kızlar bi sorum olacak
biz bu hafta astımlı anne, sinüzit baba ve yeni doğacak bebişimiz için buhar makinesi alacaz
doktor mutlaka alın dedi, özellikle eşim ve benim kaloriferlerde yanmaya başladığı için neme daha çok ihtiyacımız varmış bu dönemde
üçe indirdim seçenek sayımı
hangisini alayım sizce?
Wollex İyonizer Özellikli Ultrasonik Nemlendirici / Mavi - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
Arzum Bebbe İyonlu Ultrasonik Nemlendirici - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
Weewell Soğuk - Sıcak Buhar Üfleyici (Organik Cam Ön Panel) - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
ya da bunlar dışında kullandım ve memnun kaldım dediğiniz buhar makinesi var mı?
Ormeyi falan gectim, zaten beceremez. Esimin siyah pantolonlarini acik kahve yorgan ipligiyle dikerdi zamaninda :) ama bir corap bile alip al kizim bu da torunumun demedi. Gorumcem de ayni. Ama ismini sunu koyun, bu doktora git, pembe alma beyaz al demeyi bilir. Napalim canim bizim sansimiza da bunlar dustu :)))
Canım ya, bu cevabınla alakalı değil ama eşinle ilgili, kimseyle eşini kıyaslama demiş ya topidik çok haklı...
Herkes farklı, bizim de beş buçuk sene oldu evleneli..
Burada anlatılan çoğu eşden kadar farklı ki, ama bunu hiç takmammışım, bu gün ev süpürürken aklıma geldi...
Mesela iki hamileliğimde de beni hiç nazlamamıştır, evde bir çok işte yardım eder ama bunları her zaman yapardı...
Can'ın ne istiyor, filan, aman gel yorulmuşsundur dememiştir....sevgi gösterileri felan hamilelikten önce daha fazlaydı...
Hatta dün bana ne diyor,
Ben hamilelik bana çok yakışıyor diye kendi kendime şımarıyorum, beyimiz ne dese beyenirsin, hamilelikten önceki seni daha çok beyeniyorum...
Dün beni biraz sev diyorum, ters tarafıma geliyorsun diyor....
Pazartesi günü saat beşe kadar işteydim, toplantı vs, eve geldim yemek, sonrasında akşam dersi var ona gittim, dokuz buçukta evdeydim... Öğrenci kaydetmem lazım... Diyorum ki en asgarisini yapayım da geri kalanını yarın yaparım, ben yapayım diyeceğine ne var topu topu 30 öğrenci değil mi? Diyor... Bacaklarım belim karnım her yerim tutulmuş ağrıyor düşün, en sonunda sen benim Halim'den hiç anlamıyorsun dedim...
Bir yerim ağrıyor deyince e olacak o kadar hamilesin diyor...
Dün gece canım bir şey çekti, bu saatte gidilmez hem aşerme zamanın geçti artık dedi...
Şimdi tüm bunları anlatınca sanki kötü bir eş gibi duruyor ama pek çok iyi özelliği de var... Onu bu huyları sebebiyle seviyorum.. ( şimdi nazar değmesin anlatmayayım)
Ayrıca üstte anlattığım hiç bir olay ve bunun benzeri nicesinden dolayı asla onunla tartışmadım, tavır bile takınmadım... Hiç huzurumu bozamam doğrusu....
Şimdi okudum da kavga edilecek kadar varmış yahu bu akşam için hazırlansam mı?
Gebeliğin 34. Haftası
Baskının artması ile ilgili bir diğer duygu bu hafta oluşur. Bazı hamileler bunu toplu iğne ucu batması şeklinde anlatır. Bu his, pelvik bölgede bebeğin yaptığı baskıdan dolayı titreme, baskı veya uyuşukluk hissidir. Sık görülen bir belirtidir ve sizi endişelendirmemelidir.
Gebeliğin 34. Haftası
Baskının artması ile ilgili bir diğer duygu bu hafta oluşur. Bazı hamileler bunu toplu iğne ucu batması şeklinde anlatır. Bu his, pelvik bölgede bebeğin yaptığı baskıdan dolayı titreme, baskı veya uyuşukluk hissidir. Sık görülen bir belirtidir ve sizi endişelendirmemelidir.
Eki Görüntüle 867642 Eki Görüntüle 867643 Eki Görüntüle 867644 Eki Görüntüle 867645
Selam Azurem,
Ben stickerlarımı stickerbaski.com'a yaptırdım. Tasarımı ekteki gibidir. Ben yalnız bunları şekerlerin üzerine yapıştırmaya, şişelerin üzerine yapıştırmaya yaptırdım. Ben soyle yapıyorum.
- 3 tane Cam sise alıyorum, pasabahcede satılıyor, 1 tanesine lokum, diğerine beyaz seker, diğerine de oğlum olacağı için mavi seker koyucam. siseleri de mavi ve beyaz kurdela takıcam. Ayrıca bu yaptırdığım sticlerlardan yapıstırıcamç Fotolara bak bir. Sekerler için yanlarına külah koyucam, onunda fotosu var. Bunlar eminonunden.
-Sekerleri mavi beyaz alıcam ,bu stickerları üzerine yapıstırıcam.
-Mavi bebek kurabiyesi yaptırıcam, tabi bunlar cam kavanozun içinde olacak, cam kavanozun ustunde yine bu stickerlardan yapıstırıcam.
Eki Görüntüle 867641
ben de bu yatak konusunu neticeye baglayamadim canim.seceneklerim visco- dedigin gibi ince ve gomuldugu icin burdan arkadaslar sagliksiz olur diyor. 5 veya 10 cmlik sunger - siparis verirsem kesip yapiyorlarmis. Yari ortopedik - bunu cokvdusunuyorum ama ust kismi icin uygun olur mu emin olamiyorum. Ne yapsak acaba?
Ormeyi falan gectim, zaten beceremez. Esimin siyah pantolonlarini acik kahve yorgan ipligiyle dikerdi zamaninda :) ama bir corap bile alip al kizim bu da torunumun demedi. Gorumcem de ayni. Ama ismini sunu koyun, bu doktora git, pembe alma beyaz al demeyi bilir. Napalim canim bizim sansimiza da bunlar dustu :)))
canım çok güzel fikirler. harika gerçekten benim işte gidip alma şansım yok, ne yapabilirsem netten alıcam artık. önce şu minik kavanozlardan sipariş vermekle işe başlıyım önce dimi, sonra onlar gelince sticker siparişini veririm. şeker ve kurdale kısmı kolay. küçük kavanozlardan 100 adet yapmayı düşünüyorum. eve gelenlere de ikram ederim. hastanede
canım ben bir tarafı visko bir tarafı sünger olan bi yatak aldım. hangi tarafından memnun kalırsam onu kullanırım. küçükken visko, biraz ağırlaşınca süngere geçerim muhtemelen. park yatağın alanını daralttığı için ortopedik almadım. alt kademeye geçince alıcam ortopedik inşl.
kızlar benim kv o konuda harika valla, allah razı olsunOrmeyi falan gectim, zaten beceremez. Esimin siyah pantolonlarini acik kahve yorgan ipligiyle dikerdi zamaninda :) ama bir corap bile alip al kizim bu da torunumun demedi. Gorumcem de ayni. Ama ismini sunu koyun, bu doktora git, pembe alma beyaz al demeyi bilir. Napalim canim bizim sansimiza da bunlar dustu :)))
ben de ufak beşik aldım, içinde ince bir sünger yatak var. annem de üstüne yünden bi şilte yaptırdı, çok güzel oldu valla. yarı ortopedik gibi, ne çok sert ne çok yumuşakBen de henuz park yataga silte almadim. Evat bulabilirsen yari ortopedik silte en iyisi. O da yatagin ust kismi icin fazla jalin plur muvdiye cekiniyorum. Bir ay icinde bursey almamka
zim benim de.
canım yaa, bebek belki eşinin psikolojisini seni etkilediğinden farklı etkilemiştir. belki baba olma fikrinden çekiniyordur ya da kaygılanıyordur. erkekler içinde taşımadığı için idrak etmeleri biraz zor oluyor ve zaman alıyor baba olacaklarını anlamaları. mesela bebek kıpırdadıkça gel bak desen, eşinin elini karnına koysan, o da hissetse bebeğinizi. ancak böyle bir iletişime geçebilirler. sen de bu durumdan mutlu olursun.Başka eşlerle karşılaştırmak değil ki benimki onun eski haliyle karşılaştırıyorum eskiden sarılmaya doyamazdı şimdi sanki buz gibi. Söyle diyorum ne yaptım da böyle yapıyorsun birşey demiyor. O kadar kırılıyorum kiAma işte seviyorum ne yapayım. Zamanla yoluna girer inşallah
Haklisin hersey haddini asmamakla alakali. Ama bunun icin once haddini bilmek gerekiyor :) esimin ailesi hicbir konuda yanimizda destek olmadiklari gibi surekli birseyler talep ediyorlar. Ben de mecburen surekli hadlerini bildirmek durumunda kaliyorum. Tomurcuga da katiliyorum eslerimiz bu noktada kilit rol oynuyor. Benimki karistirmaz fazla, ama benimk
adar kesin net sinirlar da cizemiyor. Esimin aklina birseyler sokmaya calisiyorlar mesela, hep gizli sakli arkadan, esim de bana soyluyor, mesafeyi koymak bana dusuyor. Ben yoruldum bu insanlarin surekli mudahale eymeye calismalarindan, onlar hala deniyor. 100 kere olumsuz cikaa da cabalari vazgecmiyorlar. Yani senin esinin ailesi haddini biliyor canim, maalesef hepsi oyle degil.
canım yaa, bebek belki eşinin psikolojisini seni etkilediğinden farklı etkilemiştir. belki baba olma fikrinden çekiniyordur ya da kaygılanıyordur. erkekler içinde taşımadığı için idrak etmeleri biraz zor oluyor ve zaman alıyor baba olacaklarını anlamaları. mesela bebek kıpırdadıkça gel bak desen, eşinin elini karnına koysan, o da hissetse bebeğinizi. ancak böyle bir iletişime geçebilirler. sen de bu durumdan mutlu olursun.
belki hamilelikle ilgili yoğun kaygılar yaşıyordur ve sana dokunmaya bile çekiniyordur.
seninle ilgili bir ilgi kaybı olduğunu düşünme lütfen, bir de bu yönden bak.
inşallah herşey eskisi gibi olur
benim eşim de öyle zırt pırt sarılmaz, öpmez, üstüme düşmez , nazlandırmaz.
ama bebeğiyle ilgilenmek olunca gelir karnımı sever, öper, şarkı söyler
Eşim baba olmayı çok istiyordu hamile olduğumu duyunca benden daha çok sevinmişti ama şimdi ne oluyor anlamıyorum. Beni düşünmesini geçtim insan çocuğunu bari düşünüp hamile karısını stresten üzüntüden baygınlık geçirecek kadar krizler geçirecek kadar üzer miYaşadıklarımızı tek tek yazsam sayfalar yetmez. Ama tek istediğim onun benim yanımda olmasıydı destek olmasıydı. O yanımda olsaydı hiç biri umrumda olmazdı. Şu saatten sonra ne yaparsa yapsın bana yaşattıklarını unutmayacağım.
Aman neyse ne hali varsa görsün zaten artık ben çocuğum için ayakta duruyorum. Hastanelerde yarı baygın yatarken bile içimde kıpır kıpır direnen kuzum için yaşıyorum. Allah yavrularımızı bize bağışlasın
canım benim, çok haklısın, herşeyden önemli bebeklerimiz, onlar için herşeye katlanmak bu olsa gerek.
allah bir an evvel evinize huzur getirir inşallah, hepimizin evine aynı zamanda.
Eşim baba olmayı çok istiyordu hamile olduğumu duyunca benden daha çok sevinmişti ama şimdi ne oluyor anlamıyorum. Beni düşünmesini geçtim insan çocuğunu bari düşünüp hamile karısını stresten üzüntüden baygınlık geçirecek kadar krizler geçirecek kadar üzer miYaşadıklarımızı tek tek yazsam sayfalar yetmez. Ama tek istediğim onun benim yanımda olmasıydı destek olmasıydı. O yanımda olsaydı hiç biri umrumda olmazdı. Şu saatten sonra ne yaparsa yapsın bana yaşattıklarını unutmayacağım.
Aman neyse ne hali varsa görsün zaten artık ben çocuğum için ayakta duruyorum. Hastanelerde yarı baygın yatarken bile içimde kıpır kıpır direnen kuzum için yaşıyorum. Allah yavrularımızı bize bağışlasın
Bu ağrılar bi kaç haftadır bende de oluyor bende 32. Haftadayım ve ve bu ağrılar nedense sadece gece geliyor.Gebeliğin 34. Haftası
Yazdıklarını okurken bile duygulandım,gözlerim doldu. Sen kimbilir neler yaşadın...Seni ne kadar da çok üzmüş. Eşin seni ne kadar üzdüğünün farkında mı acaba? Her ailenin dinamiği farklıdır, dışarıdan ahkam kesmek de istemem. Ama uygun bir anda, onunla sadece hissettiklerini konuşsan, seni anlayabilir mi acaba, davranışlarının sendeki yansımasını fark edebilir mi, erkekler malesef bizim gibi ince düşünceli olamıyorlar. Babalığı da çocuk 1 yaşına gelmeden malesef anlayamıyor bir çoğu. Ama bu süreçte, ne yaparsın yapsın demek yerine, karşımıza alıp konuşmak, onun anlayacağı şekilde hissettiklerimizi anlatmak ve anne-bebek ilişkisine babaları da dahil etmek malesef yine bize düşüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?