bizim grup da artık hemen herseyını tamamlıyor gün saymaya baslıyoruz bizimde aralık ayında baslar dogumlar:) aslında ikizler 33 34 haftada doguyo bizim ikiz annelerımız ne yaptılar acaba?
Canım ben de sana ve topidike katılıyorum. Bence çocuk yetiştirmekte şu doğru bu değil diye bir şey söylenemez, herkes çocuğuna nasıl eğitim vermek istiyorsa verir. Ancak nasıl davranırsan çocuk da ona göre şekillenir. Eğer çocuğa 6. aydan sonra uyku eğitimi vermezsen ya da bir süre sonra odasını ayırmazsan çocuklar yalnız uyumak istemiyor ve uyku problemleri başlıyor, sonra adı benim çocuğum uyumuyor oluyor. 3 yaşına kadar ağzına besleyip, beslenme konusunda tutarsız davranırsan o çocuk bebeklikten çıkmıyor. 3-4 yaşına kadar durmadan kucağında taşırsan çocuk kucaktan inmiyor. Sonra bunlar çocukların suçu oluyor, uykusuz çocuk, kucakçı çocuk, yemeyor, nazlı vs. Benim iki tane kuzenimin var bu işleri çok güzel becerdi. İkisinin de ikişer tane kızı var.Herşeyleri pek düzenli.Geçen sene 10 gün birisinde kaldım. Bebeği 18 aylıktı diğer kızı ise 3 yaşındaydı. Çocuklarını asla beslemiyordu. Her ikisi de kendisini besleyebiliyordu. 9 olunca da ikisi de yatakta. Bir kez bile çocuklarına bağırmadı.
bı taraftan sabırsızlanıyorum hem dogum yapıp normale dönmek istiyorum hemde sonrası benı düşündürüyo ama laf olsun dıye söylemıyorum.. dogum yapıcam bu rahatsızlıgım halsızlıgım sona erecek ama ortaya da bı bebek cıkacak:) dün gögsüm kasındı ucu kasırken azıcık çizgi gibi yara olmuş kenarı aman allahım nasıl yandı fitokrem sürdüm sabah.. emzırırken fenaydı kanadı resmen amaıkıncı emzırmede olmaz dıyolardı yıne olur mu dıye ödüm kopuyo aman ılk kez anne olacaklar önlem alın ki emzırme sırasındakı meme başı çatlagının acısı bi şeye benzemıyo sırf bu yüzden emzırmekten vazgecenler varmış bizim saglık ocagında kı ebemiz çok merhemler kremler denemiş geçmemiş dayanamamış sütten kesmiş.....
evet canım aynen öyle, ben de yavaş yavaş çantamı hazırlasam ii olur artık. ama valize karar veremedim bi türlü. çekçekli bi valiz mi yapsam acaba die düşünüyorum. doğum tarihi yaklaştıkça korkmaya başladım sanki ben:18:iş ciddiye binmeye başladı iyice
Arkadaşlar merhaba
Doğuma çok az kaldı isim konusunu naptınız?Karar verebildiniz mi?
Kesinlikle size katılıyorum meme başı yaraları dayanılmaz olabiliyor ben ilk bebeğimde çok şükür yaşamadım ikincisindede yaşamamak adın Lansinoh Lanolin diye bir krem var ondan sürmeye başladım şimdiden.doğum öncesinde önlem alınmazsa göğüs yaraları kaçınılmaz olabiliyormuş tabi bünyeden bünyeye göre değişebilir bu durum.
Arkadaşlar merhaba
Arkadaşlar merhaba
Gunaydin annisler bugun itibariyle 8.ayimiz bitti artik 9. Aydayim ne guzel bir duygu oglumun mobilyalari geldi kocis geceleri onlari yapiyor de monte almistik sifonyerimiz kitapligimiz birde 3 kapili dolabimiz oldu bu gece yorgun olmazsa besigini kurucak canim benim nasil ugrasti
Canım ben de sana ve topidike katılıyorum. Bence çocuk yetiştirmekte şu doğru bu değil diye bir şey söylenemez, herkes çocuğuna nasıl eğitim vermek istiyorsa verir. Ancak nasıl davranırsan çocuk da ona göre şekillenir. Eğer çocuğa 6. aydan sonra uyku eğitimi vermezsen ya da bir süre sonra odasını ayırmazsan çocuklar yalnız uyumak istemiyor ve uyku problemleri başlıyor, sonra adı benim çocuğum uyumuyor oluyor. 3 yaşına kadar ağzına besleyip, beslenme konusunda tutarsız davranırsan o çocuk bebeklikten çıkmıyor. 3-4 yaşına kadar durmadan kucağında taşırsan çocuk kucaktan inmiyor. Sonra bunlar çocukların suçu oluyor, uykusuz çocuk, kucakçı çocuk, yemeyor, nazlı vs. Benim iki tane kuzenimin var bu işleri çok güzel becerdi. İkisinin de ikişer tane kızı var.Herşeyleri pek düzenli.Geçen sene 10 gün birisinde kaldım. Bebeği 18 aylıktı diğer kızı ise 3 yaşındaydı. Çocuklarını asla beslemiyordu. Her ikisi de kendisini besleyebiliyordu. 9 olunca da ikisi de yatakta. Bir kez bile çocuklarına bağırmadı.
canım çekçekli valiz çok olur yaa ama bilmiyorum valızın küçükse olabılır bnm bı spor çantam var onu yıkayıp hazırlıycam ama hala erken gıbı geliyo aslında herseyım hazır bişey kalmadı alacak ama başına geçip çanta hazırlayamıyorum daha tokalarımı bile aldım pijamalarıma uygun süpsüslü biraz abartılı belkı:) böyle tüllü dantellı taçlar aldım inşallah agız tadıyla kullanmak kısmet olurda kullanırız.. yaptıgımız hazırlıkların sonra tadını çıkarabılırız..
bana da önce dr hametan yazmış ama onu yıkamak gerekıyo bı de ılk baslarda bebek ögrensın emmeyı dıye yarım saate bır emzırmeye calısırdım her seferınde yıkamak gerekıyodu yıkayınca daha cok kuruyo daha cok yara oluyodu sonra garmastan dıye bı krem önerdıler onu aldım silmeye gerek yoktu agzına kaçmasının zararı yoktu amatadı acıydı kremın bebek sevmedı agzına bulasınca amaonu silip verdim en azından nemkı kaldı gögsüm neysekı 10 12 sürdü ağlaya ağlaya emzırdım agrıya agrıya kendılıgınden gectı.....
Herkese günaydın kızlarrrr
Canım kaçıncı haftadasın göremiyorum şu anda ama 30. haftadan sonra artık çantalar hazır olsa iyi olur gibi geliyo. Kimle konuşsam, (arasında kadın doğumda çalışmış insanlar da var) çantan hazır olsun diyo. Allah vermesin ama belli mi olur bir anda doğum başlayıverirse o anda telaştan hiçbir şey hazırlayamayız, hep eksik olur çanta, sonradan uğraşmak zorunda kalırız. Ben bu hafta sonu çantayı yıkayıp hazırlamayı düşünüyorum kısmetse.
sen ne düşündün ismi? bebeğin kızmıerkek mi?
bizim İkra olacak Allahın izniyle. Bebişin cinsiyeti ne
benm oğlumun adı emre olacak inşallah şimdilik böyle karar verdım kapı süsümüde yaptım size gösterdıgımın aynısı ama ismi yazmadım değiştireceğimizi sanmıyorum ama son anda daha sevecegım bı isim bulursak onu koyarız belkı dıye yada ıkı ısım olabılır belkı emreye bı ekısım daha olur dıye sadece isim kaldı yazacak yaptıgım süs bu tıpkısı oldu makınembozuk yoksa kendı yaptıgımın resmını koycaktımEki Görüntüle 859512
Bebeğimin cinsiyeti erkek. İlk bebeğimde erkek Onun ismi ARAS. ona uyumlu bi isim istiyorum ama uyum olarak nehir isimleri ya da suyu çağrıştıran bi isim istiyorum o yüzden çok fazla seçenek olmuyo..düşündüğüm isimlere gelince
TUNA
MERİÇ
EGE
DENİZ
DORUK
GÖRKEM
KAAN
BULUT
BORA
Önerilere fazlasıyla açığım arkadaşlar çünkü çok kararsızım ve bu isim konusu beni çok düşündürüyo. Gerçi ilk oğlumda da düşündük düşündük doğuma 3 gün kala bir anda hiç aklımızda olmayan bir ismi koyduk çokta güzel oldu ve içimize sindi.
Bebeğimin cinsiyeti erkek. İlk bebeğimde erkek Onun ismi ARAS. ona uyumlu bi isim istiyorum ama uyum olarak nehir isimleri ya da suyu çağrıştıran bi isim istiyorum o yüzden çok fazla seçenek olmuyo..düşündüğüm isimlere gelince
TUNA
MERİÇ
EGE
DENİZ
DORUK
GÖRKEM
KAAN
BULUT
BORA
Önerilere fazlasıyla açığım arkadaşlar çünkü çok kararsızım ve bu isim konusu beni çok düşündürüyo. Gerçi ilk oğlumda da düşündük düşündük doğuma 3 gün kala bir anda hiç aklımızda olmayan bir ismi koyduk çokta güzel oldu ve içimize sindi.
Tuna ismi çok güzel bence , bir erkeğe her yaşta yakışan isimlerden diye düşünüyorum.biz eşimle anlaşamadık.Eşim Mirza olmasını çok istiyodu bende ısrar etmedim Ali Mirza koymaya karar verdik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?