2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Selam kızlar bende kısmetse Ocak annesiyim.sizi uzun süredir okuyorum ama ilk kez yazma fırsatım oldu. Bundan sonra bol bol görüşürüz artık:) bende şu sıralar sırt ağrılarından şikayetçiyim. Ama bir kaç esneme hareketi iyi geliyor . İnşallah hepimiz bebişlerimizi sağ salim kucağımıza alırız.

Ahh annisler ahh ben de uyuyamiyorum esimi de uyutmuyorum. En son bugun ben oteki yatakta yatayim dedi :)) odalari da ayirmak istemiyorum ama bu gidisle oyle olacak gibi. Her uyandigimda krndimi sirt ustu yatarken buluyorum. Son haftalarimiz hepimizin kolaylikla gecer insallah. Uykuyu ozledimmm!!!

o zaman hepimize gelsin bu şarkım Uykuuuu biraaz uykuuuuu bütün istediğim buyduuu
Hepimiz aynı dertlerden muzdaribiz. Ama sonuç harika olacak inşallah. #diren ocak anneleri
Bu arada yarın saat 2 buçukta prensesimi görmeye gideceğiz çook heycanlıyıımm :) Rabbim zamanında sağ salim kucağımıza almayı nasip eder inşallah :)

arkadaslar bişey sorcam kendınızı bnm yerıme koyarak cvp verırn lütfen bugun sabah kalktım kahvaltı falan yaptık neyse evın işine basladım oğlumda bunalıyodu hava da fena degıl dedım kı işim bitsin senı parka götüreyım kendımde sıkılıyodum dolasırız dıye gecırdım içimden...
bı baktım zil çaldı kayınbabm gelmış apartmanlarımız yakın çıktı yukarı oğlanıbıraz dolastırıyım parka götürüyüm dedı benımkıde zaten bunalıyodu koşa koşa ayakkabılarını getırmış hemen yok demedım bı saat götürüyüm getırırım dedı zaten yok dıyemem yüzüne gelemem bı türlü ıyı dedım gıydırdım..
önce dedım işimi bitiririm o gelmeye gelıncede karnını doyurur yatırırım dıyodum hala gelmedıler ev yakın olunca parktan alıp evlerıne götürüyolar 3 saat oldu nerdeyse zaten sinirliyim bu aralar bırının kalbını kırmamak ıçın kendımı zor tutuyorum..
eşim aradı az önce ölesıne aramış nasılsın falan dedı babam götürdü oğlanı uyku saatı gecıyo yemek yıycek daha getırmedı dedım ben oralı olmadan bı arayım konusuyum dedı eşim bı de götürüyolar uyutuyolar zaten bunalıyorum evde şu anda napıcagımı bılmıyorum...
söyledım bı kaç kere daralıyorum yalnız kalınca bı de oglan gıdınce ıyıce sıkılıyorumdedım bişi demıyorum aynı hamam aynı tas artık yıne evlerıne falan götürdülerse sert cıkıcam ne bu böle dıye öyle düşünüyorum napım kızlar?

Istersen ara bana cocugu yedirip uyutacagim, uyku saati geciyor. Getirebilir misiniz de istersen. Ama sakin sakin soyle canim.

eşim aradı şimdi evlerıne götürmüşler yemek yedırıyolarmış eşim de demiş uyku saatı geldı götürün yatsın dıye.....

canım hiç eşine yakınma sonra eşler bize kabahat buluyo herşeyi sorun ediyosun diye.git kaynanana söle o da kayınbabana sölesin.hem böylelikle ilk ağızdan daha etkili olur.hem de senin çocuğunu sana sormadan 2 adım öteye götürmezler bi daha.kafana da takma çok üstüne gelirlerse ben hamileyim hassasım kimse bunun farkında değil falan der trip atarsın..eşine de gider yetiştirirlerse kötü olan yine onlar olur boşveeeeerr.sen dediğimi yap tecrübeyle sabit bunlar.ben artık hiç lafımı çekmiyorum...eşime de hiç şunu yapıyo bunu yapıyo demiyorum.böyle iy oluyo.sen de dene bence

Canim ben smear testi sonucumu aldim. Cok sukurvtemiz cikti.polipmis o sey. Doktorum mudahaleye gerek olmadigini soyledi. Umarim senin de trmiz cikar.

ah çok sevindiim inşallah benim de öyle olur. gebelikten 1ay önce yaptırmıştım temizdi, şuanki dr yapmadı bile bakalım 4 aralıkta gidince yaptırırım inşallah da temiz çıkar

merhaba kızlar bugün hava çok güzel :81: bir de buranın pazarı var akşama kocam alışveriş yapar iş çıkışı ama şöyle bir gideyim taze taze yeşillikler alayım gezmiş olurum dedim, amaaaann gittiğime pişman oldum kocaman göbişim var besbelli hamile olduğum, üzerime tunik giyip çıktım fazla dikkat çekmiyim diye, ellerim şiş sığmasalar da evli olduğum belli olsun diye yüzüklerimi taktım. buna rağmen çok afedersiniz öküz gibi bakan erkekler oldu inanamıyorum yaa nasıl insanlar var o kadar sinir oldum ki, pazar var diye etraf köylerden falan gelen çok oluyor salı günleri sabahları. ben hep öğleden sonra gidiyordum pazara böyle ÖKÜZLERE denk gelmemiştim bir yıldır buradayız böyle sinir olmamıştım anlatamam hala geçmedi sinirim bir de pislikler ki yere tüküren tükürene saysam belki 10 kişiye denk geldim tükürükçü görgüsüzlük mü desem cahillik mi desem ayılık mı desem bunun tek çaresi dayak heralde

Keşke benim oğlumuda götürse dedesi, üst katta oturuyorlar.

Yorgunluktan da karın sertleşebiliyor. Bol su içip istirahat et. Miden bulanıyorsa bi tansiyonuna baktır canım. Büyük ihtimal önemli bişeyin yoktur. Bizim gebelikte vücudumuzda dikkat etmemiz gereken durumları bilmemiz gerekir:
1-Baş ağrısı, el ayak sırtında yüzde normalden farklı ödem, bulantı gebeliğe bağlı tansiyon yüksekliğinden olabiliyor. Bu da ciddi bi durumdur.
2-Karında sertleşme belirli zaman aralıklarıyla düzenli olarak tekrar ediyor, ağrılar istirahatle geçmiyorsa doğum eylemi olabilir.

bende bu kadar bel ağrısı beklemiyordum bir ara bende bel fıtığı varda haberim mi yok acaba diye şüphe bile ettim ama normalmiş:) sanırım hemen hemen herkeste de bu sorun var gibi.
bu arada hastane çantasına ne olur ne olmaz diye biberon koymayı düşünüyordum kayantmak için kutusundan çıkardım biberonun kapağını açana kadar baya güç sarf ettim içinde süt falan olunca nasıl açacağım merak ediyorum bende mi sorun var biberonda mı anlamadım cihicco set up kullanan var mı acaba

Selam kızlar, elektrikli süt pompası alan oldumu, ben önceki bebeğimde bebedor 678 diye pompa kullanmıştım memnundum ama bulamıyorum aynısından kullanması için birisine vermiştim işim bitince oda birisine vermiş elim boşta kaldı 6 yıl sonra

yok eşimbilir onların ısrarcılıgını laf anlamazlıgını zaten bende daha hiç annesını babasını kendıne sıkayet eder gıbı solemem hiç onlarla ılgılı kotu konuşmam ters tepmesın dıye evlılıgın çoooook başlarında kaldı onlar napacagımı ıyı bılırım ama işte bazen kalıyorumböle:) az önce de eşime çok merakettım hemen gelırız dedıler gelmedıler dıyınce kendı dedı ben bı arayım diye zaten ben kv kp ede anne baba der herseyı solerım duzgunce ama sölesemde ıkıgün sonra aynı aynı dedıgın gıbı anne ben bunalıyorum ben de dısarı cıkıcam kendım götürürüm dıyorum yada uyku saatı yaklasıyo dıyorum öbür gün tekrar.. amaan neyse zaten babası uykusu gelmiştir falan dıyınce anlamışlar heralde kı kv almış gelmış bnde yatırdım uyuyo şimdi.. eşime bişi yetiştiremezler bı kere yapmaya kalktılar ortalık çok fena karıştı artık ancak eşimin olmadıgı yerde bana laf sokarlar eşime bişi deseler esım izin vermez kestırıp atar eşimin yanında bana da dıyemezler bişi....

nasıl ınsanlar var yaaa artık ayı öküz ne desen haklısınDD bı de hersey batmaya baslıyo ınsana bu dönem...

Çalışan bir anne adayıysanız, ister SSK, ister 657 numaralı devlet memuru kanunu, ister diğer bir çalışma kanununa tabi olun (hepsi SGK adı altında birleştirilmiştir) , bu haftanın sonunda yasal doğum önü iznine ayrılma hakkına kavuşacaksınız. Doktorunuzun onayıyla 37. gebelik haftasına kadar çalışabilir ve bu süreyi doğum sonrası izninize ekleyebilirsiniz.

Dikkat: Doğum önü izni kanunu sizin 40. haftada doğum yapacağınızı var sayar. Doktorunuz size 38.-39. haftada sezaryan ile doğum randevusu verse bile veya siz doğum önü izninizi aldıktan kısa bir süre sonra doğum yapsanız da doğum önü izniniz 32. hafta tamamlandığında başlayacaktır. Yani siz örneğin 37. haftada doğum yaparsanız, doğum önü izninizi yalnızca 5 hafta kullanmış olabileceksiniz. Birçok anne adayının doğumönü iznini olumsuz etkileyen bu durumu değiştirmek için mecliste çalışmalar devam etmektedir

kızlar ben 34 hafta çalışayım diyordum yalnız anladığım kadarıyla 37 den sonra çıkılırsa 5 hafta aktarılıyor aksi durumda günümüz yanıyor o nedenle 32 dolsun hemen çıkıcam

kızlar ben oğlumu süreklı kucagıma aldıgım tasıdıgım halde belım agrımıyo ama kaburga agrısından oturdugum yerde oturamıyorum bnmgıbı olan varmı ama bnm öyle arasıra degıl 1 ayı gectı mütemadıyen agrıyo şu anda yazamıyorum hiç gecmıyo eksılmıyo agrı kaburgalarım ayrılıyo resmen....

nasıl ınsanlar var yaaa artık ayı öküz ne desen haklısınDD bı de hersey batmaya baslıyo ınsana bu dönem...

ya açıkta biyerim olsa dicem ki hakettim ama edebince pantolonumu giymişim üzerime uzunca örgü tunik giymişim, yakam boynuma kadar kapalı, tombik de bir bebişim var. neyimi gördün neyime bakıyosun be öküz. bi de hamile kadına bakmak ne kadar ayıp pislikler yaaa çok battı hakikaten canım, normalde hiç böyle biriyle karşılaşmamıştım, böyle rahatsız edecek kadar bakan olmamıştı ya da ben farketmedim. çok üzüldüm ve sinir oldum bugün

sanki tarifin bendeki ağrıya benziyor böyle gerinesim kemiklerimi kütür kütür çiğnetesim geliyor benimde:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…