kızlar birşey dicem. hamileliğin son dönemlerinde hurma yemenin doğumu kolaylaştırdığı ve doğum sonrası kaybedilen enerjiyi yerine koyduğu, ayrıca süt yapımına yardımcı olduğuyla ilgili çok şey okuyorum. canınız çekmesin ama günde birkaç tane yesek hiç de fena olmaz diye düşünüyorum. var mı yiyeniniz?
bu zamandan sonra kafanın aşağıda olması gerekiyor, ağar hala yukarıdaysa bebek ters oluyor.
rezene çok ıyıymış ama bnm başımı agrıtır malum mıgrenım var elevıtı bıle 3 gün kullanmıştım agrıdan onuda içemedım ama sakın unutmayın kızlar dogumdan sonra kendınıze yetecek kadar normalce beslenırsenız emzırıyorum dıye abartmadan ve de dıyet falan yapmaya kalkışmadan yemegınızı yıyıp çooookkkkça su içersenız öyle bol süt yapıyo kı su..hemde kılo kaybedıyosunuz.. bıde yiyebılırsenız yeşil soğan ve dereotu da çok faydalı sütyapımında....
Benim bebeğim çok erken baş aşağı döndü. 27-28. haftalardaydı. Bir de ben şu konuyu anlamıyorum; Son adet tarihimi düzensiz olduğu için hatırlayamamıştım. Tahmini bir şey söyledim. Doktor doğum tarihini benim verdiğim adet tarihine göre söylüyor. Ultrasonda da bebeğimin haftası 2,5 hafta ilerde görünüyor. Çalışıyorum, son 3 hafta kalana kadar da çalışacağım. İl dışında çalışıyorum bir de, çalıştığım ilde doğurmak istemiyorum :)
rezene çayı süt arttırımı ve süte güzel tat verme açısından çok yararlıymış, aklınızda bulunsun arkadaşlar.. günde 2 fincan içiyordu yengemde.. annemde bana şimdiden almış :)
Biliyor musun ben onunla konuşmaktan anlatmaya çalışmaktan yorgun düştümHiç bir şekilde anlamıyor. Hani derler ya taş olsa çatlardı taşlarla duvarlarla bu kadar konuşsam çatlardı ama yok o anlamıyor Aslında vicdanen anlıyor biliyorum çünkü kimse vicdanından kaçamaz ama şimdilik vicdanını dinlemiyor. Ama eninde sonunda, belki beni kaybettikten sonra mecburen vicdanını dinleyecek ve o pişmanlığı ömür boyu yaşayacak ama geri dönüşü olmayacak malesef
Benim bebeğim çok erken baş aşağı döndü. 27-28. haftalardaydı. Bir de ben şu konuyu anlamıyorum; Son adet tarihimi düzensiz olduğu için hatırlayamamıştım. Tahmini bir şey söyledim. Doktor doğum tarihini benim verdiğim adet tarihine göre söylüyor. Ultrasonda da bebeğimin haftası 2,5 hafta ilerde görünüyor. Çalışıyorum, son 3 hafta kalana kadar da çalışacağım. İl dışında çalışıyorum bir de, çalıştığım ilde doğurmak istemiyorum :)
Doğumdan önce süt yapan gıdaları yemeye özen göstermeli miyiz? Yoksa doğumdan sonra mı?
Doğumdan önce süt yapan gıdaları yemeye özen göstermeli miyiz? Yoksa doğumdan sonra mı?
Inşallah kolay doğum yaparız hepimiz
aslında sütyapımı bünyeyle ılgılı zararı yoksa tadı da kötü gelmiyosa içebılırsın..ben dogumdan önce ve sonrahiç bişi yapmamıştım oğlumda sadece su içerdım çok zayıflamıştım ama yıne de oğlum doyuyo kılo alımı ıyı dıye sevınıyodum..eger bunyen süt yapıyosa süt ne olursaolsun gelıyo akıyo hatta ne yasarsan yaşa kacmıyo ama süt olmayınca da bişey fayda etmıyo....
Biliyor musun ben onunla konuşmaktan anlatmaya çalışmaktan yorgun düştümHiç bir şekilde anlamıyor. Hani derler ya taş olsa çatlardı taşlarla duvarlarla bu kadar konuşsam çatlardı ama yok o anlamıyor Aslında vicdanen anlıyor biliyorum çünkü kimse vicdanından kaçamaz ama şimdilik vicdanını dinlemiyor. Ama eninde sonunda, belki beni kaybettikten sonra mecburen vicdanını dinleyecek ve o pişmanlığı ömür boyu yaşayacak ama geri dönüşü olmayacak malesef
Haddim olmayarak soruyrm canım ama eşinden sıkıntın dayak mı ? kısıtlamamı? sewgıszlıkmı? aşılması kolay bı derdın mı war? cok uzuldum cıdden rabbım eşinle aranıza muhabbet nasıp etsın
canım Allah tez zamanda evliliğinize selamet verir inşallah, bebeğiniz kısmetiyle bereketiyle gelir eski günlerinizden daha mutlu günler geçirirsiniz sağlıkla huzurla inşallahbenim amcam da ilk evlendiğinde eşin gibiydi anlattığın kadarıyla. evlenmeden önce yengemin dizinin dibinden ayrılmıyordu, evlenince de ilk 3-5 ay iyiydi sonra bir değişti inanamadık çok sakin yumuşak huylu biriydi, ilgiliydi eşiyle ama çok değişti. yengem akşam eve gelince sen de çalışıyosun bende ev işine falan biraz yardımcı olsan gibilerinden bişeyler söylüyormuş akşamları, işte bazen yorgun oluyormuş işten gelince, amcamda her akşam özel ilgi alaka bekliyormuş, ev işlerine hiç bişeye yardım etmiyormuş amcam, onu geçtim özel hizmet bekliyormuş yengemden. yengem de direnince amcamın inanılmaz huyları ortaya çıktı. ilk önce akşam yemeğini yer yemez kahveye gitmeye başladı, süreyi her geçen gün uzatmaya başladı, artık yatmak için eve gelir olmuştu. sonra yengem hamile kaldı yengeme dönüp bakmıyordu, yengemin annesinin evlerine gelmesini akıl vermesini kabullenmiyordu. annem,babam,babannem falan herkes amcamı çok uyardı bu kadına yazık böyle yapma diye dinlemedi. bana hizmet etmicek, bana iş yaptırcaksa niye aldım ben bu kadını, evlendiğime pişman oldum falan diyordu. o inatsa ben daha beter inadım bana itaat etmeyi öğrenecek diyordu. yaaa nasıl bir kafaysa yengem halbuki amcamın dediği kadar inat ne bileyim iş yapmıyan biri değildir, yemek de yapar temizlik de yapar her işi becerir pratik bi kadındır. tek istediği biraz kocası kendiyle ilgilensin nazlandırsın yani bu kadar. bunu her kadın bekler zaten kocasından. neyse 2-3 yıl böyle devam etti, bebek doğdu onda bile doğru düzgün yardımcı olmadı amcam. sofraya oturuyorduk, yengem hem hizmet ediyor hem çocuğunu yediriyor hem amcamın isteklerini getiriyordu kadın doğru düzgün yemek bile yemiyordu. nasıl bir vicdan bilmiyorum yani herkes çok üzülüyordu bu duruma, aile büyükleri çok konuştular ama olmadı. bir de uzaklardı bayramdan bayrama, tatillerinde geliyorlardı ama yengemle annemin arası iyi olduğundan biz telefonda yengemden ve komşularından alıyorduk haberlerini. düşün yani bir de amcam 2 yıllık üni mezunu, yengem 2 üniversite 1 yüksekokul mezunu, çalışırken 3-4 bin maaş alıyordu. o zamanlar sabretmese bırakır giderdi valla helal olsun çok sabretti 7 yıl boyunca hep alttan aldı üstüne birde ikinci çocukları oldu. ama şimdi amcam yaşı ilerledikçe aklı başına gelmeye başladı, söylemiyor ama yaptıklarına pişman oldu. karısı beğeniyor diye geçen hafta arabasını satıp yengemin beğendiğini almış. yengem ben hiç bişey yapmadım diyor, sadece sabır ve dua ettim bekledim diyor, sanki bunu boşayıp başka biriyle evlensem o iyi olacakmı bunun garantisini kim verir daha beterine çatmak vardı sabrettim en azından dayağı-aldatması-içkisi-kumarı-karı kız peşinde koşması yoktu, rızkını evinde paylaşıyordu açta açıkta bırakmadı ailesini ben bu iyi tarafına şükrettim hergün daha iyi olsun diye dua ettim Allah sabrımın karşılığını verdi diyor. baya uzattım biliyorum ama bu da böylesi ibretlik bir kadın her erkeğin bir dönüş noktası olacağını söyler her zaman. sana dediğim gibi Allah kolaylık versin, inşallah tez zamanda düzelir de bu kötü günlerinizi bir daha anmayacak kadar mutlu olursunuz
kızlaaar kızlaaarrr galiba kayınvalidem dediklerimizi duyduuuuupazartesi bize gelicekmiş belki kayınpederimi de getirecekmiş. dediğim gibi kötü biri değildir ama huyunu daha öğrenemedim, göreceğiz şimdi bazılarınız iyi niyetli sana yardım eder diyordu/ bazılarınız çağırma şimdilik gelmesin dedi. size geldiğinde haberlerini veririm artık inşallah bunlar güzel haberler olur :90:
Amin canım amin inşallah o selamete biz de kavuşuruz. İnşallah bir gün geriye dönüp baktığımda sadece buruk birkaç anı olarak hatırlarım bugünlerimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?