2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Hiçbir zararı olmaz canım hem senin hem bebeğin kalsiyum ihtiyacını karşılıyor ben de iki bardak içiyorum günde

herşeyin fazlası zararlı diyorlar ya ondan aklıma takıldı.

kalsiyum patlaması yaşayacağım süt , yoğurt peynir tüketmekten kızıma yarasın bol bol

bence yeterince kalsiyum alıyorsanız günde 3 bardak süt gibi falan kalsiyum ilaçlarını kullanmayın bir makalede okumuştum gebelikte günde alınması gerkeen kalsiyumun çok çok fazlası alındığında bebeğin bıngıldağının erken kavuşmasına neden olabiliyormuş

Günde 3 bazı zamanlarda 2 bardak süt
1 kase yoğurt mutlaka tüketiyorum kaça tekabül ediyor bilmiyorum o ayrı

Ben araştırmıştım canım ondan öyle dedim günde 2-3 bardak yararlı oluyormuş maşallah kızına

sağol canım yarasın

Hamile bir kadının günlük kalsiyum ihtyacı 1000 mg kadardır. 18 yaşın altındaki hamilelerde ihtiyaç daha fazladır, günlük 1300 mg'dır. Anne adayı bu ihtiyacın tamamını sütten karşılamak zorunda değildir çünkü peynir, yoğurt, sebze, meyve, baklagiller gibi bir çok besinde sütteki kadar bol olmasa da kalsiyum bulunur. Hamilelikte günde 3 bardak süt içilmesi yeterlidir. Bir su bardağı sütte yaklaşık 250 mg kalsiyum bulunur, üç bardaktaki 750 mg kalsiyum gayet yeterlidir, ihtiyacın kalan kısmı diğer besinlerle rahatlıkla tamamlanır. Sütün hamilelikte anne ve bebek açısından faydaları sadece içerdiği kalsiyuma bağlı değildir, içerdiği D vitamini ve protein de önemlidir.

gebelik sitesinden buldum içim rahatladı

Son düzenleme:
Neden o kadar kilo verdin ? Hamile kalmadan önceki kilona hala ulaşamadıysan çok almamışsın demekki.

kaç kılo verdınkı gerı alamayacak kadar canım şimdi kaç kılosun kı.....

ilk 4 ay 8 kilo vermiştim sonra da yaşadığım stresten üzüntüden dolayı iyi beslenemedim daha yeni yeni kilo alıyorum hala önceki kilomdan 3 kilo aşağıdayım

ilk 4 ay 8 kilo vermiştim sonra da yaşadığım stresten üzüntüden dolayı iyi beslenemedim daha yeni yeni kilo alıyorum hala önceki kilomdan 3 kilo aşağıdayım
Bebişin iyise no problema bende 5 kilo aldım ama kızım maşallah bir hafta önde .
Benimde iştahım gitti aksilik bu ya arkadaşlarım şaşkınlıkla izliyolar halimi işyerinden özel bi programmı uyguluyosun deyip duruyolardı kilo almamışsın dediklerinde çok üzülüyodum konuyu kapatıyodum ama bebişimin gelişimini gördükçe maşallah içim rahatladı.

İşte o bahsedilen kaliteli proteini ben alamıyorum çok üzülüyorum ama yapcak bişi yok midem kalkıyo resmen.

Bana da herkes sen kilo alacağına zayıflıyorsun çocuk gelişmez sakat olur falan diyordu korkutuyorlardı beni :44: Ama maşallah gelişimi gayet iyi. Bebişler iyi olsun da hem ne güzel işte az kilo aldık bebişler de gayet iyi daha ne isteriz

İşte o bahsedilen kaliteli proteini ben alamıyorum çok üzülüyorum ama yapcak bişi yok midem kalkıyo resmen.

ilk 4,5 ay süt yumurta görmek bile istemiyordum şimdi düzeldim de acısını çıkarıyorum faydası olursa ne mutlu bana

başka yiyeceklerden al kalsiyum

Günde 3 bazı zamanlarda 2 bardak süt
1 kase yoğurt mutlaka tüketiyorum kaça tekabül ediyor bilmiyorum o ayrı

sağol canım yarasın

canım ben zaten doğal kalsiyumdan bahsetmiyorum onun yararı vardır ama birde bunların yanında kalsiyum ilaçları olunca fazla oluyor diye düşünüyorum

ben bu gebeliğimde malesef doğru düzgün süt içemiyorum haftada en çok 5 gün içiyorum oda bir bardak
birde peynir yiyorum bazen aklıma cacık tütekiyorum bazende ayran yemeğin yanında iki bardak içiyorum

ama bunların yanında yeşil yapraklı sebzelerdede kalsiyum fazlaymış ben onlarıda çok tüketiyorum birde günde bir tane maden suyu ondaki kalsiyumda hatrı sayılır
umarım yeterli olur bana
bebeiş zaten benden alıyor onda sorun yokta gebelik sonrası dişlerim çürümesin istiyorum

ıspanak bebeğe en güzel kilo yapan besinmiş belki kalsiyumdan dır.

Bebek her türlü alacağını alıyor kendimize daha fazla bakmamız lazım ama

ıspanak bebeğe en güzel kilo yapan besinmiş belki kalsiyumdan dır.

Bebek her türlü alacağını alıyor kendimize daha fazla bakmamız lazım ama

ben ıspanağın salatasını çok seviyorum çok besleyici pişince o kadar yiyememde ama salatası mükemmel oluyor

birde brokoli cacığına bayılıyorum

Maden suyunda var içtiğimiz su da var kivide var kaşarda var peynir felan badem de var yeşil yapraklılarda var baklagillerde bile var bildiğim kadarıyla!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…