Benim ilk çocuğumda 37 nci haftada yapmıştı bi sonraki kontrolümde yapar diye düşünüyorum. ama hiç korkma acıtan bişy değil sadece kendini kasma yeter... çok mümkün değil biliyorum ama şöyle düşün normal doğumda zaten herkes görüyo :))
yaa sormayın resmen çok sinirim bozuldu.kaç gündür korkular başladı.ki relax biriyimdir normalde.yok şu niye şöyle bu niye böyle demedim şimdiye kadar gereksiz evham yapmadım.kız resmen sinirimi alt üst etti.yaa birisinin vermiş olduğu karara müdahale edilir mi.hadi diyelim sezaryen oldum başıma bi iş geldi.gider onun saçını başını yolar eline veririm ama iş işten geçmiş olur.ay çok sinir oldum şimdi.üstelik konuyu da kendi açıyo ne düşünüyosun bak bana doktorum şunları söyledi ben ona göre yaptım seçimimi sen de ona göre yap falan diyo.ayrıca hamile hamile sigara içen dikkatsiz sorumsuz birisidir.emzirmiyo bebeğini doğru dürüst.benim de lafına itibar ettiğim kıza bak?kendime kızdım şimdi.sağolun canlarım içim ferahladı yaa.
Daha cabuk kavuscaksin bebisine desene :)
Günaydınnnn kızlar.....24 Kasım öğretmenler günümüz kutlu olsun....İyi ki Atatürk bu günü bize armağan etti ve biz de öğrencilerimize ve O'na layık olmaya çalışıyoruz.
Gelelim dünkü alışverişime..:)Sonunda pijemamı ve geceliğimi aldım geceliğim krem renk dantellı suslu bır sey:) ustune sabahlıgı yok ama ben krem renk uzun hırka alacam onunla da olur dımı hastane ıcın??? evde zaten pıjema gıyıcem ev ıcın de mavı ve gene beyaz ıkı tane pıjema takımı aldım. onların da sabahlıgı yok aynı hırkayı onlarla da gıyecem sabahlık gıbı ....olur dımı kızlar ılla sabahlıklı bulamadım cunku ya da bulduklarım bana uymadı...5 tane emzırme atletı aldım, 4 tane lohusa kilot, yeterli mi? kılotlar da kalıtelı guzel hastane de zıyan olmasa barı. zaten ılk gun bezlı oluyor gercı hasta bezı dımı? sonradan da olmaı onlarla dururum kılotlarımı pısletmem:)))
kızlar yaa yorgan ve yastık alamadım. tam boncuk elyaf yorgan ve yastık alıyordum bır kadın dedı kı pamuk al. dıgerlerı terletır dedı. ama pamuk olan yastık da cok serttı yaa...yorgan da pamuk agır oluyor. elyaf yorgan sonucta neden cok saglıklısız olsun kııı ustune nevresım gecırıyorsun ohh yumusak yumusak....hadı kaz tuyu koyun yunu alerjı yapar da ne bılım sız en soın neye karar vermıstınız bu konuda?
Ben sezeryan oldum keske normal dogum olsaydi.ameliyatim cok zor gecti anlatmayacam korkmayin diye.ama kolay gecseydi bile gercekten yarim oluyorsunuz.normal olabilecekse normal olsun.ama yok doktor sezeryan diyorsada doktorunuzu dinleyin.hepimize hayirli dogumlar
Evet canim aynen dedigin gibi rahimde eski dikislerin yirtilma riski var kasilmalar ve sancilar esnasinda. Benim doktorum o riski almam ama bir hastam gidip baska doktorda normal dogurdu dedi. Yani normal dogum yapanlar da oluyor sezeryan sonrasi ama riskli bir durum. 2 doktora daga sordum hepsi sezeryan ol dedi. Benim de myom ameliyatim cok rahat gecmisti, insallah sezeryanim da rahat gecer. Dogum sekli be plursa olsun dogumq rahat girelim doktorlarimiza guvenelim, ben olumlu dusunmenin etkisine cok inaniyorum. Abuk subuk konusan insanlari da hic dinlemiyorum.İkinciside sezaryen olacak sanırım seninde, geçenlerde bir prof.dan dinledim sezaryen sonrası normal doğumda rahim yırtılması olabiliyormuş ve anlaşılamıyormuş, her insan bir değil, bende ilkini sezaryen yaptım, hastaneye ziyarete gelenler şaşırdışar okadar iyi olmama, benim çok kolaydı kendimide hiç yarım falan hissetmedim açıkçası, 1 yılın sonunda ameliyat yeri gözle görülmeyecek hale geldi, doktorumuz neyi öneriyorsa doğum şekli o olmalı normal diye ısrar edip bebeğinin başına kötü şeyler gelenlerde var, sezaryen yapıp kötü şeyler yaşayanlarda var, bebeklerimiz Allaha emanet ne yazdıysa onu yaşıyoruz sonuçta, şu son hamile günleerimizin kıymetini bilelim insan sonradan çok özlüyor :)
İkinciside sezaryen olacak sanırım seninde, geçenlerde bir prof.dan dinledim sezaryen sonrası normal doğumda rahim yırtılması olabiliyormuş ve anlaşılamıyormuş, her insan bir değil, bende ilkini sezaryen yaptım, hastaneye ziyarete gelenler şaşırdışar okadar iyi olmama, benim çok kolaydı kendimide hiç yarım falan hissetmedim açıkçası, 1 yılın sonunda ameliyat yeri gözle görülmeyecek hale geldi, doktorumuz neyi öneriyorsa doğum şekli o olmalı normal diye ısrar edip bebeğinin başına kötü şeyler gelenlerde var, sezaryen yapıp kötü şeyler yaşayanlarda var, bebeklerimiz Allaha emanet ne yazdıysa onu yaşıyoruz sonuçta, şu son hamile günleerimizin kıymetini bilelim insan sonradan çok özlüyor :)
amaaannn canım çok afedersin benim de gerzek bir arkadaşım var 5 yıldır çocukları olmuyor, ilk 2 yıl hapla korunmuş o da yumurtalık tembelliği yapmış 3 senedir olmuyor da olmuyor diye herkesin yanında kendini acındırıyor, halbuki alerjik astımı da var hala korunuyor, doktoru yılın belli dönemlerini söylüyor hamile kalırsa nefes problemi çekmesin diye o dönemde gel ilaç vericem hamile kalman için diyor her dönem geldiğinde ama gitmiyor hanımefendiamaaaannn bu sene de olmasın çocuk ahşap boyama kursum var yok zıkkım kursum var yok bilmem ne dersim var diye tedaviye gitmiyor sonra da her öksürene tıksırana sende alerjik astım başlangıcı var, hamilelere senin çatın dar heralde normal doğuramazsın, biri biraz kilo aldımı sende guatr var, biri şuram ağrıyor dedimi olabilecek en kötü ihtimali pat diye söylüyor. öyle şom ağızlı öyle patavatsız ki anlatamam. benim yaşım 22 o 29 yaşında yani onun yaptığını ben bile yapmam ama derler ya akıl yaşta değil baştadır hamileliğimin başından beri ayyy çok kilo aldın, kız sen nasıl şişmişsin, bu kiloları veremezsin deyip duruyor. halbuki 13 kilo aldım. neden böyle diyor onu da söyliyim vücudu bozulmasın diye bebek istemiyor aslında ama şimdi benim hamilelik dönemimde kendi kilo aldı ve göbeği baya bir çıktı, kendi egolarını beni aşağılayarak tatmin etmeye çalışıyor. ben Allah izin verirse bir bebek dünyaya getireceğim o yüzden kilo almam çok normal sana ne oluyor peki bu göbek ne diyesim geliyor zor tutuyorum kendimi. Zaten görüşmüyorum artık pek mecbur kalmadıkça arkadaş ortamlarında karşılaşıyoruz bazen ama hamile hamile ona kafamı bozduramam görüşmek istediğinde bahane uyduruyorum onlamı uğraşcam bee
Evet canim aynen dedigin gibi rahimde eski dikislerin yirtilma riski var kasilmalar ve sancilar esnasinda. Benim doktorum o riski almam ama bir hastam gidip baska doktorda normal dogurdu dedi. Yani normal dogum yapanlar da oluyor sezeryan sonrasi ama riskli bir durum. 2 doktora daga sordum hepsi sezeryan ol dedi. Benim de myom ameliyatim cok rahat gecmisti, insallah sezeryanim da rahat gecer. Dogum sekli be plursa olsun dogumq rahat girelim doktorlarimiza guvenelim, ben olumlu dusunmenin etkisine cok inaniyorum. Abuk subuk konusan insanlari da hic dinlemiyorum.
selam canlar nasılsınız?ben bi kaç gündür karışığım biraz.bi arkadaşım var 6 ay önce sezaryen doğum yaptı.geçen gün onunla konuştuk.normal doğum bebek için riskli falan dedi.bahsetmiyim ne dediğini ama bayağı korkuttu.sezaryen de anne için riskli seçimini ona göre yap falan dedi.ben başından beri hiç sezaryen düşünmemiştim şimdi kız kafamı karıştırdı yaa.yoksa ben sancıdan falan korkmuyorum.beni kesmeleri fikri daha çok korkutuyo.şimdi ben kararımı değiştiriyim mi napiyim bilemedim.biraz da felaket tellalıdır.sen çok kilo aldın 20 kilo çok.pehlivan gibi olmuşsun.ben toplam 14 kilo aldım falan deyip duruyo yaa..
Evet evet normal doğum bebek için çok riskli deseydin, şimdiye kadar tüm kadınlar sezeryan olmuş, bütün bebekler bu sezeyandan dünyaya gelmiş.. Hey allahım ya, yapmışsın bir seçim, başkalarını niye etkilemeye çalışıyorsun...
Kimse kusura bakmasın, normal doğumun bebek için riskleri var mı doğruya doğru var....anne için riski var mı? Var
Peki sezeyanın yok mu, onun da var.. Bebek için de anne için de hayati riskleri var... Bunları hiç duymamış herhalde arkadaşın...
Ister normal olsun ister sezeyan, ikisinin de riskleri var, yahu hayattayız, insanız, yaşamanın riskleri var.... Buna rağmen hayatımızı sürdürüyoruz... Hamile kadına söylediği şeye bak, mübarek sanki kadın doğum uzmanı...
telefondan okuyordum dayanamadım bilgisayara geçtim cevap yazabilmek için
o ne saçma şeymiş ya
"doktor seni iyi kandırmış sezeryan için" deseydin keşke.
dünyanın gelişmiş ülkelerinin tamamında kadınlara sürünse de normal doğum yaptırıyorlar. hollandada bir türk asıllı bayanı üç gün normal doğum için beklettiklerini bizzat akrabasından dinledim. almanyada plesenta rajim ağzında bile olsa düzeltip normale çevirenin çaresini buluyorlar, bizzat arkadaşımdan şahidim. bütün dünya bebeklerini öldürmek ya da sakat bırakmak için çabalıyor birtek bizim türkler akıllı değil mi
doğuda hala binlerce kadın evde normal doğum yapıyor bu sayıya göre anne - bebek ölüm oranı da oldukça az. bu insanların hiç biri "aman kilo almayayım doğuramam" da demiyor hepsi katana gibi maşallah. üstelik bizim kadar dikkatli beslenen ilacını takip eden aşılarını olan insanlar da değiller.
boyum 1.60 ilk hamileliğimi 75le başlatıp 84le bitirdim top gibi yuvarlanıyordumşimdi de hemen hemen 86 kiloyla doğuracağım ne o zaman ne de şimdi hiç kimse normal doğuramazsın demedi ki çok zayıf insanlardan korkar genellikle doktorlar doğuramayacak diye. ve ben çatır çatır doğurdum ilkini çok şükür boynuna kordon dolanmış olmasına doğumda her kasılmada solunumu durmasına rağmen hiç bir sağlık problemine sahip olmayan cin gibi bir oğlum var 4 yaşında şu an. şimdi kızımı bekliyorum ve geçen haftaya kadar doğum pozisyonu almamıştı, dün öğrendim normal doğuma hazır olduğunu sevincimden ağlayacaktım. ilk tecrübem çok zorlu geçmiş olmasına rağmen sezeryan hayal bile etmedim şimdiye kadar. doğumdan sonra ayaga kalkıp hiç bir şey olmamış gibi nefes almak herşeye değer inan bana.
için rahat olsun, o akıllı arkadaşın kendi düştüğü kuyuya başkalarını da çekmek istiyor belli ki. korkaklığını örtmenin başka yolunu bulmalı bence
Aynen canim ya oyle sinir oluyorum ki bu tip insanlara ben lafimi yapistiriyorum konusmalarina musaade etmiyorum. Sezeryan gibi buyuk ameliyatkarin doktora bagli olmayan onceden de ongorulemeyen riskleri var. Bunlardan bahsetmemin hic yeri degil bilen bilir zaten. Allah hepimizin yardimcisi olsun. İyi dusunelim sonuc guzel olsun insallah. Boyle fekaket tellallari da dusuncelerini kendilerine saklasin.
Ben sezeryan oldum keske normal dogum olsaydi.ameliyatim cok zor gecti anlatmayacam korkmayin diye.ama kolay gecseydi bile gercekten yarim oluyorsunuz.normal olabilecekse normal olsun.ama yok doktor sezeryan diyorsada doktorunuzu dinleyin.hepimize hayirli dogumlar
Evet canim aynen dedigin gibi rahimde eski dikislerin yirtilma riski var kasilmalar ve sancilar esnasinda. Benim doktorum o riski almam ama bir hastam gidip baska doktorda normal dogurdu dedi. Yani normal dogum yapanlar da oluyor sezeryan sonrasi ama riskli bir durum. 2 doktora daga sordum hepsi sezeryan ol dedi. Benim de myom ameliyatim cok rahat gecmisti, insallah sezeryanim da rahat gecer. Dogum sekli be plursa olsun dogumq rahat girelim doktorlarimiza guvenelim, ben olumlu dusunmenin etkisine cok inaniyorum. Abuk subuk konusan insanlari da hic dinlemiyorum.
amaaannn canım çok afedersin benim de gerzek bir arkadaşım var 5 yıldır çocukları olmuyor, ilk 2 yıl hapla korunmuş o da yumurtalık tembelliği yapmış 3 senedir olmuyor da olmuyor diye herkesin yanında kendini acındırıyor, halbuki alerjik astımı da var hala korunuyor, doktoru yılın belli dönemlerini söylüyor hamile kalırsa nefes problemi çekmesin diye o dönemde gel ilaç vericem hamile kalman için diyor her dönem geldiğinde ama gitmiyor hanımefendiamaaaannn bu sene de olmasın çocuk ahşap boyama kursum var yok zıkkım kursum var yok bilmem ne dersim var diye tedaviye gitmiyor sonra da her öksürene tıksırana sende alerjik astım başlangıcı var, hamilelere senin çatın dar heralde normal doğuramazsın, biri biraz kilo aldımı sende guatr var, biri şuram ağrıyor dedimi olabilecek en kötü ihtimali pat diye söylüyor. öyle şom ağızlı öyle patavatsız ki anlatamam. benim yaşım 22 o 29 yaşında yani onun yaptığını ben bile yapmam ama derler ya akıl yaşta değil baştadır hamileliğimin başından beri ayyy çok kilo aldın, kız sen nasıl şişmişsin, bu kiloları veremezsin deyip duruyor. halbuki 13 kilo aldım. neden böyle diyor onu da söyliyim vücudu bozulmasın diye bebek istemiyor aslında ama şimdi benim hamilelik dönemimde kendi kilo aldı ve göbeği baya bir çıktı, kendi egolarını beni aşağılayarak tatmin etmeye çalışıyor. ben Allah izin verirse bir bebek dünyaya getireceğim o yüzden kilo almam çok normal sana ne oluyor peki bu göbek ne diyesim geliyor zor tutuyorum kendimi. Zaten görüşmüyorum artık pek mecbur kalmadıkça arkadaş ortamlarında karşılaşıyoruz bazen ama hamile hamile ona kafamı bozduramam görüşmek istediğinde bahane uyduruyorum onlamı uğraşcam bee
Sacmalamis bence. Herhangi bir riskli durummuoksa normal dogunun bebege ne zarari olacak? Cogumuz normal dogumla dogduk hem de ultrasonun falan olmadigi zamanlarda. Benim kuzenlerim hep 30 kilo ustu alip 4 kilo uzeri bebekler dogurdukat normalvdogumla. Bence sen doktorunu dinle boyle olumsuz konusan insanlara fazla kulak asma. Bu arada ben de sezeryan olacwgim ama daha once ameliyat oldugum icin ve yillardir biliyorum boyle olacagini.
ayy en nefret ettıgım seydır oyle altına bır sey sermeden alt degıstırmek!!! nasıl ınsan baskasının evınde bunu yapar... ben arkadasım alt acma verdı kucuk onu ozellıkle bebek cantama koyacam gıttıgım yerlerde sermek ıcın. kendım evım ıcın de aldım daha buyuk o yorgan gıbı nerdeyse.
Sezeryan olacak.sezeryandan baska 2 ameliyat daha oldum.yumurtaliklarimdan yani ayni yerim 3 kez kesildi.korkuyorum tabi simdiden kan falan bulma derdine düştüm. Herseyin hayirlisi
canım benim yaa işte anlattı da anlattı benim komşunun bebeği şöyle oldu da şimdi durumu böyle de....resmen görev edinmiş kendine sezaryeni anlatmayı.çok asabım bozuk oturup ağlıcam.eşim de stres oldu onun yüzünden.zaten bu eşiyle bize gelmişti.koltuğumun üstünde bebeğinin altını değiştirdi.hem de altına hiç bişey sermeden.eşi kızıyo.bişey ser diyo.o hala yok yaa nolcak bu bebeğin çişinden nolcak ki falan diyo.eşimin de o günden beri gıcığı var ona.o zaten düşüncesiz cahil sen bakma ona diyo.hakkaten düşündükçe stres oluyorum gereksiz yere....Allahım hepimize hayırlı doğumlar sağlıklı bebekler versin inşallah
Gelelim dünkü alışverişime..:)Sonunda pijemamı ve geceliğimi aldım geceliğim krem renk dantellı suslu bır sey:) ustune sabahlıgı yok ama ben krem renk uzun hırka alacam onunla da olur dımı hastane ıcın??? evde zaten pıjema gıyıcem ev ıcın de mavı ve gene beyaz ıkı tane pıjema takımı aldım. onların da sabahlıgı yok aynı hırkayı onlarla da gıyecem sabahlık gıbı ....olur dımı kızlar ılla sabahlıklı bulamadım cunku ya da bulduklarım bana uymadı...5 tane emzırme atletı aldım, 4 tane lohusa kilot, yeterli mi? kılotlar da kalıtelı guzel hastane de zıyan olmasa barı. zaten ılk gun bezlı oluyor gercı hasta bezı dımı? sonradan da olmaı onlarla dururum kılotlarımı pısletmem:)))
kızlar yaa yorgan ve yastık alamadım. tam boncuk elyaf yorgan ve yastık alıyordum bır kadın dedı kı pamuk al. dıgerlerı terletır dedı. ama pamuk olan yastık da cok serttı yaa...yorgan da pamuk agır oluyor. elyaf yorgan sonucta neden cok saglıklısız olsun kııı ustune nevresım gecırıyorsun ohh yumusak yumusak....hadı kaz tuyu koyun yunu alerjı yapar da ne bılım sız en soın neye karar vermıstınız bu konuda?
görmesi değil de sanki çok canım yanacak gibi geliyor :18: bir arkadaşım 38.haftada muayeneyi oldu eve gitti akşamına açılması oldu doğum yaptı, o yüzden korkuyorum bilinç altıma yerleşti erken kontrol yaparsa erken doğuracam sanıyorum
İkinciside sezaryen olacak sanırım seninde, geçenlerde bir prof.dan dinledim sezaryen sonrası normal doğumda rahim yırtılması olabiliyormuş ve anlaşılamıyormuş, her insan bir değil, bende ilkini sezaryen yaptım, hastaneye ziyarete gelenler şaşırdışar okadar iyi olmama, benim çok kolaydı kendimide hiç yarım falan hissetmedim açıkçası, 1 yılın sonunda ameliyat yeri gözle görülmeyecek hale geldi, doktorumuz neyi öneriyorsa doğum şekli o olmalı normal diye ısrar edip bebeğinin başına kötü şeyler gelenlerde var, sezaryen yapıp kötü şeyler yaşayanlarda var, bebeklerimiz Allaha emanet ne yazdıysa onu yaşıyoruz sonuçta, şu son hamile günleerimizin kıymetini bilelim insan sonradan çok özlüyor :)
Günaydınnnn kızlar.....24 Kasım öğretmenler günümüz kutlu olsun....İyi ki Atatürk bu günü bize armağan etti ve biz de öğrencilerimize ve O'na layık olmaya çalışıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?