Kızlar bir şey soracağım. Benim oğlum olacak. Pijama takımımı pembe aldım. Ona uygun olsun diye tacımı da pembe aldım. Olur mu? :)) 2 takım yeterli olur diye düşünüyorum. Diğerini gecelik mi almalıyım, yine pijama mı? Gecelik giymeyi hiç sevmem. Bana kalsa 2 tane pijama götürürüm. Doğumum bir sıkıntı çıkmazsa normal olacak. Bu hafta tamamlamalıyım artık hazırlıklarımı.
Kızlar bir şey soracağım. Benim oğlum olacak. Pijama takımımı pembe aldım. Ona uygun olsun diye tacımı da pembe aldım. Olur mu? :)) 2 takım yeterli olur diye düşünüyorum. Diğerini gecelik mi almalıyım, yine pijama mı? Gecelik giymeyi hiç sevmem. Bana kalsa 2 tane pijama götürürüm. Doğumum bir sıkıntı çıkmazsa normal olacak. Bu hafta tamamlamalıyım artık hazırlıklarımı.
Kızlar nası bi oyuncak olcak bu uyku oyuncağı peluş felan gibimi?
Arkadaş yanlış anlamadıysa doğum kanalına inmiş, diyor... Baş aşğağı durmasından farklı, bebekler baş aşağı durur, ama doğum kanalına daha geç, doğuma birkaç hafta kala inerler diye biliyorum, tabii biraz da fizyolojik bir konu....
bana biraz erken geldi ama sorun olsaydı Dr söylerdi gibi... Mesela benim ilk doğumda kızım kanala 39. Hafta bittiğinde girmemişti, sonra kırkıncı haftanın içinde girdi.... Iki üç hafta öncesinden normal ama daha erkenini bilemiyorum... Rahat nefes alır ama idrar tutma ve yürüme sıkıntısı olur...
Dilzar çok şekersin ben alınırım anlıyana kadar konuşmam oda hemen çakar zati neye alındığımı barışırız . Yanlız bi sorun var barışmak için uğraştığında çabuk gülüyorum çabuk barışıyoz oda olmuyo ya neyse olduğuu kadar:)
herkes eşinin sözlerıne davranışlarına normalden çok kırılır oldu eşlerde daha anlayışlı olacagına kötüye gıdıyo daha anlayışsız kaba düşüncesız nezaketten uzakdavranışlar sergılıyo bence evlılıkte cınsellık çok çok onemlı ben bunu anlıyorum bıraz bundan sevişememek iki tarafı da duygusal yönden kötü etkılıyo:)))
Epidural Sezeryan oldu canım,Evet canım bende aynı şey olmayabilir diye özellikle belirttim başaşağı döndü diye. Demek farklı şeylermiş. Hergün bişey öğreniyoruz. Bu arada ablanın bebişi hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallah. Ablan normalmi sezeryanmı oldu , kaçıncı haftasında doğdu bebişi ??
Teşeklürler canım, çok naziksin...ben öyle kolay kolay laflara felan alınmam da, olaylara çabuk öfkeleniyorum, o daha kötü... o anda cansız nesnelere yöneltiyorum siniri, e tabii eşimin anlamaması da imkansız, çarpılan kapılar, ve bilumum eşyalar....çocuk olduktan sonra yapamıyorum tabii... Çok şükür bu yönümü biraz törpüledim kızım sayesinde...
Çabuk barışmak da bence sorun değil en büyük çözüm, ben de küs kalamam, küslük çok gergin bir durum bence.... Insanın omzunda bir yük...
Allah büyük huzursuzluklar vermesin, olanlara da en kısa zamanda huzur versin.....öyle böyle birbirimizi idare edeceğiz... Hepimizin bir kusuru var, dört dörtlük değiliz...
Epidural Sezeryan oldu canım,
11 aralıktı doğum tarihi, dokuz gün önce oldu ama 35. Haftasından beri hep sancısı çıkıyordu, iyi sabretti, Dr da beklemesine destek oldu...
Çok şükür geldi yeğenişim, darısı bizlere vaktinde saatinde inşallah...
hospitalde hangi dru düşünüyorsun merak ettim..inş hakkında hayırlısı olur..
Canım böyle hisstemene üzüldüm evdeki sorunlarını halledersin inşallah . İşe gitme kısmında çok haklısın ben 32 yi doldurur doldurmaz çıktım gerçekten zorlanıyo insan çünkü. Çalışmak zorunda olanlara Rabbim kolaylıklar versin herzaman diyorum. Ama bu ruhsal durum bozukluluğu bende de var hafiften ama normal sanıyorum .
Tekrar hayırlı uğurlu olsun, dediğin gibi darısı bizlere inşallah.
Hamileliliğin dönemine göre herkese sorduğum sorular değişiyor. Şu sıralar anne olmuş kimi görsem , kaçıncı haftada doğum yapmıştın ?? İlk sorum :))
Bu arada ne zamandan kaçıncı haftadan itibaren nst ye giricez acaba ?
Ok canım beğendim bi takım biraz sade ama güzel bide ayrıca bi bant beğendim resimlerini koyup sizinle paylaşmak isterdim ama burdan beceremiyom bir türlü bi daha deniyeyim belki olur pazarlık aşamasındayız şimdi çok saol buarada doktordan istediğin doğumdaki 4 özel istek nedir çok merak ettim özel değilse tabi:)
:)) Özel değil tabiki de paylaşırım...
1-bebeğimin yıkanmasını değil sadece silinmesini istiyorum. Henüz bağışıkık sistemi gelişmediği için on koruyan verniksin banyo ile gitmesini istemiyorm. Malum gelen giden çok olacak.
2-Bebeğime mama verilmesini isemiyorm dedim, bazı hastanelerde hemen bebeğe mama dayıyorlarmış.
3-bebeğimin çıplak yani sadece üstüne bir battaniye sarılı olarak ilk bana verilmesini istiyorum. Bağlanma kuramı çalışmış bir psikolog olarak, anne ile bebeğin ilk tanışmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yani onnla ten tene temas ederek, göğsüme vermelerini ve orada bir süre kalmasını istiyorum.
4-Eşimin de yanımda olmasını isiyorum.
Hepsine ok dedi:))
Taclar bunlar inşallah gelmiştir:)
Fotoğraf koyabilir misin canım, güle güle kullanın....
Bir de nazli oglumuz geliyor demek :)) dr bize bundan sonra goremezsiniz artik diye konustu.
Masallah kilosu da cok iyi, ben de cuma kontrole gidecegim bakalim tonton kac kilo olmus :)
ne kadar pahaliymis perde, ben istanbulda ucuz olur dite dusunmustum. Ben de cok sade beyaz tul uzerine pembe ve lila kelbekleri olan bir perde siparis verdim. Ustelik tanidik bir perdeciden. Bize de indirimli 360 lira dedi, cok sasirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?