2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
iyi akşamlaratıy kızlar toplam 21 kilo aldım 170 boyundayım normal doğum istiyorum,fakat hala çocuğum doğum pozisyonunu almadı yan yor gerçi daha zaman var diyolar ama hayırlısı
bende 2 hafta once gittigimde doktor kafasi yukarda ayaklar asagida dedi.donmezmi dedim.3 gun kala bile doner dedi.bu hafta dondu oglan.donerken de beni baya zorladi simdi daha az agri yapiyo tekmeleri.
o yuzden her an donebilir yani canim
canim benim oglan dondu ama surekli oynadigi icin yine doner muhtemelen cogu bebek gununde dogmuyo zaten
ben seni beklerim ayy cok heycanlandim ben dogurdum yazcaz gazi var yazcaz susmuyo durmuyo yazcaz ahahaaaha

canım kendini çok yormuşsun ondan olmuştur paşam yorulunca baskı yapmıştır
iki saat uzanırsan geçer benim kızımda aynı öyle oluyor doktora gittim panikle normal dedi
dinlenceksin annesi yormak yok dedi öyle yapıyorum şimdi alıştıım
içimde bir savaş var karnımdan fırlıycak bir gün bekliyorum bu kadar sert hareketleri nasıl yapıyor merak içindyeim :)

ateş ölçer braun kulaktan ölçen ama sen yine de ucuz koltuk altından ölçeni de al derim ben öyle yapıcam:)
en azından kontrol ederim dogru mu ölçüyor diye :)
mustela alıcam bende canım ama bebe yağını almıycam krem almanı tavsiye ederim özellikle gazı olursa inş. olmaz tabi7
masaj yaparken kullanmayı düşünüyorum
biberonu da dr brown alıcam kolik önlyeici özelliği var diye
prima alıcam ama huggiesin göbek kordonu için özel bir bölümü var ondan da alıcam ben
nuk emzikte en iyisi diyolar genelde de yeni doganlara bakıyorum herkes onu kullanıyo
benim düşüncelerim bunlar :)

Evet çok heyecanlanıyorum düşündükçe, bir an önce gelsin o günler
benim kızım sabırsızlanıp erken gelmezse hepinizi uğurlicam inşallah hastaneye, sizin hikayeleri dinlemek için sabırsızlanıyorum

Masallah kizisina tontis totolarini yeriz bi onlarin :)

doguma girerken sorcam bunu
heeeyy dostum senin derdin nee neden parmakliyosun
son gulen iyi guler kuzum sen cok gulucen ben dogurana kadar.birbirimize dua edelim son zamanlar yusuf yusuf olcaz
Selam kizlar ancak yatabildim bebisimin tekmelerini dinliyorum ne mutlu bana sizler nasilsiniz

bende elimi gobeeme koydum o ses Turkiye bakiyorum canim :124:

Benim canım da okula gitmek istemiyo.mdiye kadar kendimi okulda çok yordum.8 ler sınava girecek diye arada boş derslerimde bile diğer hocalarla yer değiştirip ders anlatıyordum. ama emeğim boşa gidecekmiş gibi düşünmeye başladım. ben bu halimde boş derslerimde bile durmuyorum ama çocukların umrunda değil. zaten İngilizceye karşı bir önyargıları var kıramadım gitti. izne ayrılsam da evde hiç durmuyorum çok yoruyorum kendimi. bir de boş durunca kendimi çok dinliyorum acaba sancım mı geldi belim mi ağrıyor bişey mi oldu olacak mı....

iyi akşamlar hamişler

şimdi ben yarın bebek kıyafetlerini yıkamaya ütüledikçe de hastane çantamı hazırlamaya başlıcam.yalnız size danışayım dedim.bebeğe aldığımız battaniye falan bide ördürdüğüm bi battaniye var onları da yıkayım mı ne dersiniz.bi de kaç dercede yıkadınız ben 30 diye düşündüm.sonuçta giymeden ağzı burnu kaymasın kıyafetlerin?
battaniyebu.
bi de herşeyini mi yıkadınız yani 3-6 aylık için aldığım bi kaç şey var onları da mi yıkayim? ben beyazlarla kremleri bir pembelileri de bir yıkayım diyorum.beyazlar az kremler de az hepsini bir atsam renkler karışırmı 30 derecede?

son soru örgü hırka yelekler de makineye atılır mı acaba?

bu arada yazıyı yazarken arada sinir ağlama krizi geldi gittim yarım saat ağladım:84: geldim devam ettim.hayırlısıyla bi doğuraydık

ilahi, çok güldüm doğum başlayınca açıklık kaç cm oldu diye bakıyorlar, kafa gelince gözüküyormuş Zaten, parmak orda devre dışı kalıyor...

Valla ben o muayenelerde hiç bir şey hissetmedim, sancı arası...açılman artmış dedikçe seviniyordum...

Selam kizlar ancak yatabildim bebisimin tekmelerini dinliyorum ne mutlu bana sizler nasilsiniz

Biz de kızımın hıçkırıkları eşliğinde karadayıyı izliyoruz çok hıçkırıyo benim kuzum ya doğunca nasıl olcak bakalım :44:

doguma girerken sorcam bunu
heeeyy dostum senin derdin nee neden parmakliyosun

son gulen iyi guler kuzum sen cok gulucen ben dogurana kadar.birbirimize dua edelim son zamanlar yusuf yusuf olcaz :

Valla uyuz oluyorum bu parmak olayına hele devlette stajyer falan kim varsa gelip geçip parmaklıyo diye anlatıyorlardı da artık öyle değildir heralde
Canım son zamanlar gelsin hepimiz izne çıkalım bütün gün konuşuruz işte buram ağrıyo şuram kasılıyo diye

Bu arada kızlar ben bebişim dönmedi deyip duruyorum ama şu an kuzum hıçkırıyo ve tam aşağı tarafta, tarifimi mazur görün çıkacağı yerin az üstünde hissediyorum hıçkırıklarını Benim kız ayaklarıyla hıçkırmıyosa döndü heralde kafası aşağıya :44:

Eğer kendimi çok dinlerim diyosan çalışmaya devam beni bir bıraksalar sırf yemek yemeye kalkar bütün gün uyurum

Canım ben hepsini bir kerede attım beyaz toz pembe krem ne varsa. Zaten hepsi açık renk, 30 derecede yıkanınca zaten rengi falan atmıyo karışmıyo da rahat rahat yıka açık renklerin hepsini ama 30'da bile az biraz küçüldü kıyafetler daha yüksek ısıda iyice düdük gibi kalır
Penye, örgü, battaniye, yelek herşeyi bir kerede yıkadım ben, ısı düşük olduğundan sorun olmuyo, sadece kırmızı bir tulumu ve badisi vardı onları atmadım içine renk karışır diye. 0 aylıktan 9 aylığa kadar aldığım herşeyi yıkadım bir kerede, ama sadece 0-3 aylıkları ütüledim, dolabı gelince yerleştircem herşeyini, kalanları da izne çıkınca ütülerim oturduğum yerden. Ay çok konuştum çenem düştü

Elleriyle nasıl anlıyolar ki kaç cm olduğunu :44:
Aman neyse, dediğin gibi insan o kadar ağrı sızının arasında ebenin parmağını düşünmüyodur heralde baksın da biran önce doğsun kuzum diye herşeye katlanırım o anda

iyi akşamlar herkese

arkadaşlar herkes aldıklarını yıkayıp ütülediğini söylüyor ben hala bişey yapmadım.çantayı kaç haftada hazırlamayı düşünüyorsunuz ? cuma dr gittim doktor ocak 2 ile 5 i arasında alırız dedi tabii bebiş beklerse ilk sezeryan olduğu için buda sezerya olacak.

medipol e giden varmı arkadaşlar ? bağcılar dakine? oranın sezeryan fiyatları hakkında bilgisi olan varmı ? büyük ihtimalle orada olacak sezeryan

Canım ben beyaz krem kıyafetleri ayrı, mavileri ayrı, karma reenkleri ayrı yıkadım. Bunlara az yumuşatıcı koyup iki kez durulama yaptım. Çarşaf ve battaniyeleri yıkadım onlara tek durulama yaptım güzel koksunlar azıcık. Bide yün yelek örgü grubunu ayrı yıkadım bunlara biraz fazla yumuşatıcı koydum çok sertlerdi. Bide direk tenine deymiycekler diye

Herşeyi 30 derecede 30 dk lık kısa programda yıkadım. Etiketlerini kestim tek tek. Keserken iki firem var bi çıtçıtlı bide zıbını kesmişim :) şimdi 3 gündür ütülenmeyi bekliyolar. Onları ürüleyebilirsem doğum çantamıda hazırlıycam ama çookkkk gözümde büyüyo ütü işi.

Bu arada çoraplarını ve eldivenleini direk atmadım içine makinenin bi yeine kaçar küçücükler. Çamaşır yıkama filem yoktu südyen yıkama filesinn içine koydum :) kolay gelsin sana

Topikte gideni duymadım canım hiç. Geçen haberlerde gördüm sadece başbakanın gelini doğum yapmış diye. 2 hafta öncesinden neden alıyor doktorun

Topikte gideni duymadım canım hiç. Geçen haberlerde gördüm sadece başbakanın gelini doğum yapmış diye. 2 hafta öncesinden neden alıyor doktorun

bir önceki sezeryan olduğu için 38 de alıyorlar bakalım bebiş ne diyecek bu duruma belki erken gelmekte isteyebilir.bebek zaten önde gidiyor bakalım bu son zamanlarda nasıl olur bilmiyorum cuma günü 2157 gr dı ama iki hafta sonra 2500 olsun dedi ama bakalım birde benim tansiyon sorunum var çok düşük tansiyon devamlı bişeyler atıştırmamı istedi doktor

benim en kısa program 35 dakika 30 derece.ya bi de minik minik kaybolcak çoraplar eldivenler hey allahım yaa çok komik.baktıkça nasıl büyicek diye düşünüp korku basıyo içimi:18:.yarın artık sabahtan atiyim yıkansın dalinin deterjanı ve konsantre yumuşatıcısını aldım.nee küçüldüler mi?ama benim ciciler zaten minnacık.bebek hiç kilolu çıkmayınca kontrollerde,ona güvenip minicik aldık.neyse bir ay giyse yeter heralde.bide lohusa pijamalarımı da bebeğinkilerle atsam bişey olmaz di mi?bi sudan geçsinler istiyorum.zaten çok narinler yüksek derecede olmaz.kokoş kokoş almışım pijamaları süsüme keder deycek heralde....benim de çamaşır filem yok sütyen filem de yok neyin içine koysam beyaz yastık kılıfına koysam olur mu ki?

ben de bütün örgü, penye, nevresim, havlu, hatta ana kucağı, oyuncaklar, oyun halısı gibi pek çok kumaş ürünü yıkadım. hepsinde hacı şakir granür sabun kullandım 40 derecede yıkadım (toz sabun daha iyi erisin diye) ve iki durulama yaptırdım. hiç birine yumuşatıcı koymadım. tüm giysileri hem içten hem dıştan maksimum ısıda ütüledim ( kumala uygun olarak tabi) . her aydan aldıklarım yıkandı. sadece renk verebilceğini düşündüğüm bi iki koyu rengi ayrı yıkadım.

bunlar dışında tüm oda takımını, halısını , beşiğinin mobilyasını, vs. arap sabunu ile silip bir kerede duru su ile sildim. bundan sonrası içinde evin yerleri için arap sabunu kullanmaya karar verdim. (sıvı arap sabunu nazar ya daa abc)

yapacağım bi kaç şey kaldı, hastane çantasına koymak için biberon, emzik , kaşık vs. kaynatıcam. ve bi sonraki randevumda 4 aralıkta şöyle bi doğum odalarının olduğu yere çıkıp bi kaç hemşireye neler getiriyim diye sormayı düşünüyorum. birde gideceğim hastanenin doğum fotoğrafçısı ile görüşeceğim. sizlerde böyle bi imkan var mı diye sorabilirsiniz. ardından hastane çantamı hazırlıcam. valiz desek daha doğru olur :)

bebeğin ve benimkiler aynı valizde olucak sadece onunkileri küçük hurçlarla koyacağım. hemşire istediğinde hastane çıkışı takımını öylece veririz diye düşündüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…