2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

görmesi değil de sanki çok canım yanacak gibi geliyor :18: bir arkadaşım 38.haftada muayeneyi oldu eve gitti akşamına açılması oldu doğum yaptı, o yüzden korkuyorum bilinç altıma yerleşti erken kontrol yaparsa erken doğuracam sanıyorum

amaaannn canım çok afedersin benim de gerzek bir arkadaşım var 5 yıldır çocukları olmuyor, ilk 2 yıl hapla korunmuş o da yumurtalık tembelliği yapmış 3 senedir olmuyor da olmuyor diye herkesin yanında kendini acındırıyor, halbuki alerjik astımı da var hala korunuyor, doktoru yılın belli dönemlerini söylüyor hamile kalırsa nefes problemi çekmesin diye o dönemde gel ilaç vericem hamile kalman için diyor her dönem geldiğinde ama gitmiyor hanımefendi amaaaannn bu sene de olmasın çocuk ahşap boyama kursum var yok zıkkım kursum var yok bilmem ne dersim var diye tedaviye gitmiyor sonra da her öksürene tıksırana sende alerjik astım başlangıcı var, hamilelere senin çatın dar heralde normal doğuramazsın, biri biraz kilo aldımı sende guatr var, biri şuram ağrıyor dedimi olabilecek en kötü ihtimali pat diye söylüyor. öyle şom ağızlı öyle patavatsız ki anlatamam. benim yaşım 22 o 29 yaşında yani onun yaptığını ben bile yapmam ama derler ya akıl yaşta değil baştadır hamileliğimin başından beri ayyy çok kilo aldın, kız sen nasıl şişmişsin, bu kiloları veremezsin deyip duruyor. halbuki 13 kilo aldım. neden böyle diyor onu da söyliyim vücudu bozulmasın diye bebek istemiyor aslında ama şimdi benim hamilelik dönemimde kendi kilo aldı ve göbeği baya bir çıktı, kendi egolarını beni aşağılayarak tatmin etmeye çalışıyor. ben Allah izin verirse bir bebek dünyaya getireceğim o yüzden kilo almam çok normal sana ne oluyor peki bu göbek ne diyesim geliyor zor tutuyorum kendimi. Zaten görüşmüyorum artık pek mecbur kalmadıkça arkadaş ortamlarında karşılaşıyoruz bazen ama hamile hamile ona kafamı bozduramam görüşmek istediğinde bahane uyduruyorum onlamı uğraşcam bee

Hayırlı olsun aldıkların güle güle iyi günlerde giy inşallah, yalnız ilk yıl yastık tavsiye etmiyor doktorlar bilgin olsun.

Ben sezeryan oldum keske normal dogum olsaydi.ameliyatim cok zor gecti anlatmayacam korkmayin diye.ama kolay gecseydi bile gercekten yarim oluyorsunuz.normal olabilecekse normal olsun.ama yok doktor sezeryan diyorsada doktorunuzu dinleyin.hepimize hayirli dogumlar

İkinciside sezaryen olacak sanırım seninde, geçenlerde bir prof.dan dinledim sezaryen sonrası normal doğumda rahim yırtılması olabiliyormuş ve anlaşılamıyormuş, her insan bir değil, bende ilkini sezaryen yaptım, hastaneye ziyarete gelenler şaşırdışar okadar iyi olmama, benim çok kolaydı kendimide hiç yarım falan hissetmedim açıkçası, 1 yılın sonunda ameliyat yeri gözle görülmeyecek hale geldi, doktorumuz neyi öneriyorsa doğum şekli o olmalı normal diye ısrar edip bebeğinin başına kötü şeyler gelenlerde var, sezaryen yapıp kötü şeyler yaşayanlarda var, bebeklerimiz Allaha emanet ne yazdıysa onu yaşıyoruz sonuçta, şu son hamile günleerimizin kıymetini bilelim insan sonradan çok özlüyor :)

Günaydın arkadaşlar, burdaki ve tüm yurttaki bütün öğretmenlerimin öğretmenler gününüzü kutlarım . Çocuklarımızı emanet ettiğimiz ve edeceğimiz bu kutsal göreve sahip tüm öğretmenlerin devletçe ve milletce değerinizi inşallah anlarız tez zamanda :)

Evet canim aynen dedigin gibi rahimde eski dikislerin yirtilma riski var kasilmalar ve sancilar esnasinda. Benim doktorum o riski almam ama bir hastam gidip baska doktorda normal dogurdu dedi. Yani normal dogum yapanlar da oluyor sezeryan sonrasi ama riskli bir durum. 2 doktora daga sordum hepsi sezeryan ol dedi. Benim de myom ameliyatim cok rahat gecmisti, insallah sezeryanim da rahat gecer. Dogum sekli be plursa olsun dogumq rahat girelim doktorlarimiza guvenelim, ben olumlu dusunmenin etkisine cok inaniyorum. Abuk subuk konusan insanlari da hic dinlemiyorum.

Sezeryan olacak.sezeryandan baska 2 ameliyat daha oldum.yumurtaliklarimdan yani ayni yerim 3 kez kesildi.korkuyorum tabi simdiden kan falan bulma derdine düştüm. Herseyin hayirlisi

Aman canım okudukça ben geriildim . Bu tip insanlar , insanların enerjisini almaktan başka hiç bir işe yaramazlar . Kendi eksiklerini kapatmak için devamlı başkalarıyla uğraşırlar ki hiç çekemediğim tiplerdir. Sen bilirsin tabi arkadaşın sonuçta ama ben olsam pek görüşmezdim yani gereksiz çook gereksiz :)

Aynen canım olumlu düşünmeli . Gereksiz verilen akıllardan da insan kendini sıyırabilmeli.

normal dogum zor tabıkı ama çok güzel bı duyguymuş bu öyle alelade bişi degıl candan can çıkıyo derlerya çok zor tabı analıgı ılk anladıgın daha dogrusu en ıyı anladıgın yer bence agrısını sancısını zorlugunu elbettekı bılıyoruz harıkulade bişi aslında hamılelık sürecıde öyle tabı...

bnde normal dogumdan çok korktugum için ve asla yapamayacagımı bıldıgım için dogumum basladıgında dr um benı sezeryana aldı korkudan ıkınmak degıl vajınamı sıkmaktan bebegın çıkısına engel olurdum vajınısmus atlattım ve vajınal muayene asla olamadım mesela bnm gıbı bırının için normal dogum tehlıkelı..

bel fıtıgı olanlar ve baska doguma engel saglık problemlerı olanlar olabılır illa fiziksel degıl psıkolojık nedenlerde normal doguma engel olabılır.. arkadasımın ileri derecede hemoroıdı vardı yapamadı normal... o yüzden normal dogumu kötülemeyelım ama zorunlu sezeryan olanları da düşünerek farkında olmadan sezeryanı da lütfen kötülemeyelım çünkü bu normal dogumu kötülemekten ve kötüleyenlerden farksız oluyo mecburen sezeryan olanlar için...

bı de herkes kendını bılır zaten kocaman ınsanlarız normal doguma karar veren kadınlara bakıyorum oldukça ıstıkrarlı güvenıyo kendıne bılıyo yanı yapabılırım dıyo yapamayacak olanlarda bnm gıbı yıne kendını bılıyo.. normal dogumda elbettekı kararlı olmalı direnmelı ama eger dr olmaz riske gırmeyelım derse de güvenmek lazım sonuçta yemın edıyo bu ınsanlarda durduk yere normal ısteyen ve bı problemı olmayan bırıne zorla sezeryan yapmazlar...

çünkü sezeryanda kimsenın düştüğü kuyu degıl bence bnm gıbı bırı için sezeryan kurtarıcı...

normal ve sezeryan ıkısınınde rısklerı var kımseyı korkutmayalım...

yarım olmak dıye bişeye de hiç katılmam bnde sezeryan oldum keske yapabılseydım normal olsaydı ama ben çok rahat bı dogum gecırdım sonrasıda çok kolaydı kişiye göre degısır normal yapıp da pişman olanda gördüm sezeryanda pişman olanda kolay bişi de degıl ıkısıde .

İnsanın doktoruna inanması güvenmesi sevmesi çok önemli, önceki sezaryenim ameliyat bakımından çok kolay geçti fakat ameliyat öncesi yani ameliyathane şartları, ordaki insanlar beni çok üzdü yaklaşık yarım saat çıplak vaziyette bekledim, genç birerkek vardı örtü istedim vermediler o adamın bana bakması beni izlemesi yani çıplakken benim psikolojimi çok etkiledi, o yüzden bu hamileliğimd erkek personeli olmayan bir hastane seçtim Allah kimseye böyle birşey yaşatmasın okadar savumasız halimle benim bedenimden faydalandı.

sağolun canlarım siz olmasanız bunalımdaydım şimdi çoktan.eşime de dedim zaten doğuma kadar o kızla görüşmek istemiyorum hatta doğumdan sonrası için de tehlikeli lohusalık sonuçta diye.alt açma örtüsü yoksa bebeğin dünya kadar eşyası var yanında kalmaya geldiler neticede seriversin yada bana sölesin getiriyim eski örtü mörtü.ne düşüncesizlik.ben de ik tane almayı düşünüyorum hatta gezmeye giderken kullanacağım bembeyaz dantelli kar gibi olsun ki insanların aklına şüphe düşmesin mis gibi tertemiz ohh.kilo konusuna ise ben hiç takılmıyorum takılsam hominigırtlak yemem.günde 8 öğün.millete mi kalmış bizim kilomuz.sanki anam bacım da benim iyiliğimi düşünüyo.gıcıklık olsun diye söylediği besbelli.ayrıca öyle düşünceli iyi arkadaşlarım var ki çok yakışmış çok cici anne olmuşsun diyolar.yalan da olsa insanı mutlu etmek kadar güzel bişey var mı.doğumu da inşallah bi aksilik çıkmazsa normal düşünüyorum.

insanlar patavatsızlıkta sınır tanımıyorlar işte. bir çeşit savunma mekanizması herhalde kendi komplekslerini başkalarını yererek kapatmaya çalışıyorlar.

allah evlatlarımıza sağlık nasibetsin, bilemezsin ne olacağını işin o kısmı tamamen kader diyebiliriz. sezeryanda bebeğini kaybeden de var ona bakarsan ama bu herkesin başına gelecek diye bir şey yok.
alt değiştirme bezi meselesine birşey diyemem kurduğu cümle yanlış, kimse kimsenin bebeğinin çişini istemez koltuğunda, ben de alt değiştirme bezi kullanmadım doğru düzgün ama benim oğlum altı açıkken hiç işemedi, ben de ona uygun tedbirler alıyordum tabi, tutp çocuğun çıplak poposunu koymadım kimsenin koltuğuna. altındaki bezi açmadan temiz bezi serer onun üzerinde açardım altını. özen meselesi ayrı bir mesele. o kendini birşey sanan cinsten. elime geçse boğarım ben bu hatunu

sabahlık şart değil bencede. benim kocaman pembe bir şalım var onu götürmeyi düşünüyorum. geceliği mümkünse kısa kollu seçin serum falan bağlandığında rahat oluyor. ben bir kısa bir uzun kollu gecelik bir de pijama takımı koyuyorum. burada iki doğum şeklinde de bir geceden fazla tutmuyorlarmış. bu arada ne olursa olsun doğum çantasına çorap ve terlik koymayı unutmayın doğum sonrası çok üşüyor insan, yorgunluğun da etkisi vardır herhalde, bir de tuvalete falan giderken ister istemez lazım oluyor.

yastık yorgan meselesine gelince. yorgana birşey demek zor ben elyaf kullanıyorum oğlum pek terlemedi, çocuğu gırtlağına kadar yorgana sokup yanlarından da sıkıca bastırırsan terler tabi örtmek var örtmek var, ama yastık meselesi çok önemli ilk aylarda yastık kullanılmıyor ama eğer kullanacaksanız da mümkün olduğu kadar alçak ve sert olmak zorunda, çocuk içine gömülüp boğulma tehlikesi yaşamamalı, dönmez zannettiğiniz bebek ters bir hareket yapar yüzü gömülüverir, hatta size bir öneride bulunayım "boğulma önleme yastığı" diye bilinen yastıklar var
Baby Jem Boğulma Önleyici Yastık - ebebek.com

çatı muayenesi genellikle 37den önce yapılmıyor. bana ilk 38de yapmayı düşündüler bir takım terslikler oldu yapamadılar 39da yaptıklarında 1cm acılma vardı ertesi gün doğurdum :)

benim 7yengem de sezeryan konusunda çok şanslı olanlardan, ne ağrı sızı ne göbek, doğum sonrası hiç doğurmamış kadar düz bir karnı oluyor. ama herkes o kadar şanslı olamıyor.
ben bittiğine çok sevinecek olanlardanım bu ağırlık çok yoruyor beni özellikle sürekli oyun oynamak isteyen 4 yaşlarında bir çocukla

günaydın kızlar. aldıkların hayırlı olsun canım güle güle giy. ben kendime sadece bi tane pijama takımı aldım. başka bişi almadım. ne gecelik ne emzirme atleti vs. kendimle hiç ilgilenesim yok bu aralar. umarım doğumdan sonra pişman olmam niye almadım diye.

yorgan olayına gelince ben yorgan almaktan vazgeçtim bu kış zaten kullanılmayacak. battaniyeler yeter. gelecek yıl için de uyku tulumu alırım diye düşünüyorum. çünkü bebeğin en hareketli olduğu dönem olacak üstünde yorgan durmaz zaten. yani ablam oğluna uyku tulumu aldı, iyiki boşuna yorgan almamışım dedi. boşuna olmaz büyüyünce kullanırsın tabi ki, ama istersen şimdiden kafanı yorma. ihtiyaç duyunca alırsın.

Atanamamış bir öğretmen olarak bütün öğretmenlerimin öğretmenler gününü kutlarım. Atamızın çizdiği uygarlık yolundan ayrılmamış, Atatürk ilkelerine bağlı, milletine saygılı KALABİLMİŞ tüm öğretmenlerime selam olsun...

son zamanlarda iyice laçka edilmiş, ağızlara sakız olmuş, ülke politikalarına malzeme edilmiş ve her fırsatta aşağılanmakta olan bir mesleğin mensubu olarak aslında bu günü kutlamak ya da hatırlamak dahi istemiyorum
ama gene de atanmış atanamamış bütün meslektaşlarımın öğretmenler günü kutlu olsun...
bu mesleğin daha itibarlı olacağı günleri görürüz inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…