2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

bilemiyorum ki. doktorun ne diyo? hiç sordun mu panik atak normal doğuma engel olur mu diye?
kendimizi psikolojik olarak alıştıralım bence normal doğuma. iyi yanlarını düşüneli mesela. tamam kolay değil, çok ağrılı sancılı bir süreç ama doğumhaneden yürüyerek çıkılacak inşallah. bebeğimizi emzirirken, alırken kolay eğilip kalkabiliriz. yani ağrıyı bebeğimiz kucağımızda değilken çekeceğiz,ama sezaryende hem bebeğimizle ilgilenelim diye uğraşıcaz hemde ağrılarımızla. vücudun kendi kendini temizlemesi de var normal doğumda. yanlış anlaşılmasın sezaryeni kötülemiyorum, tabi ki gerektiğinde hiç düşünmeden yatarım o masaya ama doğal olsun istiyorum. Rabbim hepimize hayırlısını nasip etsin. bi de yürüyüş yapmanın faydası çokmuş normal doğuma.

sende normal doğumu çok istiyorsun heralde dimi? bende çok istiyorum hayırlısıyla. inşallah hayırlı, kolay ve sağlıklı doğumlar yaparız hepberaber.

Çok isteyince kısmet olmaz derler ya fazla abartmadan gönlümden sürekli geçîrdîğim bu, Allah hepimize istediğimiz gibi doğum yapmayı nasip eder inşallah canım

kızlar benim bebişim hala yan duruyo
normalde ne zaman dönmesi gerekiyo?

Canım aslında dönmesi gereken diye bişey yok bildiğim kadarıyla, çünkü doğum başladığı anda o sancı ve kasılmalarla bile dönebiliyormuş bebiş. Ama doktorlar 36'ya kadar dönmezse sezeryana doğru yönlendiriyorlar anneyi, riske atmamak için. Ben 31'deyim hala dönmedi, benim de yan duruyo hissediyorum bir umut bekliyorum hala:44:

Son düzenleyen: Moderatör:
GEcmis olsun Dilzarcım, bize de haber ver son durumunu. Insallah daya iyisindir.

Sağol canım, sebep büyük ihtimal kızımın dönüşüymüş canım... Çok şükür iyiymiş her şey... Idrar sonuçları da çıkacak iki gün sonra onlara da bakılacak... Çok şükür iyiyim, hareketleri de düzeldi, hastaneye gidince... Rabbim korkutmasın...

Maşallah canım bana da net bilgi gibi gelmiyo ama ona yakın rakamlardır herhal kilosu. Buarada geçmiş olsun tatlım rahatsızlanmışsın.

Sor tabi canım, insan rahatlıyor...

Sertleşme bende de oluyor ama senin ki kadar uzun sürmüyor, ama dünkü ciddi sancıydı, ağrılı rengim bile değişmiş, eşim de korktu ki, aslında çok rahat biridir...kızım dönüyormuş...

Inşallah canım, daha düne kadar kafa sağ kaburgada, ayak sol leğen kemiğimde, çok rahatsız gerçekten... Pozisyonları aynı galiba bizim bebişlerin...

Inşallah geri dönmez, bazı bebekler tekrar dönebiliyor dedi, Dr...

bu karın sertleşmeleri ve kasılmalar buaralar bende de çok olmaya başladı.dr. düzenli oluyorsa tehlikeli.gün içinde düzensiz gelişiyorsa yalancı kasılmalardır demişti bana.

Geçmiş olsun canım sana da, bundan sonrası zor geçecek belli oldu, erken başladı ağrılar sızılar. İnşallah benim kızım da döner teyzesi

Yok canım rahat ol dönmez o, senin bebeğin o bazı bebeklerden olmaz, belli bir haftadan sonra artık kafaları ağır basıyo ya yukarı döndürmesi zor olur, içini rahat tut sen, normal doğum yolları açıldı sana

bu karın sertleşmeleri ve kasılmalar buaralar bende de çok olmaya başladı.dr. düzenli oluyorsa tehlikeli.gün içinde düzensiz gelişiyorsa yalancı kasılmalardır demişti bana.

Öyle 10 dk'da bir falan şeklinde değil benimkiler de, kasılma gelince uzun sürüyo geçmesi o endişelendiriyo:44:

Son düzenleyen: Moderatör:
aslında haklısın canım 33.haftaya girdim tedarikli olmakta fayda var ne olur ne olmaz :106:

eve bnmde 33 bıttı bugun her an hersey olabılır olmasın ınş vaktını beklesın ama ben oğlumu çok tasıyorum kucagımdan ınmıyo az öncede o kasılmadedıgınız seylerı yasadım ıkı dk sürdü valla bişi oluyoya dedım gectı şimdi siz hazırlanın arkadaslar.....

ben normal doğurmayı çok istiyorum
ama dediğin gibi herşey kısmet
Allahım nasip etsin hepimize istediğimiz gibi doğurmayı
umarım o haftalara kalmadan dönerler canım yaaa
biz 33. haftadayız ve yan durduğundan eminim
özellikle sağdan resmen girişiyo bana

Kısmet tabi canım, önemli olan bebişlerimiz ve bizim sağlıklı bir şekilde sonunu getirebilmemiz. Nasipte ne varsa o olcak, ne kadar istersek isteyelim. Ama stres yapma bence daha zamanın var, dönmesi dediğin şey birden oluverir anlayamazsın hiç. İnşallah gönlüne göre olur canım

arkadaşlar bu kasılma denen şey aşağı tarafta diken gibi batma ve sonrasında karında sertleşme şeklinde mi gerçekleşiyor. her akşam olmaya başladı ama geçiyor sonra. bir de uzanırken nefesim kesiliyor gibi hissediyorum kalkmam ya da pozisyon değiştirmem gerekiyor geçmesi için. normal mi bunlar sizce? :44:

yorumlarda okumuştum ama şimdi bulamadım. büyük bi çoğunluk göğüslerinden süt geldiğini söylemiş ama benim hiç gelmedi. sizde durumlar nasıl. doğumdan sonra sütümün olmayacağına mı işaret yoksa bu :44:

Yok canım asla öyle bir şey yok sütün doğum öncesi gelmesi şart değil, doğum sonrası ne kadar geleceğinin de göstergesi değil. Okudum ben bununla ilgili yazılar, tamamen kişisel hormonlarla ilgiliymiş. Ama stres çok önemli bir etken, şimdiden endişelenme de boşuna strese sokma kendini bence.

teşekkürler canım. açıkçası sütle ilgili hiç yazı okumadım eksiklerimden biri tam bilgi sahibi değilim. insanın bilgisi olmayınca endişeleniyor tabi :97: dur ben biraz kitaplara dalayım da bilgileneyim :106: :106: :106:

Yarın benimde 35 hafta bitiyo bugun adet sancısı gibi agrılarım var hayırluısı bakalım

Evet canım, onlar yalancı doğum kasılmaları... Gerçek kasılmalar sancılı olacak, pozisyon değiştirmeyle, sıcak duşla felan azalmayacak ve giderek artacak...

Aslında o sertleşmeler rahim egzersizi, olması gereken şeyler yani... Ama düzenli gelmeye başlamışsa, ve pozisyon değiştirmeyle geçmiyorsa Dr sorabiliriz.. Mesela yürüyorsak, oturabilir yahut uzanabiliriz, ılık bir duş da iyi geliyor... Tavsiyeederim, ben de en çok ayaktayken oluyor uzanınca geçiyor...

Sütü de takma, çoğu annenin bebeğine yetecek kadar sütü olur, süt meselesi zaten bir arz talep meselesi, ne kadar emerse bebiş, o kadar gelir...

Benim de geçende bir damla süt geldi ki ilk gebelikte o da yoktu...sonra emzirirken de hiç damlamadı, üzülüp Dr sormuştum da Dr, her kadının göğüs yapısı farklı, akmaması sütün olmadığını değil, göğsün sütü tuttuğunu gösterir demişti....

Sütün yenip yetmediğinin en büyükbelirtisi, bebeğin çiş yapması ve kilo alması...

Inşallah canım, akıllı olur benim bebişim,,

Dün akşam dönene kadar iyice korkuttu beni zaten... İşin tuhafı ne biliyor musun kendi de yorulmuş herhalde bu gün saat dörde kadar doğru dürüst hareket etmedi, gece kalktım kialsiyum tabletimi aldım normalde onu içinde taklalar atan hanım, tık demedi.. Gün içinde ballar, pudingler, şekerli sütler( ki şekersiz severim) içtim öyle Nazlı kıpraşıyor ki, iyice korktum...

Şimdi normal... Ağrı felan olacak, ona dayanıyor insan da erkenden bir şey olacak diye korkuyor, yoksa artık 7,5 aylıkhamileyiz, olacak sıkıntılarımız... Rabbim bebeklerimize çocuklarımıza, ailemize sağlık versin...

Son düzenleme:
Slm herkese, ne çok kaynatmışsınız bugün oku oku ancak bitti :) bugün dayanamayıp doktora gittim mantar olmuşum 2 tane krem verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…