2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
yaa çok tatlısın tam içimden geçenleri yazmışsın.sosyal bilgiler branşım.amin inşallah.ama yakın olmasa da olur.1 yıl değil mi çekeriz.teşekkür edrim dua eden herkese şimdiden

olsun. biz duamızı tam yapalım:) ayrılık zor oluyo, ben evlendim bir ay sonra mardine gittim, eşim manisadaydı. 1,5 yıl ayrı kaldık. unutuldu gitti şimdi ama o zamanlar çok ağladık, havaalanlarında, yollarda:) kimse yaşasın istemem.

o nasıl bi anlatım öyle, bayıldım ifadelerine:) ahhh ahhh bu bebişler varya daha gelmeden hayatımızın merkezi oldular:)

:))) eşimde kendımı saldım hantal bakımsız kaldım sanıyo benı kendı kendımden vazgectım sanıyo bnde göbüşlü göbüşlü evhanımı takılıyorum ama bn 40 ım çıkmadan onun düşünemeyecegı şekle gırcem bılıyorum kendımı:)

dün aksam yatacagımız sıra bebegım aşagıya dogru ındı nefes alabılıyorum şimdi ama korktum bı taraftanda kontrole cuma gıdıcektım 35 hafta bıtınce ama şimdi gitsemmı dıyorum bı dr a..
eşimde gitti çıkmadan ona bebek asagıya ındı gıbı dedım baktı kendımle ugrasıyorum sandı amaben hissedıyorum afedersınız kasıklarıma ındı gıbı çok degıl ama oturunca kucagıma ındıgını hıssedıyorum anlatabıldımmı kı nefesımde rahat şimdi....
sütgeldı gıdıp onu kaynatıyım yogurt yapcam çamasır sercem şöyle 1 hafta sonrada temızlıgımı yapıcam artık yavas yavas...

doğum başladığında ya da benim gibi sezeryan olacak arkadaşlar ameliyat günü YA FETTAH ismi şerifini çok okusun.anlamı her türlü zorluğu kolaylaştıran .ilahiyatçı bir arkadaşın tavsiyesiydi bana.rabbim hepimizin işlerini kolaylaştırsın inşallah....

Butikbebeden çok istediğim bir battaniyeyi çok indirimi aldım... Çok mutluyum...

Normalde bilmediğim ürünler int almam ama uzaktan çok beğendim, İnşallah güzeldir, değilse geri gönderirim...

Dışarda fırtınalı bir yağmur var, on iki gibi işe gitmem gerek, minubüse kadar nasıl yürüyeceğim... İnş, o zamana kadar biraz durur...

Evet inşirah süresini ben de çok okumuştum,

Bir de ben de Hz peygamberin Hz, Fatıma'nın doğumunda etrafındaki bayanlara öğrettiği ayetler var, kızımda çıktı alıp anneme vermiştim, evi taşırken elime geldi, size de ayet numaralarını vereyim..., güvenilir hadis kaynaklarından...

Butikbebe'den ilk zamanlar ben de çok alışveriş yapardım. Ama çok uzun sürüyor göndermeleri. Kampanya bitimini bekliyorlar, sonra tedarik etme süreci... Orada yazan tarihler arasında hiç elime ulaşmadı. Nerdeyse 1 ay sürüyor gelmesi.

Sağol canım...

Evet biraz uzun sürüyor ama vaktim var nasıl olsa diye düşündüm, ben de bebek için değil de kızım için çok kullandım o siteyi, tüm ürünlerinde değil ama bazen marka ürünlerde çok indirim oluyor, o zaman beklemeye değiyor....

Canım iyi olur ayet numaralarını verirsen. Bide ben internette okudum hz. Fatımanın çocukları olduğunda ilk peygamberimizin kucağına vermişler ve anne sütünden önce bebeklerin ağzına hurma sürmüş bi parça varmı böyle bişey doğrumu acaba ??

Bide seni bulmuşken sorayım bu bebeğin beşiğine kuran ayetleri filan asıyolar yengem banada almış minicik bi kuran, asmadım doğrumu bilmiyorum böyle şeyler. Asmak yerine okumakmı lazım her gün bebeğin yanında ve ne okumak lazım..

Çok sordum galiba :))

kızlar benim de puanlar yüksek olmasına ağmen 6 yıl branş gıcıklığı yüzünden atanamadım. dersanede falan da çalışmadım artık bölüme de kızıyodum kendime de.... nerden okudum işsiz olcaksam bari lise mezunu kalsaydım kendimi yormuşum o kadar diyodum:)
ama inanın herşeyin bir zamanı varmış, tam herşey bitti artık olmaz falan derken bi atamada başvurdum ümitsizce. bursadayım ve bursayı yazmadım çok yazan olur diye düşündüm, eve15dk mesafeye atanmak imkansız geldi, ki 1 kişi alınıyodu:) atanana bi baktım benden düşükmüş puanı da:) başımı taşlara vurasım geldi:)))))) bense bursa hariç hakkkariye şırnağa urfaya artvine kadar yazmıştım atanabilmek için:))))))) şansa bandırma çıktı... sonra güçbela bursaya dönebildim gerçi 2 yıla ama bu da bana ders oldu:) Olmaz demeyin, olmaz olmaz...
inşallah istediğiniz yerlere atanın kızlar ama kendinizi üzmeyin ne olur.

ay bak sen öyle diyince benim de boğazım düğümlendi.ama sonunu düşününce güzel.neyse ki kurtulmuşsun canım.bundan sonra ayırmasın Allah.

evet aynı çelişkiler var bende de bi de ayak numaram 2 beden büyüdü.37 den 39a çıktı.ve öyle de kalıyomuş kilo versen bile.çocuğu olan herkes öyle diyo.
neyse vercem inşallah ya zaten ben hiç boğazıma iradesiz olmadım.hatta bugüne kadar hiç rejim yapmadan 10 kilo alıp vermişliğim de vardır.
ama ne kadar sürer bilmem.

canım bnde güya atancaktım bu yıl çalısıyodum büyük çocuk da 3 yasına geldı ıyı oldu dıyodum yıne bebek...ama yıne de hazırlanıyorum gırcemsınava herseyı tümden unutmadan...

ben hiç çalışmadım bu yıl.alan çok geniş bizim 18 tane ders var sırf tarih hepsine bedel de zaten.ama yine de bi umut başlamak istiyorum.ya hiç de 65 den yukarı alamadım.yani hani biraz yaklaşsam neyse de o da yok bende.sizin branşlar ne

bu arada bişey yazcaktım sayfaları okurken unuttum kızlar
Kudret Narı diye bişey varya, ben faydasını bilmiyodum. Geçen gün servis şoförü birilerine anlatırken kulakmisafiri oldum.. epey faydalıymış. mide asidi,bağırsak sorunları, hamilelik çatlağı, yanık,yara vs.. eşim için bugün sipariş verdim şoför amcaya ama kendim de deniycem:) ben zeytinyağında 1 yıl durmuşunu sipariş ettim eşime, adam ballısı da var dedi, deniyim iyiyse kendime ballı alırım dedim:))))
şimdi de netti baktım da epey iyi bişeye benziyo. çatlağı patlağı asidi olanlara duyurulur:))

"Kudret Narı" nın Kudretli Faydaları - Nazan Başoğul [Tabiat Eczanesinden Reçeteler] / Hak Aynası, online internet gazeteniz

Herkese günaydınnn....

omeserma inşallah bebişin kısmetiyle gelirde atanıp bir an önce başlarsın. Atanmak için çalışan herkesin şansı açık olsun.
walla bizde de aynı eşim süsleniyor püsleniyor , bende aynı pantalon nerdeyse aynı bluz (çok fazla giysi almadım kendime hamilelik dönemi için) yanında gariban gariban çıkıyoruz dışarıya... çok gülüyor bana " tek pantalonlada hayat geçiyormuş değil mi diye :) )
adımı da İglo koydu dün ....
:)

Bu sabahta doktora gittik. çalışabilir raporumu aldım. dayanabildiğim kadar dayanıp iznimi sonraya aktarmaya çalışacağım. oğluşum 2 kg olmuş. başı aşağıya dönmüş. şimdilik bir sıkıntı yok dedi doktor. demir eksikliğim varmış. akşamlar zaten "gyno ferro sanol" demir hapı vermişti şimdide ona ek elevit verdi. magnevit de kullanıyorum. sabah akşam hap hapçı oldum tam. neyse bebişlerimiz iyi olsunda. herkese güzel günler...

ayy çok güldüm igloya.neden iglo şeklinden dolayı mı.ben de sosyal bilg. öğretmeniyim ya kendime geoit diyorum kutuplardan baskın ekvatordan şişkin...boyum da çok uzun olmadığından destekliyo bu durumu .hatta şuan çalışıyo olsam çocuklara kalıcı öğrenmeler sağlayabilirim kendimi göstererek.ben de kıyafet almadım.1 tane hamile pantolonu almıştım 6 aylıkken o da olmuyo artık.zaten şu dakkadan sonra kesinlikle almam.doğumdan sonrası için alışveriş yapmaya başladım bile.tayt uzun hırka idare ediyorum.maşallah bebişine.bende de var kansızlık yarın yine tahlil yapılıcak sağlık ocağında.15 gün sonra da hastanem yapıcak.ondan sonra ver elini doğum....hayırlısıyla çok heyecanlıyım içim kıpır kpır.kızımı çok merak ediyorum bana benziyo mu diye.eşim bu sabah işe giderken yeni kotunu giymiş geçen sene aldığımız bi kazağı vardı.çok yakışıyodu ama o sevmiyodu ben de üstelemiyodum giy diye.çok kıskanıyorum onu giyince.zaten vücutçudur.kaslı falan yani giydikleride çok yakıştı.ayyyyy delircem şimdi kıskançlıktan.bi de döktü parfümleri.gıcık...acilen güzel olmalıyım bugün.ama nasıl?:26:öğleyin süslenip yanına gideyim bari ya ben ne ara bu kadar kıskanç oldum.hamilelikten hep.acaba gevezelik de oluyo mudur hamilelikten çenem düştü.konudan konuya atlıyorum.pardon canım

Canım sen sezeryana karar vermiştin sanırım. Gün verdilermi doğum için kaç gün önce alıcaklar seninkini ?

ayyy delirmek üzereyim yahu.. gel 37. hafta geel , gelde evimde oturayım. tam 2 ay önce benim yerime eleman alındı, hala bişey öğrenemedi , bildiğimiz odun .. beni sinir hastası etti. üstelik kaç yıllık deneyimliyim bu işte diye hava atıyo bide . offffffffffffffffff offffffffffffff , napcam ben yaa

Son düzenleme:
Kızlar bide doktorum duruma göre 38 yada 39 da alırız demişti. Her gittiğimde sormayı unutuyorum. 39. Haftadan kastı sizce 38+1 midir yoksa 39+1 midir ??

Sor tabii canım, bildiklerimi cevaplarım... Bir taraftan da yemek yapıyorum da o yüzden cevaplar kağnı arabası gibi geliyor....

Ayete'l- kürsi, felak ve nas süreleri ile yunus süresinin üçüncü, ve Arafat suresinin 54. Ayeti....

Okumak tabii daha çok tavsiye edilir, ama Allah nasip etsin de hepimiz yaşayalım... Lohusalık çok farklı bir dönem, tüm duygular alt üst oluyor, sebepsiz korkular tuhaf rüyalar, vs vs....

Kendimiz okuyamayacağımız için, odada kur' an bulunması psikolojik bir rahatlık sağlıyabilir... Bu tamamen şahsi bir mesele, ben kendimi daha güvende hissediyordum... Etrafındakiler de bol bol okur... Odada kur' an bulunmasının bir sakıncası yok... Yani buna sen karar ver canım...

Hurma meselesine gelince ezbere yazmamak için bir koşu hadis kitabına baktım da, hem Buharide hem Müslim de geçen( yani en güvenilir hadis kitaplarından) üç hadis var... Bu uygulamayı peygamber efendimiz yapmış, bebeklerden biri peygamber efendimizin oğlu İbrahim, diğeri baldızı esmanın oğlu, üçüncüsü de başka bir sahabenin oğlu...

Şahsen ben kızımda yapamadım, emzirme hemşiresi getirdi minişimi ve yarım saat emzirmemi sağladı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…