2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Git tabi sağlık ocağına gidiyom ben ordaki hemşire dinletiyo hamiş önceliği de var yer bulamazsan öyle yap istersen

en son gittiğim zaman cihaz bozuktu dinleyememişti..
70le hamile kaldım 73 kiloyum sıkıntıdan kilo bile alamıyorum..

en son gittiğim zaman cihaz bozuktu dinleyememişti..
70le hamile kaldım 73 kiloyum sıkıntıdan kilo bile alamıyorum..

canım sen niye bu kadar dert ediniyorsun. bebeğin sağlıklı ve hiç bişeyi yok. hareketlerin şiddetli olması gerkmiyo ki. hareket etmesi yeterli. hem belki sırtı karnına dönük bu yüzden az hissediyosun. az kilo almanda sorun değil. bebeğin kontrollerde kilosu normalse bi problem yoktur.

yavaş veya sert olması önemli değil mi çok kötü oldum valla

cidden değil, doğru düzgün hareket hissetmeyen anneler varken senin telaşın tamamen boş, belki bu gün çok yoruldu, çok uykusu var, belki neşesi yok. günde 10 hareket sayman yeterli saatte 10 hareket değil, hiç bir sitede de hareketlerin şiddeti azalırsa doktorunuzu arayın yazmıyor. bebek bu bu gün sakin olur yarın kudurur karnında olması değiştirmiyor hiçbir şeyi

aynı yerinde hareket ediyo ama az ve yavaş çok kötü oldum ağlıyorum sıkıntıdan..

yavaş veya sert olması önemli değil mi çok kötü oldum valla

Canım bebeğin döndümü acaba, bende 32 haftalığım geçen hafta döndü bebiş ve hareketleri tamamen değişti. Artık vurmuyor hafif şekilde itiyor. Hatta bende sordum kızlara bebeğim hareket etmiyor diye.

Lütfen panik yapma , tv karşısında sol tarafına uzan elini karnına koy, bi yandan tv izle direk tekmelerine odaklanma sakinleş eşinle konuşma bu konuyu biraz bekle bakalım. Lütfen sakin ol..

bilmiyorum canım döndü mü sağ boşlupumda ve karnımın sol tarafında hareket ediyodu şimdi azaldı dönüyo mu acaba panik oldum korktum valla benim de hafif şekilde itiyo alt taraftan çıkacakmış gbi ağrı yapıyo ve ayapğa kalkınca rahmimde sertleşiyor..

Önceden her yerde hissederdim tekmelerini Döndükten sonra doktora gittim anladım farklı bişey olduğunu, başı sağ kasığıma poposu sağ göbek deliğimn yanında ayaklarıda sol göğsümün altında. Ve doktora sordum artık tekmelemiyor itiyor dedim normal dedi. Sağ kasığım dolu dolu , merdiven çıkamıyorum artık arabaya inip binerken ağrı yapıyo. Tuvalete zor yetişiyorum. Kendi yaşadıklarımı yazıyorum belki sendede böyledir diye. Rahat ol lütfen çok inşallah sabaa kadar hareketlenr olmadı için rahat edicekse sabah doktora gidersin. Ama dediğimi yap bi örtü al üstüne tv karşısında sakin bi şekilde bekle. Daha fazla stres hormonu salgılama bebişine oda rahatlasın tekmeleriyle girişsin annesine :))

benim sıpa biraz değişik
bi yeri sağ boşluğum da bi yeri göbeğimin sol tarafında bi yeri kasıklarım da hareketleri her yerde hissediyorum. haftaya pazartesi kontrolüm var o zamana kadar uyku da yok bana rahat yok

kızlar bıberon ya da emzık ne marka aldınız yazar mısınız? ya da alacaksınız?

ben chıcco step up 1 bıberon....
emzık nuk sılıkon
nuk kaucuk
nuk uyku emzıgı alacam

kızlar bıberon ya da emzık ne marka aldınız yazar mısınız? ya da alacaksınız?

ben chıcco step up 1 bıberon....
emzık nuk sılıkon
nuk kaucuk
nuk uyku emzıgı alacam

biberon dr browns silikon aldık
emzik nüby silikon damaklı aldık ateş ölçer henüz almadımm
ama biberon da dr browns önerdiler

biberon dr browns silikon aldık
emzik nüby silikon damaklı aldık ateş ölçer henüz almadımm
ama biberon da dr browns önerdiler

cnm dr browns ben de duydum ama bazı arkadaslar ıcının temızlenmesı zor dedı dıye eledım onu. bır de uc kısmı anne memesıne benzeyen olmalıymıs ve chıcco step up oyle ...

cnm dr browns ben de duydum ama bazı arkadaslar ıcının temızlenmesı zor dedı dıye eledım onu. bır de uc kısmı anne memesıne benzeyen olmalıymıs ve chıcco step up oyle ...

bebek alamazsa değiştiriz artık canım içinde temizleme aparatı var kullananlar memnunmuş

slm kızlar...bnde ocak annesiyim sizlere hiç katılamadım belki bugunden sonra inşallah:)sizler genelde herşeyin en iyisine en pahalısına gidiyonuz marka gibi tabi sizi yadırgamıyom bu sizin en doğal hakkınız,bebeşleriniz için en iyisi tabi bende elimden geleni almaya çalışıyom ama ne pahalı na ucuzu orta halli diyelim.
benim yaşadığım yer küçük ve ben çalışmıyom evdeyim, akraba gelinleri yeni doğum yaptı aralarında ne gebeliğin nede lohusalığın tadını çıkaranı görmedim hiçmi hevesleri yoktu anlamadım....
bnmde tam aksine herşeye hevesim var yapıcam ama yadırgarlarmı düşüncesi var.
mesele lohusa ikramları,bebek odasını süsleme yatak odasını süsleme gibi.
örneğin lohusa şerbeti, kendi yatağınıza cibinlik fikri nasıl?

hoşgeldin
herkes kesesi ölçüsünde yapmalı herşeyi, hevesin varsa elinden geleni kesene uyanı yap. ben de marka kavramıyla arası olmayanlardanım. orta hallide de çok kaliteli şeyler var ve ben ilk çocuğumda o konuda çok şanslıydım internet sağ olsun her keseye uygun her kalite ürün var. bence milleti umursama hiç bir şey içinde kalmasın. ama kendi yatağına cibinlik çok lüzumsuz geldi bana gene de sen bilirsin

tşk ederim cnm...
marka konusunda eleştiri alıcamı düşünmüştüm,bnm yaşadığım yerin küçük olması ve bnm çalışmamam vede ev borcumuzun olması pahalı şeyler almama engel ama buna rağmen bebeğimizin şampuanı ve diğer malzemelerini eczaneden aldık bulamadık anca siparişle tamamladık,aslında çok uzun zamandır burayı takip ediyom sırf marka yüzünden hep geri döndüm diyebilirim.
evet çok hevesimiz var bu heveslerimizi kime sorucamızı şaşırdık nedenleri milletin hep ön yargısı yani bizim tanıdıklar için söylüyom kendileri yapmamışki bana akıl versin tam tersine hep kırıcı şeyler duydum bnde son olarak netten araştırmalarla fikir edindim.
cibinlik fikrine gelince k.validem çok istiyo nasıl bi k.validen var diceksiniz bizimki tam aksine çok düşüncelidir o konuda küçük bi yerde büyümüş ama kendince bilgilidir onu bu yüzden severim:)

iyi akşamlar geçmiş olsun canım benimde bi kaç gündür oluyo mide bulantılarım iştahsızım hatta öncekine göre bende diyorum kendi kendime acaba kendimi çok dinliyorum ondan mı ama oluyomuş bünyeden bünyeye değişiyor tabi kafana takmamaya çalış aç kaldıkça daha kötü oluyo insan az ve sık yemeğe çalış yer daraldığı için mideye birden yüklenincede oluyomuş bende aynı durumdayım Allah yardımcımız olsun.Hepimiz sağ salim alalım evlatlarımızı kucaklarımıza :):)

ii akşamlar canım benimde aynı durum başıma geldi bi gün hızlı bi gün yavaş yok sert vuruodu güçsüzleşti bişeymi var psikopat gibi hareketlerini saymaya başladım doktorum rahatlattı saolsun bence sende takmamaya çalış önemli olan 2 saatte 10 kez hareket ediyo mu ki ediyo demişsin rahatlat içini biraz hem sen böle streste olunca bebeğinde hisseder üzülür annesi :) :)

Slm kızlar ameliyatla ilgili konuşulmuş bugün ben daha yeni okudum yazdıklarınızı bir arkadaşımızın başına hoş olmayan bi olay gelmiş çok üzüldüm ben hem bir sağlıkçı hemde daha önce ameliyat geçirmiş bi insan olarak sölüyorum içiniz rahat olsun öyle insanlar binde birde olsa insanın karşısına çıkıyo malesef Ama genelde bakmamak için sırf bayan hastalar rahatsı olmasın diye çok çok özen gösterenler de tanıyorum böyle söleyince sakın yanlış anlamayın sağlıkçıyım diye toz kondurmuyor falan değilim Ne gördüysem yaşadıysam samimiyetle onu paylaşıyorum sizlerle Sezeryan olacaklar için sölüyorum üstümüzdeki önlüğü çıkartmadan yeşilleri seriyolar zaten. Sonra onu alttan alıyolar masadan sedyeye alınırkende üstümüzdeki yeşillerle alınıyo... Allahım hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın...

hoş geldin canım aramıza
topiğin en kuruntulusu en telaşlısı enn korkağı benim galiba
marka konusuna takılma herkesin durumu neye müsaitse onu alır herkes bişeylere heves ediyo ama elde olmayınca da zorlamaya gerek yok ben wee alçaktım hepsini eşim dr browns aldı oda gaz yapmasın sorun olmasın dıe benim de herseyim marka değil takıntım yok yani bebişlerimiz sağlıklı olsunlar gerisi önemli değil.. annelerimizin durumu yokmuş elinde ne para varsa onla almışlar misal bez annem bana hep diyo kumaştan 5 tane bezim varmış yıkayıp kurutup onu kullanmış biz nasıl büyüdük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…