ben 33. haftadayım canım. 37 ye kadar dönmezseplanlı sezryan olacağım küçük bi ilçedeyim hastanem bana 105 km uzakta riske atmayacağım... ilkim normaldi bu da nasipte nasılsa öyle olacak akışına bıraktım.
Topidik ya canım ne kadar ortak özelliğimiz var, biz de bebeği daha hiç göremedikAyrıntılı ultrasonda ellerini bir kapadı yüzüne bir daha da açmadı :) Biz artık kabullendik doğumda göreceğiz:))
Neden oyle yapiyor arkadasim?ne güzel işte.hep imrenirim büyük göğüslülere.ben de tam tahta mübarek.neyse inşallah yavrum babası gibi büyük boğazlı olmaz.inşallah göğsümü kavrayabilir.inşallah hiçbir anne emzirme sorunu yaşamaz.zira emzirmek istemeyen arkadaşım da var.bebek daha doymadan çekiyo sarkacak diye.yazık üzülüyorum.bi de 37 haftalık doğdu 2800 gram.ben 2 yıl emzirmek istiyorum inşallah uygulamada sıkıntı çıkmaz.:18:
Butikbebenin lansinoh kampanyasindan urunler aldim, sorunsuz bir sekilde elime ulasti.Arkadaslar butik bebeden alıswerıs yapan oldumu ? guwenebılırmıyız yanı ? bırde butıkbebede arzum'un ates olcerı ındırme grmıs 50 tl..ne dusunuyrsunuz cewaplarsanız cokk sewınırım :) mutlu haftasonlarııı :)
Merhaba cnm ben aldım bi sorun olmadı alacağın urun sadece ateş ölçerbmi yoksa su ve oda sıcaklığı nemi falanda ölçüyomu bende almadımda daha bu özelliklerde bi cihaz arıyorum :)
Günaydın annişler ve bebişleri
ben bu haftasonu annemlerdeyim, ana kız takılıyoruz evde
canım ben de hastaneme 90 km uzaktayım. bulunduğum yerde devlet hastanesi var sadece. normal doğum düşünüyorum. yol 1 saat sürüyor, 1 saatte yetişebilirim diye düşünüyorum. yoksa acil bişi olsa yetişilmez mi? yani tecrübeli olanlara sormak lazım. gidip annemlerde de kalabilirim ama hem eşimi yalnız bırakmak istemiyorum hem de sonuçta ne zaman doğum olacağı belli olmaz, erken olursa mecbur yetişmeye çalışıcaz. 40. haftaya kadar beklerse o hafta annemlere geçerim artık. kızlar sizin fikirleriniz nedir bu konuda, riskli mi oluyor sizce bu durum?
ayy yalnız değilmişim demek ki, benim doktorum çok iyi, ama ultrason cihazı çok bulanık bana göre. biz kafası mı gözü mü ayağı mı hiç bişi anlamıyoruz. kendisi söylüyor burası kolu bacağı dudağı diye, biz de anlamış numarası yapıyoruz3-4 boyutlu da yok buralarda, istersen Ankaraya göndereym ama bi sürü masraf olur dedi, biz de gitmedik. yani yavrumun yüzünü hiç görmedim daha bize çok sürpriz olcak.
kızlar Pirima Premium Care bebek bezi almayı düşünüyorum (beyaz paketli olandan). yeni doğan için 1 numarasını alıcam ama kaç aket almak lazım . internet sitesinde yanında iki ıslak mendili ile 4lü paketi vardı. acaba 4 -5 paket almak fazla olur mu? bilemedim. ne dersiniz. aslında ıslak mendil olarak uni baby de aldım onu kullanmak istiyorum. primanın yeni doğan ıslak mendili kullanan var mı nasıl?
Canım çok güzel şeyler almışsın, pek de bişeyin kalmamıştır artık ne varsa toplamışsınbaya tutmuştur bu aldıkların.
Olmaz annesi olmaz korkma gösterir inşallah kızın yüzünü
Bu arada ben gerçekten sormuştum, sen yurt dışında değil miydin ?
Canım o ihtimal hepimizde var, dönmezse çok beklemiyorlar zaten 38 de falan alıyolar çoğunlukla, benim görümcem 39'da sezeryan oldu dönmedi bebiş de. Sezeryan olacaksan da bebeğinin karnında 1 gün fazla geçirmesi bile önemli bence 38 haftayı tamamlasın, tabi yaşadığın şartları bilemem ama doğum yapacağın yerde ailen akraban falan varsa git orda bekle derim.
günaydın anneler ve bebişleri:)
bu sabah çok soğuk yaa....... bebişim benim de sanki dünden beri oynamıyor bir pırtladı o kadar...... ama dün feci yemek yemişim karnım taş gibi üstüne misafirliğe gittik orda da yedim aman allahım patlayacagım sankı hala ondan mı acaba bılemıyorum:)
evet canım.ben de pusudayım zaten...başlasın koşup alcam.bide piyasadan farklı bi tarzı var.hoşuma gidiyo.5li çıtçıtlı zıbınlar var.gidip gidip bakıyoz almıyoz.eşime gına geldi artık alda kurtuliyim bu işkenceden diyo..ben inatla indirimi bekliyorum.bizim ayaklı badiler ve tulumlar çok oldu da zıbınlar az.hani bu atlet gibi içe giydirilen kısa yada sıfır kollulardan...onları bekliyorum.bide Nivea baby ürünleri ve sebamedler de indirimdeydi de ben aldım ne yazık ki netten.bi tek bebe yağı kaldı.onuda doktora danışıp alıcam.losyon mu yağ mı krem mi ne önerirse.ilk etapta kuru oluyomuş ya bebek ciltleri.yaa bide bi sorunum var benim göğüs ucum yok denecek kadar minik(keza göğsüm de) çok korkuyom emzirme sorunu yaşarım diyee:18:gerçi biraz büyüdüler ama yeteri kadar gelmedi bana.hiç böle minik memeli emziren anne görmemiştim
Günaydın kızlar artık o kadar ağırlastim ki ayakta durunca belim yatarken karnım mahvediyo beni ve kasintidan deliricem.hic boyle zor gecmemisti.zaman cabuk gecsin istiyorum.daha temizlik yapmadik kiyafetler utulenmedi ve ben hala calisiyorum.
Her an izne cikabilirim.her an dogum da yapabilirim durumum parlak degill
Evet canim ama yakindayim Kibristayim :))
37 haftalık bebege sezeryan yazık olur bencede gercı pek yapmıyo drlar 38 dolmadan ben 39 dolana kadar beklıycem.....
günaydın anneler ve bebişleri:)
bu sabah çok soğuk yaa....... bebişim benim de sanki dünden beri oynamıyor bir pırtladı o kadar...... ama dün feci yemek yemişim karnım taş gibi üstüne misafirliğe gittik orda da yedim aman allahım patlayacagım sankı hala ondan mı acaba bılemıyorum:)
Valla ne kadar doğrudur bilemem düşünce şeklim ama ben sezeryan yapacak olsam bile doğum sürecinin başlamasını beklemek istiyorum. Doğum sancıları başladığı anda salgılanan hormonlar annenin sütünün gelmesini de hızlandırıyormuş, bebeğin de dünyaya daha hazır gelmesini sağlıyomuş, biyerde okumuştum ama tam açıklamasını yapamıyorum. Solunumdan tutun da psikolojisine kadar, çocuğun o doğum kasılmalarını yaşaması faydalıymış. Allah herkese istediği gibi doğurmayı nasip etsin inşallah, bakalım bizim nazlı bebişler annelerinin isteğine uyacak mı
Ben de seninle aynı fikirdeyim canım, ilk doğum normal, bu bebiş hala dönmedi ama Dr dönme ihtimali daha fazla dedi, ama olur da dönmezse sancı, su, nişan neyse işaret onu bekleyeceğim.... Öyle hemen doğum olmuyor çünkü...
Ama inş. Dönerse sancım gelse de muhakkak sıcak bir duş alacağım, biraz daha sıklaşmasını bekleyeceğim, fark bir tek bu olur diye düşünüyorum... Tabi ilk doğumda da böyle hayal ettim ama kontrolden yatışım yapıldı, hayal ettiğim gibi olmadı,,, bakalım bu nasıl olacak, artık sağlıklı olsunlar da...nasibimizde ne varsa o olacak....
Azuremm aynen doktorumun cihazi cok eski bence. Bit de gittigimh
astanenin en buyuk ortagi ve bashekimi kendisi. Kadin alsana bir tane son teknoloji ultrason cihazi :) radyolojide 4 boyutlu cihaz var, 32 haftadan once gitme en iyi o zaman gorunur diyor bana. Eee gorenler nasil gordu? Insanlar bebislerinin fotografini elinden dusurmuyor, biz daha birsey goremedik. Bu hafta 32. Haftam doluyor, simdi de dondu mondu gorunmuyor derlerse diye korkuyorum.
24ilknur oda nem ve sicaklik olcer olarak arzim aldim 20 tl.
Yok tatlim kasimiyorum ama bu hafta baktim gobegimin gormedigim yerinde 3 tane cizik var.hem mustela hem bebe yagi surdum ama anladim ki ne yapsak sonucu ayniKrem sursen kasintiya iyi gelir belki? Kasima ama catlak olabiliyormus
Bu hafta doktora sorcam canim belki dermatolojiye yollar krem de kasindiriyoHerkese günaydın...
canım karnına kaşıntılarına krem sür. benimkide çok kaşınıp geriliyor. evde bulduğum kremleri yağlıyorum karnıma iyi geliyor. özel bir kremde kullanmıyorum. allah herkese kolaylık versin.
Bulutlu bir Ankara sabahından herkese günaydın
Hastane çantamı yıkıyorum attım makinaya. Artık hazırlamak lazım ne olur ne olmaz
Canım Allah kolaylıkla versin, anneciğin falan gelemicek mi çağır artık da biraz hazırlık yapın :)
Valla ne kadar doğrudur bilemem düşünce şeklim ama ben sezeryan yapacak olsam bile doğum sürecinin başlamasını beklemek istiyorum. Doğum sancıları başladığı anda salgılanan hormonlar annenin sütünün gelmesini de hızlandırıyormuş, bebeğin de dünyaya daha hazır gelmesini sağlıyomuş, biyerde okumuştum ama tam açıklamasını yapamıyorum. Solunumdan tutun da psikolojisine kadar, çocuğun o doğum kasılmalarını yaşaması faydalıymış. Allah herkese istediği gibi doğurmayı nasip etsin inşallah, bakalım bizim nazlı bebişler annelerinin isteğine uyacak mı
Yok tatlim kasimiyorum ama bu hafta baktim gobegimin gormedigim yerinde 3 tane cizik var.hem mustela hem bebe yagi surdum ama anladim ki ne yapsak sonucu aynisu an geceleri oyle kasiniyoki kremde rahatlatmiyo
Bu hafta doktora sorcam canim belki dermatolojiye yollar krem de kasindiriyo
Annemin kolu agriyomus canim k validede bisey demedi belki bu hafta gelirler bakalim.ben dogum cantami hazirlayim artik ama bugun hic iyi degilim.birden nasil agirlastim gormen lazim.1 hafta bile farkediyomus.benden sonra gunu geleceklere tavsiyem simdiden hazirlaninsimdiki aklim olsa herseyi gecen hafa yapardim:124: bu arada bende sezeryan olursam gununu beklicem.aralikta dogurmakta istemiyom zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?