slm :) bu yaşadığınız gayet normal.içerde bebek el ve ayaklarıyla gerinme hareketi yapıyor.bu bende de oluyor ki,bu benim 2.hamileliğim yani korkucak bişey yok.doğum kasılmaları ve sertleşmeleri o kadar farklı ki...
öyle hemen panik yapmayın yani.hele ilerleyen zamanlarda içinizi biri kazıyor gibi hissediceksiniz.buda ufaklığın yeni çıkan tırnakları sağ olsun kazı çalışmaları yapıcak :)
slm :) bu yaşadığınız gayet normal.içerde bebek el ve ayaklarıyla gerinme hareketi yapıyor.bu bende de oluyor ki,bu benim 2.hamileliğim yani korkucak bişey yok.doğum kasılmaları ve sertleşmeleri o kadar farklı ki...
öyle hemen panik yapmayın yani.hele ilerleyen zamanlarda içinizi biri kazıyor gibi hissediceksiniz.buda ufaklığın yeni çıkan tırnakları sağ olsun kazı çalışmaları yapıcak :)
Kızlar ben bırdahaki kontolume 30+o da gıdecegım. alttan falan muayene eder mi ? ne zaman baslıyor alttan muayene etmeye? cunku henuz agda gunum gelmedı de o zamana da aldıraamıyorum hazırlıklı mı olmalıyım ondan sordum. bu gıttıgımde 4 boyutluya da gırecegım cok heyecanlıyım yaaa... ve sonra acaba kacıncıkaftalardda cagırır bır bılgınız var mı?
Kızlar ben bırdahaki kontolume 30+o da gıdecegım. alttan falan muayene eder mi ? ne zaman baslıyor alttan muayene etmeye? cunku henuz agda gunum gelmedı de o zamana da aldıraamıyorum hazırlıklı mı olmalıyım ondan sordum. bu gıttıgımde 4 boyutluya da gırecegım cok heyecanlıyım yaaa... ve sonra acaba kacıncıkaftalardda cagırır bır bılgınız var mı?
Canlar benim kizim ya dansoz ya jimnastikci olacak galiba. Bir calkaliyor bir calkaliyor ki sormayin, karnomin bir sag bir sol tarafi sisiyor. Yalniz esim veya annem elini koyuncs gobek atmasi duruyor, benden baska daha kimse hissedemedi :)))
ben bugün eşimin arkadaşıyla konuşurken benim kız tam şeyime bastı tekmeyi, adamın karşısında ne yapacağımı şaşırdım acıdan kızardım baya. çok güçlendi bu bebeler maşallah :)
haha süpermiş...benimde oğlan babası dokununca hareketlerini bir anda kesiyo..annelerine özel yapıyorlar.çok fenalar yaaa.:))
ya ben de hareketlerinden acı çekiyorum bazen taaa aşağılarda geziyor acıtıyorhele yemek ya da ev işi falan yapıyorsam bir tekmeliyor rahatsız oluyor beyefendi annesi hep yatsın ona bişeyler anlatsın okşasın ooohhh o zaman keyfi yerinde hiç eziyet etmiyor yaramaz
Canlar benim kizim ya dansoz ya jimnastikci olacak galiba. Bir calkaliyor bir calkaliyor ki sormayin, karnomin bir sag bir sol tarafi sisiyor. Yalniz esim veya annem elini koyuncs gobek atmasi duruyor, benden baska daha kimse hissedemedi :)))
bu arada kızlar doğum için tarih planlayan varmı doktoruyla biz daha konuşmadık hiç gerçi benim erken doğum riskim var bi 32 yi geçimde hayırlısıyla
valla benimde şeyime okulda bi geçirdi
altıma bırakmaktan korktum
güçlendiler maşallah, erkenden doğacak diye korktum ilk kez yaaa
hiç böyle vurmamıştı
benim son kontrolde 4 boyutlu foto çektirmeye izin vermedi paşam.kordonu yüzünün önüne getirmiş bi dudakları görünüyordu orda da büzmüş dudakları..babamız annesi gibi asık suratlı bu dedi:)bana benzesinde asık suratlı olsun dedim çok şükür bebeğim doğum pozisyonuna gelmiş.ama sürekli hareket halinde değişebilir yani..
erken gelmesinler miadında doğsunlar inş.
bende erken doğuracam diye bir his var umarım kuruntu yapıyorumdur
Arkadaşlar bugun bı dogum yapan arkadasımın tavsıylerını sızınle paylaşmak ıstıyorum benı rahatlattı sizinde aklınıza takılan seylerden olabılır dıe paylaşmk ıstıyrum :)
eğer olursa sonuna kadar normal doğum yapmaya çalış muhteşem inanılmaz harikulade güzel bi duygu. son aylarında bol bol hurma yersen özellikle yaş hurma rahim kanallarını açıp doğumu kolaylaştırırmış aynı zamanda bebeğin güzel yumuşak huylu ve akıllı olurmuş.
hastane cantana hurma,zemzem koymayı unutma birde hasta bezi doğumdan sonra kanaman olduğunda çok rahat oluyor ben bebek bezi koymuştum ama hasta bezi daha rahat. bebeğe ilk zemzemi şerif verip ardıından da babası hurmayı çiğneyip azıcık bebeğiin ağzına sürerse itaatkar olup sarılık olmazmış hakikaten benim kızım yeni doğan sarılığı olmadı. birde acı elma yağını şiddetle öneriyorum doğdugundan itibaren ayak altlarına ve göbeğinin çevresine masaj yaparak sürdüğünde pıtır pıtır gazları çıkıp hiç gaz sıkıntısı çekmiyor.
gerçi bunu bilirsin cünüpken ne olursa olsun sakın bebeğini emzirme helal süt emzirmek cünüp iken emzirmemek demekmiş. aklıma gelenler bunlar kübram Allahım yardımcın olsun ilk zamanlar biraz sıkıntılı olur ama sonra hemen geciyor bı anda buyuyorlar çook güzel bi duygu:)
benim kızıma da doktor son ayda cok iri dedi gittik en büyük boy hastane çıkışı aldık 7 ay oldu hala giyiyor:) bakma sen kızım 3.200 doğdu ben hep sezeryan istedim yok kesiyorlarmış yok yırtık bir de muayene aşamaları falan hiç istememiştim normal doğum.doktorum normal yapabilirsin dedi hiç sancım olmadı suni sancı verdiler en zor kısmı sancıydı doğum hiç o kadar zor birşey değil 3-4 dakika sürüyor ve makasla kesme de hiç can acıtan birşey değil insanları boşu boşuna korkutuyorlar sinirsiz deri kesiliyor hiç hissetmiyorsun bile. doktor dikiş atarken ben kızıımın fotograflarını çekiyordum :)abartma kendini korkutma ağır bi kabızlık gibi düşün sonra çok mutlu oldum iyki sezeryan olmamısım her işimi kendim gördüm ağrım olmadı bi hafta dikişlerim hafif sızladı ama çok değil inan ki inşallah bir aksilik olmaz bebeğin pozisyonu değişmezse kesinlikle normal yapmaya çalış hiç korkma cok fydasını göreceksin ayrıca rahim de hemen yenileniyor eski haline donüyor hiç sezeryan düşünme orda 1 gün çekersin sezeryan bir ömür.
birde o bebeğin cıkıs anı sana bakması onu o anda görmen o kadar güzel o kadar güzel bir duygu ki kendini sakın mahrum bırakma.. benim kardeşim 5.800 kg doğmuş normal doğumla:) hiçbirşey olmuyor normali bu kendini korkutma panik olma herşey çok güzel olur.sana bağlı.
zemzemi bebeğe ver korkma hiçbir şey olmaz ben verdim. çay kasıgının ucuyla hafif hafif agzına akıtın.zemzem ve hurmadan sonra hemen emzir bazen ilk süt zararlı emzirme diyorlar ama çok yanlışmış asıl ilk o sarımsı süt faydalıymış. bir de bebeğini doğduğu gibi yıkatma silip giydirsinler üzerindeki o sıvı kemik güçlenmesi için faydalı olurmuş.eve gelince göbeğine su kaçırmadan yıkarsın.
cok güzel duygular annesii çok bir de kızlar çok zilli oluyorlar he nasıl sevdiriyorlar kendilerini. uykusu için eshabı kehfin isimlerini besmele ile kulağına okursan da çok rahat uyuyorlar.
sen hiç kokrma kız 15 yaşında kızlar doğuruyor tuvaletlerde orda burda ben onu düşününce kokrmamaya başlamıstım:) insan tabi ki tereddütlü oluyor ama hiç birşey olmaz çook kolay olur Allahın izniyle.
aa birde bak en önemli şeylerden biri normal doğumda gerçi sütün daha çabuk geliyor ama bazen tam gelmiyor süt.benim az az gelmişti kayınvalidemler de mama verdirmemişlerdi çok kötüydü ya sürekli aç ağlıyor ben uykusuz kalıyordum.. inşallah olmaz ama sütün yavaş gelirse ilk haftalar destek amaçlı mama ver zaten emdikce emdikce süt geliyor sütüm yok diye üzülme. ben kızıma sma marka mama vermiştim güzeldi. 1 ayda düzenin oturunca zaten ihtiyac da kkalmıyor mamaya.
vee gelelim göğüs ucu çatlaklarına:) ben biraz geç sürdüm aslında doğumun son ayı sürmeye başlanıyordu ben fazla sürmeyince göğüs ucum çok çatladı baya acımıstı en iyi iki krem var 1. lansinoh lanolin bunu sürebilirsin hatta bebek emerken yıkamana gerek yok diyorlar ama ben yıkamıştım yine de. 2. madecassol bu da cok iyi özellikle göğsün yara olursa çok çabuk geçiriyor.
ilk aylarda mutlaka her emzirdiğinde karbonatlı suyla göğsünü silmeyi unutma.hem göğssün mikrop kapmaz,acını alır, çatlağı önler ve bebeğin ağzında annein göğsündeki terden kaynaklanan pamukcuklar oluşmaz.
çook işin var çok:)) ama çok güzel hiç anlamadan geçiyor..dfoğumda,doğumdan sonra bol bol resim cek..
Allahım kolaylıkla atlatabilmeni nasip etsin inşallah sakin tevekkülllü ol kendini korkutup panik yaptırma çok doğal herkes doğuruyor kendini ferah tutarsan tadını çıkarırsındoğum yaptığım gün bir daha asla doğurmayacağım demiştim:) kızım biraz büyüsün tekrar isterim heemn geçiyor ya unutuyorsun hepsiini:)
Haha ahseninur, zirsizdeli sizinkiler de mi oyle? Nerden anliyorlar keratalar dokununca duruyorlar? :)babası elini koyuyo oğlan içine kapanıyo resmen
ama ben göbüşümü açıyorum oğlum sen korktun mu babadan falan diye konuşuyorum
eşimde vuruşlarını izliyo dışardan, çok komik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?