Ben de kasılma yok demek ki beyfendi dönmeye çalışmıyor:) yarın göreceğiz bakalım başı nerde. kızlar ben de normal doğumu çok istiyorum hem de ben de pcos var ne bilim normal doğum yaparsam hem belki kist mist ne varsa atarım yenilenirim Allahın izniyle inşallah... ama ben de panik atak var normal doğum yapabilir miyim ki?bir de nefesim sıkışır falan..
kızlar su ısaretlerı gulucuk ya da hareketlılerı nerden yapıyorsunuz?
sende normal doğumu çok istiyorsun heralde dimi? bende çok istiyorum hayırlısıyla. inşallah hayırlı, kolay ve sağlıklı doğumlar yaparız hepberaber.
kızlar benim bebişim hala yan duruyo
normalde ne zaman dönmesi gerekiyo?
GEcmis olsun Dilzarcım, bize de haber ver son durumunu. Insallah daya iyisindir.
Sağol canım,
Hiç iş yapmadığım gün oldu aslında... Adet sancısına benziyor ama çok daha fazla, tüm karnımı kuşatan bir ağrıydı...aslına bakarsan doğum sancısının ilk aşaması gibi...iki cmkadar hafif adet sancısı gibi, Dört cm açılmaya kadar sancı bu kadar oluyor... Hiç bir pozisyonda duşda bile geçmedi...
Ama galiba sebebi belli oldu, kızım dönmüş....Dr büyük bir ihtimal Bu ağrılar onunsebebiyle olmuştur dedi, kültür istedi, gaita tahlili de yapılacak bakalım, sonuçları ne çıkacak....
Iki kilo olmuş minik kuş ve 43 cm... Ama ben bu kilolara güvenmiyorum... Ilk kızımda üç buçuk kilo demişti Dr, bir hafta sonra üç kilo olarak doğdu...
Yine yüzünü göstermedi, yüz görümlüğü istiyor herhalde..,,
Sor tabi canım, insan rahatlıyor...Kızlar herkese selamhaftayı bitirdik geldik kızımla çok şükür, 6 hafta var daha iznime, her hafta bir öncekinden yorucu geçiyor, günlerdir sadece okuyup yazdıklarınızı çıkıyorum onu fark ettim bu aralar. Pasif takipçiyim, yazı yazmaya bile mecalim yok iyice tembelliğe vurdum işi
Öncelikle yeni gelen annişler hoşgeldiniz sefalar getirdiniz, bebişlerinize sağ salim kavuşmanızı dilerim herkes gibi
Doktora gidip güzel haberlerle gelenlerin de gözü aydın, bebişlerimizi iyi besliyoruz maşallah, gramlar konuşurken kilolara geçtik inanamıyorum bu günlere geldiğimize
Hasta olanlara acil şifalar dilerim, okulda bütün çocuklar hasta hapşıran tıksıran, görmeniz lazım. Günde 3-4 mandalina, 1 elma, 1 ayva, 1 kivi yiyorum. Allah'a şükür yıkılmadık ayaktayızbol bol c vitamini şart hasta olmamak için. bir de işten gelince üstümdekileri banyoya atıp kendimi de duşun altına atıyorum, gün içinde bulaşan mikrop neyim varsa yıkanıp öyle oturuyorum onun da etkisi olduğunu düşünüyorum.
Dilzar, senin durumu ben de yaşıyorum birkaç gündür.
Tabi herşey güllük gülistanlık değil, benim de canımı sıkan bir durum var 2-3 gündür, yazmıştım size geçen gün sancı giriyo hergün akşam aynı saatlerde diye, bu sabah kalktım hazırlandım tam kahvaltı hazırlamaya başladım yine geldi o kasılmakarnımın her yanı taş kesiliyo sanki, iki kat olup kalıyorum. 25-30 dk arasında sürüyo ve hiç azalmıyo. Zamanı dolunca da pat diye kesiliyodu normalde ama bu sabah öyle olmadı. Yarım saat sürdü işe gitsem mi gitmesem mi derken evden çıkmama yakın geçer gibi oldu ben de gideyim dedim ama yolda da arada ağrı girdi. Sonra geçti sıkıntı yaşamadım derste, şimdi de evde yatıyorum işte günde 2 kereye çıkıyo sanırım benim bu kramplar. Belki yorgunluktan olmuştur diyorum, hafta sonu dinleneyim, devam ederse doktorumu arayıp sorcam geleyim mi diye. Daha 31. haftadayım erken değil mi bu durumlar için? Erken doğururum diye korkuyorum
Maşallah canım gözün aydın, ne güzel dönmüşinşallah benim kasılmaların sebebi de kızımın dönme çalışmalarıdır. Kilosu boyu da iyi maşallah
Gerçi ben hissediyorum kızım hala yan-çapraz duruyo, tekmeleri sağ yanımı uzatıp duruyo, kafası da sol çapraza doğru, 11 gün var randevuma çeviriverse minik kafasını şöyle aşağıya doğru da rahatlasam
Sor tabi canım, insan rahatlıyor...
Sertleşme bende de oluyor ama senin ki kadar uzun sürmüyor, ama dünkü ciddi sancıydı, ağrılı rengim bile değişmiş, eşim de korktu ki, aslında çok rahat biridir...kızım dönüyormuş...
Sor tabi canım, insan rahatlıyor...
Sertleşme bende de oluyor ama senin ki kadar uzun sürmüyor, ama dünkü ciddi sancıydı, ağrılı rengim bile değişmiş, eşim de korktu ki, aslında çok rahat biridir...kızım dönüyormuş...
Inşallah canım, daha düne kadar kafa sağ kaburgada, ayak sol leğen kemiğimde, çok rahatsız gerçekten... Pozisyonları aynı galiba bizim bebişlerin...
Inşallah geri dönmez, bazı bebekler tekrar dönebiliyor dedi, Dr...
bu karın sertleşmeleri ve kasılmalar buaralar bende de çok olmaya başladı.dr. düzenli oluyorsa tehlikeli.gün içinde düzensiz gelişiyorsa yalancı kasılmalardır demişti bana.
aslında haklısın canım 33.haftaya girdim tedarikli olmakta fayda var ne olur ne olmaz :106:
Çok isteyince kısmet olmaz derler ya fazla abartmadan gönlümden sürekli geçîrdîğim bu, Allah hepimize istediğimiz gibi doğum yapmayı nasip eder inşallah canım
Canım aslında dönmesi gereken diye bişey yok bildiğim kadarıyla, çünkü doğum başladığı anda o sancı ve kasılmalarla bile dönebiliyormuş bebiş. Ama doktorlar 36'ya kadar dönmezse sezeryana doğru yönlendiriyorlar anneyi, riske atmamak için. Ben 31'deyim hala dönmedi, benim de yan duruyo hissediyorum bir umut bekliyorum hala:44:
ben normal doğurmayı çok istiyorum
ama dediğin gibi herşey kısmet
Allahım nasip etsin hepimize istediğimiz gibi doğurmayı
umarım o haftalara kalmadan dönerler canım yaaa
biz 33. haftadayız ve yan durduğundan eminim
özellikle sağdan resmen girişiyo bana
yorumlarda okumuştum ama şimdi bulamadım. büyük bi çoğunluk göğüslerinden süt geldiğini söylemiş ama benim hiç gelmedi. sizde durumlar nasıl. doğumdan sonra sütümün olmayacağına mı işaret yoksa bu :44:
Yok canım asla öyle bir şey yok sütün doğum öncesi gelmesi şart değil, doğum sonrası ne kadar geleceğinin de göstergesi değil. Okudum ben bununla ilgili yazılar, tamamen kişisel hormonlarla ilgiliymiş. Ama stres çok önemli bir etken, şimdiden endişelenme de boşuna strese sokma kendini bence.
Yarın benimde 35 hafta bitiyo bugun adet sancısı gibi agrılarım var hayırluısı bakalımeve bnmde 33 bıttı bugun her an hersey olabılır olmasın ınş vaktını beklesın ama ben oğlumu çok tasıyorum kucagımdan ınmıyo az öncede o kasılmadedıgınız seylerı yasadım ıkı dk sürdü valla bişi oluyoya dedım gectı şimdi siz hazırlanın arkadaslar.....
arkadaşlar bu kasılma denen şey aşağı tarafta diken gibi batma ve sonrasında karında sertleşme şeklinde mi gerçekleşiyor. her akşam olmaya başladı ama geçiyor sonra. bir de uzanırken nefesim kesiliyor gibi hissediyorum kalkmam ya da pozisyon değiştirmem gerekiyor geçmesi için. normal mi bunlar sizce? :44:
yorumlarda okumuştum ama şimdi bulamadım. büyük bi çoğunluk göğüslerinden süt geldiğini söylemiş ama benim hiç gelmedi. sizde durumlar nasıl. doğumdan sonra sütümün olmayacağına mı işaret yoksa bu :44:
Inşallah canım, akıllı olur benim bebişim,,Yok canım rahat ol dönmez o, senin bebeğin o bazı bebeklerden olmaz, belli bir haftadan sonra artık kafaları ağır basıyo ya yukarı döndürmesi zor olur, içini rahat tut sen, normal doğum yolları açıldı sana
44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?