Canım sen sezeryana karar vermiştin sanırım. Gün verdilermi doğum için kaç gün önce alıcaklar seninkini ?
Günaydın kızlaaar, göğüslerinizden süt sızıyormu, önceki hamileliğimde çamaşırımda oluyordu hafif sarı renkli bunda olmuyor telaşa düştüm acaba sütüm olmazmı diye, sizlerde durum nasıl
Kızlar bide doktorum duruma göre 38 yada 39 da alırız demişti. Her gittiğimde sormayı unutuyorum. 39. Haftadan kastı sizce 38+1 midir yoksa 39+1 midir ??
Günaydın kızlaaar, göğüslerinizden süt sızıyormu, önceki hamileliğimde çamaşırımda oluyordu hafif sarı renkli bunda olmuyor telaşa düştüm acaba sütüm olmazmı diye, sizlerde durum nasıl
canım ilk kızım 38+3 te oldu sezeryan bun da da drum 10 gün önce alırım dedi38+1 dediğin 39 oluyo.39+1 dediğin 40 oluyo canım muhtemelen 37+1 veya 38+1 demek istemiştir bizim deyime göre
henüz bende de olmadı
ben de de süt sızmıyor. göğüslerim 2 beden büyüdü ama... inşallah olur sütümüz, kuzularımızda emer.
Kızlar bide doktorum duruma göre 38 yada 39 da alırız demişti. Her gittiğimde sormayı unutuyorum. 39. Haftadan kastı sizce 38+1 midir yoksa 39+1 midir ??
Gidince dr sorıyım bari, yarın mamajoo marka süüt pompası alcam ameliyattan çıkınca başlıcam hemen sağmaya kısmetse
günaydın kızlaaarrrrcumadan beri giremedim neler konuştunuz bakamadım baya yazmışsınız okuyamadım beni merak edeniniz varsa 3 gündür kayınvalidemle k.pederim vardı bakamadım nete falan. çok yoruldum sormayın yemek yap bulaşık yıka 3 gün başka işim yoktu, pazar günü de kayınlarım, görümcem geldi geberdim yorgunluktan, dünden beri kendime zor geliyorum
Sor tabii canım, bildiklerimi cevaplarım... Bir taraftan da yemek yapıyorum da o yüzden cevaplar kağnı arabası gibi geliyor....
Ayete'l- kürsi, felak ve nas süreleri ile yunus süresinin üçüncü, ve Arafat suresinin 54. Ayeti....
Okumak tabii daha çok tavsiye edilir, ama Allah nasip etsin de hepimiz yaşayalım... Lohusalık çok farklı bir dönem, tüm duygular alt üst oluyor, sebepsiz korkular tuhaf rüyalar, vs vs....
Kendimiz okuyamayacağımız için, odada kur' an bulunması psikolojik bir rahatlık sağlıyabilir... Bu tamamen şahsi bir mesele, ben kendimi daha güvende hissediyordum... Etrafındakiler de bol bol okur... Odada kur' an bulunmasının bir sakıncası yok... Yani buna sen karar ver canım...
Hurma meselesine gelince ezbere yazmamak için bir koşu hadis kitabına baktım da, hem Buharide hem Müslim de geçen( yani en güvenilir hadis kitaplarından) üç hadis var... Bu uygulamayı peygamber efendimiz yapmış, bebeklerden biri peygamber efendimizin oğlu İbrahim, diğeri baldızı esmanın oğlu, üçüncüsü de başka bir sahabenin oğlu...
Şahsen ben kızımda yapamadım, emzirme hemşiresi getirdi minişimi ve yarım saat emzirmemi sağladı....
aslında biraz da dertliyim, akıllı eşim 1 ay kaldı diye annesini tekrar davet etti o da pazartesi geleyim dedi yahu bana bir sorsana be adam, yanında uzanamıyorum rahat edemiyorum sonuçta kendi annem değil. bende eşime daha erken ya sıkılır kadın erkenden çağırmasaydın dedim, yok canım erken mi olur az kaldı diyoaayyyy çıldıracam ya eşim yüzünden erken doğurmazsam iyidir, iki gündür anlatamıyorum ben ne yapcam 40 gün Allah aşkına, eşim anlamıyor beni rahat et kimse gelmesin demesi gerekirken şu yaptığına inanamıyorum yaaa sinirlerim alt üst oldu ee kadıncağıza da gelme diyemem ki sonuçta gelinim ben yanlış anlaşılır farklı düşünülür, ne yapsam diye düşünüyorum fikri olanınız var mı kızlar???
aslında biraz da dertliyim, akıllı eşim 1 ay kaldı diye annesini tekrar davet etti o da pazartesi geleyim dedi yahu bana bir sorsana be adam, yanında uzanamıyorum rahat edemiyorum sonuçta kendi annem değil. bende eşime daha erken ya sıkılır kadın erkenden çağırmasaydın dedim, yok canım erken mi olur az kaldı diyoaayyyy çıldıracam ya eşim yüzünden erken doğurmazsam iyidir, iki gündür anlatamıyorum ben ne yapcam 40 gün Allah aşkına, eşim anlamıyor beni rahat et kimse gelmesin demesi gerekirken şu yaptığına inanamıyorum yaaa sinirlerim alt üst oldu ee kadıncağıza da gelme diyemem ki sonuçta gelinim ben yanlış anlaşılır farklı düşünülür, ne yapsam diye düşünüyorum fikri olanınız var mı kızlar???
canım nacizane fikrim kayınvalideni arasan annecim ben daha ağırlaşmadım doktorum gün verince haber versem gelsen hem sen işlerinden kalma hemde zaten birlikte uzun bir zaman geçircez gibilerinden desen
aranızdaki ilişkiye de bağlı tabi ben bu şekilde söylesem mesela alınmaz kırılmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?