2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Ben sadece 0-3 olanları kestim kızlar diğer büyüklere sırası gelince keserim dedim düzenlerken karışmasın istedim.

Ben kestim etiketleri dibinden o kadarı rahatsız etmez heralde bilmem ki
Canım ya, bu cevabınla alakalı değil ama eşinle ilgili, kimseyle eşini kıyaslama demiş ya topidik çok haklı...

Herkes farklı, bizim de beş buçuk sene oldu evleneli..

Burada anlatılan çoğu eşden kadar farklı ki, ama bunu hiç takmammışım, bu gün ev süpürürken aklıma geldi...

Mesela iki hamileliğimde de beni hiç nazlamamıştır, evde bir çok işte yardım eder ama bunları her zaman yapardı...

Can'ın ne istiyor, filan, aman gel yorulmuşsundur dememiştir....sevgi gösterileri felan hamilelikten önce daha fazlaydı...

Hatta dün bana ne diyor,

Ben hamilelik bana çok yakışıyor diye kendi kendime şımarıyorum, beyimiz ne dese beyenirsin, hamilelikten önceki seni daha çok beyeniyorum...

Dün beni biraz sev diyorum, ters tarafıma geliyorsun diyor....

Pazartesi günü saat beşe kadar işteydim, toplantı vs, eve geldim yemek, sonrasında akşam dersi var ona gittim, dokuz buçukta evdeydim... Öğrenci kaydetmem lazım... Diyorum ki en asgarisini yapayım da geri kalanını yarın yaparım, ben yapayım diyeceğine ne var topu topu 30 öğrenci değil mi? Diyor... Bacaklarım belim karnım her yerim tutulmuş ağrıyor düşün, en sonunda sen benim Halim'den hiç anlamıyorsun dedim...

Bir yerim ağrıyor deyince e olacak o kadar hamilesin diyor...

Dün gece canım bir şey çekti, bu saatte gidilmez hem aşerme zamanın geçti artık dedi...

Şimdi tüm bunları anlatınca sanki kötü bir eş gibi duruyor ama pek çok iyi özelliği de var... Onu bu huyları sebebiyle seviyorum.. ( şimdi nazar değmesin anlatmayayım)

Ayrıca üstte anlattığım hiç bir olay ve bunun benzeri nicesinden dolayı asla onunla tartışmadım, tavır bile takınmadım... Hiç huzurumu bozamam doğrusu....

Şimdi okudum da kavga edilecek kadar varmış yahu bu akşam için hazırlansam mı?

Son düzenleme:
bebeğinin kilosu kac cıktı acaba

bebeğim 2800 gr, boyu da 49 cm. aslında 36 hafta da değil bildiğin 37 hafta ile uyumlu gibi. hayırlısı artık. 2 haftada çocuk 800 gram almış olabilir mi ya bana biraz mantıksız geldi. öyle çok yediğim de yok anlamadım gitti bu işi. alet mi yanlış ölçüyor acep

slm kızlar, oo bugün çok kaynatmışsınız yine, oku oku bitiremedim, kvler, eşler

şimdi bizi okuyan da bütün kayınvalideleri bir sanıcak, ben de yazayım yazmazsam içimde kalır, haksızlık etmiş olurum. benim kv çok iyidir.( maaşallah demeyi unutmayın) görümcemden hiç ayırmaz beni, onlara gidince de bize gelince de hiç iş yaptırmaz bana, evlendiğimizden beri böyledir. bu hafta pazar geldi, dolabımı yemeklerle doldurdu, temizliği de yapmış ben bugün okuldayken Allah razı olsun. bugün de gitti. bana bu hafta hiç bi iş bırakmadı. o varken ben hiç bişeye karışmam zaten. eşim de öyle alıştırdı sen yapma annem yapar der hep.hele görümcem eşim ben bir araya gelince hepimiz bi evin küçük çocukları gibiyiz hala

gece uyku konusuna gelince bizim yatak çok büyük, eşimi görmüyorum bile gece

2 akşamdır sol tarafıma ağrı gibi sancı gibi bişiler geliyor. nedendir bilemedim. nst ye hiç girmedim. orda anlaşılıyor mu ne olduğu?

çok güzel yazmışsın. herkesin eşi farklı. onunki yapıyor benimki niye yapmıyor diye düşünmemek lazım. bi de erkeklerin %90'ı ne yazıkki böyle. ben nedense eşimden hassas düşünmesini beklemiyorum bile. hassas düşündüğü zamanlarda inan mutlu oluyorum şaşırıyorum. ama hiç bi zaman o beklenti içine girmiyorum. giripte ne yapayım, kendimi üzmekten başka bişey olmuyor. yaradılışlarımız farklı bir kere. erkekler çok yüzeysel düşünüyor, bayanlar ise hep ayrıntılı. o niye böyle diye hayıflanmaktansa iyiki böyle diyorum. o yüzeysel kısımları düşünür ben de detayları. birbirimizi böyle tamamlıyoruz, en güzeli de bu değil midir :)

ben ortopedik yatak aldım ilke bebeden ve sadece 88 tl ye. bebeğe yeter de artar bile. ürün de gayet iyi. belis marka.

İyi özellikleri hatırlıyoruz yok bunlar iyilere dön çabuuk:))

Maşallah bitanem çok nadir bence senin bu kayınvalde görümce durumun her yerde anlatma valla maşallah :))

böyle düşünüyosan herseyın üstesınden böylekolayca gelırsın merak etme inşallah ilk bi hafta önemlı bı hafta yalnız kalmada sonra cesaretlıysen yaparsın ben bi haftalıkken tek basıma oğlumu yıkamaya basladım o kadar yanı senın gıbıydım bıraz da mecburıyetten basımın çaresıne baktım....

maşallah kvye.bizimkilerde uzaktan geldiler ilk doğumumda.ertesi gün.annemle aynı şehirde olduğumuz için ve kvler çok kalabalık geldiği için annem geri çekildi.nasılsa onlar var, gidince ben gelirim diye.kvler çekildi bir kenara.ben kaldım ortada.zaten erken doğum yapmışım acil.bebek küvezde.kendi acımı falan unutup sürekli bebeğin yanına gidip geliyorum hastanede.kv ne dese beğenirsin.ben hastanede yatamam rahat edemiyorum.beni tek başıma çocukla bırakıp gitti.çok canım sıkıldı.annem hemen geldi neyse.psikolojin bozukken yanındakilerden biraz destek bekliyor insan ya da seni anlamalarını.eşime de sürekli yok bişey ya geçer büyütme tavırlarında konuşuyor.şuan düşününce nasıl patlamadığıma hala şaşırıyorum.bunda daha tecrübeliyim hem bebek hem de kv konusunda .kimseyi sallamayayım diyorum ama başarabilirsem.herşey gelip geçiyor yeterki bebeklerimiz sağlıkla doğsunlar

hep kayınvalıdemden yakınıyo bı halım varda bı bnm yazdıklarımı okuyun lütfen ne dıyceksınız bugun olanlara cünkü artık ben ne dıycegımı bılemıyorum kafayı yiycem...
sabah mahalle komsularımız var bizim genç ben yaslarda bırı de 30 falan 3 tane genç arkadaslarım yanı .. aramışlar sana öğlenden sonra oturmaya gelıcez dıye buyrun dedım hızlıca işimi bitirip kek falan yaptım... bunların annelerıni kayınvalıdelerını de kayınvalıdem tanır oturma yapmıştık bi ara...
geldıler cay içiyoruz tel çaldı baktım bnm kv açtım naptın dedı napım edayla ayşe var oturuyoruz dedım hayırdır dedı şaşırdım öle dedım oturmaya geldıler ne dese begenırsınız yaaa çıldırmak işten degıl benı neden çagırmadın dedı aaa kaldım öyle bende gelıyım barı dedı aa tabı gel anne dedım ne dıyım kızlarda şaşakaldılar onlarada bişi diyemedım yanlarında konusuyorum sesi yanındakıne duyuluyo ya zaten tlfonun...
sonra da ne düşündüyse gelmedı ayy ben napım yarın bı gün konusurken bı de bi şekılde laf hazırlar ve sokuşturur.. ahhh aaahhhh siz diyosunuz ya ılgılenmez gelmez dıye sakın sikayet etmeyın bnmkı herseyıme müdahıl olmak istiyo yaaa arkadasımgelınce ben senı neden cagırıyım.. 60 yasındakı bı kadına nasıl anlatmalı bunu ne yapsamiçinde bulunmak ıster eşimle dısarı çıksam bana demedınız der yaaa.. ah o mesafe koyabılenler nasıl yapıyosunuz bılemıyorum ben kıramıyorumda görüşüyoruzda öyle uzak da degılız napım ne edım şimdi.. 2 gün sonra görümcemde oturma var orda ıkısı bırden konusur dururlar artık mılletın içinde bişi de denmez.. napsamgördüğümde neden gelmedın mı desem gençler oldugu için sana demeyı düşünmedım mıdesem çünkü artık münakaşa ıstemıyorum aman allahım eşime desem annesıne kızar onada dıyemem.... alın bakalımhadı....

iyi akşamlar güsel anne adayları... Aklıma takılan bi konu var yardım istiyorum bebeğin biberon ve emziği konusunda Biberon ucu ve emzik için silikon mu yoksa kauçuk mu tercih ettiniz? Kauçuk için iyi diyolar ama ben etrafımda kullanan hiç görmedim...

canım maşallah bol bol felak nas oku nazarımız değmesin benim kayınvalidem de geldiğinde bizim evde iş bırakmaz elinden geldiğince hepsini yapar Allah razı olsun ama ben çok çekiniyorum kendinden işlerimi yaptırdığım için de çok utanıyorum birine mecbur kalmak, kendi işlerimi yapamamak zoruma gidiyor. bir de haliyle yanında rahat rahat uzanıp yatamıyor eşiyle vakit geçiremiyor insan. yeri geliyor tüm işlerimi bırakıyorum ortalık çok pasaklı oluyor ama biri varken mecbur herşey düzenli olsun diye de takıntım oluyor :97: öyle olunca çağırmadım henüz. annemi çağırsam o da benden hasta yorgun hiç iş yapası gelmez yerinden kalkamaz. doğurana kadar idare edecez artık gerisi Allah kerim :93:

uykuya gelince geceleri o kadar çok uyanıyorum ki ben bile sayamaz oldum acaba uyuyor muyum diye düşünmeye başladım yazık eşim yatağın bi köşesine çekilir kalırmış garibim artık uykum arasında ben mi atıyorum yatağın bi ucuna hiç bilmiyorum

benim kayınvalide de sağolsun yardıma gelmeyi bırak torununa bir patik örmedi daha .. 5 dk yürüme mesafesindeyiz bide :) o kadar heyecanla torun bekliyor yani .. bide oğlunun ilk çocuğu
Ormeyi falan gectim, zaten beceremez. Esimin siyah pantolonlarini acik kahve yorgan ipligiyle dikerdi zamaninda :) ama bir corap bile alip al kizim bu da torunumun demedi. Gorumcem de ayni. Ama ismini sunu koyun, bu doktora git, pembe alma beyaz al demeyi bilir. Napalim canim bizim sansimiza da bunlar dustu :)))

biberon konusunu bende düşünüyorum. hastane çantama koyunca, emmeyle ilgili bir sorun olursa hastanede hemen biberonla mamayı dayarlarmı oğluşuma. hastaneye götürcekmisiniz biberon ve mama kızlar ??

Ben de henuz park yataga silte almadim. Evat bulabilirsen yari ortopedik silte en iyisi. O da yatagin ust kismi icin fazla jalin plur muvdiye cekiniyorum. Bir ay icinde bursey almamka
zim benim de.

canım eşim diş hekimi.o yüzden tüm annelere de bilgi verelim naçizane.bilmiş kocişin kurduğu cümle aynen şuedodontik açıdan ilk aylarda silikon kullanılmalı.dişleri çıkmaya başlayınca kauçuğa geçilmeli.yani biz chicco nun damaklı silikon 0-6 ay olanını aldık emzik olarak.biberon olarak ise avent cam şişeli silikon emzikli gaz önleyici olanını aldık.

Son düzenleme:
Selam kızlar,
Kayınvalide muhabbeti dönmüş katılmazsam hatrım kalır valla :) Biz kayınvalidem ve eltimle aynı binada oturuyoruz ama sağolsun kayınvalidem ne hal hatır sormak ne de bir işin ucundan tutmak için yanıma gelir. Toplasanız haftada bi kere bile zor görürüm kendisini o da binanın girişinde karşılaşırsak :) Evde hiç durmaz ya bağ bahçe işindedir ya da komşularla gezmelerde. Hamileliğim boyunca bu böyleydi ama çok mrak ediyorum doğumdan sonra nasıl olacak kestiremiyorum nasıl davranacağını. Bu kadar çekiştirme yeter
Bugün kontrolüm vardı bebişim, prensesim dönmüş başı aşağıda artık :) 1632 gr 42 cm olmuş çok şükr her şey yolunda gidiyor bi terslik yok teyzoşları :) Ayyy çok konuştum Rabbim hepimiize bebeklerimizi vaktinde sağ salim kucaklarımıza almayı nasip eder inşallah. Öpüldünüzz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…