"Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğiticileri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle mütenasip bulunacaktır."
M.Kemal ATATÜRK
Aramızda bir sürü öğretmenimiz var, Öğretmenler gününüz simdiden kutlu olsun. Cocuklarımız ,gençlerimiz ve geleceğimiz sizlere emanet. Atatürk'ün izinde öğrenciler yetiştirmeniz dileğiyle!
Sevgiler
Tomurcuk
selam canlar nasılsınız?ben bi kaç gündür karışığım biraz.bi arkadaşım var 6 ay önce sezaryen doğum yaptı.geçen gün onunla konuştuk.normal doğum bebek için riskli falan dedi.bahsetmiyim ne dediğini ama bayağı korkuttu.sezaryen de anne için riskli seçimini ona göre yap falan dedi.ben başından beri hiç sezaryen düşünmemiştim şimdi kız kafamı karıştırdı yaa.yoksa ben sancıdan falan korkmuyorum.beni kesmeleri fikri daha çok korkutuyo.şimdi ben kararımı değiştiriyim mi napiyim bilemedim.biraz da felaket tellalıdır.sen çok kilo aldın 20 kilo çok.pehlivan gibi olmuşsun.ben toplam 14 kilo aldım falan deyip duruyo yaa..
kızlar benım de aynı sızınle... 31 ocak gozukuyor son tarıh.:)))) bu arada benım de dıger randevum 9 aralıkta:))
canım nst den hıc bahsetmedı bana....
selam canlar nasılsınız?ben bi kaç gündür karışığım biraz.bi arkadaşım var 6 ay önce sezaryen doğum yaptı.geçen gün onunla konuştuk.normal doğum bebek için riskli falan dedi.bahsetmiyim ne dediğini ama bayağı korkuttu.sezaryen de anne için riskli seçimini ona göre yap falan dedi.ben başından beri hiç sezaryen düşünmemiştim şimdi kız kafamı karıştırdı yaa.yoksa ben sancıdan falan korkmuyorum.beni kesmeleri fikri daha çok korkutuyo.şimdi ben kararımı değiştiriyim mi napiyim bilemedim.biraz da felaket tellalıdır.sen çok kilo aldın 20 kilo çok.pehlivan gibi olmuşsun.ben toplam 14 kilo aldım falan deyip duruyo yaa..
Maşallah kuzucuğuna, bende randevumu bekliyorum 1548 gözle :)
Bu arada aynı günmüş doğum tarihimiz ama benim kısmese 16 ocakta sezaryenle olacak doğumum :)
Evet evet normal doğum bebek için çok riskli deseydin, şimdiye kadar tüm kadınlar sezeryan olmuş, bütün bebekler bu sezeyandan dünyaya gelmiş.. Hey allahım ya, yapmışsın bir seçim, başkalarını niye etkilemeye çalışıyorsun...
Kimse kusura bakmasın, normal doğumun bebek için riskleri var mı doğruya doğru var....anne için riski var mı? Var
Peki sezeyanın yok mu, onun da var.. Bebek için de anne için de hayati riskleri var... Bunları hiç duymamış herhalde arkadaşın...
Ister normal olsun ister sezeyan, ikisinin de riskleri var, yahu hayattayız, insanız, yaşamanın riskleri var.... Buna rağmen hayatımızı sürdürüyoruz... Hamile kadına söylediği şeye bak, mübarek sanki kadın doğum uzmanı...
Canım çok incesin...Kendi adıma teşekkür ederim.Atatürk'ün izinden gidiyorum ve inşallah da gençlerimiz çocuklarımıza iyi örnek oluyorumdur.Tüm öğretmenlerin Mustafa Kemal Atatürk'ün işığında gitmeleri dileğiyle ben de öğretmenler günümüzü kutluyorum
Ahh ahh o ınsanlar yok mu ben deli oluyorum deli!!!geçen bir tanesi de bana aynı şeyleri söyledi.Normal dogumun rıskını. ustelık kendısı son aya kadar normal dogum dusunuyordu bebek ırıydı sezeryan olmak zorunda kaldı sımdı de sezeryanı ovuyor.ve bence bana normal dogumu anlatması cok ama cok yanlıs!!! ben normal dogum dusunuyorum ve ıster ıstemez etkılenıyorum anlatılanlardan. baska bır arkadas da aynısını dedı normal dogum cok ılkelce acı cekıyorsun falan ya sıze ne ben adından bellı normalı ıstıyorum. elbette kı her dogumda rısk var yanı.......
Canım çok incesin...Kendi adıma teşekkür ederim.Atatürk'ün izinden gidiyorum ve inşallah da gençlerimiz çocuklarımıza iyi örnek oluyorumdur.Tüm öğretmenlerin Mustafa Kemal Atatürk'ün işığında gitmeleri dileğiyle ben de öğretmenler günümüzü kutluyorum
Ahh ahh o ınsanlar yok mu ben deli oluyorum deli!!!geçen bir tanesi de bana aynı şeyleri söyledi.Normal dogumun rıskını. ustelık kendısı son aya kadar normal dogum dusunuyordu bebek ırıydı sezeryan olmak zorunda kaldı sımdı de sezeryanı ovuyor.ve bence bana normal dogumu anlatması cok ama cok yanlıs!!! ben normal dogum dusunuyorum ve ıster ıstemez etkılenıyorum anlatılanlardan. baska bır arkadas da aynısını dedı normal dogum cok ılkelce acı cekıyorsun falan ya sıze ne ben adından bellı normalı ıstıyorum. elbette kı her dogumda rısk var yanı.......
Benim 31. haftada 1900 du bende 10 kilo aldim ama dr hiiiic bir sey demedi cunku normal kilosu. Ben anlamiyorum bu doktorlari bebek kilolu hadi sezeryan anne kilolu hadi sezeryan!!!! Ne meraklilar insanlari korkutmaya hele Omesermanin arkadasi gb insanlar da cevredeyse insan iyice bir degisiyor zaten hormonlarimiz normal ustu :)))Bu arada kızlar bugun doktordaydık bız de ama 4 boyutluya gıremedım yer yoktu ve yanlıs bırımden randevu verılmıs maalesef bırdahakıne gırecegım.. normal rutın kontrolumuzu olduk. sıyah beyaz bebısı gorduk dogum pozısyonuna gırmıs dedı bası asagıdaymıs. ben 10 kılo almısım sımdıye kadar(( bebısım de 1720cıktı. bıraz onde kılosu abur cuburu ekmegı kes yoksa normal dogum zorlarsır dedı... acıl durumda gel dedı.....
Birinci agizdan onaylamak isterim. Bende yurtdisindayim kesinlikle en eeennn son ihtimal sezeryan. Kaldi ki burda 28 haftalik ikizlere hamile arkadasim normal kontrole gitti.Acilma baslamis dediler ne geciktirici igne yaptilar kaldiki arkadasim boyle bir uygulam var yapin demelerine ragmen ustelik sezeryan da yapmafilar normal dogum yaptirdilar... Turkiyede olsa once igne sonra sezeryan yaparlardi. Masallah bebisler 5 aylik oldu su an :))telefondan okuyordum dayanamadım bilgisayara geçtim cevap yazabilmek için
o ne saçma şeymiş ya
"doktor seni iyi kandırmış sezeryan için" deseydin keşke.
dünyanın gelişmiş ülkelerinin tamamında kadınlara sürünse de normal doğum yaptırıyorlar. hollandada bir türk asıllı bayanı üç gün normal doğum için beklettiklerini bizzat akrabasından dinledim. almanyada plesenta rajim ağzında bile olsa düzeltip normale çevirenin çaresini buluyorlar, bizzat arkadaşımdan şahidim. bütün dünya bebeklerini öldürmek ya da sakat bırakmak için çabalıyor birtek bizim türkler akıllı değil mi
doğuda hala binlerce kadın evde normal doğum yapıyor bu sayıya göre anne - bebek ölüm oranı da oldukça az. bu insanların hiç biri "aman kilo almayayım doğuramam" da demiyor hepsi katana gibi maşallah. üstelik bizim kadar dikkatli beslenen ilacını takip eden aşılarını olan insanlar da değiller.
boyum 1.60 ilk hamileliğimi 75le başlatıp 84le bitirdim top gibi yuvarlanıyordumşimdi de hemen hemen 86 kiloyla doğuracağım ne o zaman ne de şimdi hiç kimse normal doğuramazsın demedi ki çok zayıf insanlardan korkar genellikle doktorlar doğuramayacak diye. ve ben çatır çatır doğurdum ilkini çok şükür boynuna kordon dolanmış olmasına doğumda her kasılmada solunumu durmasına rağmen hiç bir sağlık problemine sahip olmayan cin gibi bir oğlum var 4 yaşında şu an. şimdi kızımı bekliyorum ve geçen haftaya kadar doğum pozisyonu almamıştı, dün öğrendim normal doğuma hazır olduğunu sevincimden ağlayacaktım. ilk tecrübem çok zorlu geçmiş olmasına rağmen sezeryan hayal bile etmedim şimdiye kadar. doğumdan sonra ayaga kalkıp hiç bir şey olmamış gibi nefes almak herşeye değer inan bana.
için rahat olsun, o akıllı arkadaşın kendi düştüğü kuyuya başkalarını da çekmek istiyor belli ki. korkaklığını örtmenin başka yolunu bulmalı bence
Benim 31. haftada 1900 du bende 10 kilo aldim ama dr hiiiic bir sey demedi cunku normal kilosu. Ben anlamiyorum bu doktorlari bebek kilolu hadi sezeryan anne kilolu hadi sezeryan!!!! Ne meraklilar insanlari korkutmaya hele Omesermanin arkadasi gb insanlar da cevredeyse insan iyice bir degisiyor zaten hormonlarimiz normal ustu :)))
Sinirleniyorum o kadar cok insan taniyorum ki 4 kilo ustunu normal dogurmus yada ilki sezeryanken ikincisini normal yapanlar var. Arkadasim sen hiiic uzulme kilo elbette saglik acisindan iyi degil dikkat etmek lazim yuk bize sonucta. Ama bebisin gayet iyi bence masallah :))
telefondan okuyordum dayanamadım bilgisayara geçtim cevap yazabilmek için
o ne saçma şeymiş ya
"doktor seni iyi kandırmış sezeryan için" deseydin keşke.
dünyanın gelişmiş ülkelerinin tamamında kadınlara sürünse de normal doğum yaptırıyorlar. hollandada bir türk asıllı bayanı üç gün normal doğum için beklettiklerini bizzat akrabasından dinledim. almanyada plesenta rajim ağzında bile olsa düzeltip normale çevirenin çaresini buluyorlar, bizzat arkadaşımdan şahidim. bütün dünya bebeklerini öldürmek ya da sakat bırakmak için çabalıyor birtek bizim türkler akıllı değil mi
doğuda hala binlerce kadın evde normal doğum yapıyor bu sayıya göre anne - bebek ölüm oranı da oldukça az. bu insanların hiç biri "aman kilo almayayım doğuramam" da demiyor hepsi katana gibi maşallah. üstelik bizim kadar dikkatli beslenen ilacını takip eden aşılarını olan insanlar da değiller.
boyum 1.60 ilk hamileliğimi 75le başlatıp 84le bitirdim top gibi yuvarlanıyordumşimdi de hemen hemen 86 kiloyla doğuracağım ne o zaman ne de şimdi hiç kimse normal doğuramazsın demedi ki çok zayıf insanlardan korkar genellikle doktorlar doğuramayacak diye. ve ben çatır çatır doğurdum ilkini çok şükür boynuna kordon dolanmış olmasına doğumda her kasılmada solunumu durmasına rağmen hiç bir sağlık problemine sahip olmayan cin gibi bir oğlum var 4 yaşında şu an. şimdi kızımı bekliyorum ve geçen haftaya kadar doğum pozisyonu almamıştı, dün öğrendim normal doğuma hazır olduğunu sevincimden ağlayacaktım. ilk tecrübem çok zorlu geçmiş olmasına rağmen sezeryan hayal bile etmedim şimdiye kadar. doğumdan sonra ayaga kalkıp hiç bir şey olmamış gibi nefes almak herşeye değer inan bana.
için rahat olsun, o akıllı arkadaşın kendi düştüğü kuyuya başkalarını da çekmek istiyor belli ki. korkaklığını örtmenin başka yolunu bulmalı bence
canım benım 30+1 de boyle cıktı senınkı tam olarak kacta 1900 du? ne bılım oyle dedı...
canım benim yaa işte anlattı da anlattı benim komşunun bebeği şöyle oldu da şimdi durumu böyle de....resmen görev edinmiş kendine sezaryeni anlatmayı.çok asabım bozuk oturup ağlıcam.eşim de stres oldu onun yüzünden.zaten bu eşiyle bize gelmişti.koltuğumun üstünde bebeğinin altını değiştirdi.hem de altına hiç bişey sermeden.eşi kızıyo.bişey ser diyo.o hala yok yaa nolcak bu bebeğin çişinden nolcak ki falan diyo.eşimin de o günden beri gıcığı var ona.o zaten düşüncesiz cahil sen bakma ona diyo.hakkaten düşündükçe stres oluyorum gereksiz yere....Allahım hepimize hayırlı doğumlar sağlıklı bebekler versin inşallah
Sacmalamis bence. Herhangi bir riskli durummuoksa normal dogunun bebege ne zarari olacak? Cogumuz normal dogumla dogduk hem de ultrasonun falan olmadigi zamanlarda. Benim kuzenlerim hep 30 kilo ustu alip 4 kilo uzeri bebekler dogurdukat normalvdogumla. Bence sen doktorunu dinle boyle olumsuz konusan insanlara fazla kulak asma. Bu arada ben de sezeryan olacwgim ama daha once ameliyat oldugum icin ve yillardir biliyorum boyle olacagini.selam canlar nasılsınız?ben bi kaç gündür karışığım biraz.bi arkadaşım var 6 ay önce sezaryen doğum yaptı.geçen gün onunla konuştuk.normal doğum bebek için riskli falan dedi.bahsetmiyim ne dediğini ama bayağı korkuttu.sezaryen de anne için riskli seçimini ona göre yap falan dedi.ben başından beri hiç sezaryen düşünmemiştim şimdi kız kafamı karıştırdı yaa.yoksa ben sancıdan falan korkmuyorum.beni kesmeleri fikri daha çok korkutuyo.şimdi ben kararımı değiştiriyim mi napiyim bilemedim.biraz da felaket tellalıdır.sen çok kilo aldın 20 kilo çok.pehlivan gibi olmuşsun.ben toplam 14 kilo aldım falan deyip duruyo yaa..
Aynen canim ya oyle sinir oluyorum ki bu tip insanlara ben lafimi yapistiriyorum konusmalarina musaade etmiyorum. Sezeryan gibi buyuk ameliyatkarin doktora bagli olmayan onceden de ongorulemeyen riskleri var. Bunlardan bahsetmemin hic yeri degil bilen bilir zaten. Allah hepimizin yardimcisi olsun. İyi dusunelim sonuc guzel olsun insallah. Boyle fekaket tellallari da dusuncelerini kendilerine saklasin.Canım çok incesin...Kendi adıma teşekkür ederim.Atatürk'ün izinden gidiyorum ve inşallah da gençlerimiz çocuklarımıza iyi örnek oluyorumdur.Tüm öğretmenlerin Mustafa Kemal Atatürk'ün işığında gitmeleri dileğiyle ben de öğretmenler günümüzü kutluyorum
maşallah bebişine de sana daya ben de pazartesi gidicem doktora da sana sorayım madem yeni geldin doktordan çatı kontrolünü ne zaman yapıcakmış bişey söyledi mi canım, ben sorsam mı acaba doktora çatı muayenesinden korkuyorum pat diye yaparsa bi de :18: en azından ne zaman yapacağını bilsem psikolojik olarak hazırlanır öyle giderim diyorum kendi kendime sanki önceden bilsem korkmıcam gibi geliyor bendeki de nasıl bir ruh haliyse
Aynen canim ya oyle sinir oluyorum ki bu tip insanlara ben lafimi yapistiriyorum konusmalarina musaade etmiyorum. Sezeryan gibi buyuk ameliyatkarin doktora bagli olmayan onceden de ongorulemeyen riskleri var. Bunlardan bahsetmemin hic yeri degil bilen bilir zaten. Allah hepimizin yardimcisi olsun. İyi dusunelim sonuc guzel olsun insallah. Boyle fekaket tellallari da dusuncelerini kendilerine saklasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?