2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Gunaydin.benim bebisde bazen hic hareket etmiyo.cok korkuyorum.esime dinlettiriyorum karnimi kalp atislarini fuyuyormusun diye.

günaydın hanımlar, haftasonu kontrolümüz vardı.oğlumuz gayet sağlıklıymış. 28+4 kilomuz 1485gr imiş ve dr bebeğimiz için acık tombiş dedi.32+0 da gidip çalışabilir raporu almam için gün verdi.son testlerin yapılacağını söyledi.
şimdilik durumlar böyle...

Bir arkadaşımın tavsiyesiyel Lansinoh aldım aldığım yerdeki bayan 5. aydan sonra başla dedi abimin eşi de çok problem yaşadı doğumdan sonra ne kadar erken başlarsan o kadar iyi dediler

o zaman bnde başlayım yavaştan teşekkür ederim canım bir de benim gögüs ucum çok yok bu durum da beni korkutuyor gögüs ucu çıkartıcı aletler var onları araştırıyorum şuan

ben internetten Avent Niplete aldım normal fiyatı 80-90 tl ama indirimde 59tlye aldım ama doğumdan sonra kullanabileceğim gebeliğin son haftalarında kullanılması erken doğuma neden olabiliyormuş canım

arkadaşlar merhaba;

hepimizde çok heyecanlıyız ve sabırsızlıla miniklerimizi bekliyoruz ... sizlere naçizane bir kaç tavsiyem var. kısmetse 2. anneliğim olacak ilkinde herşeyden o kadar tedirgin oluyorsunuz ki ben nasıl emzirecem nasıl bakacam v.s. emzirme zaten kendiliğinden oluyor inanın nasıl alıştığınızı bilmiyorsunuz bile aradan bir hafta gibi kısa b,ir zaman geçiyor bir de bakıyorsunuz ki siz o çok korktuğunuz bakamam dediğiniz bebeğinizi korkmadan doyuruyor giydiriyor çıkarıyorsunuz. hiç anlamıyorsunuz ben bunları ne zaman öğrendim diyorsunuz. anneyiz kadınız herşeyin en iyisi yavrularımızın olsun istiyoruz ben okadar korjkuyordum kiallahım yardım et psikopata bağlamayayım diyordum herşeyine çok özenecem bunu yapmıyacağım şunu yapmayacağım diyordum hep ama bir doğdu hayatımın merkezine bir oturdu sadece organik olsun biz nasıl büyüdük ise o da öyle büyüsün diyorsunuz sadece benim mi bebeğim var herkesinki nasıl büyüyorsa bu da öyle büyüsün diyorsunuz. 1 ayda öğrendiklerimin tazeliği ve yeni doğan bebekle yaşamanın yeniliğiyle en az annem kadar tecrübeliydim diyebilirim. çok takmayın kafaya ve kasmayın kendinizi. kızımda 3 yatak değiştim şuan 4,5 yaşında baza aldım 4. yatak olarak ama bu bebeğim için sadece park yatak aldım ve bazaya kadar onda yatacak. puset heveslenip kızımda da aldım onu bir ihtiyaç sahibine verdim bu çocuğumda yenisini aldım . biberon kızım hiç almadı o yüzden şimdi sadece bir tane aldım çok para harcamayın çocuk kreşe başladığında istemesenizde harcayacaksınız zaten... biraz uzun oldu kusura bakmayın allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etisin inşallah

merhaba sevgul teşekkür ederiz tecrübelilere ihtiyacımız var sağol. aslında ben bebekliğini falan dert etmiyorum çok sonraları kafama takılıyor şimdiden mesela okula nasıl alışacak sevecek mi, ders çalışmazsa ne yaparım, ahlakı iyi olacak mı, haramı helali iyiyi kötüyü gözetecek mi, saygılı terbiyeli olacak mı, yalan söylerse nasıl anlarım,.vb.... aslında komik geliyor böyle yazınca ama günümüz gençliği ( hepsi öyle değil tabi ama ) benim gözümü korkutuyor. cin gibiler yapmadıkları bilmedikleri yok nasıl başa çıkacağız Allah yardımcımız olsun. hem maddi hem manevi yönden çocuğumu çok iyi yetiştirmek istiyorum bu yüzden erkenden eğitim aile terbiyesi şart her anlamda vatana millete yararlı, ana babasına vefalı, iyi ahlaklı, her yönüyle takdir edilen evlatlar nasip etsin Allahım hepimize

ben indirimdeyken yakalamıştım onu evet ya bütçe çok artıyo insan herşeyi ve en güzelini istiyo ama bütçeye göre hareket etmek zorundayız sağlıklı sıhhatli doğsunlarda Allahın izniyle herşeyleri olur :) bu arada 28 hafta 6 günlük bebeğim :)

bizim kontrolümüz vardı bugün teyzeleri, kızım 29 haftalık günüyle uyumlu dedi, kilomuzda 1297 gram olmuş. zaman ilerledikçe heyecanlar artıyor. hepimizin minikleri sağlıkla gelsinler inşallah.

canım bişey sorucam.bebek arabası çift yönlü kullanılabiliyomu.yani yola da anneye de bakabiliyomu

arkadaşlar birşey sorabilir miyim cuma günü doppler ultrason yapıldı bana 31 haftalığım kilosu 1780 gr çıktı dr kilosuyla ilgili birşey demedi. Bende gebelik şekeri var bebek iri olacak diye endişeleniyorum sizce kilosu normal mi şu anda

arkadaşlar bebeğin odası için büyüye bilen beşik almayı düşünüyoruz hani şu yanlarda çekmeceler var ,onları kaldırınca normal yatak oluyor???

Son düzenleme:
Canim benim sekerim normal. 29+5 te bebegim 1500 gramdi. Seninki de normal bence.
arkadaşlar bebeğin odası için büyüye bilen beşik almayı düşünüyoruz hani şu yanlarda çekmeceler var ,onları kaldırınca normal yatak oluyor???
Ben de oyle bir besik aldim. Kenarindaki cekmece cikip komodin oluyor, korkuluklari da cikariyorsun normal yatak oluyor canim.

Kızlar biz daha yolun başındayız. Sizlerin önerilerine ihtiyacım var. Bugün 13+1 olduk inşAllah. Doktorum 16. haftadan sonra kullanmam için çatlak kremi yazdı reçeteme. Ama fiyatı 90 TL. Sizler ne kullandınız. Hangi marka daha iyidir yada fiyatı uygundur. İndirimli olarak aldığınız bir yer varmı. Yardımcı olursanız sevinirim.

az önce bende hissettim hıçkırığını :) azhissettim güçlü değildi ama sevindirdi kuzum annesini:)

Hadi gözün aydın canım zaten hıçkırık dediğin normal hareketleri kadar güçlü hissedilmiyo, ritmik olarak aynı yer atıyo komik komik hareket halindeyken hissetmeyebileceğin kadar az farkediliyo.

Gunaydin kizlar benimkinin hareketleri artik sarsiyor annesini bos bulunup ciglik attigim oluyor

Sorma canım, evdeyken ben de çığlığı basıyorum valla, Okuldayken tutuyorum kendimi ama bazen öyle canımı yakıyo ki suratım buruşuveriyo aniden, çocuklar da alıştı 'öğretmenim tekmeliyo mu bebiş' diyolar hatta geçen gün bi tanesi gördü karşıdan

Teşekkür ederiz deneyimlerini paylaştığın için
İçgüdüsel olarak herşeyi yapabilirmişim gibi geliyo ama tabi her şey hayal ettiğimiz kadar kolay olmaz eminim önerilerini dikkate alacağım.

Biz de öyle aldık, o çekmeceleri indirip kenara koycaz, 1.80'lik yatak oluyo büyüyünce, baya uzun süre kullanır diye düşünüyoruz.

Kızlar ben dün gece çok kötü bi rüya gördüm böyle cinli perili sabah 5'te öyle korkuyla uyandım ki anlatamam, hemen eşimi uyandırdım sarıl bana korkuyorum diye sonra tuvalete gitmek için bütün ışıkları açtırdım falan deli gibi. Fatiha ve ayetel kürsi okuya okuya dalmışım sonra. Dua okumadan da uyumam niye böyle oldu anlamadım, rüyamda da hamileydim, bişey olmasın nolur diyodum. çok korktum ama Allah kimseye vermesin.

Doktorun tavsiyesiyle babe kremini aldım 90 tl di ama cildimi nemlendiremedi bile kullanmadım duruyor. Aktardan yağ karışımı aldım onu kullanıyorum

benim de kızım olacak inşallah.. isim bulmadık bizde henüz..benim beğindiğim isimler derin,beren,melis,alya,ela,ece.. bunlardan bazıları yakın akrabalarımda olduğu için koyamıyorum.bazılarını da beğendiremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…