2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Ne bilim okudukça insan kendine de bakıo ister istemez sezeryan olcağı için sanırım biraz erken alıcak onada takıyom kafayı süt nası gelcek bebişde hazır olmuyomuş erken alınca bir gün bile çok önemliymiş neyse hayırlısı iyi olurlar inşallahda bu endişelerimiz sona erir

Kızlar bazı arkadaşlar memesinden süt geldiğinden bahsetmiş (maşallah) bende hiç tık yok öyle şişlik felanda yok acaba hormonlarımmı çalışmıyo Allah korusun siz nasılsınız ?

Benim beşinci ayda gelmeye başlamıştı. Herkeste aynı olmuyor kimisinde doğumdan sonra geliyormuş

Kızlar bazı arkadaşlar memesinden süt geldiğinden bahsetmiş (maşallah) bende hiç tık yok öyle şişlik felanda yok acaba hormonlarımmı çalışmıyo Allah korusun siz nasılsınız ?

benimde hamilelik öncesinde süt hormonu çok yüksek çıkardı hep baya ilaç falan kullanmıştım düzüne girmesi için şimdi bende de hiç süt gelmedi bence telaşa gerek yok gibi inşallah bir sorun olmaz bekleyip göreceğiz bakalım

kafanızı şimdiden takmayın arkadaşlar. doğum yapmış arkadaşlarımla konuşuyorum da kiminin doğumdan önce başlamış süt gelme olayı kiminin ise bebiş emdikce gelmiş artarak. Hatta bugün konuştuğum bir arkadaşım anlattı. ilk bebişinde memeleri taş gibi olmuş bebişe süt gelmemiş. neler yaptık yumuşasın diye diyor. meğer bilmiyormuşusuz sıcakca bir havluyu (kendinizi yakmadan ) sararak biraz masaj yapmak yeterliymiş yumuşayıp süt gelmesi için dedi. aklınızda olsun.
inşallah hiç birimizin böyle sıkıntıları olmaz.

benımde bi aydır sıkınca damla damla gelıyo...
sezeryanda gelmez dıye korkma bnde 38 de sezeryan oldum ama oldugum gün geldi sütüm...

slm kızlar okuldan geldim, bir haftayı daha bitirdim. sene başında herkese ben yakında ayrılıcam demiştim. o yakın gelemedi bi türlü. arkadaşlar bana hep gidicek gözüyle bakıyor, hiç bi evrak vs. işi vermiyorlar. çok ii oldu benim için bu dönem sonuna kadra dayanırsam 26 günüm var izne. bu doğuma da az kaldı demek oluyor.

kızlar sanki hiç doğum yapmıycakmışım gibi hissediyorum. sanırım biraz korkuyorum ve düşünmek istemiyorum. üstümde bi rahatlık.daha çok varmış gibi...aniden sancılanırsam falan çok şaşırıcam.

evet zaten bel destek minderi almazsam ben de önce yastık koymayı düşünüyorum. çukurluğun kaybolması gerek. üstüne de daha rahat bişilerle halledilebilir sanırım.

ben yatarım, yatağım da o kadar rahat ki en sevdiğim mekanlardan biridir, tam bi gerçek dost! yün sevmem ben. pamuk da yorganda çok ağır geliyor. dediğiniz gibi işte alışkanlık. kayınvalidem birine kanepe açınca falan hep üstüne bişiler serer. ben de onu hiç anlamam. yani yüzeyi pütürlü falan değilse, ne gerek var.

canım çok geçmiş olsun. bu hafta 2 akşam benim de oldu. adet sancısı gibi miydi? sanırım yorgunluk çok fark ettiriyor. o 1 gün biraz fazla dersim vardı mesela. dinlenince geçti zaten.

Kızlar herkese selam haftayı bitirdik geldik kızımla çok şükür, 6 hafta var daha iznime, her hafta bir öncekinden yorucu geçiyor, günlerdir sadece okuyup yazdıklarınızı çıkıyorum onu fark ettim bu aralar. Pasif takipçiyim, yazı yazmaya bile mecalim yok iyice tembelliğe vurdum işi
Öncelikle yeni gelen annişler hoşgeldiniz sefalar getirdiniz, bebişlerinize sağ salim kavuşmanızı dilerim herkes gibi
Doktora gidip güzel haberlerle gelenlerin de gözü aydın, bebişlerimizi iyi besliyoruz maşallah, gramlar konuşurken kilolara geçtik inanamıyorum bu günlere geldiğimize
Hasta olanlara acil şifalar dilerim, okulda bütün çocuklar hasta hapşıran tıksıran, görmeniz lazım. Günde 3-4 mandalina, 1 elma, 1 ayva, 1 kivi yiyorum. Allah'a şükür yıkılmadık ayaktayız bol bol c vitamini şart hasta olmamak için. bir de işten gelince üstümdekileri banyoya atıp kendimi de duşun altına atıyorum, gün içinde bulaşan mikrop neyim varsa yıkanıp öyle oturuyorum onun da etkisi olduğunu düşünüyorum.

Dilzar, senin durumu ben de yaşıyorum birkaç gündür.
Tabi herşey güllük gülistanlık değil, benim de canımı sıkan bir durum var 2-3 gündür, yazmıştım size geçen gün sancı giriyo hergün akşam aynı saatlerde diye, bu sabah kalktım hazırlandım tam kahvaltı hazırlamaya başladım yine geldi o kasılma karnımın her yanı taş kesiliyo sanki, iki kat olup kalıyorum. 25-30 dk arasında sürüyo ve hiç azalmıyo. Zamanı dolunca da pat diye kesiliyodu normalde ama bu sabah öyle olmadı. Yarım saat sürdü işe gitsem mi gitmesem mi derken evden çıkmama yakın geçer gibi oldu ben de gideyim dedim ama yolda da arada ağrı girdi. Sonra geçti sıkıntı yaşamadım derste, şimdi de evde yatıyorum işte günde 2 kereye çıkıyo sanırım benim bu kramplar. Belki yorgunluktan olmuştur diyorum, hafta sonu dinleneyim, devam ederse doktorumu arayıp sorcam geleyim mi diye. Daha 31. haftadayım erken değil mi bu durumlar için? Erken doğururum diye korkuyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun canım sor bencede doktoruna yarım saat taş gibi olması normalmi acaba bende merak ettim!

Ohh o rahatlık bende de çok var tatlım daha hastane çantam hazır değil o kadar düşün :)

Çalışan ve 32. haftayı doldurmuş annelere sorum var ?

Ben 32. haftamda gidip 36 ya kadar çalışabilir raporu almak istiyorum mümkün müdür ? İlla 37 olmak zorunda mıdır ?

benımde bi aydır sıkınca damla damla gelıyo...
sezeryanda gelmez dıye korkma bnde 38 de sezeryan oldum ama oldugum gün geldi sütüm...
Saol canım 38 de gelmesine sevindim içimi rahatlattın inşallah bende sana benzerim. Bazı anneler diyoki sütün gelmesede sakın mama verme sonra sütü emmez kimi diyoki çantanda bir mama olsun olur sütün gelmez 3 gün beş gün mutlaka mama lazım olur . Napcaz bilmem sanırım süt gelmezse hastanede hemşireler hemen mama hazırlıyolarmış doğrusu bu mu acaba?

Ohh o rahatlık bende de çok var tatlım daha hastane çantam hazır değil o kadar düşün :)

ee benim de hazır değil. telaş mı yapmalıyım acaba:44: daha pijamalarımı yeni yıkadım ütülemedim. bavulu temizlemedim vs vs. bi enerji gelse de hepsini yapsam.

Ben 32. haftamda gidip 36 ya kadar çalışabilir raporu almak istiyorum mümkün müdür ? İlla 37 olmak zorunda mıdır ?

raporda zaten 37 ye kadar çalışabilir yazmıyor canım. sadece çalışmasında bi sakınca yoktur diyor sen bırakmak istediğinde ya da zamanı geldiğinde tekrar gidip rapor alıyorsun.

raporda zaten 37 ye kadar çalışabilir yazmıyor canım. sadece çalışmasında bi sakınca yoktur diyor sen bırakmak istediğinde ya da zamanı geldiğinde tekrar gidip rapor alıyorsun.

yaa bu süper ben 37. haftaya x tarihe kadar çalışabilir falan yazacak diye düşünüyordum

dogum olmaz allah korusun çok erken daha 35 i gecmen lazım aslında bu şikayetler için doktora bı danış yada erken gıt kontrole.. bende de kasılma oluyo ama bılıyorum bebegım takla atıyo taş gıbı oluyo 1 dk içinde kayıyo gıbı bışiler oluyo sonra lık dönuyo yanı yarım saat sürmesı garıp hafıf kramp agrı gergınlık falan olabılır hep oluyo ama anlattıgın nasıl durdurmayacak gıbı bı şey mı?

mümkündür canım alabilirsin.
raporda şöyle yazıyor:
"... doğumuna 8 hafta kala hastanemizde muayene olmuştur. (sanırım burda 32.haftayı doldurduğunu vurgulamak istiyor). kendisi doğum öncesi izninn 5 haftasını doğum sonrasına aktarmak istemiştir. uygun görülmüştür " falan filan yazıyordu.

Ben kendimlen hiç ilgilenmiyorum anca bebişin kıyafetleriylen odasıylan uğraşıyom ama ana hastane malzemelini bi poşete tıktım eşimede söledim acil bişi olursa o poşeti kap gel diye o kadar lütfettim yani:))

izne ayrılacağım günde gidip çalışamaz raporu mu alıyorum peki yoksa bu yazı yeterli oluyor mu ?

32. haftada doguma 8 haftası kalmıştır dogumönü iznini dogumsonrasına aktarabılır gıbı bişi yazıyo önce bunu alıcaksın sonra 36 da gıdıp tekrar çalışamaz raporu alıcaksın o zaman bişi olmaz..

Teşekkürler canım 32+0 iken gitmek lazım değil mi ? 32 nin içinde olmalıyız.

bildiğim kadarıyla en fazla 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alıyorsun, istersen daha öncede izne ayırabilirsin. doktora gidip tekrar izin raporu alıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…