2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Canım Günaydın,

Ben dünden beri çok kötüyüm. Dün gece karnım bir gerildi bir gerildi anlatamam, sancılandım, bebiş hiç kıpırdamadı uzun bir süre. Sabah gerginlik azalmıştı, bebişim de hareketlendi ama kalbim küt küt çarpıyor ve bayılacak gibiyim, hemen yoruluyorum.

Canım geçmiş olsun, bebiş de arada uyuyodur korkma hemen, şimdi hareketlenmiş bak ne güzel.
benim de arada karnıma ve belime hafif ağrı şeklinde şeyler giriyo ama sancı nasıl bişey bilmediğim için ayırt edemiyorum :44: kalbim benim de bir tuhaf bugün, uzanıyorum şu anda, arada kalbimin atışı vücudumu sarsıyo sanki, bunlar normal şeyler mi? Ne bileyim ilk hamilelik olunca insan anlayamıyor ne normal ne değil :44:

benım karnım catlamıyor bacaklarım catlıyor dızden asagı ve kasıga yakın bacagımın ıc tarafları kırmızı kırmızı oldu ıns gecer her yerım bozuldu bır cocuk dogurcam dıye :)

canım bence biran evvel çalışmaya başla
benim bi çok arkadaşım hamileyken çalıştı ve atandılar
istersen olur bence, ama biraz zorlanırsın

zorlanırım diye tahmin ediyorum ben de gerilim yapar da bebişi de üzersem diye çekiniyorum :105: ama haklısın en güzeli ben çalışmaya başlıyım dün çok üzülmüştüm uyuyunca kendime geldim mantıklı düşünmeye başladım :124: olduğu kadar sonunda ölüm yok ya başarırsam süper olur başaramazsam da canımız sağolsun bir dahakine deriz :121:

tabi ki çalışabilirsin daha 2 ayımız var inşallah. kendini psikolojini zorlamadan çalış, hem bebeğin sakin olur belki çalışma imkanın da olur o doğduktan sonra. belli olmaz ki. umutlarını erteleme hiç. hem bebekler nasipleriyle gelir bilirsin. 4 çocukla ders çalışıp atanan insanlar duyuyoruz, sen niye yapamayasın ki.

canım branşın ne bilmiyorum ama farketmez biz branş öğretmenleri boş derslerimizde ve boş zamanlarımızda ne yaptığımızın hesabını vermek zorunda değiliz. 5. ve 6. sınıf rehberliği sırf çocukların bi sorunu olduğunda başvuracağı biri olsun diye veriliyo. ama eğer rehberlikten ekders parası veriyosa sana (bazı okullar öyle yapmıyomuş) o zaman haftada 1 saat boşunu ayırsın çocuklara, ağızını kapatmış olursun müdürün. öyle her boş zamanına bişey koyamaz senin. ne sanıyo bunlar kendini. hiç morlini bozma hı hı de geç. tamam de ama yapma dediğini çok üstüne gelirse. hiç bişey yapamazlar. müdürün başına herşey gelir okulda ama öğretmene hiç bişey olmaz korkmayın. onların ki gövde gösterisi. onlar gidici biz kalıcı. hep bu gözle bakmak lazım.

bebeğin kıyafetlerini yıkama ütüleme işlerine girdiniz mi kızlar.ben çevremden gelen ısrarlar sonucu bugün başladım herkes çantanı yavaş yavaş hazırla diyor bana sanki hiç doğurmayacağım gibi geliyor

canım ben daha girmedim. bazı şeyleri de alacam 1 hafta ıcınde. onları da alınca baslayacagım yıkamaya ve utulemeye.

kendıme gecelık,pıjema takımı, spor canta,

bebıse de patıklı alt ve ıc dıs zıbın, pijema takımı,polar battanıye( kalın olanlardan tavsıye ettıler yorgan yerıne kullanmak ıcın) alacagım. bunları almamıstım malum butceden....

onumuzdekı ay da banyo urunlerı bezler atesolcer vb. alınacak

ben de daha bez falan almadım önümüzdeki aya bıraktım. pijema gecelik işini dün hallettim bende yıkamaya başladım ama önümüzdeki ay içinde taşınma durumu da var benim işler baya karışık yani yıkayıp düzgünce ütüleyip hurçlara koyup kutulayıp kaldıracağım ufak bir çanta eşyayı ne olur ne oılmaz dye hazırlarım diyoumda çok gıcık bir durum yani

zaman yaklaştıkça garip garip kabuslar görmeye başladım ya...birinde suyum geliyor 32. haftada, birindede bütün herkes doğum yapmış 32 haftalık bi ben doğum yapmamışım psikolojim bozuldu...

rüyamda şarıl şarıl suyum geliyordu. yalnız değilsin bebeğim. psikopat gibi olduk resmen. he bu arada evime giren hırsızda cabası oldu resmen (

Benim de henuz catlagim yok, umarim olmaz :)

Gogus pompasi almayacaktim. Butikbebede lansinohun manuel gogus pompasi 40 liraydi, aldim. Elektrikli mi daha iyidir bolmiyorum ama ihtiyacim ne kadar plur bilmeden pahali birsey almayayim dedim.

Yikama, utuleme isi bizde tamamlandi :) kendime emzirme atleti ve sutyeni haric tum eksikler tamamlandi. Onlari da kredi kartivdonunce alacagim :) canta hazirlamadim ama, dolapta duruyorlar.

Ben de en cok midemden cekiyorum ayrica sirt agrisi bende de var.

bende şu eksikleri bi tamamlasam sözde bu hafta raporluydum herşey tamamlanacktı.. ama babam rahatsızlanınca aklıma bile gelmedi... olsun nasılsa zamanımız var daha eksikleri alır bi günde yıkar utulerim ne olacak.. çok büyük eksiklerde sayılmaz aslında.. ama benim gezmeye mecalim yok artık sanırım uzun yürümeler artık hayall...

ben yıkadım ütüledim dolabını yerleştirdim. odası tamamen hazır. hastane çantamızıda hazırladık. odanın köşesinde duruyor her an gitmeye hazır. be belki biraz acele etmiş olabilirim ama ne biliyim arkadaşımın eşi 34. haftada doğum yaptı. sonradan pişman olmamak için acele ettim biraz

Sekizinci aya yeni giriyoruz ama sırt ağrısı maşallah bende de var fazlasıyla ayrıca midem deli gibi yanıyor, gaviscon ile yaşıyorum

Sen ne diyorsun bir insan misafirlige gidince yorulur mu??? Sanki ne yapiyorsam hazirligi ben yapmisim gibi elim ayagim dokuluyor saka gibi
bende dün tetanoz oldum ama hic bir yan etki olmadi cok sukur ates basiyor falan demislerdi... Benim dr grip asisi da ol dedi Türkiyede tavsiye eden var mi??? Bana abarti geliyor ama insanin da icine kurt dusuruyor bu doktorlar ??¿

Çok geçmiş olsun paniğini okurken yaşamış kadar oldum bebişinin ve senin iyi olmana sevindim.(maşallah bu arada:))

tam paniğiz zaten son zamanlar yaklaşınca sürekli doğuma endeksli şekilde yaşıyoruz
teşekkür ederim canım inş. her şey yolunda sona kadar gideriz

Arkadaslar gogus pompasi ne aldiniz.en iyisi hangisiymis

avent le mamajoo arasındayım mamajoo aventten daha sessiz çalışıyor elektrikli olanlar daha iyi çünkü sütü sağmak baya bir güç gerekiyor

bende aralık başında yıkamayı düşünüyorum odası bu hafta gelcek anca havalanır
ayy bana da doğurmuycam gibi geliyor ama bir yandan da prensesim gelsin istiyorum tam bir çelişki :)

harikasın maşallah herşey hazır kafan rahat şimdi bende aralık ortası herşeyi hazırlamış olurum diyorum sonrada
gelsin prensesim:)

Arkadaslar gogus pompasi ne aldiniz.en iyisi hangisiymis

Emzirme durumumuz ne olacak zorluk yasayacakmiyiz bilmiyorum ama ben sirf bebek emmediginde anneyi titreme ve ates basiyormus yasayanlar dedi ki mutlaka al bir pompa bende manuel alicam.Lansinoh düsünüyordum daha hesapli diye ama aventin basligi daha cok hosuma gitti :) onu alicam bende

bende biraz önce çantamı hazırladım kızlar nolur nolmaz hemen herseyı koydum bı ıkı eksık var onlarıda zamanla tamamlarım aklıma gelen bişi olursa ekleme yaparım.. bi kolonya şeker alıcam hastaneye götürmek için bı de geldıkten sonrakı şeylerı düşünüyorum bızde lohusa yatagı olur yenı nevresım yorgan falan çıkarıcam ama onlar son zamanların işi.. bi de oturma odam boyanacak.. bi de son ıkı hafta kökten bı temızlık lazım artık annemmı gelır kadın mı çagırırım bilemıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…