Günaydın , ne güzel mutlu, enerji dolu bir sabah sizin için, Rabbim neşenizi daim kılsın...
Oysa ben tüm gece uyuyamamış olmanın huzursuzluğu içindeyim ..
Kv ' m bu günden itibaren karşı apartmanımızdaki evinden bizim eve taşınacağını açıkladı dün gece, e kadın benim günlerim kalmış doğuma, her akşam gelip sana zorla yaptığım yemekleri yiyip çayını içiyorsun daha ne istiyorsun ki benden???
O kadar kasmışım ki kendimi ilk defa dün gece karnım ağrıdı adet sancısı gibi bi an doğuracağım sandım.sonra geçti çok şükür.. bugün arayıp kalmaya gelme bana rahat edemem ben diyeceğim, bu kararı vermek hiç kolay olmadı , ilk defa böyle bi çıkış yapacağım bu durumda yapacağı ilk şey oğlunu arayıp duygu sömürüsü yapmak olacak eminim, ayrıca bana vereceği cevabı da hiiiiiiç kestiremiyorum, ayrıl oğlumdan git evine dese şaşırmam o derece yani...
Ne derse desin bana da yazık bu halde ağlamaktan gözyaşım kalmadı, Rabbim ıslah eylesin, cümlemizin yar ve yardımcısı olsun inş...
http://www.kadinlarkulubu.com/ocak-anneleri/608608-2014-ocak-anneleri-2648.htmlben istiyoruuum nasıl oluyor bu tasarımlar :)
ben bu haftadan sonra 1 hafta daha çalışacağım 16 aralıkta izindeyim inş yaklaştıkça günler geçmiyor
maşallah kuzuna:) hadi hayırlı olsun raporun.
Oyy masallah prensesee :))
ben henuz drumla konusmadim, digerlerine hic izin vermemis doguma birinin girmesine. Ben duygu somurusu yapicam ve annemi sokacagim :))) kadinin bir kizi bir torunu var yaa gorsun hem ben hep oyle hayal ettim. Esleri kesinlikle sokmuyormus, zaten benim oduncuk girmek istemiyor :)
Bence dee :) girse ben isterim de benim oduncuk girmez.Sağolun kızlarValla doktorun odasına girdiğimiz gibi sırıtmaya başlıyoruz kızımızı görcez diye, doktor da 'iyi görünüyosun' diyo dedim buraya gelince mutlu oluyorum Çok şükür her şey yolunda, Allah herkese güzel haberlerle çıkmayı nasip etsin doktorun odasından.
Topidik, doktor izin veriyo da bakalım benim normalde yürekli görünen kocam cesaret edebilecek mi
Ayrıca doğuma eşi sokmak deyince insanlar herhalde karşısına geçirip eşine nasıl doğurduğunu izletecekler sanıyorTuhaf tuhaf bakanlar oluyor yüzüme böyle deyince Dursun yanımda elimi tutsun işte ne var, hem anlasın, görsün nasıl doğuruluyor o çocuklar
günaydın kızlar bugün rahat uyudum çok şükür daha doğrusu sızdım diyelim
berianur seni çok ii anlıyorum benimkiler ilk kızımda bakıcı tutturmadılar 4 sene kaldılar bende o 4 sene ben kendi evimde besleme gibiydim yabancıydım 2 hafta önce aradılar gelelim diye eşime yok dedim annem gelecek izne bir ayrılayım zaten okuldayım akşama kadar dedim yırttım çok şükür ama eşimin bu sürece gelmesi yani tamam diyecek konuma gelmesinde o 4 senede en az 4 kere boşanma eşiğine gelmemiz var şimdi o da bıktı ama yine de laf söyletmez Allahtan görümcem de hamile aramızda 2 hafta var benden sonra oraya gidecekler Allah kolaylık versin sana cnm
Berianur,
Sıkı durmalısın arkadaşım, haklısın, tatlı bir dilli açıkla bunu. Bu ne rahatlık yaa böyle.. Karsı apartmanda oturuyorsun.. Bizimkilerde bir zamanlar oyle planlar yaparlardı, daha nişanlıydım, havalar soğuyunca sizde kalırız, tek doğalgaz parası oderiz falan.. Sinir krizi geçirdiğimi söylememe gerek yok herhalde.
çok üzüldüm canım kv nın yaptıklarına ıstenmedıgını rahatsızlık verdıgını bile bile daha nasıl gelıyımde yanınızda kalım dıye ısrar edebılır bı ınsan yaaa hemde 44 yasında genc bı kadın ınanamıyorum eşine güzellıkle
anlat ben rahat edemem asla rahat edemem gelsın gıtsn bızde gıdıp gelırız ama ev bırlestırılmez dıye kv de soyle ıstersen kötü gelın ol çünkü dünyalar ıyısı bıle olsan yıne ıyı gelın demezler..
bnmkılerde gelırler cocuga bakıyoruz dıye kendılerıne hızmet ettırır üstüne bı de çocukla ılgılendıkte çocuga baktıkta sen işini gücünü gördün olur ben de dedımkı bı gün benı yoran oğlumdegıl sızolmasanızda benı üzmez oğlum benı yoran ev işlerı çocugumla oynamak bana zevk dedm.. dogumu mana edıp hep bı bızım evlere yerlesme çabasındalar sen merak etme hemen hepımız kv lerle ugrasıyoruz ama senınkı temellı tasınmak isteyerek çok abartmış.. kaynın uzun dönemmı yapacak askerlıgını?
Canım sakin olmaya çalış oldumu baktın kavga falan çıkıyo uzatma lafını söle çekil inşallah anlayışla karşılarda mevzu büyümeden kurtulursun duaların seninle canım
İnşallah eşin senin yanında olur ve problem yaşamadan halledersin canım... Dua edelim...
44 yaşında kendini yaşlı zannediyor herhalde, ye iç gez dolaş, sen büyütmüşsün çocuklarını, bırak da gelinin de kendisi büyütsün... Gerçekten bazı insanları anlamıyorum...
Sen de canının fazla sıkmadan, kesin ama sinirlenmeden söyle... Yahut eşin söylesin... Allah yardımcın olsun...
allah kayınpederıme ömür versın çünkü ona bişi olursa bnm kv de hiç bakıma falan muhtac olmadıgı halde işini gücünü yapabılecegı halde bana yerlesır eşim tek oğlu(
ama şimdi bu halde ben degıl eşimde istemez ve acıkca söyler özel hayatımız var ne demek gelmek dıye hayret bı durum yaa tek dogal gaz parası verelımdıye sinir hastası mı olcaz..
büyüklerı anlamakçok zor. kv babaannem gıbı köşesıne oturup kuranını okuyan olan bıtene burnunu sokmayan gıdılene gelınene karışmayan bı ınsan olsa basımın üstünde yerı var ama kvler gelıp herseyı bütün düzenı tekrarolusturma kafasına göehayatımıza mudahele etme derdındeler....
Canim kesinlikle konus.yanina yerlesince zaten kötü ola aksin onun gozunde.en azindan senin canin sikilmamis olur.hadlerini bilsinler.cocuk olunca herseye karisacak.jstedigin gibi buyutemeyeceksin cocuguny.birde karsida oturuyor zaten.sacmalamis resmen.sorun dogalgazsa sadece 1 odasini acsin.sende gencsin.birde cocuk olunca cinsellik cocugu uyutunca falan oluyo.birde kaynananimi uyutmaya calisacan.bosver soyle gitsin
Cogu erkek ailesi bunu deniyor galiba.
Bekarken ailemden ayri yasiyordum cunku isim ve ailem farkli sehilerde. Nisanlandik kv gorumcen sende kalmata glecek bu gece dedi. Tabii bu surekli hale geldi kisa surede. Ne surat astiysam ne de soylediysem anlamamazliktan geldiler. Dugun oncesi esimle ozel hwtatim olsun istiyorum evlendikten sonra musait degiliz dedim. Kendi kizkardesinden kendisi rahat etmeyen esim annesinin dugu somuruleri ile 3 haftalik evliyken ustune yurudu kalacak diye. Gayi jalmatacak dedim sen de esim olarak benim yanimda dumuyorsan beni eziyorsan al cantani git. Bir kere cok buyuk kavgamiz oldu ondan sonra surkli esimin ailesi birsey talep ediyor ama esim baba destek oluyor. Hic kendimizi ezdurmeyelim, firsat buldukca tepemize cikiyorlar.
doğru söylüyorsun,
ben 30 yaşındayım, ben yeni doğduğumda da babannemler bizim ev kaloriferli diye gelip yerleşmişler, üstelik dedem ve liseye giden amcam da yanında gelmiş. sonra da bir daha gitmemişler, kardeşim doğmuş zaten hemen 1 yıl sonra.bize bakmak bahanesiyle kreşe bile gitmemize engel olmuşlar. artık annemler onlardan kurtulmak için başka şehire taşınmışlar. bu yüzden annem benim bebekliğimi bile doğru dürüst hatırlamıyor. hem gündüz çalışıp hem de akşam gelip iş yapmaktan yüzümü bile doya doya öpememiş.bir de sen büyüdüğünde annen bazı olayları anlatıyor ve resmen o kişilere karşı kinleşiyorsun. bir de bu kişiler "sana ben baktım" diyerek hep bir beklenti içinde içinde oluyor.
yani diyeceğim o ki, bu zihniyet değişmedikçe üzerinden 30 yıl geçmiş olsa bile yine aynı oyunlar oynanıyor hayat sahnesinde...
iş-eş ve eşin ailesi tamamen şans işi:) ama annelerimiz gibi katlanmak yerine bizler daha güçlü olmalıyız
canım sonucu merak ettim. söyleyebildin mi?
Hepiniz o kadar iyisiniz ki, derdimi unutup birbirini tanımayan insanların nasıl böyle içtenlikle yardımcı olmaya çalıştığına duygulandım.. Çoğunuz adımı ilk defa gördü oysaki...
Rabbim hepinize çoooook kolay doğum nasip etsin, sağlıkla evlatlarınıza kavuşup evlerinize dönün inş..
Görüyorum ki herkeste var benzer sıkıntılar , Rabbim kolaylıklar versin hepimize.. Benimki ayrı bi model temizlik hastası , deli, herşeye karışıyor, kendi istediği olsun istiyor, sevmiyorum ya ben onu, sevmiyorum kendi kendine soğuttu kendinden daha yeni evliyiz, eşime demiş ki kendi annesine olduğu gibi sıcak değil bana karşı, ben böyle dediğini aylar sonra öğrendim, en ufak şeyi gider eşime anlatır, kendini acındırır, biz gezmeye mi gidice heee gidiyor musunuz iyi gidin yawrum gezin der, oğlu anne sen de gel deyince ' yok ben ayak bağı olmim size 'diyip sömürür, bi kaç ısrardan sonra da gideceğimiZ yere gelir, Oğluna balık pişiricem der( her hafta olan şey ) sonra ya beni bahane edip ya da balık taze değilmiş diye yapmaz ( titiz ya balık yaparsa 3 gün evini temizliyor) ben yaptığımda ohhh miss çok taze balık der,olmamış şeyleri olmuş gibi gösterir,..... Hangilerini anlatayım ki size ben......
Yawrumun bütün alınacaklarını babam aldı( bizde adettir beşik yorgan falan alınır ama bizimkiler saolsun abarttı) kendi bi çorap bile almadı , üstüne aldıklarımızı teftişe gelip burun kıvırdı ; park yatak olur muymuş ,vs vs
Yazdıkça rahatlıyorum sanki ya :) o kadar çok şey var ki....
Kv aradı, arkadaşlarıyla bi yere gidecekmiş sen de gel istersen dedi, yok saol ben yatıyorum dedim , anne seninle bişey konuşacaktım ben dedim, tamam ya gelirim ya ararım akşama da çorba yapma yoğurdum ekşimişti çorba yaptım onu getiricem dedi ben de ok dedim.. Gelmedi daha...
Dün akşam diyordu ki uyku setimi de getireceğim, oğlu da hım getir falan dedi, inşallah uyku setiyle gelmez yakendi anne babamı düşünüyorum...ama onlar böyle yapmazlar ki
Eşime kıyamıyorum onu üzmesin , dicek ki yawrum karın beni istemiyor ben gidiyorum ...
Nasıl üzülür eşim , çok duygusal benim gibi
Bu Zamana kadar kıyamadım ondan böyle oldu ama , artık dur dicem ...
Kizlar doktordann geldik cati muaynesi yapildi catim musaitmis bebiste pozisyonu almis normal olucam galiba hafif tirsiyom ama insaaallah normal olu
Kizlar doktordann geldik cati muaynesi yapildi catim musaitmis bebiste pozisyonu almis normal olucam galiba hafif tirsiyom ama insaaallah normal olu
ayy kızlar oku oku bitiremedim yine ne kaynatmışsınız
ben de izne çıksam da bütün gün kaynatsam sizle. neyse ki haftaya son benim.
Doğum şekerlerimi hazırlamaya başladım ben de. minik kavanozlarımız geldi. etiketlerini yazıcıdan kendim çıkardım. şimdi kesiyorum. şekerlerimiz, kurdalemiz de hazır. bitince fotolarını paylaşırım inşl. bu tarz kavanoz hazırlamak isteyenler etiket tasarlamak için süper bi site keşfettim. kendi hazırlmayı düşünen varsa paylaşıp anlatayım nasıl yapıldığını, yabancı bi site. bu arada resimler çok yer kapladı ama küçültemedim
Bence korkma, Maşallah ne kadar şanslısın :) ben çatı muayenesi olmadım, nasıl çok zor mu? acıyor mu? inş normaldir benim de, bende normal doğum istiyorum
Hepiniz o kadar iyisiniz ki, derdimi unutup birbirini tanımayan insanların nasıl böyle içtenlikle yardımcı olmaya çalıştığına duygulandım.. Çoğunuz adımı ilk defa gördü oysaki...
Rabbim hepinize çoooook kolay doğum nasip etsin, sağlıkla evlatlarınıza kavuşup evlerinize dönün inş..
Görüyorum ki herkeste var benzer sıkıntılar , Rabbim kolaylıklar versin hepimize.. Benimki ayrı bi model temizlik hastası , deli, herşeye karışıyor, kendi istediği olsun istiyor, sevmiyorum ya ben onu, sevmiyorum kendi kendine soğuttu kendinden daha yeni evliyiz, eşime demiş ki kendi annesine olduğu gibi sıcak değil bana karşı, ben böyle dediğini aylar sonra öğrendim, en ufak şeyi gider eşime anlatır, kendini acındırır, biz gezmeye mi gidice heee gidiyor musunuz iyi gidin yawrum gezin der, oğlu anne sen de gel deyince ' yok ben ayak bağı olmim size 'diyip sömürür, bi kaç ısrardan sonra da gideceğimiZ yere gelir, Oğluna balık pişiricem der( her hafta olan şey ) sonra ya beni bahane edip ya da balık taze değilmiş diye yapmaz ( titiz ya balık yaparsa 3 gün evini temizliyor) ben yaptığımda ohhh miss çok taze balık der,olmamış şeyleri olmuş gibi gösterir,..... Hangilerini anlatayım ki size ben......
Yawrumun bütün alınacaklarını babam aldı( bizde adettir beşik yorgan falan alınır ama bizimkiler saolsun abarttı) kendi bi çorap bile almadı , üstüne aldıklarımızı teftişe gelip burun kıvırdı ; park yatak olur muymuş ,vs vs
Yazdıkça rahatlıyorum sanki ya :) o kadar çok şey var ki....
Kv aradı, arkadaşlarıyla bi yere gidecekmiş sen de gel istersen dedi, yok saol ben yatıyorum dedim , anne seninle bişey konuşacaktım ben dedim, tamam ya gelirim ya ararım akşama da çorba yapma yoğurdum ekşimişti çorba yaptım onu getiricem dedi ben de ok dedim.. Gelmedi daha...
Dün akşam diyordu ki uyku setimi de getireceğim, oğlu da hım getir falan dedi, inşallah uyku setiyle gelmez yakendi anne babamı düşünüyorum...ama onlar böyle yapmazlar ki
Eşime kıyamıyorum onu üzmesin , dicek ki yawrum karın beni istemiyor ben gidiyorum ...
Nasıl üzülür eşim , çok duygusal benim gibi
Bu Zamana kadar kıyamadım ondan böyle oldu ama , artık dur dicem ...
Bence dee :) girse ben isterim de benim oduncuk girmez.
Cok yakin bir arjadasini doktor kapinin onunden aniden ameliyathaneye iteklemis, normal dogum yapti esi. Hicbirsey gormemis anlamamis esinin bagirmalarini duyunca eli ayagi bosalmis. Guya kiza destek olacakti :))
o nasıl bi hastaneymiş öyle de 4000-4500 tl fiyat çıkarıyo , gözlerim faltaşı gibi açıldı valla :)
benim hastanemde 2850 tl ama ben suit istiyorum ara kapılı onun farkıda gün başı sanırım 200 tl çünkü bizim gelen gidenimiz çok oluyor ben bebekle rahat edemem o nedenle kesinlikle ara kapı şart
doğum fotocusu 500 tl hamilelik çekimi yaptırdım haftasonu çok eglenceliydi o da 250 tl
biraz masraflı işlermiş bunlar ama fotograf önemli sonra elimizde kalacaklar onlar olacak
Malasef benim hastane masrafım da aynı( Normal doğum 4000, sezeryan 4500...Bu da bizim doktora yapılmı indirimli fiyatmı (
8 aylık hamileyim ayaklarımda kramp çok oluyor neden acaba?
Ben de araniza yeni katildim. Dogumum 12 ocak gibi gozuyo. Ama benim aklimda bir suru soru var. Sislide bi hastaneye gidiyorum. Sadece bir tane kadin dogum doktoru var kucuk bir hastane. Yeni dogan yogun bakimi da yok. Herkes yogun bakimin olmasi onemli diyo. Bir de gece gidersem hastanede ebe olmiycak muhtemelen. Bu saatten sonra hastane degistirmek ne derece dogru olur bilemiyorum. Sizce gece nobetci kadin dogumcusu olan bi hastane bulmali miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?