan tadını çıkarırsındoğum yaptığım gün bir daha asla doğurmayacağım demiştim:) kızım biraz büyüsün tekrar isterim heemn geçiyor ya unutuyorsun hepsiini:)

arkadaşlar kasılmalarınız ne durumda...benim biraz erken başladı kasılmalar neredeyse 5. aydan beri var bu aralar biraz daha arttı..benim gibi olan var mı içinizde..biraz tedirginim inş vaktinde gelir bebeğim

Selam Gozumyolda,

Umarım biraz daha iyisindir.Biz bu konuyu ara ara konusuyroz. Daha dofrusu senin gibi soran oluyor. Hemen hemen hepimiz magnezyum kullanıyoruz, kasılmalarımız minimum hatta yok. Sen kullanıyor musun magnezyum?

sağol canım. sanırım şu an hıçkırıyo:))) ritimli ve zayıf hep aynı yerde bişeyler hissediyorum :) hıçkırık dimi bu:)

Hepsi cok guzel cnm gule gule saglikla giysin bebisin.converse patige bayildim.tiglami yaptin sislemi anlatirsan cok sevinirim

canım sağol.ben de burdan bakarak yaptım.anlatınca uzun sürebilir...
Samyeli'nin Örgüleri: Converse Patiklerin Yapılışı daha farklı olanlar da var.
karpuz dilimi gibi olanlar da burdan bakabilirsin.hemen bitiyo.
Karpuz dilimli bebek patiği ve yapılışı | izafet.net

ya canım bak nooldu.anneme elektrikli süpürge siparişi verdik.kırmızı aldık gri geldi.ve kutusu hasarlıymış.başka kutu içine daha koyup göndermişler.bide bebek arabası küçük bişey de değil ki.ben bu 2 canımla onu kargoya fln veremem bi yanlışlık olsa.eşim yoğun çalışıyo..o yüzden 15 gün fln bekledim sonra iptal ettim ama hala param yatmadı kartıma.ayrıca bu sitenin müş. hiz nosu çık meşgul oluyo.16 dakika hatta bekleyip öyle konuşabildim.o yüzden tövbeler tövbesi

güle güle sağlıklı günlerde giysin bebeğin inşallah. patiklere bayıldım. bu konuda hiç becerim yok, keşke olsaydı bende örseydim o patiklerden. çok tatlılar.

yaa aslında çok basitler.özellikle tığ işi olanlar yukarıya link atcam ben de ordan baktım.yaparsın canım yaa.bebek yapmışız patik mi yapamicaz

beyazda güzel, lila da....hepsi çok güzelmiş güzel günlerde giysin inşallah,sağlıkla.Benim de annem, teyzem ördü yelek,hırka,lif ... çok şirin hepsi de
canım sağol.zaten minnacık olunca herşey yakışır yavrularımıza...

Merhaba canım bende chicconun üçlü takımını aldım 2 gün sonra hemen geldi eve portbebesi , oto koltuğu ve bebek arabası var. Ayrıca port bebe ve oto koltuğu hem yalnız kullanılabiliyor hemde arabaya monte edilebiliyor Port bebe için çok sağlıklı diyorlar araban varsa oto koltuğuda gerekecek bebek arabasıda rahat oluyor diyorlar büyüdüğünde. :)Henüz kullanmama var ama ben çok beğendim e bebek ten aldım istersen bak bi. Chicco Trio Enjoy travel sistem yazdığında çıkıyor.

ya ben de bayılıyodum o sete ama biraz pahalı gelmişti.bi de eşim dedi ki oto koltuğu ve portbebe aynı işi yapıcak çantalı olan kraftsa onu alalım dedi.bende e tamam dedim.ama şimdi alabilirim.bide bu aralar harcamalar arttı.bütçeyi artırabilirsem hiç düşünmicem alcam onuuuuuu.istiyoruuummmm.sağol bu arada cvp için senin ne kadarlık bebiş?

bende aynı dertten muzdaribim canım ALLAH nasip ederse yarın kontrolüm var. yatınca bişi yok ayağa kalkınca sertleşiyor kasılıyo bebek korkuyorum bende

Normalde benimki de 2-3 saat hareketsiz kalırdı ara ara, o da normalmiş zaten uyuma periyotları olurmuş bebişin anne karnında, ama benimki birkaç zamandır böyle, gece bile uyandırıyo uykumdan, bütün gün de tatlı yemiyorum ki her zaman nasıl besleniyorsam öyle:44: aman neyse canım kıpırdasın dursun, arada canımı yakıyo ama olsun o kadar benimki hala doğum pozisyonuna giremedi, yerini bulmaya çalışıyo heralde

Ben de ilk başta öyle düşünmüştüm ama sadece alt tarafta hissediyorum, kafası gibi geliyo bana ama doktor geçen hafta kafası yukarda demişti, 3 hafta sonra bidaha gitcez o zaman görcez bakalım nerde kafası:44:
Eşim de bana öyle diyo dün, su iç diyo çok güldüm çocuğa nasıl gitcek o su dedim de

Cancon teşekkür ederim arkadaşına da sana da ben de normal doğum istiyorum psikolojik olarak da kendimi hazırlamaya çalışıyorum, inşallah son anda cayıp alın beni sezeryana diye ağlamam

Son düzenleyen: Moderatör:

az önce bende hissettim hıçkırığını :) azhissettim güçlü değildi ama sevindirdi kuzum annesini:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…