2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Günaydın annişler ve bebişleri
ben bu haftasonu annemlerdeyim, ana kız takılıyoruz evde

canım ben de hastaneme 90 km uzaktayım. bulunduğum yerde devlet hastanesi var sadece. normal doğum düşünüyorum. yol 1 saat sürüyor, 1 saatte yetişebilirim diye düşünüyorum. yoksa acil bişi olsa yetişilmez mi? yani tecrübeli olanlara sormak lazım. gidip annemlerde de kalabilirim ama hem eşimi yalnız bırakmak istemiyorum hem de sonuçta ne zaman doğum olacağı belli olmaz, erken olursa mecbur yetişmeye çalışıcaz. 40. haftaya kadar beklerse o hafta annemlere geçerim artık. kızlar sizin fikirleriniz nedir bu konuda, riskli mi oluyor sizce bu durum?

Topidik ya canım ne kadar ortak özelliğimiz var, biz de bebeği daha hiç göremedik Ayrıntılı ultrasonda ellerini bir kapadı yüzüne bir daha da açmadı :) Biz artık kabullendik doğumda göreceğiz:))

ayy yalnız değilmişim demek ki, benim doktorum çok iyi, ama ultrason cihazı çok bulanık bana göre. biz kafası mı gözü mü ayağı mı hiç bişi anlamıyoruz. kendisi söylüyor burası kolu bacağı dudağı diye, biz de anlamış numarası yapıyoruz 3-4 boyutlu da yok buralarda, istersen Ankaraya göndereym ama bi sürü masraf olur dedi, biz de gitmedik. yani yavrumun yüzünü hiç görmedim daha bize çok sürpriz olcak.

Neden oyle yapiyor arkadasim? sutun en doyurucu kismi sonlarda gelen kismiymis diye okudum. umarim dedigin gibi hicbirimiz sorin yasamayiz :)

Butikbebenin lansinoh kampanyasindan urunler aldim, sorunsuz bir sekilde elime ulasti.
Ates olceri ise ebebekten weewell trmassiz ates olcer aldim. Arzumi drnemedim canim bilmiyorum

bende anne lütfen den bazı ürünleri aldım memnun kaldım. butik bebeden yeni sipariş ettim kampanya bitimini bekliyorum kargoya verilmedi ama bir sıkıntı olacağını sanmıyorum çok tercih edilen sitelerden biri diye biliyorum

Merhaba cnm ben aldım bi sorun olmadı alacağın urun sadece ateş ölçerbmi yoksa su ve oda sıcaklığı nemi falanda ölçüyomu bende almadımda daha bu özelliklerde bi cihaz arıyorum :)

Canım ozellkler guzele benzıyor..oda sıcaklıgı su we mama sıcaklıgıda olcuyormus..hem kulaktan hem alından 1sn de sonuc dıyr..3 dil özellıgı + 30 hafızası warmıs bilgine

canım ilk doğum ve herşey normalse 1 saat gayet yeterli bir süre zaten açılman 10 cm olsa bile yetişebilirsin çünkü çocuğun kanalda ilerlemesi bile 1 saatten fazla sürüyor sadece doğum sırasında çocuk strese falan girerse sıkıntı olur bi de ters olursa zaten sezeryan yapacaklarsa neden normali bekleyeyim diyorum

bu arada ben bebeğin kıyafetlerini aslında nesi var nesi yok her şeyini yıkadım kuruması da baya sıkıntı gibi duruyor.

Azuremm aynen doktorumun cihazi cok eski bence. Bit de gittigimh
astanenin en buyuk ortagi ve bashekimi kendisi. Kadin alsana bir tane son teknoloji ultrason cihazi :) radyolojide 4 boyutlu cihaz var, 32 haftadan once gitme en iyi o zaman gorunur diyor bana. Eee gorenler nasil gordu? Insanlar bebislerinin fotografini elinden dusurmuyor, biz daha birsey goremedik. Bu hafta 32. Haftam doluyor, simdi de dondu mondu gorunmuyor derlerse diye korkuyorum.

24ilknur oda nem ve sicaklik olcer olarak arzim aldim 20 tl.

4 paket 1 numara bez oldugu gıbı elınde kalır 1 er paket 1 ve 2 numaradan al sonra 3 e gecersın 3 numara bı surekullanılıyo 4 5 paket 3 kullanırsın....

37 haftalık bebege sezeryan yazık olur bencede gercı pek yapmıyo drlar 38 dolmadan ben 39 dolana kadar beklıycem.....

bebegın hareketlerını çok dıkkatle takıp et herzamankı gıbı degılse dr a gıt sekerlı bışıler ye çıkolata falan 10 dk bekle yan yat sakınce dınle fıldır fıldır oynaması lazım:))) herzamankı gıbı oynamassa bı dr a gıt...

Bulutlu bir Ankara sabahından herkese günaydın
Hastane çantamı yıkıyorum attım makinaya. Artık hazırlamak lazım ne olur ne olmaz

Canım benim ablamın da göğüs uçları fazla yoktu ama emzirdi yani 1 yaşını geçene kadar. İlk zamanlar sadece biraz zorlandı, bebiş ilk doğduğunda biraz zor kavrıyo memeyi, o kadar. Emzirirsin hiç korkma

Canım Allah kolaylıkla versin, anneciğin falan gelemicek mi çağır artık da biraz hazırlık yapın :)

Evet canim ama yakindayim Kibristayim :))

Tamam işte hatırlıyorum ben senin biyerde olduğunu da amerika nerden çıktı bilmem

37 haftalık bebege sezeryan yazık olur bencede gercı pek yapmıyo drlar 38 dolmadan ben 39 dolana kadar beklıycem.....

Valla ne kadar doğrudur bilemem düşünce şeklim ama ben sezeryan yapacak olsam bile doğum sürecinin başlamasını beklemek istiyorum. Doğum sancıları başladığı anda salgılanan hormonlar annenin sütünün gelmesini de hızlandırıyormuş, bebeğin de dünyaya daha hazır gelmesini sağlıyomuş, biyerde okumuştum ama tam açıklamasını yapamıyorum. Solunumdan tutun da psikolojisine kadar, çocuğun o doğum kasılmalarını yaşaması faydalıymış. Allah herkese istediği gibi doğurmayı nasip etsin inşallah, bakalım bizim nazlı bebişler annelerinin isteğine uyacak mı

Canım benimkide pek oynamadı önceki gün hatta sordum burda kızlara, bence yediklerimizle alakalı bi durum çünkü öncesinde çok fazla yemiştim ve o bayağı rahatsız etmişti beni, o yediklerimi sindirdikten sonra bebek hareketlenmeye başladı

Ben de seninle aynı fikirdeyim canım, ilk doğum normal, bu bebiş hala dönmedi ama Dr dönme ihtimali daha fazla dedi, ama olur da dönmezse sancı, su, nişan neyse işaret onu bekleyeceğim.... Öyle hemen doğum olmuyor çünkü...

Ama inş. Dönerse sancım gelse de muhakkak sıcak bir duş alacağım, biraz daha sıklaşmasını bekleyeceğim, fark bir tek bu olur diye düşünüyorum... Tabi ilk doğumda da böyle hayal ettim ama kontrolden yatışım yapıldı, hayal ettiğim gibi olmadı,,, bakalım bu nasıl olacak, artık sağlıklı olsunlar da...nasibimizde ne varsa o olacak....

İşte malesef canım hayal edilen gibi olmuyo, ben de sancılarımı evde çekmek istiyorum dediğin gibi duş alırım, gezinirim evin içinde rahat rahat, hastane 10 dk zaten gidip o ortamda kendimi strese sokmak istemiyorum.
Benim ablam da hep normal doğum istemişti, 4 cm açıklıkla hastaneye gitti, doğum başlamış deyip yatış yaptırdılar, hastanede sancı çeken başka bir kadın vardı bağıra çağıra ortalığı inletiyodu, hem de 2. çocuğuymuş. doğum kanalına girmiş çocuk geri döndü yukarı çıktı midemin altına top gibi toplandı diyodu ablam ve 13 saat sancı çekip sezeryana girdi. Onun gibi olur diye korkuyorum o yüzden gidip hastanede başkalarının çığlıklarını dinleyeceğime evimde dolanırım daha iyi

Herkese selam kızlar bir sorum olacak... Paşam msj atmış çok üzüldüm mesajına "dogurdum hastane 17 milyar tuttu 7 milyara indi bebgin küvez parası anamı aglattı çarşambadan beri 3 milyar günlügü yogun bakımın param yokki ne veriyim acımdan sütüm gitti" yazmış bana. Benim bildiğim kadarıyla özel hastaneler küvez ve yoğunbakımdan ücret alamıyorlardı halen öyle değil mi eğer bilmedikleri bişey varsa ve bu konuda bilgisi olan varsa Paşamı bu konuda bilgilendirelim...

Bizde dün teknosadan aldık arzumun nem sıcaklık ölçerini 14 tl canım isteyenler bakabilir.

Krem sursen kasintiya iyi gelir belki? Kasima ama catlak olabiliyormus
Yok tatlim kasimiyorum ama bu hafta baktim gobegimin gormedigim yerinde 3 tane cizik var.hem mustela hem bebe yagi surdum ama anladim ki ne yapsak sonucu ayni su an geceleri oyle kasiniyoki kremde rahatlatmiyo
Bu hafta doktora sorcam canim belki dermatolojiye yollar krem de kasindiriyo

Annemin kolu agriyomus canim k validede bisey demedi belki bu hafta gelirler bakalim.ben dogum cantami hazirlayim artik ama bugun hic iyi degilim.birden nasil agirlastim gormen lazim.1 hafta bile farkediyomus.benden sonra gunu geleceklere tavsiyem simdiden hazirlanin simdiki aklim olsa herseyi gecen hafa yapardim:124: bu arada bende sezeryan olursam gununu beklicem.aralikta dogurmakta istemiyom zaten

canım normal dogum tarıhınde 1 ocak ama normalı beklesende 1 ocaktan öncede dogurabılırsın sezeryanı ıse 40 haftaya kadar bekledıklerını hıç duymamıştım eger sezeryan ıstıyosan ve ocaga kadar beklerım dıyosan dr una asla sezeryan olabılır bıle deme günümü beklıycem de çünkü dr senın sezeryana ılımlı oldugunu duyarsa senı bı şekılde telaslandırıp 38 haftada sezeryana alıyo.. bende son gune kadar beklıycem demıştım önce tamam dedı sonra nts ye bagladı sancı görünüyo dogumun baslamış eger sezeryan ıstıyosan acıl sezeryana almamız lazım dedı ben nasıl korktum hemen kabul ettım ama hiç sancım yoktu gayet ıyıydım bebegımde mıdemın orda duruyodu beklesemrahat bı hafta daha beklerdım ama bilgisiz tecrubesız olunca ınsan bebegıne bişi olur dıye bıle korkuyo 38+2 de aldı sezeryan düşünüyorum demekı bekletsın senı de.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…